ETT LITET LIVSTECKEN

Årets "julkort" från min instagram.
 
Hej alla söta! Spenderar inte mycket tid vid datorn dessa dagar så här på bloggen ekar det rätt så tomt. Tyvärr. Tänkte iallafall kika in och säga att jag lever och att julen gått finfint. :-) Ska nog slänga upp bilder och berätta lite om de senaste dagarna, men det får bli en annan gång. Så tills vi hörs, ha det himla fint! Pusshej.

OM DE SISTA JULBESTYREN INFÖR JULAFTON

Här ovan ser ni två, och de enda, bilderna från lördagskvällen. Björns chef bjöd på trerätters middag på jp@logen åt alla anställda samt deras respektive (oj så fint språk här användes då, haha). Det blev en minijulfest som bjöd på god mat och ännu godare skratt. :-)
 
Idag då igen har jag tagit itu med det sista fixandet inför julen. Har lagat julmat samt bakat med mamma, lagt upp de sista julpynten och tomtarna och gjort mitt rum riktigt julfint. Jaa, jag har till och med målat mina naglar röda! Så efter alla julbestyr och julfixande hela december är jag nu nittionio procent redo för julafton. Och eftersom den sista procenten - snön - inte kommer att komma så kan jag inte göra så mycket annat än att invänta morgondagen nu. :-) Inom någon minut borde älskling dyka upp och ikväll står det julfilm på schemat för att höja julfeelisen till max. Mys, alltså.

FYRA LJUS BRINNER

Fjärde advent. Jag julstädar, pyntar julgranen, paketerar in julklappar och väntar. Ååh, på tisdag är julafton äntligen här!

OM ÄNNU MERA JULBESTYR

Igår var det torsdag och jag hade tidig väckning för att åka iväg till Vasa för julshopping. Letade (och framförallt hittade!) de sista julklapparna och fikade med storasyster, dejtade bönan min samt åt middag med henne och till sist mötte jag upp Björn och så åkte vi hem. Det blev alltså en himla lyckad dag! 
 
Idag vankades det skolans julfest, och den var riktigt rolig. Musik, spex, tomtegröt, paket, godiskastning, sång, gapskratt och min favorit - hela skolans dans som avslutning. Och nu har vi alltså alla jullov. Till skillnad från sisådär de senaste tolv åren känns väl detta jullov inte speciellt efterlängtat, för jag har ju lixom redan mestadels haft ledigt i ungefär fem veckor. Men jullov är jullov och med det följer dendär speciella underbara känslan och så är det med det. :-) 
 
 

OM LUSSANDET MED ABI-14

Med luciakronorna, julgransglittret eller tomteluvorna på hade alla ett toppenhumör då vi var redo att börja lussa! I flera timmar åkte vi runt till alla lärare och vi bjöd på pepparkakor och glögg, vacker luciasång ackompanjerad av dragspel (vilket var oplanerat, haha) samt glada elever. :-)
BOOOM. Efter tredje läraren råkade vi backa ner i ett dike med ett brak och där satt vi fast. Men av feelisen på bilderna att döma var vi lika glada ändå.
Som tidsfördriv tog vi bilder medan vi väntade på att komma loss.
Och sedan kom bärgningsbilen. Mycket dragande och mycket puffande senare var vi on the road again! ;-)
Hjärta på er. ♥
Medan de andra hade pisspaus någonstans i skogen busade Sandra och jag runt i den tomma bussen. Roligt hade vi tydligen!
Förrän vi begav oss till de två sista lärarna och Vasa hade vi snabbpaus på Teboil - Sandra kom ut med två glassar! Och Kevin ville tydligen visa upp sin öl. Förövrigt är ju sisådär nästan alla bilder från kvällen på Sandra och mig, märker jag nu, haha.
När lussandet var över dansade vi på ollis resten av kvällen och natten. (Och eftersom jag var smart och lämnade systemkameran i bussen och min partykamera har gett upp,så har jag bara några mörka telefonbilder att bjuda på.) Runt halv fem var vi hemma i Närpes igen och så var detta legendariska slash fabulösa slash tokroliga äventyr slut. Tio av tio luciakronor!

OM LÖRDAG, SÖNDAG, MÅNDAG & TISDAG

Gårdagens tre (!) tända ljus.
 
Hejsan! Lördagens äventyr blev så himla sjukt roligt, alltså! Har en hel del bilder att gå igenom så slänger upp bilder och berättar mera lite senare. Söndagen mådde jag (värre än) som jag förtjänade och slapp inte upp ur sängen före sent på kvällen så inte mycket av den söndagen. Men tredje advent var det ju och nu är det bara en vecka kvar till julafton! :-) Dessutom fick jag ett trevligt samtal på kvällskvisten, vilket resulterade i att jag idag har agerat dagistant från nollåtta nollnoll till sexton nollnoll. Toppenkul, lixom. :-) Resten av kvällen tänker jag bara ta det lungt och sedan imorgon har jag samma jobbpass igen. Pusshej!

HÄLSNINGAR FRÅN EN HIMLA TAGGAD FLICKA

Nu tar jag pepparkakorna som Jannica och jag bakade samt julgransglittret under armen och åker iväg till Närpes. Hela eftermiddagen, kvällen och natten ska jag spendera med ABI-14! Vi ska överraska lärarna med lite lussande (hoppas ingen lärare läser min blogg, hehe) och sedan är slutdestinationen ollis. Så. himla. pepp. Ha en bra lördag ni fina - min kommer vara awesome!

LUCIAFEST OCH MASSA PRAT

Gårdagen fångade jag nog inte alls och har ungefär ingenting att berätta om den dagen. Idag började jag morgonen med ett läkarbesök och sedan fixade jag några ärenden. Sedan fick jag återigen alldeles för många timmar att gå utan att jag gjorde något. Då kvällen kom och klockan blev halv sju begav jag mig iväg på luciafest samt mina båda dansgruppers sista uppvisning. Himla bra gick det för dem! Nu är jag hemma igen och gör absolut ingenting. Tråkig fredagskväll med andra ord. Känns som att mitt fredagsliv tog slut i och med att idol tog slut, haha! Nämen det känns helt okej ändå eftersom det vankas party imorgon istället. Himla pepp på det, lixom! Nu ska jag sluta babbla och avrunda istället. Pusshej. 
Här är hela luciatåget längst fram och bakom dem står luciakören. 
"Ongin" var med och sjöng i luciakören.
Och sist får ni en bild på mitt fina sällskap - Malin & Tim!

MYS MED FILT OCH STICKASOCKOR

Godmorgon på er! Det blev tidig väckning idag eftersom mamma släpade med mig till sjukhuset och tvingade mig att ta blodprov. Själv tycker jag dethär med blodprov är förskräckligt läskigt, förstår ni. Motvilligt blev jag iallafall pickad i armen och nu är jag hemkommen igen. Sitter och har morgonmys i soffan med skönaste filten och stickasockor samtidigt som jag tycker lite synd om mig själv. Såhär  tänker jag nog tillbringa några timmar till och sedan ska jag väl ta itu med onsdagen också. Ha en bra dag finaste! PUSS.

JULBESTYR I FORM AV PEPPARKAKSBAK & JULSÅNGER

Såhär har min dag sett ut! Hela dagen har varit julmys på nivå niotusentrehundrasjuttiotvå, lixom. Jannica slutade skolan tidigt idag och så dök hon upp hos mig runt elvanollnoll. Vi satte igång med årets första pepparkaksbak med julmusik i bakgrunden och efter flera timmar var vi äntligen klara. På sista bilden kan ni se reultatet och om jag/vi får säga det själv blev de ju himla fina - och riktigt roligt var det också! Nu är det bara att vänta på helgen och dess bravader, men tyvärr kan jag inte berätta mer än så just nu.. :-)

LGF JULFEST

Igårkväll var det dags för gymnastikföreningens julfest! Som vanligt bjöds det på duktiga gymnaster, fina program, lussegubbe, ringlekar och tomtebesök. Dessutom har jag tydligen varit en snäll ledare iår eftersom jag fick till och med tre julklappar. ;-) Julbestyren avlöser varandra nuförtiden - vilket förövrigt är himla mysigt - och snart kommer det upp ett inlägg om vad jag sysslat med idag. Pusshej!

ANDRA ADVENT

Det är söndag och nu brinner två ljus i adventsljusstaken. Dagen till ära har jag satt i gång med julklappsjakten på allvar - det är ju faktiskt bara två veckor kvar till julafton nu! Så mysigt. Förutom det, alltså julklappsjakten menar jag, så har jag tillbringat tid med min Björn och gjort ett besök hos moster. Ungefär så. 

OM DIAMANTBRÖLLOPSPARETS FEST

Igår stod det festlighet på programmet. Universums finaste och bästa morföräldrar har nämligen varit gifta i sextio hela år och firade diamantbröllop. Så underbart! ♥ Hela släkten började iallafall hemma hos dem med att skåla i champagne och äta cocktailpinnar före vi sedan drog vidare till crazy cat för middag samt efterrätt (och en hel del bus för både barn och vuxnas del, hehe). Det blev en himla trevlig kväll med släkten och jag hoppas att jag också någongång får fira något så fint som diamantbröllop.. :-) Nu bjuder jag på några få bilder, enjoy:

OM SJÄLVSTÄNDIGHETSDAGENS PROGRAM

Här bjuder jag på tio bilder från dagens skogspromenad slash snöbus med älsklingen, hihi. :-) Under gårdagen och inatt har det snöat en hel del och det är faktiskt riktigt fint och mysigt ute nu! Annat jag gjort idag är att ha varit och kollat på fackeltåget genom stan med mamsen och Björn, lyssnat på massa julmusik och badat bastu. Nu inväntas idolfinalen och tacopaj som avslutning på en himla mysig dag och kväll. Heja Elin!!

STUDENTBETYG, TEMADAG & SJÄLVSTÄNDIGHETSDAG

Universums sämsta bildkvalité, så bilderna fick bli svartvita..
 
Hej på er! Igår på morgonen begav jag mig till skolan för en självstädighetsfest och studentdimission. De som hade skrivit alla fyra obligatoriska ämnen i studenten fick också ett så kallat mellanbetyg, och däribland fanns Sandra och jag. :-) Detta till ära hade ABI-14 dessutom businessday som tema, så därav alla kavajklädda människor, hehe. När festligheten var slut åkte jag hem igen och umgicks med mormor och morfar istället sisådär hela dagen. På kvällen hade min ena dansgrupp uppvisning på en julfest, så då befann jag mig där. Idag är det Finlands självständighetsdag och jag har ungefär noll planer för dagen. Men grattis Finland, eller något sådant! :-) Pusshej.

OM EN TISDAG

Nu sticker jag iväg till Närpes för att se och lyssna på musiklinjens diplomkonsert! Stannar där även resten av dagen och kvällen för att bland annat fira en nybliven 18-åring och mysa med älskling. :-) Ha en bra tisdag, ni fina!

EN TEXT SOM SNABBSPOLAR GYMNASIET

Minns ni när jag nämnde att jag jobbat med en journalistikuppgift? Nu i helgen har resultatet publicerats på YLEs hemsida! Det är en krönika/kolumn och handlar om de tre åren i gymnasiet. Så medan jag fångar måndagen, kan ni ju klicka in er här för att läsa. :-)

SÅ VAR DET FÖRSTA DECEMBER OCH FÖRSTA ADVENT

Det innebär att vi tänt första ljuset idag.
Det innebär också att första luckan i julkalendrarna ska öppnas. Likaså innebär det att jag idag godisstrejkat i ett år och fick äta min första chokladbit sedan förra december. Nästan historiskt, lixom.
Och framförallt innebär det den stämningsfulla ljusmässan med alla LGF gymnaster i kyrkan. Alltså ååh, så himla vackert!

OM TORSDAGEN, OCH FREDAGENS OCH LÖRDAGENS JULBESTYR

Torsdagen tillbringades först hos mormor och morfar, precis som onsdagen, och denna gång fick jag pannkaka. Mums! Mot kvällen hade vi genrep inför söndagens program i kyrkan och sedan kom min prins på besök.
På fredagen hann jag sköta många uppgifter och ärenden före jag sedan runt ett-tiden begav mig till skolan för att ha ett ABI-möte samt gå på studentmatte. Dessutom hade ABI-14 tomteluvstema, så vi sprang runt som små tomtar hela bunten. :-)
Efter två timmar i skolan och sedan någon timme yrandes med Jannica, mötte hon och jag upp Anna på Casa och mumsade i oss pizza eller kebab. 
Sedan avslutades fredagskvällen hur mysigt som helst hemma hos Jannica. Glögg, idol, prat och finaste vännen.
På lördagen vankades det lillajul. Så eftersom jag inte hann kika in här igår önskar jag er alla en glad lillajul i efterskott nu istället! Iallafall så firade vi den med att vi tillredde en julmiddag med hela familjen samt pojkvänner och sedan gav lillajulstomten några paket. :-) Senare bar det iväg utpå och jag agerade chaffis. Tillbringade tid på en förfest och runtkörandes, ungefär. 

RSS 2.0