EN FÄRGGRANN BRUNCH PÅ BALKONGEN

Brunch på balkongen. <3
 
Så här såg söndagens brunch ut! Och söndagen till ära serverades den ute på balkongen. Den färggranna brunchen bestod av avokadotoast med äggröra, hallonsmoothie och havtornsshot. Mums. Jag ser verkligen framemot att få äta många magiska bruncher här under våren!

OM SOL, BALKONGHÄNG, MAT OCH VECKOSLUTSPLANER

Livsnjutaren!
 
Godmorgon på er! Som ni såg blev vi bjudna på såå ljuvligt väder igår. Jag jobbade hemifrån, åt min lunch på balkongen, traskade iväg till jobbet en sväng med sneakers på fötterna, hade AW med rosé på balkongen och var glad över både sol och fredag. Ungefär så. En ordentlig vinter i all ära, men inget slår en värmande sol ändå. <3 <3 <3 Jag kände verkligen ett himla lyckopirr! På kvällskvisten satt jag och njöt ute på balkongen i kvällssolen med ett vinglas i handen medan min mästerkock stod i köket i flera timmar och lagade mat. Att bo med honom är som att få gå på restaurang varje dag. Jag får önska prick vilken maträtt jag vill och sen får jag det bara serverat. Så bortskämd, men så tacksam!! <3 Igårkväll bestod middagen iallafall av asiatiska bao buns och ikväll bjuds det på indisk palak paneer - mums! På tal om balkongen, så har jag inte rört den sedan vi flyttade in här (förutom att jag bara slängde dit alla rottingmöbler), så det tänkte jag faktiskt ta itu med nu under veckoslutet. Jag har sisådär ingenting inplanerat de kommande dagarna, så jag ska bara fixa och pyssla i lägenheten samt testa några nya DIY-projekt. :-) Hoppas att ni har ett trevligt veckoslut! PUSS.

FREDAGENS FEM VÅRTECKEN

 
♥ Plus sju grader!!
♥ Sneakers på fötterna
♥ Balkonginvigning
♥ Snöfria gator
♥ Rosé i solen <3
 

OM EN SISTA SKIDTUR

Säsongens sista skidtur. <3
 
Oj, vad dagarna har seglat förbi denna vecka! Jag har haft långa dagar på jobbet och har därmed inte haft tid för så mycket annat. Idag fick jag dock checka ut från jobbet sexton nollnoll och då tog jag ungen under armen och så begav vi oss iväg på säsongens sista skidtur. Jag har verkligen älskat att skida denna vinter, men det är väl kanske ändå dags att avsluta skidsäsongen när skidspåret börjar se ut som här ovan, haha! Det var iallafall en himla ljuvlig skidtur i strålande sol. <3 Förövrigt är jag så himla glad över att jag investerade i en ny skidutrustning - det var verkligen vinterns bästa köp!! Det blev långt över tio skidturer, jag har testat tio olika skidspår och jag ger vinterns skidkarriär tio av tio skidstavar. S u c c é !

FRÅGOR OM DEN SENASTE VECKAN

 
Hur har du mått den senaste veckan? 

Jag har mått fint! Känner att jag har varit pigg och glad. :-)

 

Vad var veckans bästa?

Kanske att jag kunde sola ute på balkongen idag!!!

 

Vad var veckans sämsta?

Jag kommer faktiskt inte på något nu.

 

Hur var jobbveckan?

Den var bra! Denna vecka var inte så stressig och jag kunde jobba hemifrån ganska mycket.

 

Veckans favorithändelse?

Det har hänt något himla spännande på mitt happy place under veckan och jag har ivrigt fått följa med via fotografier och filmer!

 

Vad har du läst denna vecka?

Jag fick en prenumeration på tidningen Hus & Hem av mina svärföräldrar i julklapp, så jag har läst den senaste tidningen och sugit åt mig inspiration. :-)

 

Vad har du köpt denna vecka?

Jag har nog bara köpt mat denna vecka. 

 

Veckans samtal?

Min samtalslogg i telefonen består till nittio procent av mamsen, men denna vecka har jag också pratat med min storasyster och min svärmor. 

 

 

Vilken var veckans godaste måltid?

Halloumirisotton som Bill gjorde till middag en kväll eller laxsalladen från Aroma som jag hämtade till lunchen en dag på jobbet.

 

Vad var veckans roligaste händelse?

Vi var barnvakt åt älskade Lykke i torsdags och allt som den gullisen säger eller gör är så himla roligt, haha. <3

 

Veckans projekt?

Jag har planterat de första fröna inför odlingssäsongen! Och så har jag bakat både mockarutor och blåbärspaj. Det är verkligen stora projekt på gång under en pandemi, haha.

 

Vad längtade du till under veckan?

Jag längtade efter att resa! Jisses vad jag längtar till den dagen vi kan resa igen..

 

Veckans fredagsmys?

Fredagsmyset började med elva kilometer skidåkning med Martha och avslutades med lyxmiddag och vin med Bill! Det kallas balans, hehe. :-)

 

Något som du gjort den här veckan som var planerat?

Jag hade nog inte så många andra planer än att jobba. Tråkigt men sant, haha!

 

Något som du gjort den här veckan som inte var planerat?

Vi bestämde oss rätt så spontant för att åka till Kristinestad över dagen igår, så vi tillbringade lördagen hos mamsen och papsen. 

 

Veckans klädesplagg?

Träningstights. Det är verkligen det enda jag har på mig nuförtiden, både på jobbet och hemma. 

 

Vad var veckans mål?

Jag vet faktiskt inte om jag hade något specifikt mål för denna vecka. Jag hade några mål på jobbet som jag fick checka av iallafall! Och målet att fortsätta min yoga streak. :-)

 


OM EN LJUVLIG SÖNDAG I MARS

 En solskenspromenad i vårvädret. <3
 
Förra söndagen var en himla ljuvlig dag! Min söndagmorgon bestod av sovmorgon och yoga och därefter tillbringade jag resten av förmiddagen med ungen i skidspåret. Vi hann faktiskt testa två nya skidspår under veckoslutet! När jag var hemma igen avnjöt jag en god brunch och tittade på serier med min älskling. På eftermiddagen kikade solen fram och då bestämde vi oss för att gå ut på en promenad. Vi gick längs med stranden och pausade även för att sola lite i varsin solstol. Det var ett riktigt pangväder och solen värmde så skönt. :-) På kvällskvisten skulle Bill se på fotboll, så under tiden lyxade jag till det med hemmaspa. Hårfärgning, pedikyr, bastubad, bodyscrub, ansiktsmask och bodylotion. Jag kände mig som en ny människa efteråt, haha! Slutligen avslutades söndagen med pizza och rödvin - såå mysigt. <3

OM EN KVÄLL MED MARIMEKKO OCH MINA SYSTRAR

För sisådär en vecka sedan hade jag en lite lyxigare torsdag. Jag hade bjudit över mina systrar för lite kvällsmys samtidigt som vi skulle delta i ett evenemang med Marimekko och Frukostflickorna som ordnades online. När mina systrar knackade på dörren hade jag plockat fram lite smått och gott att mumsa på och såklart hade jag dukat med Marimekko kvällen till ära, hehe. :-) Under evenemanget fick vi virtuellt följa med en inspirerande modevisning och en trevlig presentation av alla nyheter på Marimekko och efteråt fick vi också hämta varsin goodiebag från butiken. Marimekko har verkligen så himla mycket fint nu och högst upp på önskelistan står en Marimekko-väska. <3

NÅGRA TANKAR OM CORONAVIRUSET

Stay safe. <3
 
Jag har lämnat coronasnacket utanför bloggen en väldigt lång stund nu, och det är helt enkelt för att jag varken har orkat tänka på corona eller vill tänka på corona. Men nu när coronakatastrofen återigen har förvärrats känner jag ändå att det är dags att dela med mig av några av mina tankar igen. Here we go:
 
Nu i mars är det prick ett år sedan coronakaoset bröt ut ordentligt. Och jag känner bara att jag aldrig skulle ha överlevt (haha) om jag då för ett år sedan skulle ha vetat att denna pandemi och alla restriktioner skulle pågå så här länge. Och det värsta är att det bara fortsätter och fortsätter..
 
För tillfället är jag så obeskrivligt förfärligt trött på att inte få leva normalt. Trött på att använda munskydd. Trött på att inte få resa. Trött på att inte få hänga med vänner. Trött på att bara vara hemma. Trött på att inte få hänga på café eller restaurang. Trött på att läsa alla dåliga nyheter. Trött på denna JÄVLA corona. 
 
Det jag såg fram emot allra mest med tjugohundratjugoett var att vi detta år kommer att få ett vaccin mot coronaviruset. Det verkar ju dock ta lite längre än tänkt - men alltså åh, vad jag verkligen väntar på vaccinet. Snälla ge mig (och alla andra) det där efterlängtade vaccinet nu så att vi kan vinna över detta virus någon gång!
 
Efter att ha levt ett himla annorlunda liv det senaste året, känns det nästan som om jag har glömt bort hur det var förut. Det känns faktiskt helt galet att vi tidigare gick på konserter, befann oss på flygfält,  åkte kollektivtrafik, ordnade fester och deltog i evenemang. Jisses vad många människor som samlades och trängdes på ett ställe förut! Nu tycker jag nästan att vi är en för mycket om vi råkar vara två stycken vid samma hylla i matbutiken, haha.
 
Något som är himla otroligt är att jag inte har varit sjuk en enda gång på över ett år!! Och jag har därmed inte heller behövt ta ett enda coronatest. Om det beror på att jag tvättar händerna himla bra eller på att sjuka människor stannar hemma nuförtiden vet jag inte, men jag är verkligen tacksam. Hoppas att jag inte jinxar detta nu bara... :-)

OM ATT FÅNGA DE SISTA MINUSGRADERNA

Varmt + kallt = sant!
 
Den kallaste dagen förra veckan begav jag och min fotograferingsvän Marie oss iväg på ett fotograferingsäventyr i solnedgången. Vi skulle nämligen fotografera lite magi med hjälp av kokhett vatten och iskalla minusgrader ute på isen. Jag hade velat testa just det här hur länge som helst, så när Marie hörde av sig och frågade om jag ville hänga med på detta fotograferingsäventyr var jag inte sen med att tacka JAA! :-) Här ovan ser ni resultatet av himla mycket teamwork och himla mycket magi. Visst blev det otroligt häftiga fotografier! Vi hade dessutom himla roligt och det kändes fint att få förgylla vardagen lite. <3

APPRECIATION POST FÖR DEN FANTASTISKA VINTERN

Winter Wonderland. <3
 
Marsmånad bjuder på himla omväxlande väder, alltså. En dag är det strålande sol, en dag är det full snöstorm, en dag är det många plusgrader, en dag ösregnar det och en dag är det minus tjugotvå grader. Allt detta fick vi uppleva denna vecka, haha! Omväxlande, som sagt. Men oavsett om det varannan dag fortfarande är vinterväder så går det ju inte att undvika pirret inför att våren snart är här! Vi fick en himla lång, himla kall och himla snöig vinter, men nu går den faktiskt mot sitt slut. Och med det sagt tänkte jag skriva några rader om hur h i m l a tacksam jag är över att vi fick en ordentlig vinter detta år. <3 Jag har njutit av vackra vinterlandskap, jag har njutit av iskalla soliga vinterdagar, jag har njutit av att göra så många olika vinteraktiviteter, jag har njutit av att vara ute i den friska vinterluften så mycket och jag har njutit av att vi har blivit bjudna på så mycket snö. Eftersom världen ser ut som den gör just nu behövde jag verkligen denna vinter. Den har varit alldeles alldeles fantastisk!! <3 

OM EN PERFEKT SOLIG FREDAG

Terrassinvigning. <3
 
Alltså ååh, min fredag var alldeles alldeles perfekt!! Eller egentligen hade jag faktiskt en himla bra-ig jobbvecka överlag också! Det var sportlov här under veckan som gick, vilket därmed betyder att jag ä n t l i g e n hade en lugnare jobbvecka. Jag har jobbat i hundratioprocent sedan jag började på mitt nya jobb, så detta var ändå himla välbehövligt! Iallafall. Jag inledde ju veckan med en ledig dag och därefter blev det bara bättre, hehe. Många jobbdagar fick jag tillbringa tid utomhus i solen med olika vinteraktiviteter och det var så härligt.
 
Fredagens jobbdag började jag med några timmar på jobbet, därefter tog jag en ljuvlig skidtur på tio kilometer och sedan avslutade jag med att jobba hemifrån på en solig balkong (!!) under eftermiddagen. Jobbdagar som denna kunde man ju ha lite oftare.. :-) I och med fredagens skidtur nådde jag även vinterns mål angående skidåkningen. Tio skidturer - check! För att maxa den underbara fredagen tog jag ännu min älskling under armen och så begav vi oss till Faros terrass för att inviga terrassäsongen. Terrassinvigning i början på mars!! <3 Jag firade med varm kakao OCH bubbel. Nu blev ju berättelsen om min perfekta fredag en himla roman innehållande massa ljuvliga ord och utropstecken, men alltså jag lever ju verkligen ännu på denna dag, haha!

ETT FÖRLÄNGT VECKOSLUT GENOM KAMERALINSEN PÅ TELEFONEN

Jag tänkte att vi kunde ta en titt på vad jag gjorde förra veckoslutet. :-) Ett förlängt veckoslut där jag var ledig i tre dagar stod på schemat, och det var bara så himla skönt!! Jag hittade en hel drös med fotografier i kamerarullen på telefonen från mina lediga dagar, så häng med: 
Jag började min lördag i skidspåret tillsammans med ungen. Jag försöker testa ett nytt skidspår varje skidtur och denna dag åkte vi till Skogsberget. Åh, jag älskar verkligen att skida nuförtiden!! 
Väl hemma igen ville jag fortsätta njuta av det soliga vädret, så jag tog med mig min älskling på en promenad. Vi avslutade promenaden med ett loppisbesök, och där gick jag kanske lite loco, haha! Det råkade finnas så himla mycket fint och jag kunde verkligen inte motså alla lyxiga ljusstakar och detta vackra porslin. Det stod verkligen "Olivia" på denna servis, och vi fick dessutom allting för en himla billig peng. Nöjd nöjd nöjd. <3
Senare på dagen beundrade och organiserade jag mina nya fynd och sedan gjorde jag ett skönt yogapass. På kvällskvisten bjöd vi över ungen på middag. Bill gjorde sin fantastiska pad thai och jag dukade bordet med vårt nya porslin. 
På söndagmorgon blev jag upphämtad av Martha och så åkte vi iväg mot skidspåret i Hankmo. Vi skidade prick hela förmiddagen och det var en alldeles underbar skidtur! Skidspåret var himla varierande och gick genom skogen, ut på åkrar samt över isen.
På eftermiddagen pysslade och dekorerade jag i lägenheten. Eftersom att den första vårmånaden var på intågande ville jag göra det vårfint i lägenheten och dessutom hade jag ju nya vackra ting att inreda med! :-) 
I något skede var det också dags för yoga! Innan denna dag var slut visade min pulsklocka att min aktivitet var uppe i sisådär trehundratjugo procent, haha.
Under måndagen knäppte jag tydligen inte några andra fotografier än dessa. Men mamsen var iallafall på besök och jag hängde med henne prick hela dagen. Vi hämtade även både lunch och fika från Saluhallen. Lunchen åt vi hemma hos ungen, medan vi fikade hemma hos oss. Jag fångar ju såklart alla tillfällen jag kan för att få använda det nya porslinet nu. ;-) 

UTOMHUSFIKAT ÄR BÄSTA FIKAT

Kanelbullar och varm kakao. <3
 
Åh, vad det är mysigt att fika utomhus! Jag har verkligen uppskattat all utomhusfika extra mycket i vinter, speciellt när den här jävla (ursäkta) coronan f o r t f a r a n d e härjar i världen och man tillbringar mycket tid ute i naturen och i den friska luften.. Varm kakao och en god bulle ute i den krispiga luften slår faktiskt rätt så mycket! Sen har jag också tappat räkningen på hur många koppar varm kakao jag har druckit under denna vinter, men det är ju bara så himla himla gott. :-) Fotografierna här ovan är från en solig eftermiddag då jag tog med mig ungen och min älskling på en utomhusfika vid stranden. Ljuvligt!

FEM FOTOGRAFIER FRÅN KAMERARULLEN

En torsdagkväll var vi bjudna över till ungen på kladdkaksfika, och jag passade på att köpa med mig våriga tulpaner som en liten present. :-) Vardagslyx!
Dessa sköna fårskinnstofflor har jag nog använt cirka varje dag sedan jag fick dem i present för sisådär två år sedan. Och eftersom de verkligen är så underbara, ville både ungen och momi ha likadana också. Så nu matchar vi alla tre när vi traskar runt i våra tofflor, hehe. <3
En dag efter jobbet hade jag och min kollega Martha bokat in en AW i form av skidåkning, så när vi fick checka ut åkte vi därmed iväg till Öjberget. Vi lyckades samla ihop elva kilometer - fast det stundvis var himla kämpigt i uppförsbackarna.. Haha!
De första vårkänslorna har smugit sig på!! Vi har blivit bjudna på plusgrader, fåglarna har börjat kvittra och vi har fått använda solglasögonen nästan varje dag. Ljuvligt. <3
I onsdags då jag fick checka ut från jobbet hade jag en dejt med min kollega Daniela inbokad. Vi började dejten med att hämta varsin varm kakao från Faros himla mysiga terrass, och därefter tog vi en promenad längs med havet slash isen. 

OM ETT VECKOSLUT MED PRICK HELA FAMILJEN

Gänget ut på tur! <3
 
Ett skepp kommer lastat med fotografier från en rolig tur med sparkstöttingarna. :-) Tiden går ju verkligen så himla himla fort, så dessa fotografier är faktiskt knäppta redan för två veckor sedan. Då tillbringade vi ett veckoslut i Kristinestad med prick hela familjen. Dagarna gick främst ut på att bara mysa med familjen, men förutom det gjorde vi också några andra trevliga bravader! Vi åkte ut på många turer med sparkstöttingarna, vi trollade ihop en födelsedagstårta, vi badade bastu, vi åkte pulka och vi hade födelsedagskalas för ungen som fyllde år. Ungefär så!

EN MAGISK HUSKY RIDE

Ett av mina favoritminnen från vår resa till Lappland är denna magiska husky ride! Jag hade verkligen velat uppleva detta himla länge, och nu fick jag äntligen checka av det från min bucket list. :-) Under vår husky ride åkte vi genom ett himla fint vinterlandskap och vi fick turas om att både styra släden och att sitta i den. Jag tyckte att det var skönt att sitta i släden och bara njuta, men det var ändå ännu härligare att själv få styra släden! Huskysarna var verkligen så glada, exalterade och galna (haha!), och efter vår åktur fick vi hälsa på och gosa med allihopa. <3 

PARADISE DOESN'T HAVE TO BE TROPICAL


EN LJUVLIG DAG I BACKEN

Är man i Lappland måste man såklart tillbringa en dag i slalombacken! Jag kommer inte ens ihåg när jag innan detta senast åkte slalom - det är nog verkligen evigheter sedan - så jag var ju himla pepp på att äntligen få åka igen. :-) Vi hade dessutom det perfekta vintervädret med strålande sol och vi var nästan alldeles ensamma i backen! 
Mot slutet av dagen försvann solen, och då passade vi på att varva skidåkandet med massa varm kakao också. Vi ville cirka aldrig åka hem till stugan och det slutade med att vi tillbringade prick hela dagen och kvällen i backen, haha! Det var så himla himla roligt att åka slalom igen, och nu hoppas jag att det inte dröjer lika länge tills nästa gång. :-)

LAPPLAND I ETT NÖTSKAL

Ett skepp kommer lastat med en mix av fotografier från Lappland. Jag känner att fotografierna här ovan beskriver vår resa till Lappland på pricken. Underbara vinterlandskap. Stugmys. Roliga äventyr. Soligt och kallt vinterväder. Grilla marshmallows. Traditionella vinteraktiviteter. Värmande bastu och rulla i snön. Bästa sällskapet. Sprakande brasor. Massvis med snö. Kvalitetstid. <3

SKIDÅKNING I VINTERLANDSKAP

Bara en bit från stugan vi bodde i fanns också ett skidspår, så där passade jag på att ta några skidturer under våra dagar i Lappland. Det var verkligen ett så himla vackert vinterlandskap vid skidpåret! Under min första skidtur behövde jag stanna för att knäppa fotografier prick hela tiden, men det var omöjligt att fånga allt det vackra i bara ett enda fotografi. Förutom att det var himla vackert, var det också himla kallt - efter en skidtur hade både mitt hår och mina ögonfransar förvandlats till frost. :-)

RSS 2.0