VECKANS PLANER

Ny vecka, och jag tänkte faktiskt berätta lite om mina planer dag för dag så att ni hänger med lite. Det blir en intensiv, men himla toppen vecka! Följ med, vetja:
 
Måndag: Vi jobbade med ett grupparbete i skolan och när det var klart lyxade vi till det med glass. Vi grillade allt gott man kan tänka sig till middag tillsammans med boysen. 
 
Tisdag: Skoldagen går ut på ett seminarium från nollnio femton till sexton nollnoll. På kvällen ska vi umgås prick hela gänget och det står bland annat bastubad på programmet.

Onsdag: Sista skoldagen! Vi ska antagligen in till stan en sväng och sedan hoppas jag på lite firande. :-)
 
Torsdag: Rätt så oplanerad dag. Ska iallafall ta ut det sista av Helsingfors och sedan hoppar vi på båten till Åland.
 
Fredag: Enligt Bill har vi ett himla tight schema denna dag, men det enda jag vet om är en examensfest, hehe.
 
Lördag: Bills lillasyster Lovis blir student, så vi ska fira henne hela dagen! Senare blir det säkert häng med vänner eller utgång.
 
Söndag: En ledig dag på Åland. På kvällskvisten åker vi till Stockholm för att sova på hotell och tidigt nästa morgon lyfter flyget mot Medelhavet. 

EN DAG MED VÄNNERNA

Från den roliga eftermiddagen.
 
Denna söndag har bjudit på en alldeles ljuvlig dag med gänget. Jag mötte upp Erika redan på förmiddagen och så slog vi oss ner i gräset för att sitta i solen flera timmar. Så småningom dök också Jennie upp och då fixade vi ihop en liten picknick. När även boysen och Laura hade anslutit sig förvandlades picknicken sedan till en akrobatiktimme. Dessa bilder här ovan är tagna i samma sekund och sekunden efter att vår fina plankpyramid rasade ihop, haha. Himla roligt var det iallafall! När det var dags för middag fixade vi ihop en sallad och vitlöksbatong och därefter kröp Jennie och jag ner i hennes säng för att slökolla någon serie. Nu ska jag bara vänta på att klockan blir tillräckligt mycket och så ska jag hämta Bill från flygfältet. Längtar!

EN LÖRDAGKVÄLL I HELSINGFORS

Ungefär direkt när jag anlände till Helsingfors gick jag till Soffan och därefter åkte vi vidare in till stan för att möta upp Jens, Arthur och Dennis. Vi satte oss därefter på en uteterrass för att dricka några glas. Vi babblade och skrattade prick hela tiden i flera timmar och plötsligt var klockan långt över midnatt. HIMLA trevlig kväll! 

VASADAG MED UNGEN

Jag började min fredagmorgon med att besöka laboratoriet och när det var avklarat fortsatte jag vidare till Närpes för att hämta ungen från skolan. Det var dags för en shoppingdag! Jag hittade faktiskt nästan allt jag sökte, och lite till förstås, hehe. Vi lunchade också ute i solen på Fazer. När vi kom hem igen hade mamsen och papsen middagen serverad på villan - rökt forell, min favorit! På kvällskvisten packade jag klart samt skypade med älskling i flera timmar. 

SPÅRNING I SKOGEN

På torsdagskvällen kom jag och dessa två på den lysande idén att åka på spårning i skogen. Det gick ut på en varierande frågesport och olika bonusuppgifter som skulle utföras under skogsruttens gång. Vi var verkligen så himla pepp från början till slut! När vi sedan var klara mumsade vi i oss varsin våffla. Slutligen skulle en vinnare koras och till vår förvåning visade det sig att det var VI som var vinnare av den gyllene kotten, haha! För att fira segern åkte vi vidare till Malin på varsin segerdryck och där satt vi sedan kvar tills solen gick ner. Toppenkväll! 

EN LEDIG TORSDAG

I torsdags vaknade jag upp till en ledig dag rätt så tidigt, men jag låg kvar i sängen fram till tio trettio bara för att jag kunde. Till frukost slängde jag ihop en slarvig smoothie bowl och så avnjöt jag den ute på terrassen. Dagens måste var att se över min packning för kommande äventyr, men först passade jag på att sola några timmar. Och ha grillpremiär (mums!!) på villan. Och umgås med Malin och Alexia.. Haha. Att packa är som sagt inte en av mina favoritsysslor, men slutligen började jag på iallafall. Ni ska förresten få höra mera om vad vi hittade på med pinglorna, det var nämligen något himla roligt! 

ON THE ROAD AGAIN

Hej på er! :-) Imorse tyckte mamma att vi skulle fixa ihop en liten brunch dagen till ära. Bacon, ägg, grönsaker, yoghurt, bär, american pancakes och jordgubbar. GOTT. Sedan kramade jag familjen hejdå och nu är jag påväg till Helsingfors igen. Ser inte framemot sex timmar i buss, men det regnar ute så det är väl ändå ett rätt bra tidsfördriv. Dessutom har jag haft några roliga bestyr de senaste dagarna som jag inte hunnit blogga om ännu, så det ska jag ta itu med nu! Vi hörs. PUSS. 

OM HUR MAN FIRAR EN AVSLUTAD PRAKTIK

Igår hade jag min sista praktikdag och härmed var det kapitlet avslutat. Min första praktik gav mig verkligen en bra start och den har både varit lärorik och rolig varje dag! När jag hade checkat ut för sista gången mötte jag upp fina Sandra. Vi tänkte fortsätta med vårt förena-nytta-med-nöje-koncept och slutligen blev det en nästan elva kilometers långpromenad och därefter belöning i form av en after work(out). Jag kan inte sluta tjata om vädret, men JISSES så ljuvligt varmt och soligt det var när vi gick. Ni kanske kan gissa att varsin somersby var läskande gott när vi kom i mål! 
 
Även om jag nu har fyra dagar ledigt, är det inte början på något sommarlov. Vi har faktiskt en sista skolvecka ännu nästa vecka. Men det gör mig absolut  i n g e n t i n g. Jag har saknat Helsingfors och jag ser framemot att återförenas med alla vänner igen. :-) 

OM EN AKTIV TISDAG

Hejsan svejsan! Idag har jag minst sagt varit effektiv. Först hade jag praktik från nollåtta nollnoll till femton femton och eftersom vädret levererade fångade vi allt vi kunde under lunch- och kaffepauserna. Väl hemma igen gick papsen och jag igenom det viktigaste på bilen inför besiktningen imorgon. Efter middagen målade jag omgång två på alla terrasser och det var verkligen så varmt utomhus fast det började bli kväll. Då utomhusjobbet var klart ställde jag mig i köket istället och bakade en kaka som jag ska bjuda åt mina kollegor på praktiken. I ungefär samma veva blev det också ett besök till butiken för att köpa blommor till min handledare och hämta ut ett nellypaket. På kvällskvisten har jag också hunnit vara en sväng till villan samt fläta ungens hår. Nu först har jag min första lugna stund på dagen, och jag tänker krypa ner i sängen och ringa min favorit. Godnatt! ♥

OM SÖNDAGEN & MÅNDAGEN

Jag är alldeles lycklig över solen och värmen som vädret bjöd på under helgen. Tänk om det alltid kunde vara så - skulle ju verkligen vara drömmen! Jag kunde iallafall sola hela söndagen också, och det var i princip det enda jag gjorde. Njöt till max. :-) Denna måndag inledde vi den sista praktikveckan, och jag hade närmare bestämt bara prick tre dagar kvar. Man kan ju undra vart dehär sju veckorna svävade iväg.. Jag har hur som helst SÅ mycket härligt att se framemot de kommande veckorna att jag är alldeles bubblig inombords! 

OM FÖRSTA SOMMARDAGEN

Ett skepp kommer lastat med ett vitsippsparadis. 
 
Sommarvärmen hittade äntligen även hit på lördagen! Och jag tog självklart vara på prick varenda sekund. Jag vaknade tidigt och solade hela dagen. Det kan nog vara min favoritsysselsättning, hehe. Efter middagen åkte mamsen och jag till vitsippsön för att titta på och fotografera alla söta vitsippor. Det var så himla fint! Därefter tog vi med oss ungen och cyklade iväg för att äta ytterligare en glass på Camping. På kvällskvisten åkte vi sedan ner till villan där vi kunde sitta ute hur länge som helst utan att frysa. Därefter flyttade vi in på glasverandan (som tidigare hade varit fyrtio (!!) grader varm) för att äta ostbricka. Avslutade dagen med att krypa ner i sängen för att sova första natten på villan för i sommar, så härligt! ÅH, VILKEN DAG! ♥♥

OM ATT BLANDA NYTTA MED NÖJE

Fredagskvällen blev hur bra som helst! Vi hade bokat in en glassdejt med Sandra eftersom Camping aka bästa glasstället hade säsongsöppning. Först gick vi en långpromenad runt staden längs med vattnet och passligt framme vid vårt mål var vi välförtjänta av varsin stor glass. Vi valde båda oreo, och det var så GOTT! 

EN BRA-IG FREDAG

Trevlig fredag på er finisar! Jag har en riktigt toppendag på gång, alltså. Jag hade en kort och skön praktikdag och slutade redan klockan tolv nollnoll. Verkligen lyxigt att få ta helg redan då. :-) Jag inledde iallafall den med att gå och kika i butiker i stan med mamma, och jag hittade till och med två par skor som fick följa med mig hem från den lokala skoaffären! Vi fikade också med lite godsaker innan vi avrundade. Här hemma påbörjade jag ett nytt projekt och har nu målat två av tre terrasser. Nu har vi just ätit middag med familjen och jag pausar en stund i soffan. Ikväll ska jag äntligen hänga med världens bästa Sandra! PUSS.

ETT FÖRSENAT MORSDAGSFIRANDE

Eftersom både ungen och jag var borta i söndags då det var morsdag, hade vi redan tidigare bestämt att vi skulle fira på måndagen istället. Främst för att jag ville baka en tårta åt fina mamma! ♥ Efter praktiken svängde jag därmed ihop en tårta och prick i samma sekund som jag hade dekorerat färdigt kom mamsen in genom dörren. Då fick hon lite presenter och blommor och därefter högg vi in på jordgubbs- och chokladdrömmen. MUMS! Och mamma då? Universums bästa, förstås. 

OM EN HÄRLIG OCH VÅRIG HELG I ÅBO

Jag anlände till Åbo på fredagkväll och då stod universums bästa redan och väntande på mig. Kvällen bestod av massa pussar och kramar samt lite gott att äta. 
Efter en mysmorgon på lördagen (åh, vad jag hade saknat det!) gick vi ut för att fånga dagen. Vi tog en promenad längs med ån. 
Emellanåt satte vi oss ner på en bänk för att njuta av solen och prata om prick allt.
Sedan var det dags för att äta årets första "bollaglass". Sommarfeelis ju! 
Vi passade även på att inviga terassäsongen på Tårget. Åh! Det var så gott med en cider/öl och det var verkligen himla varmt där vi satt hur länge som helst.
Våren i Åbo var mycket grönare än hemma i Pampas. Fina gröna blad dekorerade träden! Vi strövade också omkring på stan i några affärer innan vi kände oss färdiga för dagen. 
Mitt hjärta! ♥ På kvällskvisten gick vi för att äta till en italiensk restaurang, men tyvärr skulle vi dock inte rekommendera den. För att kompensera middagen dukade vi sedan fram ostbricka och avnjöt det framför en film. 
Söndag och vi vaknade upp till solsken igen! Vi gick återigen på en lång promenad längs med ån och sen avslutade vi med brygghäng innan vi vände tillbaka. 
Väl tillbaka från vår promenad åt vi en sen lunch alternativt en tidig middag på Niska. GOTT! 
Som sagt var våren långt påväg och dessa blommor blommade så vackert. De sista timmarna pussade vi på varandra extra mycket och sedan var vi tvungna att gå åt olika håll.  
 
Åbo var lika bra-igt som vanligt och vi hade dessutom himla tur med ljuvligt väder hela helgen. Man uppskattar verkligen tiden tillsammans mycket mer när man inte ses varje sekund nuförtiden, och jag tog verkligen vara på allt. ♥ Vi pratade mycket om sommaren och framtiden, och jag ser så himla mycket framemot vad de har att erbjuda! 

EN HELG MED KÄRLEKEN

 
Min favoritperson!
 
FREDAG! Och ännu en efterlängtad sådan. Bill och jag har nämligen bokat in en weekend tillsammans i Åbo. Vi har inte träffats på nästan en månad, så jag har längtat efter honom extra mycket nu. Bara han och jag i några dagar ska bli så underbart! Har räknat ner timmarna hela dagen, och nu är det bara sisådär två timmar kvar. ♥ 

SNÖ & LÅNGA DAGAR

Nu undrar ni säkert varför jag lägger upp vinterbilder i mitten på maj. För vem skulle tro att jag tagit dessa bilder idag påväg hem från praktiken? Men det är faktiskt sant. På söndagskvällen vände vädret återigen och det har snöat i perioder varje dag sedan dess. Idag visste jag dock inte om jag skulle skratta eller gråta mera. Jag körde hem i ett vinterlandskap och trafiken sniglade sig fram på grund av snön.. Hördu vädret, lite skärpning nu för tusan! Desto mer speciella har inte mina vardagar varit hittills denna vecka. Jag har haft extra långa dagar på praktiken och på kvällarna har jag mest bara stupat i säng. Det var det!

OM EN SÖNDAG

Hej på er! :-) Söndagen till ära vaknade jag upp efter tolv timmar sömn! Jag fixade ihop en liten frukost och så gick jag ut på terassen för att äta den utomhus. Årets första! Därefter lutade jag mig tillbaka i solstolen och njöt en stund. Runt tolv trettio gick vi iväg till Rådhusparken för att delta i ett motionsjippo. Först ägde sportevenemang, uppvisningar, lotteri och uppvärmning rum och slutligen fick man välja en rutt runt staden som man skulle gå eller cykla. Vi valde att gå den längre rutten. Väl hemma igen fixade mamma ihop en middag med svampsoppa till förrätt och lax med tomat, mozzarella och basilika till huvudrätt. Så gott! Resten av kvällen ska jag städa upp i mitt rum, planera morgondagens fysioterapi samt facetime:a med älskling. PUSS

OM BIKINIVÄDER & NATURSTIGEN

Från kvällens skogsäventyr.
 
Eftersom det snöade (!!) ännu de sista dagarna i april, är det ingen som är gladare än mig när vädret tog en helomvändning när majmånad inleddes. Denna vecka har solen visat sig prick varenda dag och speciellt de senaste dagarna har till och med varit varma. U.n.d.e.r.b.a.r.t. Idag var inget undantag, och jag har solat precis hela dagen. På kvällskvisten gick mamsen och jag naturstigen. Det var faktiskt första gången jag gick hela, men definitivt inte sista. Så skönt att tillbringa dagarna utomhus! :-)

ÄLSKADE FREDAG

Hängselbyxor och ungens obäddade säng. 
 
Så är ännu en praktikvecka slut! Alltså, jag kan inte fatta hur det kan gå SÅ snabbt. Det bästa med alla fullspäckade jobbvardagar är ändå absolut fredagsfeelisen som infinner sig. Inte så tunga skolveckor och helgjobb under somrarna gör att jag sällan får känna på denna feelis speciellt mycket längre, så nu njuter jag verkligen extra mycket. Dessutom har ju vädret varit så himla härligt idag! På kaffepausen satt vi på terassen och njöt i solen och efter middagen tog jag en powernap ute för att fånga lite mera solstrålar. Mamsen och jag ska nu avsluta denna dag med fredagsmys i soffan framför Let's Dance. Trevlig helg! :-)

OM HÅLLNINGSGRANSKNING & RESTAURANGBESÖK

Hej finisar. :-) Praktiken rullar på och de senaste två torsdagarna har vi haft specialuppdrag i högstadiet. Vi har utfört hållningsgranskningar och checkat av prick alla sjuor. Efter att ha undersökt allas axlar, ryggar, ben och fötter under dessa intensiva dagar är jag nog självutnämnd hållningsgranskningsproffs nu! Sedan har jag också lyxat till det med inte bara ett, utan två restaurangbesök denna torsdag. Först bestämde jag och min handledare oss för att luncha på City Brasseriet så att jag äntligen fick testa på deras omtalade sallad och sen tills middagen hade jag bokat in en dejt på Crazy Cat. Även om det är en evighet sedan restaurangen flyttade, hade jag inte ännu besökt det nya stället, så både det och att catcha upp med fina Malin var välbehövligt. Vi har alltid lika roligt och om möjligt skrattade vi extra mycket under kvällens diskussioner. BRA dag! Pusshej. 

VALBORG & FÖRSTA MAJ

Vi tjuvstartade vappenfirandet redan på lördagen. Pojkarna ordnade en beerpong-turnering och hade fixat laguppställning, halarmärken och vinster. Jag och bästis Jens bestod av ett lag! Vi förlorade inte en enda match och tog sedan till och med hem hela vinsten. SÅÅ stolt över oss, haha! När turneringen var slut drack (läs: sprutade) vi skumppa och fortsatte med thaipong resten av kvällen. Toppen!
Valborg. Eftersom vädret inte var något att hurra för, bestämde vi oss för att ha picknick inomhus istället för i parken. Så vi började dagen med att införskaffa alla tillbehör och därefter dukade vi upp allt gott hos Jennie och bjöd över resten av gänget. Det fanns allt från frukt, munkar och bacon till popcorn, färskost och pirog. MUMS. 
Erika och jag ville posa lite i våra halare och serpentiner medan vi väntade på att alla var redo för att åka in till stan. 
Klockan aderton nollnoll var det mösspåläggning vid Havis Amanda. Även om det både regnade och haglade fram tills vi äntligen fick lägga på mössan, var feelisen på topp! Vi insåg också att Erika och jag såg likadana ut från topp till tå i vår vappenoutfit.. ;-)
Från Havis Amanda gick vi vidare till Senatstorget för att hänga där en stund, samt för att ha universums roligaste photoshoot vid domkyrkan. Jisses så vi skrattade när vi skulle ta alla bilder. När kameran var fylld åkte vi vidare till Jens och Arthur som hade sin traditionella vappenfest. Lägenheten var bokstavligen fylld från golv till tak, så någon gång under kvällen fortsatte festen även ut i korridoren. Helt galet. De flesta hoppade även över den planerade utgången och istället blev det hemmafest i all sin ära sent in på natten. Vi varvade häng i korridoren med att dansa loss på soffan och stolarna. Sjukt kul!
Första maj inledde vid med brunch. Det var SÅ gott att få sitta ute i solen (!!) för att äta allt gott som serverades. Efteråt njöt vi bara av de sista timmarna tillsammans med de andra. På eftermiddagen tog jag Jennie och Jens under armen och så återvände vi till Pampas.
 
TACK HELSINGFORS & TACK VAPPEN ♥

RSS 2.0