IT'S GONNA BE THE BEST DAY OF MY LIFE

Klänningen är struken, skorna är putsade, frisyren är testad,  mössan ligger i festsalen i skolan och väntar, limousinen är bokad (!!), kakorna och maten är gjorda och jag är så himla redo. Imorgon är det vår dag, och jag är så otroligt pirrig och taggad. Student 2014 - klingar ju så oerhört himla bra!

ETT LIVSTECKEN

Hej! Jag vet att det är himla dålig uppdatering nu, men jag har helt enkelt bara fullt upp med annat. Helgen blev iallafall lugn i form av bland annat jobb, villamys och hockeyfinal. Nu är studentförberedelserna i full gång och jobbet rullar på som vanligt, så det finns med andra ord inte så mycket tid över till annat.. Ville bara kika in och skriva några ord, men vi får höras mera en annan gång. PUSS. 

JOBB & SOMMARDAGAR

Hej på er! Mina dagar går i princip ut på jobb och därför finns det inte så mycket intressant att berätta. Att jobba på dagis måndag-tisdag var iallafall lika roligt som alltid, men i onsdags var jag tillbaka på vanliga jobbet igen. Idag fick jag checka ut klockan femton nollnoll, dock utan fredagsfeelis eftersom jag jobbar hela dagen imorgon också. Känns ju passligt (ursäkta) förjävligt att sitta inomhus hela dagarna när Finland bjuder på värsta sommarhettan, men det är sådant man får ta. Har iallafall hunnit sola lite efter jobbet idag och eftersom camping öppnade (yes!!) var mamma och jag på glass nu på kvällskvisten också. :-) Snart ska jag åka efter min milipojke och sedan åker vi ner till villan och njuter. Något annat hade jag inte på hjärtat, så ni ska ha en riktigt fin helg. Pusshej. :-)

SOMMAREN ÄR PÅVÄG

I lördags åt vi årets första jordgubbar i solnedgången.. 
.. Och i tisdags var det dags för sommarens första grillparty. Att man kunde sitta ute tills klockan blev tjugotvå trettio utan att frysa är ju bara kärlek. <12345
 
Hörde jag någon som sa sommarfeelis?

LÄRARMIDDAG MED STUDENTERNA 2014

Lärarmiddagen då. För det första visade det sig att vi bokat in denna middag väldigt passligt, eftersom att studentexamensnämnden släppte vårens studentresultat på morgonen. Sedan bjöd kvällen på god buffé, mycket prat, allsång, roliga lekar, tal och skratt i massor. En himla lyckad kväll, med andra ord! :-)

KANSKE ALLT FÖR MYCKET TEXT

Hej! :-) Denhär veckan har jag haft en hel del program och dessutom tog det himla mycket tid att återberätta Cypernresan, så därför blev det inga andra inlägg. Men nu tänkte jag iallafall (kort) berätta vad jag gjort under veckan som gått. Måndagen till ära fick jag vara ledig och då gjorde jag väl inget märkvärdigt alls. I tisdags hann jag med en sväng till Vasa med mamma för att gå på studentskosjakt och i samma veva blev det ett maratonsamtal med Karin som jag träffade på. Konstigt (på ett bra sätt) detdär med vissa människor; hur längesedan det än är sedan man har setts så kan man babbla på som om man pratat senast igår. Härligt! :-) Onsdagen och torsdagen jobbade jag kväll, vilket innebär skiftet från tretton nollnoll till cirka tjugoett trettio, vilket i sin tur betyder att där har hela dagen seglat förbi. Minns jag inte helt fel så var det i torsdags jag också fick börja min morgon med att det knackade på dörren och där fick jag ta emot så underbart fina rosor! I fredags var jag tvungen att jobba övertid men när jag väl slapp hem var det dags för lärarmiddagen, som jag också nämnde tidigare. Tänkte berätta lite mera om den i ett annat inlägg och även bjuda på lite bilder. I lördags umgicks jag med min prins före jag begav mig tillbaka till Kstad. På kvällen var det en utgång inplanerad, men planerna ändrades och istället spenderade jag tid med bästaste Malin. Den lugna lördagskvällen var nog iallafall riktigt passlig, eftersom det idag stod söndagsjobb på schemat. Imorgon och på tisdag skulle jag ha varit ledig, men mina två lediga dagar denna vecka ska jag tillbringa som dagistant, så det blir en minst sagt fullspäckad jobbvecka iallafall. Nu säger jag godnatt så att jag är pigg och glad nollsju nollnoll imorgon bitti! Natinati. ♥

EN TILL MÅNDAG I AYIA NAPA

På måndagmorgon/förmiddag var det hemfärd som gällde. Vi checkade ut och sedan väntade vi på bussen som skulle ta oss till flygfältet. Sedan väntade några timmars flygfärd och mera bussåkande före vi var hemma på kvällen någongång.
Det var sura miner över att behöva åka hem. 
Hela underbara gänget som var med! Tack tack tack för världens bästa resa. ♥♥

EN SÖNDAG I AYIA NAPA

Sista dagen på stranden och den inledde vi med våfflor. 
Dethär kan ju ha varit universums hälsosammaste frukost. Sjuuukt gott var det iallafall.
Vi var ett gäng som bestämde oss för att bege oss ut med trampbåtarna. Och det var ju så himla roligt! Vi tävlade mot varandra, rutschade ner för rutschkanan, simmade och skrattade fram magrutorna. (Och fast det på bilderna ser ut som om det bara är pojkarna som trampar vår trampbåt så var det faktiskt nästan tvärtom, hehe!)
Här hade vi utfört min fenomenala - om jag får säga det själv - idé om att skriva Ayia Napa med våra kroppar (som ni såg i ett annat inlägg) och sedan förvandlades det till en gruppfotografering. 
Därefter begav vi oss upp på "berget" igen eftersom några tok skulle utföra ett uppdrag. 
"Diving strictly prohibited. You may seriously damage yourself.." Så vad tror ni de skulle göra? 
Hoppa förstås! Först ut är Marcus, följt av Evgeni, Sandra och Kaisa. Galna människor.
En efter-hoppet-bild.
Slutligen var det dags för den obligatoriska hoppbilden på stranden.
Och sedan fick vi säga hejdå åt underbara Nissi beach. :-(
Som sista måltid bestämde vi oss för att äta riktigt lyxigt, så vi gick till en restaurang som guiden tipsat om man ville äta en god biff. Nikita hette restaurangen. 
För min del blev det en gudomlig plankstek med bernaisesås. <12345
Efter maten var det dags för nöjesfält. De andra hade besökt detta tidigare i veckan och pratade om en himla rolig "Slingshot", så såklart skulle Sandra och jag också testa den! 
Lite rädda var vi nog före.. 
Sedan spändes vi fast i en boll som var fäst i två linor och så var det dags.
Wihuu! Här åker vi. Vi slungades upp i luften och där studsade och snurrade vi på lite upp och ner och hit och dit. Det var riktigt awesome!! :-D
Sedan kom vi glada ner till marken igen med en riktig adrenalinkick.
Tummen upp för det åket! 
Här är en bild på tivoligänget denna kväll. 
Karolina, Sandra och Oliver avslutade ännu med en sväng i "Booster". Här gick det undan minsann!  Efter nöjesfältet gick vi tillbaka till hotellet, men vi var några som ännu ville suga ut det sista ur Ayia Napas nattliv, så vi drog ut även sista kvällen, fast vi skulle flyga hem morgonen därpå. 
Vi tog dom sista drinkarna och de sista danserna på Grabbarna grus.
Sen kunde vi inte låta bli att svänga in via Bedrock för en (som blev två, tre och så vidare) sista dans. På bilden tror jag det är macarena på gång, haha!
Gänget som orkade en kväll till! Efter denna bild fick vi snällt vandra iväg hemåt för att orka med nästa dag. 

EN LÖRDAG I AYIA NAPA

Hej Marcus och Duc. :-) Dags för nästsista stranddagen. 
Sandra och jag gick upp på det lilla "berget" som finns på Nissi Beach för att fotografera.
Såhär härligt såg det ut där.
Klipporna var typ perfekt fotograferingsställe.
Och så en selfie på det.
Har tydligen inga bilder från middagen, men vi gick iallafall och åt till Jello/Jolly/Yolo/Yellow igen. Sedan blev det förfest och här på bilden befinner vi oss på Grabbarna Grus. 
Medan de andra dansade fick jag snällt sitta och se på, för under dagen hade jag drabbats av sjuk hals och en otrolig öronvärk. Så fort jag försökte dansa eller överhuvudtaget prata bara skar det i både hals och öron. :-( Tur Jannica och Timmy joinade mig iallafall!
Chillarna. Denhär kvällen avslutades här då Grabbarna Grus stängde, iallafall för några av oss. 

EN FREDAG I AYIA NAPA

Från denna stranddag finns det hemskt lite bilder, så dessa tre är ungefär de enda. Vi njöt som vanligt av vädret och iallafall jag började redan få separationsångest eftersom dagarna började ta slut, haha. Dethär livet kan nog vara bland det bästa som finns. 
Mina homies. ♥
Middagen på fredagen bestod av chicken souvlaki på Julias favoritrestaurang från förra gången hon var i Ayia Napa. Därefter blev det antagligen förfest vid poolen efter att vi gått en shoppingrunda påvägen hem. (Minnet sviker lite då nästan varje dag såg likadan ut, hehe.)
Kvällens utgångsdestination blev Grabbarna Grus, eftersom de äntligen hade säsongsöppning!!
Och såhär glada och pepp var vi över det! 
Vi dansade och festade. Mer än så behöver jag inte skriva, utan bilderna får tala för sig själva. Himla feelis var det iallafall!
När Grabbarna Grus stängde drog vi vidare och Josse och jag gick och dansade till Black&White..
.. För att sedan hamna på Aqua med en champagneflaska i handen. Skål!
Sedan blev det lite för spårat, lite för kul och lite för bra, hehe. 
Före vi vinglade till hotellet åt vi nattmat och därifrån kan jag ha årets fulaste bilder, haha, men dessa två kan jag väl bjuda på.. 
Pojkarnas fina selfies får avsluta en superkväll! 

EN TORSDAG I AYIA NAPA

Fick återigen vakna upp till en underbar dag! Detta är fotograferat från vår balkong och nedanför ser ni hotellets pool. 
Vi begav oss som vanligt till stranden och tog vara på prick all värme och sol. 
Denna dag var det så himla himla varmt så att man hela tiden var tvungen att svalka sig i vattnet. 
Japanska turister eller vad var det? ;-)
Torsdag innebar tydligen svart bikini, haha. 
Sandra och jag satte oss vid strandkanten och njöt. 
Mera gott. 
Skål!
På kvällen då vi skulle och äta hade Sandrorna tänkt exakt likadant.
Hela halva gänget påväg på middag. 
Vi gick till en restaurang som hette Jello/Jolly/Yolo/Yellow - vi hade väl lite problem med detdär namnet, haha!
Eftersom vi var runt 30 personer som skulle äta samtidigt fick vi alltid vänta en stund före maten kom. Men då underhöll vi oss med något annat. Här tog vi himla många fina (och fulare) foton.
Hahah, som sagt. 
Och dricka hade vi ju iallafall, hehe. 
Laxpasta. När maten väl kom var det så stora portioner att det knappt såg ut som om jag rört maten då jag var mätt. :-D
Efter maten tog Sandra och jag några varv i butiker påvägen hem och väl framme på hotellet joinade vi de andras förfest. 
Här tror jag det är någon tävling på gång. 
Jag och två gullisar. ♥♥
Sedan var det dags för utgång igen och första vi mötte på bargatan var.. Jack Sparrow!
Några av oss började med några drinkar på Ambassaden. 
Sedan fortsatte vi vidare till Favorit-Bedrock där vi dansade loss i flera flera timmar. Så himla fantastiskt sjukt kul! 
Feelis-gänget påväg hem. Då blev det efterfest på ett hotellrum före vi slutligen hittade i säng. 

EN ONSDAG I AYIA NAPA

Dag två på stranden och stekandet fortsatte. 
Dock hade många bränt sig rätt så rejält, så bland annat Jannica och Elin tillbringade dagen såhär: intäckta och/eller i skuggan. 
Det är tungt att vara på semester med ABI-14.. ;-)
Gott. 
Glada och nöjda flickor. (angående huvudbonaden på första bilden - jag vet inte..)
Obligatoriska strandbilder. Bara älskar älskar älskar vattnet!!
U.n.d.e.r.b.a.r.t.
My girls. Vi samlades återigen hela klassen och så gick vi för att äta middag tillsammans. 
Denna gång blev det en mexikansk restaurang. Där fick vi allihopa varsin sombrero som vi glatt poserade med. :-D När vi ätit klart gick vi tillbaka till hotellet för att förfesta, men dessvärre kom vi inte längre än så denhär kvällen, haha! 

EN TISDAG I AYIA NAPA

Första morgonen och vi vaknade upp till varmt och soligt väder (vilket vi hade turen att få göra varje dag). Vi bestämde oss för att ta oss till Nissi beach och eftersom vi gick lite fel hamnade vi på strandpromenaden. Men det var ju bara riktigt finfint!
Och så var vi framme på Nissi beach! Så himla underbart ställe.
Vattnet där var ju ungefär kristallklart (och rätt så kallt). 
Vi spenderade hela dagen på stranden med sol & bad. 
"Blekisar" första dagen. :-)
Några andra hade hittat en "bättre" del av stranden, så lite senare förflyttade vi oss till dessa blåa solstolar istället och här befann vi oss sedan resten av veckan. Här fanns sköna solstolar, bar och mat bara några meter ovanför och dessutom spelades bra musik så det hördes ända ut i vattnet. Feelis! 
Så var det matdags. 
På eftermiddagen då vi skulle vandra hem tillbaka gick vi lite för långt och hamnade istället på lite spontan sightseeing. Den första bilden är det stora och gamla trädet i centrum av Ayia Napa och de två andra bilderna är från ett kloster, som vi gick lite vilse i, men det gjorde inget eftersom vi fick se en otroligt fin utsikt istället. Veckans kultur och sevärdheter - check. Haha.
Mot kvällen samlades vi hela klassen och så gick vi för att äta middag. 
Jag åt en god plankstek med lax. 
"Om ni väntar här till sist och inte säger något åt de andra, bjuder jag på varsin valfri drink". Jepp, så innan vi gick från restaurangen blev vårt bord bjudna på varsin drink av Adam (mannen på tredje bilden). 
Nästa hållplats blev "grodbaren" alldeles nedanför hotellet där vi tog en drink till. 
Sedan var det dags för förfest vid hotellpoolen. 
Vid tolv-slaget någongång började vi bege oss mot bargatan. 
Denhär kvällen gick vi i princip från bar till bar hela gatan igenom, för att testa på vilka barer vi gillade och så vidare. Här är vi på Ambassaden. 
Wc-spegeln inne på Bazaar.
Påväg till en av våra blivande favoritbarer..
.. Bedrock! Så. himla. roligt. system. Här fick alla hörlurar på sig, och all musik och DJ:n hördes bara i dem. Tog man bort hörlurarna var baren helt tyst och man hörde bara folk som sjöng och dansade - utan musik, haha. Så sjukt konstigt men så himla kul. Med hörlurar = fest. Utan hörlurar = ingen fest, men ett gott skratt fick man. 
Påväg till efterfestbaren Aqua. 
Från Aqua får ni bara denna bild, resten är inte bloggmaterial. Men några var iallafall och simmade i barens pool och sedan hände det ett och annat, hehe. Efter detta tog tisdagen slut. Fast vi la ribban väldigt högt denna utgång, lyckades vi otroligt nog höja den ännu mer de andra kvällarna. 

EN MÅNDAG I AYIA NAPA

Så var det dags. 33 taggade abisar satte sig på ett plan och så bar det iväg till Cypern. Under flygfärden försökte vi ta en bra och pepp bild, vilket typ lyckades först efter tjugonde försöket.. Den andra bilden är bara ett resultat av alla misslyckanden, haha!
Thomas Cook. Att ett namn kan skapa så många spårade internskämt. Hahaha, alltså jag dör skrattdöden.
Vi landade i Larnaca och var framme i Ayia Napa rätt så sent på kvällen. Då slängde vi bara in våra kappsäckar i hotellrummen och så gick vi ut för att utforska området (läs: bargatan) lite, trots att vi redan var himla trötta av allt resande. 
Till slut blev det kvällsmat slash nattmat och sedan gick vi tillbaka till hotellet för att sova så att vi iallafall en morgon skulle få vakna upp pigga och krya. ;-)

VÄRLDENS BÄSTA MAMMAS DAG

Idag är det morsdag, och vi har firat mamma med både presenter och trerätters middag. Sedan har vi också firat bästa mormor. Grattis åt er och hoppas ni hade en riktigt härlig dag, för det förtjänar ni! Älskar er. ♥

STÄDNING & FÖRBEREDELSE INFÖR MORGONDAGEN

En del av mitt rum.
 
Mamma var bortrest igår och idag så storasyster Tilla och jag bestämde oss för att överraska henne tills morsdagen med att städa hela huset. Så det har ungefär hela denna dag gått åt till. Sedan har vi också hunnit handla present och mat tills imorgon samt bakat en cheesecake och pysslat ihop ett kort. Nu när mamma kom hem på kvällskvisten blev hon himla glad över det rena huset, så det var ju trevligt! :-) Resten av kvällen tänker jag bara slappa, eftersom jag är så hemskt trött. Det blir nog inga större bravader än att kolla ESC med familjen. Ha en trevlig lördagskväll, vad ni än gör!

EN PYSSELFREDAG & HIMLA MYCKET SKRATT

Såhär såg min fredagkväll ut.
 
Klockan femton nollnoll fick jag checka ut från jobbet igår och framför mig hade jag en förlängd helg. Helt okej, alltså! Senare på eftermiddagen körde jag iväg till Närpes och mötte först upp Sandra vid Halpa-halli där det blev shopping av pysselmaterial och pajingredienser. Sedan åkte vi vidare hem till Sandra och inväntade de andra chicksen. :-) Så småningom satte vi igång med det vi skulle: Nästa vecka står det lärarmiddag på schemat och inför det fanns det en hel del att fixa. Vi gjorde placeringskort, pysslade ihop fina dekorationer, planerade lekar och letade upp allsånger. Mitt i verkstaden tog vi också paus och avnjöt en god skinkpaj som Elin hunnit fixa i något skede. Och som vi skrattade. Fy tusan vad roligt vi hade! Först någongång efter midnatt var vi klara och då var jag tvungen att köra den långa vägen hem i ett hemskt regnväder. Men det blev finaste fredagen på länge iallafall. :-) 

RESUMÉ AV RESAN TILL AYIA NAPA

Har idag gått igenom och redigerat mina sisådär tusen bilder från Ayia Napa i flera timmar samtidigt som jag lyssnade på alla låtar som vi lyssnade på där. Det är nästan lite farligt dethär, för man vill ju lixom bara tillbaka pånytt och pånytt och pånytt! Nåjaa, nu är bilderna iallafall klara och ni kan förbereda er för en himla bildbomb de närmaste dagarna. Jag menar, det visade sig bli så mycket bilder att jag är tvungen att dela upp det i ett inlägg per dag ungefär. Såhär kort kan jag ju beskriva resan som himla underbar och awesome. Världens bästa klass, soligt och varmt väder samt roliga och spårade partykvällar. En oförglömlig resa helt enkelt! ♥

STÄDNING & TRÄNING

Precis som jag anade fick det bli städning av rummet nu på kvällskvisten. Då rummet var finfint igen tog jag på mig träningskläderna och snörade på mina rosa favoriter. Det fick bli en styrketräning ute i det gröna och det var både roligt, tungt och uppfriskande. Känslan efter en träning - alltså ååh! Nu börjar klockan bli så mycket att det är dags för mig att krypa ner i sängen. Godnatt finisar. :-)

OM LITE ALLT MÖJLIGT

Just nu.
 
Hejsan! Starten på nya jobbet har gått riktigt bra och så småningom börjar jag nog komma in i systemet även fast det är himla mycket att lära sig. :-) Dessutom får jag nu också något annat gjort om dagarna då jag äntligen stiger upp ur sängen någongång, hehe. I måndags var jag bland annat och beställde studentmössa (wihoo!) och sedan agerade jag masterchef och tillredde smarriga piroger/pastejer som jag kan ha som lunch de kommande jobbdagarna och igår blev det en skön cykeltur i kvällssolen efter att ha försökt få tag på inträdesförhörsböcker (bättre sent än aldrig lixom..) och ha tagit itu med flera maskiner tvätt. Denna onsdag har jag faktiskt varit ledig och vädret visade sig från sin bättre sida! Så min dag har gått ut på att varva solande med att byka några maskiner till och så har jag kockat ihop middagen åt familjen. Kvällens program står fortfarande tomt, men jag har en känsla av att mitt rum står och väntar på att få sig en städomgång.. Något mer hade jag inte på hjärtat så vi hörs en annan gång. Puss!

VAPPEN, SLÖANDE, GLASSPREMIÄR, VILLAMYS & GYMNASTIKFEST

Valborgsmässoafton 2014. Eftersom vi redan hade festat en vecka i Cypern hade vi inte tänkt fira vappen desto mera detta år, men sådär passligt spontant bestämde vi oss för att åka till Vasa och fira lite iallafall. Sandra, Jannica, Emelie och jag började först hos den förstnämnda med prat och goda pajer och sedan bar det iväg till Vasa. Efter sisådär två timmars iskallt köande (!!) slapp vi äntligen in till Ollis och där dansade vi loss resten av natten och kom inte hem före klockan slog halv sex ungefär. Bra kväll! 
Passligt sluta, men dethär beskriver nog allt slöande på pricken. Har varit såå trött i både kropp och själ (haha) efter resan, så har verkligen vilat upp mig - kanske till och med mer än behövligt - under de senaste dagarna. Hela torsdagen sov jag i princip bort, till exempel. 
På lördagen begav vi oss till Seaside för att äta årets första bollaglass. Mums, alltså!
Senare på lördagskvällen fortsatte vi sedan vidare till Emmas villa där det blev mys och några vinglas. :-) Finns då inget bättre än dessa underbara kvällar på en villa! 
I onsdags och fredags drog jag mina sista jumppatimmar och söndagen gick helt i gymnastikens tecken. På dagen var det genrep och på kvällen var det då dags för vårfest. Även om själva festen var rolig och fylld av duktiga gymnaster, trevliga (och häftiga) program och ett finfint stipendium för min del, så var det förskräckligt sorgset också. Det tog lixom slut här för mig nu.. Men det är nog absolut inte förevigt! Tack för allt hittills. ♥

OM SENASTE DAGARNAS BRAVADER & JOBBSNACK

Hoppsan! Här blev det visst en oplanerad bloggpaus igen en gång. Men det kom vappen och helg och allt möjligt annat roligt i vägen. Hej på er iallafall. :-) De senaste dagarna har jag haft det himla finfint och härmed har jag också förbrukat min sista semesterdag. Så vad har jag varit med om för bravader då? Jo, jag har spontanfirat vappen, fått hem min milipojke, ätit årets första bollaglass, haft villamys, haft LGF vårfest och slöat i otaligt många timmar. Allt detta ska ni få höra mera om i nästa inlägg. :-) I och med gymnastikvårfesten har jag nu också tagit paus i min karriär som jumppaledare (förhoppningsvis inte för så lång tid) och imorgon börjar jag på ett helt nytt jobb, vilket säkert blir riktigt bra! Det var väl det. Pusshej! 

RSS 2.0