TRE DAGAR OCH TRE BILDER

Tisdag. Det var storasysters daycare-dag, så jag gosade med lillasyster hela dagen. Sedan medan hon sov passade jag på att planera min resa till Nya Zeeland. Och när mina hostparents kom hem fortsatte jag med planerandet typ hela kvällen. Har jag sagt att jag är sjukt pepp?! Hehe. 
Onsdag. Denna dag fick vi gäster i form av farföräldrar, så storasyster förvandlades till en cirkusapa och visade alla sina konster. Och allt vad hon inte får göra också, för den delen. På kvällen blev det en lång trerätters middag för att fira att farföräldrarna hade anlänt och efterrätten bestod av australiensk pavlova. Mums. 
Torsdag. Började dagen på mitt favoritsätt - att stiga upp en timme tidigare och skypa med min älskling. Eller jaa, det där med favorit syftar väl nog mera på det sistnämnda. Iallafall, därefter var det dags för jobb och sedan avslutade jag dagen med en dance class. En såå rolig sådan!

I HAVEN'T BEEN EVERYWHERE, BUT IT'S ON MY LIST

Som ni alla säkert nog vet redan, kan jag ju tycka att det bästa här i livet är att resa. Det finns så många fantastiska ställen att åka till här i världen och jag vill se prick allt, typ! Så under helgen hann jag faktiskt också med något himla peppigt (hej nytt adjektiv?) för att komma ett steg närmare detta. Jag bokade flygbiljetter till både Nya Zeeland och Melbourne! Det ska bli såå häftigt att få se och uppleva Nya Zeeland, och jag behöver inte ens vänta länge eftersom det efter mycket om och men blir avfärd redan nästa vecka. Sedan hinner jag bara vara hemma i några dagar förrän det bär iväg till Melbourne för att se vad den staden har att bjuda på. ÄÄÄH, jag är så himla taggad på dessa äventyr!

BEACH WALK

Hängde som sagt på Cronulla Beach både lördag och söndag, och hur det såg ut där fick ni se i förra inlägget. Men i söndags begav vi oss också iväg på en liten promenad längs stranden och kom då till dessa ställen här ovan. Vi fick vandra på stora stenar och klippor som vattnet slipat samt format och på vägen gick vi förbi små vattenfall och fina blommor och växter. Ååh! 

CRONULLA BEACH


SNAPSHOTS FRÅN HELGEN

Hängt på stranden både i Cronulla och Bondi. Haft utgång samt sleepover med Anna. Varit en himla glad tjej över att ha hittat somersby (!!). Ätit min femtioelfte och femtiotolfte frozen yoghurt. Njutit av det härliga vädret.. Och så var min långhelg till ända igen. 

EN KORT UPDATE

Två bilder från i onsdags efter min dance class.
 
Hej där! Sedan senast har det helt enkelt inte hänt så mycket, så därför har jag heller inte haft något att skriva. Det mest speciella som har hänt är väl dans i onsdags och en shoppingrunda i torsdags. Och så jobb förstås. Denna fredagskväll tillbringas bara hemma, för jag ska jobba lördagmorgon också. Därefter blir det antagligen beachhäng hela helgen eftersom det lovas superväder. Känner att det blivit lite jobb på brännan hittills, så detta blir nog perfekt! ;-) Det var det. Pusshej! 

LILLASYSTER-TID & NYÖPPNAT H&M

Tisdag. Efter alla morgonsysslor och frukost förde vi storasyster till daycare och efter det hade gullungen här ovanför och jag egentid precis hela dagen. Vi gosade, skrattade, lekte med mjukisdjur, besökte ett shoppingcenter och sov dagssömn. Därefter hämtade vi storasyster från daycare igen och då busade vi alla tre tills föräldrarna kom hem. 
Shoppingcentret vi var till ligger alldeles nära oss, och orsaken till varför vi var dit är för att de i förra veckan öppnade det allra första H&M just där. Allihopa har varit helt excited över att affären äntligen kommit hit (ja, ni kanske kan gissa folkmängden i affären), och även om jag kanske inte tycker det är lika speciellt (haha) ville jag förstås också besöka det. "Råkade" också få med mig en bikini hem, men till mitt försvar behövde jag faktiskt en. Och dessutom var den himla billig. ;-) Japp, det var storyn om ett H&M i Australien! 

EN LEDIG MÅNDAG

Hej. :-) Från och med denna vecka kommer jag också att vara ledig måndagar, eftersom jag har så himla långa dagar resten av veckan. Och förlängd weekend varje vecka tackar man ju inte nej till! Så igår var jag alltså ledig, och jag passade faktiskt på att verkligen inte göra någonting, haha. Kände att det var välbehövligt, eftersom det annars är så mycket jobb in i veckan och massa äventyr på helgerna. De där slöa, lugna helgerna som jag kan ha i Finland finns helt enkelt inte här då det finns så mycket jag vill se och göra då jag har lediga dagar. Så, att göra absolut ingenting en dag var så himla skönt! Puss.

OM EN FANTASTISK SPONTAN BÅTTUR

Jaa, så denna gubbe vi träffade var alltså påväg ut med sin båt, och frågade då oss om vi ville hänga med "just around the corner". Bara runt hörnet blev sen till en längre sträcka och sist och slutligen stannade vi på båten hela dagen. Vi såg himla fina platser, njöt i solen, lunchade i båten, körde under Spit Bridge, tog iland på en strand, köpte glass från en båt som körde förbi, hade många diskussioner, knäppte massa bilder, vinkade åt alla andra båtar och tänkte samt sa "this is so amazing" om och om igen.  Ååh, det var alldeles fantastiskt!

OM EN BÖRJAN PÅ SPIT TO MANLY WALK

Jag hade en underbar söndag! Klockan var tio trettio när jag mötte upp Janne, Anissa och deras kompis Lina vid hamnen och då hoppade vi på ferryn som tog oss till Manly. 
Vi hade planerat att gå den tio kilometer långa Spit to Manly walk:en längs med kusten, fast tvärtom. Börja i Manly och sluta vid Spit Bridge, menar jag alltså. Här posar flickorna glatt, då vi just börjat vår vandring.
Utsikten var otroligt fin redan från början och vi tog fotograferingspauser mest hela tiden.
Även själva stigen vi vandrade på var himla fin. Här är vi mitt i en liten djungel. 
Då vi hade vandrat ett par kilometer bestämde vi oss för att ta en lite längre paus, och det fick bli här. Sen mitt i allt när vi sitter här, kommer en gubbe (om jag får kalla honom det?) fram till oss och frågade vart vi var påväg och om vi ville att han skulle ta en bild på oss allihopa. 
Så här ser ni resultatet av bilderna. Och när vi sedan svarade på vart vi var påväg, visade det sig att detta faktiskt var slutet på vår promenad. Istället blev det något helt annat, men det var så fantastiskt så det ska få ett eget inlägg!

FEATHERDALE WILDLIFE PARK

Så såhär har denna lördag sett ut. Jag och rainbowgirlsen besökte ett zoo och vi har bland annat sett allt för många fåglar, gosat med koalan, sett många andra roliga och konstiga filurer som jag inte ens vet namnen på, varit rädd för krokodilen och sist men inte minst tagit tusentals selfies med kängurun. SÅ KUL!

MYCKET JOBB, DANSSKOLA & SKYPE

Ojdå, här började det visst eka lite tomt.. Men hej på er! :-) Onsdagen jobbade jag från nollsex fyrtiofem till aderton nollnoll, och efter det gjorde jag absolut ingenting. På torsdagen började jag någon timme senare, men slutade vid vanlig tid och då hann jag i princip bara bokstavligen kasta i mig mat före jag begav mig till tåget. Mötte upp Anna i city och så begav vi oss till stället vi sökte upp i söndags, nämligen en dansskola! Nu får jag alltså äntligen börja dansa igen, och hos ingen mindre än Sydney Dance Company!! Såå glad, och det var såå roligt att få dansa. ♥ Igår, alltså fredag, var det tidig väckning igen och efter att mina hostparents kommit hem och jag slutligen gjort middag samt efterrätt åt familjen (som sådär by the way blev succé) fick jag efter sisådär tolv timmar checka ut för helg. Denna gång bestod fredagskvällen av skypesamtal med mamsen och ungen följt av återigen ett marathonsamtal med Elin. Och där var mina senaste dagar. Fullt upp med allt möjligt, helt enkelt. PUSS.

AUSTRALIA'S TRAFFIC

Jaa alltså, från högertrafik till vänstertrafik och från småstadstrafik till storstadstrafik, det är ju lixom inte riktigt samma sak. Rättare sagt är det totalt tvärtemot. Precis allting. Ratten är på högra sidan och växelspaken är då alltså på vänstra. Blinkers- och vindrutetorksspakarna har bytt plats. Du kör på vänstra sidan av vägen. I rondeller går trafiken medsols. Vägarna består ofta av tre, fyra filer - åt ett håll. En evighetsväntan vid trafikljusen är inte ovanligt. Aussisarna använder sig mycket av tutan. Skulle den så kallade oturen vara framme är bötessystemet helt annorlunda här. Och dessutom är vissa trafikregler lite konstiga. För att inte glömma att jag här om dagen såg en polisbil med logon "Don't drink and drive", haha.. Dock har det faktiskt inte varit så svårt att vänja sig som jag trodde att det skulle vara. De första gångerna när jag var ute och övningskörde med min hostmamma fick hjärnan tänka såå mycket och jag var tvungen att vara såå koncentrerad, men redan efter några gånger kändes det lättare och det började gå bättre och bättre. Nu känns det nästan så gott som naturligt, och för någon dag sedan då min hostmamma satt i passagerarsätet så ansåg hon mig nu vara en pro-driver. Så helt godkänd är jag väl allt. :-) 

UTDRAGEN TAND OCH ISTIDSVÄDER


Hej. :-) Har haft en riktigt lugn början på denna vecka. Igår gick förmiddagen ut på att storasyster var och bekantade sig till ett daycare där hon ska börja gå varje tisdag nu och lillasyster sov sin förmiddagssömn, så det betyder med andra ord att jag mer eller mindre kunde göra vad jag ville för en stund. Sen blev det liv i huset igen, men efter några timmar åkte jag då iväg till tandläkaren för att få min jädrans visdomstand utdragen. Har inte någon erfarenhet av tandläkaren bortsett från tandställningstiden, men allting gick ju finfint och det gjorde inte ens ont. Väl hemma igen åkte vi till parken och när kvällen kom tog jag igen senaste idolavsnittet medan Sydney bjöd på ett rysligt åsk- och regnväder. Och sedan bestämde sig vädret tydligen för att återgå till vinter eftersom det idag varit omänskligt kallt, närmare bestämt sjutton grader. Alltså lixom hallå, vad hände? Har gått runt och frusit hela dagen, även fast jag haft både yllesockor och huppari och hela kvällen har jag spenderat under täcket, haha. Dock vet jag inte om det beror på temperaturen, den utdragna tanden eller att jag håller på att bli sjuk, för jag har sådär annars också känt mig hängig idag. Men att sommaren får komma tillbaka prick nu - ja tack! Förövrigt har denna dag varit ovanligt tyst. Storasyster tillbringade sin första hela dag på daycare, eftersom det är tisdag, så det har varit en lugn dag med bara lillasyster. Men imorgon är det hundratio procent igen, så nu tänker jag bara fortsätta att ligga under täcket och vila upp mig tills dess! PUSS.

MÅNADSDAG, FROZEN YOGHURT & ANNA

Hej finisar! Så var det söndag och jag och Australien firar en månad tillsammans - wihoo! ♥ Dagen har jag tillbringat i city tillsammans med Anna. Vi åt frozen yoghurt, gick i affärer, sökte upp ett ställe vi ska besöka på torsdag (men det får ni höra mera om då) och satt vid vattnet och bara pratade medan solen värmde och båtarna körde förbi. Riktigt härlig söndag. :-) Som pricken över i:et blir det nu ikväll de traditionsenliga skypesamtalen hem och sedan är det sovdags. PUSS. 

NEON RUN

Igår var det dags för en sak som jag varit pepp på väldigt länge. Det vankades neon run i Sydney och förstås hade jag skaffat en biljett. Jag mötte upp en au pair vid namn Johanna och så gick vi tillsammans till parken där allting skulle äga rum. Väl där fick vi hämta upp ett event-kit som bland annat innehöll t-skjortan som vi hade på oss och sedan fanns där olika färger som man fick "dekorera" sig själv med. 
Klockan aderton nollnoll öppnades portarna in till huvudområdet och där kunde man ta del av olika aktiviteter, så som att fotograferas vid selfie-väggen, till exempel. 
Annat man kunde ta del av var DJ:s som spelade på scenen...
... Och där befann vi nog oss för det mesta, hoppandes och dansandes tillsammans med sjutusenfemhundra andra taggade neon runners. Feelis! 
I något skede hann vi också föreviga oss på den lysande neonväggen. 
Slutligen hade vi nått fram till själva loppet och här står vi taggade vid startlinjen.
Ten nine eight seven six five four three two one GOOO, och så fick vi springa iväg!
Under de fem kilometrarna vi sprang var det program och musik längs hela vägen, och lampor så att vi lyste, förstås. Vi fick ta del av bland annat glittrande discokulor, rockband, skumdisco och silentparty. SÅ KUL!
I mååål!
Avslutningsvis blev det ett glädjeskutt för troligtvis de fem roligaste (och lättaste) kilometrarna i mitt liv. Toppenbra! 

MANLY BEACH

Nästa hållplats (och sista för den delen) på vårt äventyr i fredags var Manly. Jag och storasyster roade oss med att hoppa och plaska i vågorna en stund och sedan blev det lunch alldeles vid stranden före vi avslutade med varsin Ben&Jerry's och styrde hemåt. Finfint att jag äntligen fick se Manly nu och jag tror bestämt att jag återkommer för en stranddag inom kort!

NORTH HEAD

North Head är den nordligaste punkten av infarten till Sydneys hamn, och surprise surprise heter den sydligaste punkten South Head. Viken mellan dessa två punkter kallas "The mouth of Sydney" och det är här som alla fartyg anländer till samt lämnar staden. Nog om fakta, hehe. North Head, som vi alltså besökte i fredags, är också en nationalpark och där finns fina utsiktsställen med vy över bland annat Sydneys och hamnens horisont. Himla fint! Resten får bilderna berätta för er. :-) 

OM MIN FREDAG

Fredagskvällen.
 
Hej! :-) Jag började min fredag på bästa möjliga sätt och steg återigen upp en timme tidigare för att skypa med älskling. Sedan var det dags att bege sig ut på äventyr tillsammans med ungarna och deras mamma. Första stoppet blev North Head och andra blev Manly Beach. Knäppte en hel del bilder så ni får höra mera om detta senare. När vi kom hem igen blev det en tandläkarvisit för mig, eftersom min hostmamma tyckte det var på tiden att kolla upp min när-jag-tuggar-eller-överhuvudtaget-rör-på-munnen-smärta som jag lidit av de senaste tre dagarna. Besöket resulterade iallafall i att jag på måndag slipper problemet - visdomstanden. Nog om det. Ikväll mötte jag upp mina rainbowgirls och det blev fancydinner vid hamnen följt av cocktails. Med andra ord, en helt vanlig kväll här Down Under, haha. Nu ligger jag i sängen och har just avslutat ett skypesamtal med mamsen och papsen för att ta natten. Pusshej. 

DISTANCE IS A TEST TO SEE HOW FAR LOVE CAN TRAVEL

1, 2, 3, 17, 35, 99, 157, 300, 490, 741, 800. Prick åttahundra underbara dagar har du varit min, och jag din. Att jag befinner mig på andra sidan jorden just nu har ingen betydelse, för vår kärlek är så mycket starkare än femtontusen kilometer. Tusan vad jag älskar dig. ♥

OM JOBBDAGAR, SKYPEDEJTER & LITE ALLT ANNAT

Hejsan allihopa! Gårdagen innebar back to work och den var som vilken jobbdag som helst. Eller jag måste väl erkänna att jag försökt komma ihåg vad vi faktiskt sysslade med, men alla detaljer verkar vara bortglömda, haha. Något speciellt hände tydligen inte iallafall. Idag då igen hade jag väckarklockan på en timme tidigare, för jag skulle nämligen skypa med min älskling. Det var alldeles för längesedan, så det var verkligen välbehövligt. ♥ Jag har helt glömt bort att berätta, men i söndags ändrade vi till sommartid här, så nu är det ytterligare en timmes tidsskillnad. Därav hann jag stiga upp förrän Björn gått och lagt sig. :-) Nåväl, sedan fortsatte dagen som vanligt och vi hann rita, kolla mumin, busa, pussla och leka i lekrummet före det var dags för lunch följt av dagssömn. När ungarna hade vaknat igen packade jag in dem i bilen och så körde vi iväg till Monkey Mania (vilket typ är samma koncept som Chipmunks Playland, hehe) och spenderade resten av eftermiddagen där. På tal om bil och köra, så ska jag försöka slänga upp ett inlägg om hur jag upplever vänster- och storstadstrafiken här någon dag. Nu på kvällskvisten har jag umgåtts med bästaste Elin. Eller jaa, i form av ett två timmars härligt skypesamtal då. ♥ Men nu börjar texten bli för lång och klockan för mycket, så nu sätter jag punkt. Pusshej! 
Och så några extra hjärtan på dessa suddiga gullisar. ♥♥

WAVES

Det var hur stora och häftiga vågor som helst på Bondi i söndast, och här ovanför ser ni några bilder jag knäppte på dem. Riktiga surfvågor. 

OM LITE SHOPPING

Denna lediga måndag har jag spenderat pengar istället för att tjäna dem. Det blev shopping i ett nytt shoppingcenter idag och jag hittade återigen några godbitar. Alltså det finns sååå mycket fina kläder här så man vill ju bara ta med sig prick hela affären hem. Dock är kläderna även rätt så dyra.. Detta (både faktumet om de dösnygga kläderna och deras pris) är ju verkligen inte bra för mig och min au pair lön, haha. Å andra sidan, om jag skulle ha obegränsad tillgång till pengar skulle jag antagligen shoppa ihjäl mig. Jepp.

BEACHDAY

Underbara Bondi. 
 
Körde på en favorit i repris söndagen till ära, vilket alltså betyder beachday på Bondi. Vädret var perfekt och temperaturen låg på ungefär trettiofem grader. ♥ Solade, simmade, njöt och satt och beundrade alla surfare i flera timmar. Alltså ursäkta, men FYFAN vad surfing är coolt, för att inte tala om hur cool man ser ut. Måste måste måste åka på surfcamp nu, så att jag också får lära mig! 

DRINKS WITH A VIEW

Utsikt över Sydney by night.
 
Lördagskvällen bestod alltså av dejt med Anna. Till middag blev det bruschetta till förrätt och pasta till varmrätt och efterrätten fick bestå av ett par drinkar som vi avnjöt snäppet lyxigare. Fyrtiosjunde våningen av en skyskrapa, roterande golv och utsikt över hela himla Sydney. Precis där befann vi oss. Och där satt vi i sisådär två timmar tills våningen roterat ett helt varv och vi helt förtjusta fått se prick hela Sydney by night. Utsikten var verkligen så amazing. Magiskt.

WEBCAM-SELFIES & DEJT

Hej! Hittills idag har jag inte gjort så mycket, mest bara latat mig och så. Nu sticker jag iväg till city igen, denna gång för middag och surprise, surprise någon drink tillsammans med Anna lördagskvällen till ära. Medan kan ni ju kika på fyra glada webcam-selfies, haha! PUSS. 

FRIDAY DRINKS

Så igår mötte jag först upp en au pair vid namn Anna i city och sedan gick vi till en pub för ett glas vin och massa prat. 
När klockan närmade sig nio hade vi bestämt träff med två andra tjejer, Janne och Anissa, så vi tog tåget till Kings Cross (typ Sydneys nattklubbsområde) och mötte upp dem. Sedan hängde vi på Hugo's, drack drinkar och dansade. Superfint ställe! Och toppenflickor!
Därefter tyckte vi det var dags att bege sig vidare så vi gick till en himla fancy bar med gästlista, VIP-rum samt fotografer (haha) och fortsatte dansandet. 
När det sen var dags att åka hem vandrade vi till tåget genom det fint upplysta Darling Harbour och hela den tråkiga tågresan hem sysselsatte jag mig med att snapchatta med alla gullisar där hemma. En lite bättre fredag.

MED EN LONG WEEKEND FRAMFÖR MIG

Bjuder på en osedd bröllopsbild i brist på annat. 
 
Äntligen fredag!! Igen. Det känns som om veckorna går så himla snabbt nu så det är bara måndagar, fredagar, måndagar och fredagar, haha. Dessvärre går ju helgerna precis lika snabbt (om inte ännu snabbare), så jag har lixom svårt att hinna med allt jag vill. Men nu har jag alltså hela helgen framför mig och dessutom en förlängd sådan eftersom det är public holiday här på måndag! :-) Ikväll ska jag iallafall möta upp några au pairs för ett par drinkar och sedan får jag se vad resten av dagarna har att bjuda på. Men trevlig helg, hörni! Cheers!

MYS MED LILLASYSTER

Alltså jag dör. ♥♥ Det här måste vara mysigaste stunden på hela himla dagen. När storasyster fortfarande sover sin dagssömn får jag och lillasyster ha lite egentid. Gos, skratt och kramar i massor. Och så gillar hon att bita sönder min näsa och mina kinder. Ååh, gullunge!

RSS 2.0