VAPPENFIRANDE

Throwback till vappen tjugohundraelva, haha.
 
Hej där! Den här veckan har det faktiskt inte hänt något speciellt överhuvudtaget, så fredag och helg var himla efterlängtat. Så här vappen till ära gick jag igenom hur vi firat de senaste åren, och då hittade jag bland annat bilderna ovan från ett himla roligt firande för något som känns som en evighet sedan. Nu ska vi inleda årets vappenfirande på riktigt och sedan fortsätter firandet hela helgen, den här gången med dresscoden halare & studentmössa. PEPP. Hoppas ni får en härlig helg - Glada Vappen! :-)

OM ALLT FRÅN JUMPPAPASS TILL BADTUNNEBAD

Jag hade ett så skönt förlängt veckoslut! En härlig blandning mellan familjetid, jobb och kompishäng. :-) På torsdagen skötte jag viktiga ärenden samt hälsade på hos gulliga mormor och morfar där vi satt och pratade i flera timmar. Fredagens projekt innebar filmande av ett jumppapass till skolan, och det tog typ hela dagen eftersom slutresultatet inte riktigt ville samarbeta. När det slutligen var färdigt, städade och tvättade jag min beibis, bilen, som äntligen fick komma ur vinteride! På kvällskvisten körde jag iväg till Närpes för att hälsa på Björn och sedan åkte vi vidare till Emma och Daniel för att ha fredagsmys. Lördagen invigde jag med god brunch med la familia. Därefter följde ett kvällsskift på jobbet och när jag fick checka ut för dagen avslutade jag kvällen på villan med badtunnepremiär, familjen, solnedgången och tårta. Perfekt. Hela söndagen bestod bara av jobb och efteråt satte jag mig i bilen med destination Helsingfors igen. Tack för den här gången. ♥

HEMHEMMA

Hej på er finisar! För tillfället sitter jag faktiskt och skriver det här i soffan hemma hos mamma och pappa. :-) Hoppade på bussen idag efter skolan och sedan kom mamma och ungen efter mig till Björneborg, där vi stannade kvar ett tag för att shoppa innan vi fortsatte vidare ända hem till Kstad. Avslutade kvällen med en underbar solnedgång på villan, aah. ♥ Det känns iallafall skönt att vara hemhemma för att ta igen lite, eftersom förra besöket blev lite misslyckat.. Något annat hade jag inte på hjärtat nu. PUSS!

OM EN HIMLA BRA VECKA

Sköna fysstudier vid Arcada. ;-)
Årets första glass ute i solen. 
Sushi är life.
Glass i stora lass.
Handbollsmatch HIFK-Dicken.
Roliga jumppapass i skolan.
Bananplättar med hallon och blåbär.
Kvällspromenad med spindelmannen. 
Coolkidz!
Konståkning.
SOL. 
Finfina Sandra! ♥
Nystädad lägenhet.
 
Alltså, vilken härlig vecka jag har bakom mig! Jag är äntligen frisk, solen har strålat och veckan har bjudit på många roliga bravader. Ja, om man bortser från att min cykel blev stulen efter att jag bara haft den i två dagar då - SÅ ARG.. Anyway. Systemkameran vilar nuförtiden, men istället är jag desto flitigare med iphonen. Måndag och vi började veckan med två lektioner i skolan. Mellan dessa hade vi en lång paus, så vi satt utanför skolan och njöt av solen och dessutom åt vi både lunch och årets första glass där också. Bästa! Tisdagen var ju en perfekt dag med pinglorna. Två jumppapass i skolan, take away sushi, solande på Sarahs balkong, glass och min första handbollsmatch någonsin. Onsdagens bestyr bestod av en lektion massage i skolan och sedan bestämde Laura och jag oss för att blanda nytta med nöje och gick ut på en solskenslänk till polisstationen för att anmäla cykelstölden. Därefter gick jag tillbaka till skolan för att både delta och öva på ett jumppapass. Avrundade dagen med att göra middag, gå på en till skön långlänk och fixa ihop bananplättar tillsammans med Jennie. Torsdagen innebar skola, tvättstuga i flera timmar och solande samt kvällslänk med Jens där vi upptäckte nya ställen och områden här i Arabia. På fredagen var vi lediga, så jag började dagen med att sova ut och ha en lugn morgon. Sedan gick Jennie och jag på länk i solskenet och därefter mötte vi upp resten av gänget för att gå och äta. Kvällen bestod av fredagsmys och Let's Dance med, surprise, Jennie. Fortsatte med att göra saker jag aldrig gjort förut på lördagen då vi med Sarah och Jennie åkte för att se på Erikas konståkningsuppvisning. Resten av dagen solade vi med Jennie och på kvällskvisten åkte jag in till stan för att träffa Sandra som var i huvudstaden. Åt middag på Vapiano och drack margaritas på Iguana samtidigt som vi catchade upp - som jag hade saknat henne! På söndagen gömde sig solen och då tyckte jag det passade bäst med att tillbringa dagen med storstädning av lägenheten samt en länk med en pod i öronen. Avslutade söndagen och en toppenvecka med en fin kväll i Tölö. 
 
/ Romanförfattaren Aivilo

TJUGOETT

Det blev femte april och det betyder inget annat än min födelsedag! För att fira mina tjugoen (!!) jordsnurr ställde jag på den rätta dagen till med kalas och bjöd gullisarna på kaffe, tårta och lite andra godsaker. Sedan till helgen kom mamsen, papsen och ungen ner till huvudstaden och då firade vi med sleepover, shopping och middag. Finfint. 

OM ATT VARA SJUK

Den här feelisen alltså.. 
 
Dag fem av pampasveckan var jag död, typ. Att vakna upp hemskt sjuk efter att dessutom ha festat i fyra dagar var fruktansvärt. Hosta, ont i halsen, feber, snuva, svindel.. Kände mig prick som björnarna på högholmen i sisådär tre veckor. Så trött och klen. Första veckan var jag dum nog att kämpa mig igenom jobbdagar med hjälp av allt för mycket tabletter och medicin istället för att fokusera på att bli frisk. Sedan bestod de resterande två veckorna inte av mycket mera än sömn, medicin, skola då jag orkade, läkarbesök och mera sömn. Lungt och tråkigt, med andra ord. 

OM PÅSKEN

Ett vykort från påsken.
 
Efter pampasveckan hade jag bestämt mig för att ta ledigt hela veckan och fara hem till mamma och pappa i Kristinestad för att fira påsklov. Dock blev ju lovet inte särskilt trevligt alls eftersom jag var sjuk prick hela veckan och fick ställa in allt jag planerat.. Jag checkade trots allt av en påskmiddag med familjen, påskäggsjakt som mamma ordnade (älskar att hon fortfarande behandlar oss som småungar) och massvis av chokladäggsätande. Det var den påsken. 

PAA-PAA-PAMPASVECKAN

Dag ett. Anlände till Vasa på onsdagkväll och ramlade direkt in hos Elin där förfesten redan var i full gång. Därifrån drog vi vidare till Leipis aka Leipätehdas för att inleda pampasveckan på riktigt. Efter mycket dansande slutade dock kvällen med att vi satt och sjöng karaoke i en soffa i flera timmar, haha. Fint så.  
Dag två. Vi började med en himla god brunch. Därefter traskade vi iväg till stan för att panta burkar samt handla för att sedan fixa ihop tacomiddag med brudarna. Mätta och belåtna åkte halarna på igen och så var det dags för sitz. Efter en rolig sitz bokstavligen sprang vi till Ollis för att slippa in och där dansade vi till stängningsdags. 
Dag tre. Vaknade upp till Pampas nationaldag! Firade med minttukaffe till frukost (hehe) och sen traskade vi till torget för att kolla på olympiaden med alla andra studerande. Och vilken f.e.e.l.i.s., alltså! Då det var över var vi i hemskt behov av lite rehab, så det blev en paus på soffan.. Tills pausen förvandlades till mellanfest. Denna dag åt vi iallafall middag på Amarillo och efter det ägde mellanfest nummer två rum förrän vi sedan köade in till Rewell Center i flera timmar. Där bjöd ingen mindre än Markoolio på en riktig show! Efteråt när de flesta fortsatte vidare, entrade vi dansgolvet och dansade loss - bokstavligen. SÅ KUL. 
Dag fyra. Sista dagen att kämpa på, haha, så vi åkte iväg till sillizen. Efter att återigen ha köat en lång stund, fick KAJ och brunchen oss att bli riktigt pepp igen. Toppensilliz! Fortsatte med mellanfest/förfest med boysen och sedan var det dags att börja köa till Ollis. När vi äntligen slapp in var feelisen på topp resten av kvällen och natten.  Avslutningsvis mumsade vi oss allt för många vårrullar. Och det var den pampasveckan! 

DRÖÖMIN!

OST- OCH VINKVÄLL

Så här ser en perfekt fredagskväll ut. Bjöd in gullisarna, dukade fram goda ostar, kex och frukter, fyllde vinglasen samt avverkade samtalsämnen om allt från rymden, hur vindruvor smakar och filmtitlar till dinosaurier, hur mögelost blir till och racism. Kan lätt påstå att det var mysigaste/roligaste/härligaste ost- och vinkvällen någonsin. Så himla bra gäng, alltså! 

KRÄFTSTJÄRTSPASTA

Alltså den här maträtten som mästerkocken Bill trollade fram är så god att den förtjänar ett eget inlägg. Ja, den här kräftstjärtspastan med curry kan faktiskt vara den godaste någonsin. Och vitlöksbrödet är bara pricken på i:et. Bon Appétit!

INFLYTTNINGSFEST

Boysen blev som sagt mina grannar i mars, och en inflyttningsfest var ju en självklarhet. Festen beskrivs bra med bål, gamla och nya bekantskapelser, beerpong, musik samt paus i min säng (haha). Himla roligt hade vi! Avslutningsvis var det dags för utgång i stan, men några av oss kom inte längre än till McDonald's före vi bestämde oss för att avsluta kvällen redan då. 

ÄLSKADE SOL

Blev så lycklig när vintern bjöd på det här härliga solvädret! Denna sköna dag tillbringade vi på isen med Jennie. Vi traskade omkring, gjorde snöänglar, busade och tog foton. U.n.d.e.r.b.a.r.t.

METROSTYLE

Vinterns roligaste evenemang ägde rum i slutet av februari och på schemat stod det Metrostyle. Kort och koncist innebar det en pub crawl där vi endast fick ta oss fram med metro och så skulle vi klara av olika uppdrag eller tävlingar på varje ställe. Favoriterna blev snapsvisan vi skrev, pyramidbyggandet och karaoken. Slutligen var det efterfest på Bäkkäri och där dansade vi loss hela natten lång, med undantag från när det blev brandalarm, haha. Galet bra. 

GENOM MIN IPHONE

Jag tänkte så här, att eftersom jag har så himla mycket att ta igen, så kommer här ett skepp lastat med vardagshändelser jag fångat med iphonen och sen berättar jag om de större bravaderna i skilda inlägg. Det här är alltså från slutet av februari samt början på mars. Då kör vi:
Största förändringen med mig själv, är väl det här. Blev så himla trött på mitt hår, så jag kapade det kort och färgade det mörkt igen. TRIVS.
Medan familjen var i Thailand var jag alltså bilvakt och jag utnyttjade det till max. Så himla skönt att ha en bil till förfogande! En kväll bestämde vi oss iallafall för en roadtrip och innan kvällen var slut hade vi hamnat i Sibbo för att besöka sötisen på bilden - nämligen Jens, hehe. Vi spelade spel och drack te förrän vi hade sightseeing genom Sibbo innan vi styrde hemåt igen. 
En annan dag passade vi på att köra till Jumbo för en shoppingdag. Jennie, shopping och solsken är lika med en härlig dag. 
Arthur och Jens har flyttat till en ny lägenhet, rättare sagt till samma hus som mig, så vi har också blivit grannar! :-) Vi hade flyttdag och som tack för att vi hjälpte till blev vi bjudna på pizza till middag. Därefter gjorde de ett besök till IKEA, och gissa vem som har byggt ihop prick (typ) varenda möbel i deras lägenhet? Byggmästaren Aivilo, förstås! 
Bill och jag tog en skön solskenspromenad vid stranden. På vägen hittade vi också videkissor, alltså ååh!
En av de tråkiga finskatimmarna googlade Jens och jag tydligen söta djur. Panda, koala, tiger och björn.. Dessa lektioner är dock över nu eftersom att vi har bytt period och alla tenter är avklarade, med toppvitsord dessutom! 
Vi har kollat melodifestivalen samt betygsatt och kommenterat alla låtar. I finalen vann vår favorit, gullefrans! 
Lade byggmästarkarriären åt sidan en stund och tog fram mina frisörskills istället. Jag har alltså fixat frisyrer till de årsfester som Soffan gått på. 
Jag har bakat morotskaka och bjudit två barndomsvänner på kaffe. Kevin aka Öösin befann sig i huvudstaden, så vi bestämde oss för att catcha up och jag bjöd över honom och Samuel (läs: de bjöd in själva, haha) till mig på kaffe och kaka. SÅ trevlig kväll! 
Vädret visade sin bästa sida i slutet av vintern och solen strålade ikapp med våra leenden. Det blev många turer på isen, och här tog vi till exempel en promenad med Jennie och Erika en dag efter skolan. 
 
En av alla mys- och filmkvällar lyxade vi till det med både godis och chips&dipp. Mums!

MEN HEJ PÅ ER

Alltså hoppsan! Vad hände? Plötsligt har det ekat tomt här i mer eller mindre sisådär sju veckor och jag kan inte förstå hur det kunde gå så. Typ. Först hade jag alldeles för fullt upp med livet, därefter tillbringade jag cirka två veckor i Pampas med bland annat studielivets största fest - pampasveckan, påsklov samt jobb och slutligen har jag just tagit mig ur en tre veckors jobbig sjukperiod.. Nu tänkte jag iallafall vara back on track och vi börjar med en catch up därifrån jag slutade, följt av alla andra bravader fram tills idag. Ungefär så. Det kliar i fingrarna - nu vill jag börja skriva igen! Med det sagt, så hörs vi snart igen. PUSS. 

RSS 2.0