OM MELLANDAGARNA

Blandade fotografier från mellandagarna. <3
 
Förutom att jag jobbade två dagar i början på veckan har mellandagarna bestått av lugna lediga stunder med familjen. Vi har gått promenader i den lilla staden, vi har pusslat massa pussel (såklart), vi har busat i skogen med Lykke, vi har myst inne med pyjamas eller mjukiskläder, vi har sett på gamla filmer från när vi var småa, vi har ätit god mat och himla mycket godis, vi har varit på mitt happy place och vi har firat två födelsedagar. Ungefär så. 

JULDUKNINGEN

Jag måste bara slänga in ett inlägg med mera fotografier på middagsdukningen som jag gjorde på julafton! Jag dekorerade bordet med höga vackra ljus och ljusstakar, massa granris från naturen, julmönstrade servetter och stilrena servetthållare, lyxiga vinglas i kristall samt röda glansiga julgranskulor och mina torkade apelsiner. Visst blev det  både juligt och vackert? :-)

EN MYSIG JULAFTON

Julafton. <3
 
Ett skepp kommer lastat med juliga fotografier från vår mysiga julafton! Jag tänker att fotografierna beskriver vårt julfirande hur bra som helst, men något vill jag ändå nämna i text också. :-) Prick hela familjen och momi firade julafton traditionsenligt hemma hos mamma och pappa, jag hade på mig en glittrig klänning dagen till ära och därefter började papsen kalla mig för glitter-tindra (haha!), vi skålade i glögg och tittade på Kalle Anka, jag hade ansvar för middagsdukningen och gick all in med dekorationerna, vi åt en himla god julmiddag bestående av alla juldelikatesser, vi fotograferade de traditionsenliga julfotografierna, Lykke fick så himla många julklappar att hon inte ens orkade öppna alla (!!) och vi mumsade i oss allt hemlagat julgodis. Jag är så himla glad och tacksam över att vi kunde fira en traditionsenlig jul alla tillsammans även om detta år har varit allt annat än traditionsenligt. <3

OM DAN FÖRE DOPPAREDAN & UPPESITTARKVÄLLEN

Ostbricka och bingolotter!
 
I år jobbade jag tills den tjugotredje december och därefter fick jag checka ut för lite julledigt. :-) Då tog jag min gulliga systerdotter under armen och så åkte vi hem till mamsen och papsen. Under kvällen byggde vi ihop små pepparkakshus, paketerade de sista julklapparna, förberedde lite julmat samt lyssnade på julmusik. När det var dags för Uppesittarkväll på TV:n trollade jag ihop en ostbricka och glöggprovning och sedan överraskade jag familjen med bingolotter! Vi vann dock inte något mera än en ny lott, haha.. Men det var såklart roligt att spela ändå! 

ETT JULDEKORERAT HEM

Dagen före julafton till ära kommer ett skepp lastat med massa fotografier på vårt juldekorerade hem! Samtidigt bjuder jag ju också på första fotografierna från några hörn i vår nya lägenhet. :-) I år ville jag dekorera hemmet med mysiga och juliga hemgjorda juldekorationer, massa massa ljus, stilrena tomtar och julstjärnor, himla mycket granris och -  om jag får säga det själv - universums vackraste julgran. <3

OM EN VANDRING I WINTER WONDERLAND

Winter Wonderland! 
 
Denna vintriga, snöiga och vita skogsvandring gick vi när vi besökte Arctic Circle Hiking Area. Det var verkligen ett alldeles ljuvligt vandringsområde med underbar natur och vintriga landskap! I skogen möttes vi av broar, forsar, "laavun", floder, utsiktsplatser, isflak (!!) och grillplatser och medan vi vandrade dalade det ner stora snöflingor. :-) Jag vet inte hur många gånger jag utbrast att allting var så himla vackert, men detta var faktiskt ett riktigt Winter Wonderland! 

SANTA CLAUS VILLAGE

Julmyset!! <3
 
En resa till Rovaniemi är inte komplett utan ett besök till jultomten, så en eftermiddag besökte vi såklart Santa Claus Village. Vi strövade omkring på det mysiga området, såg jultomten, passerade norra polcirkeln, skickade vykort från tomtens postkontor, hälsade på renarna och beundrade all julbelysning. Här kunde man verkligen maxa julmyset. :-)

OM EN GLASIGLOO-DRÖM

Att bo i en glasigloo är en upplevelse som funnits på min bucket list och det var minst lika drömmigt som jag hade tänkt mig! Jag vet faktiskt inte ens hur jag ska beskriva upplevelsen i ord, men det var något alldeles speciellt och unikt. Att bara få ligga i sängen och titta rakt upp mot himlen var himla magiskt och det kändes som om man befann sig i en liten bubbla. Vi hade det verkligen så himla mysigt i vår glasigloo och jag ville aldrig åka därifrån. <3

OM EN RESA TILL LAPPLAND

En drös med vinterfotografier. <3
 
År tjugohundratjugo är verkligen året då jag har upptäckt och rest runt mer i mitt hemland. Och därför var det ju också ett himla bra-igt tillfälle för mig att besöka Lappland för första gången! I början på december tillbringade jag och min älskling därmed ett förlängt veckoslut i Rovaniemi. Vi träffade på vilda renar, bodde i en glasigloo (!!), vandrade runt i ett ljuvligt snölandskap, gjorde ett besök till jultomten och åt en samisk middag i en kåta. Våra dagar i Lappland var verkligen alldeles drömmiga och så himla magiska!! <3 Tänk att det krävdes en pandemi för att denna beach bum skulle resa till kallare breddgrader - och nu vill jag bara tillbaka! Jag hoppas verkligen att vi åker iväg till Lappland ännu en gång i vinter, för nu vill jag bara uppleva meeer. :-)

JULMYS HELA DECEMBER

Detta år har jag verkligen fångat julmyset prick hela december! Jag kände bara att man förtjänar lite extra mycket jul och extra mycket mys i år. :-) Här nedan tänkte jag bjuda på fotografier från några julbravader hittills:
Redan första december tog vi in julgranen och jag pyntade den med universums vackraste julgranskulor. <3
Det har såklart blivit många muggar glögg och antagligen minst lika många julfilmer!
För första gången någonsin har jag torkat apelsiner och det var verkligen ett långt projekt, haha! Men det doftade iallafall alldeles ljuvligt i hela lägenheten och jag är nöjd med slutresultatet. :-)
Jag har också trollat ihop julgodis, närmare bestämt snurrig gräddkola med flingsalt. Jag var tvungen att göra ett smakprov och de smakade magiskt gott!
Här är några fotografier på den juliga dörrkransen som jag själv band ihop! Granris, torkade apelsiner, kanelstänger, kottar och stjärnanis.
En dag denna vecka ordnade jag och min älskling en liten julmiddag för bara oss två. <3
Av de torkade apelsinerna har jag gjort girlanger som jag sedan har hängt upp runtom i lägenheten. Tänk att en så enkel grej kan bli så himla fint!!
Jag har ännu inte bakat några vanliga pepparkakor, men däremot har jag bakat och pysslat ihop denna pepparkakshusfasad (oj vilket långt ord, haha!). Visst blev den fin?
Fjärde advent till ära bjöd jag över min storasyster på varm choklad framför granen. Myyyys! <3

OM EN LILLA JUL

Ett skogstroll!
 
Största delen av tiden på sistone har gått ut på långa och lärorika introduktionsdagar på jobbet samt på att få i ordning lägenheten efter flytten. Jag har därför faktiskt inte hunnit med så mycket annat, men jag tänkte iallafall berätta om några andra små bravader! Lilla julen och första advent tillbringade jag i Kristinestad hos mamsen och papsen. :-) Vi gick ut i skogen för att samla lite granris och annat material från naturen, vi hade en liten lilla jul-middag, jag bjöd på glöggsangria åt familjen, vi gick på promenader, vi dekorerade adventsljusstaken, vi besökte mitt happy place och jag gjorde en julig dörrkrans. Ungefär så. Det var ett mysigt veckoslut! <3

DEN SISTA MIDDAGEN <3

Fredagen den trettonde var det min sista dag på jobbet och efter en heldag av gråtkalas och varma långa kramar hade jag bokat in en date night med fina Julina. Jag är så himla glad över att ha fått jobba med henne varje dag - vi var verkligen det bästa teamet! Det svåraste med att byta jobb var faktiskt att behöva lämna kvar Julina, hehe. <3 Vi hade iallafall bokat bord på restaurang Gustavo, och vi fick ett bord med utsikt över domkyrkan!
Maten var verkligen magiskt god!! Till förrätt delade vi på batatpommes samt tryffelburrata och till huvudrätt beställde jag in en rödbetsrisotto. Sedan skålade vi i varsitt rödvinsglas också förstås! Avslutningsvis bjöd huset på en shot limoncello. :-) Jag skulle kunna återvända till restaurangen prick nu bara för att få äta tryffelburratan igen. Den var h i m m e l s k!
När den himla trevliga middagen var slut, bestämde vi oss för att fortsätta vidare. Då traskade vi till Walo Rooftop Bar för varsin drink! Varsin drink blev dock en hel kanna god glöggsangria istället, haha. Där hängde vi sedan tills det var dags att bege sig hemåt. Förutom att detta var min sista dag på jobbet var det även min sista dag i Åbo, och jag kunde verkligen inte ha fått ett bättre avslut. <3

OM NÄR MITT LIV TOG EN HELOMVÄNDNING

MEN HEJ!! <3 Nu har jag äntligen en lugn stund över för att kika in här, och det är verkligen evigheter sedan. Det har som sagt hänt himla mycket i mitt liv på sistone och nu när jag har tid tänkte jag faktiskt berätta vad jag har haft för mig. Den korta versionen stavas ungefär så här: Jag har ett nytt jobb, jag bor i en ny lägenhet och jag har flyttat till en ny stad! Och den långa versionen stavas ungefär så här: Himla plötsligt fick jag ett jobberbjudande jag inte kunde tacka nej till och efter otroligt mycket funderande och planerande tog mitt liv sedan en helomvändning på bara några veckor. Jag avslutade ett kapitel av livet i Åbo för att påbörja ett nytt kapitel av livet i Vasa. Allting kom som en väldigt stor överraskning och hände verkligen himla snabbt - jag kan knappt ännu förstå vad jag har gjort den senaste månaden, haha. Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle bo i Vasa, men det är ju prick där jag bor just nu. Ibland måste man helt enkelt bara göra något himla oväntat för att fånga drömjobbet. :-)

EN SPASÖNDAG I NOVEMBER

November var nog årets stressigaste månad för mig, och det kändes som om jag hade fullt upp sisådär dygnet runt. Men en solig och krispig söndag tyckte jag att jag förtjänade en stressfri och lugn dag, så jag lämnade kaoset för en stund och tog med mig min älskling till Nådendals Spa
Vi tillbringade flera härliga timmar i spaets pooler och bastun. Mest bubblade vi i bubbelpoolerna samt njöt i den varma utomhuspoolen där vi samtidigt fångade lite solstrålar. Ett avslappnande spabesök var verkligen välbehövligt och det var ljuvligt att bara få fly från verkligheten en stund. <3

RSS 2.0