EN TJUVSTART MED ÅRETS FÖRSTA KRÄFTSKIVA

Vi fortsätter med min semester-throwback och backar nu tillbaka till nittonde juli, då jag anlände till Åland. Jag steg upp ungefär mitt i natten för att ta morgonfärjan över och väl ombord solade och sov jag om vartannat, så båtresan gick ändå relativt bra. Väl framme på paradisön plockade älskling upp mig och så åkte vi direkt för att luncha på Svarta Katten. En god skagen toast senare följde jag med Bill till jobbet så att han fick jobba klart för dagen och därefter åkte vi hem. Där välkomnades jag på bästa vis, med en kräftskiva! Min svärmor hade gått all in med dekorationerna, så vi hade både kräfthatt och kräfthaklapp. :-) Förutom kräftor bjöds det på alla obligatoriska tillbehör: västerbottenpaj, bröd, dill, rom, sallad samt snaps. Älskar kräftskivor! Så här som en parentes, kan jag oskojat faktiskt räkna måltiderna jag inte åt seafood under mina fjorton dagar på Åland på en hand, haha. Skaldjur i mitt hjärta. <3 På kvällskvisten lockade jag med mig hela den yngre generationen på ett kvällsdopp och vattnet var verkligen alldeles ljummet. Efteråt somnade jag sött efter en ljuvlig första dag på ön. 

I BUSSEN PÅVÄG TILL KRISTINESTAD

Ute på Kobba Klintar i somras!
 
Hej gullisar! Efter några dagar tillsammans hemma i Helsingfors är vi i skrivande stund påväg upp till Kristinestad. Bill hade tyvärr inte möjlighet att besöka Kristinestad under sommaren i år, så vi tänkte att en trip nu på sensommaren slash hösten passade bra. Vi har båda väntat så mycket på denna långhelg! <3 Ville nog mest bara titta in för att uppdatera er om var vi befinner oss, så har inte så mycket annat på hjärtat. Medan vi njuter av familjemys och småstadsliv, tänkte jag fortsätta bjuda på semesterbilder här på bloggen. Ni får hålla utkik! Pusshej. 

EN SUP-TUR PÅ TÖLÖVIKEN

Som jag skrev tidigare så fastnade jag verkligen för stand up paddling, så igår tog jag med mig Jennie och Melina för en ny SUP-tur, den här gången på Tölöviken. Det var lika roligt och härligt som senast! Ett stort minus gav vi dock åt killen som jobbade vid uthyrningen, han hade nog aldrig hört talas om varken kundbetjäning eller service.. Nåja, ute på vattnet hade vi det iallafall hur skönt som helst och det var trevligt att få se Helsingfors från nya perspektiv! 

OM EN MIDDAG & EN FIKA

De senaste dagarna har mina båda favoritålänningar återvänt till Helsingfors! Bill kom i helgen, och Melina kom igår. <3 Den sistnämnda spenderade jag också hela gårdagen med. Vi började med att fixa några ärenden i stan, men rätt så snabbt därefter blev vi hungriga och bestämde oss för att äta en tidig middag. Valet föll på sushi, så vi traskade iväg till Sushibar + Wine där vi delade på goda makibitar.
Efter middagen kände vi ännu för att fika, så vi gick vidare till Kappeli. Det var lite rått och kallt utomhus så vi valde varma drycker - höstigt! Vi pratade mycket om resor och kärlek och satt kvar en lång stund. Vi älskar båda att resa och är dessutom väldigt spontana, så det var nära att vi bokade en resa där och då, haha. Det är hursom alltid så roligt att hänga med denna gullis!

EN SPONTANFIKA MED EN VÄN

Fika på Goodio. <3
 
I lördags hörde Erika av sig och frågade om jag ville hänga med på en lunch slash fika, och jag var väldigt snabb på att tacka ja! Vi hoppade på citycyklarna och cyklade till Kanalkajen där vi sedan svängde in på Goodio. Vi valde varsin smoothiebowl och delade sen ännu på en raw cake gjord på dadlar och peanut butter. En perfekt fika! Medan vi njöt av allt gott babblade vi på i flera timmar. Innan vi cyklade hem igen tog vi ett varv på stan för att kika i lite affärer. Mysig dag!

TRÄNING MED HUGGE 2.0

Bjuder på några svettiga, men glada, träningsbilder!
 
Efter att jag insåg att träningspassen under sommaren kunde räknas på en hand (...) konstaterade jag att det verkligen var dags för en spark i rumpan. Och den bästa motivationskicken stavas Hugo Rosas, närmare bestämt hans träningsbok, så nu följer jag slaviskt prick alla träningspass i åtta veckor. Vi körde samma upplägg med mamsen för två somrar sedan, och denna gång är det både minst lika tungt och minst lika roligt! Träningspassena är korta, varierande och jäkligt intensiva, så man ger verkligen allt under varje träning. Känslan av att vara totalt slut är given varje gång efter ett avslutat pass, men inom mig finns ändå en härlig känsla som gör att jag alltid längtar till ett nytt träningspass. Fram tills för någon dag sedan hade jag gått med konstant träningsvärk i en hel vecka, och det säger väl en hel del, haha!

OM EN ROLIG PERSONALDAG MED JOBBET

En pirrig eftermiddag på Borgbacken. 
 
Förra veckan var det äntligen dags för vår inplanerade personaldag från jobbet. Hela gänget möttes upp på eftermiddagen och sedan hade vi så många timmar vi ville framför oss på Borgbacken. Jag och mina härliga kollegor Stella och Stefan var de modigaste och åkte cirka allt man kunde åka, hehe. Dessutom var det så korta köer att vi kunde åka samma karusell flera gånger efter varandra. Jag skuttade runt som ett litet barn med pirr i magen hela eftermiddagen. :-) Bilden på nästan hela personalen har jag också fått av Stella! När vi kände oss klara (och alldeles för snurriga?) fortsatte vi vidare in till stan för att äta middag på Kiila. Jag valde en vegetarisk risotto med sparris och friterad halloumi som var himla god! Vid midnatt avrundade jag och åkte hemåt eftersom jag hade jobbdag nästa dag, men några andra fortsatte enda till fyra på natten, haha! Tack alla gullisar för en rolig dag och för en härlig jobbsommar. <3

EN LIVSNJUTARDAG I STAN

Under helgen som gick jobbade jag trettio timmar, så det kändes mer eller mindre som om jag hade flyttat in på jobbet, haha. Lördagen före hade vi däremot en himla lyxig och skön dag. På förmiddagen hoppade Jennie och jag på citycyklarna och så trampade vi iväg till Rödbergen och sommarens nyöppnade Green Hippo Café. Jag vet inte om vi kom en opasslig tid, men först blev vi lite besvikna på grund av att de inte kunde erbjuda allt som stod på menyn för att vissa alternativ var slut för tillfället. Efter att vi hade tänkt om lite beställde jag slutligen en smoothie bowl, en avokadotoast och apelsinjuice medan Jennie valde en nudelsallad och raw porridge. Vi beställde olika saker så att vi skulle få smaka på så mycket som möjligt, hehe. Och vi var verkligen jättenöjda med maten, allting var gott! Avokadotoasten var till och med den godaste jag någonsin ätit - och tro mig, jag har ätit vääldigt många, haha. Den hade en smaktvist som jag verkligen gillade! Slutligen hade cafét billigare priser än de flesta brunchställen i stan, vilket är ett trevligt plus. Green Hippo Café - tipstips!
Mätta och belåtna började vi traska in mot stan. Där gick vi på små bakgator samt i några affärer, men denna gång blev det ingen shopping. Istället föreslog jag att vi skulle åka upp till Stockmanns takterass och njuta av solen. Uppe på taket var det blåsigt, men ändå varmt. Vi beställde in varsin drink och beundrade den fina utsikten. Plötsligt när vi satt och babblade samt sippade på våra drinkar, utbrast Jennie att hon aldrig hade haft en liknande dag förr. Där och då lovade jag att jag skulle lära henne allt jag vet om att vara en livsnjutare. ;-) Efter några timmar hoppade vi sen på cyklarna och åkte hemåt igen. På kvällkvisten fixade vi ihop hemlagad pizza och sedan bjöd vi över Erika för lördagsmys. Tack älskade Jennie för en fin dag. <3

ETT MAGISKT KVÄLLSDOPP PÅ DRUMSÖ

Även fast jag började jobba igen var ju sommaren inte slut. Jag ville fortsätta njuta av vädret och sommaren, och speciellt hålla kvar kvällsdopptraditionen. I denna värme var det sisådär lika varmt i lägenheten som i ett växthus så det var extra skönt att få svalka sig just före läggdags. Jag är förövrigt himla lättad över att inte ha behövt vara i lägenheten under juli och alla pangtemperaturer. Iallafall. En kväll åkte vi till en ny strand på Drumsö och den var verkligen så himla ljuvlig! Stranden bestod av både sand och klippor och vi bestämde oss för att vandra ut till klipporna. Tanken var att vi bara skulle ta ett snabbt dopp, men det slutade med att vi badade hur länge som helst och efteråt satt vi och njöt på klipporna i solnedgången. En såå härlig kväll. <3

EN UPPDATERING OM LIVET I HELSINGFORS

Bron över till Fölisön.
 
Hej på er gullisar! Jag känner att det skulle passa bra med en paus i semester-throwbacken nu när jag är ungefär halvvägs och istället skulle jag skriva om lite nutid här emellan. Egentligen händer det inte så mycket i livet eftersom jag mest bara jobbar (sisådär sex-sju skift i veckan!), men några guldkanter i vardagen har jag iallafall lyckats fånga! Bilderna här ovan är från när jag en dag efter jobbet mötte upp Jennie och så cyklade vi till Fölisön för att spendera en eftermiddag där. Fölisön är förövrigt ett must do här i Helsingfors, och bron över till ön är verkligen så himla fin! Vi började iallafall med att simma och sola på klipporna, men när molnen täckte himlen bestämde vi oss för att vara lite kulturella och började utforska ön istället. När vi hade traskat runt på alla små stigar, besökt utomhusmuséet samt tagit otaligt många foton på alla tama ekorrar kände vi oss redo för att cykla hem igen. Och på tal om just Jennie och hem, så är vi faktiskt sambos under augusti. Hon flyttade nämligen in till oss medan Bill är på Åland så att jag inte behöver bo ensam. <3 Så när jag inte jobbar tillbringar vi cirka all tid tillsammans. Vi tar vara på det sista av sommaren, lagar mat, hänger i stan, tränar, sjunger med till allsånger på TV samt sover i samma säng. Snart kommer dock Bill tillbaka så då får vi se vem av dem som egentligen blir utkastad. ;-) Men oj, nu blev det en väldigt lång text, så ska avsluta här. PUSS.

ETT AVSLUT I FORM AV EN LILA SOLNEDGÅNG

Jag tänkte avsluta mitt besök i Kristinestad med dessa bilder från en lila solnedgång och spegelblankt hav. Tänk att det nästan varje kväll var så här vackert och rofyllt vid havet! Jag älskade varje sekund av tiden på mitt happy place och tänkte flera gånger att jag aldrig ville åka därifrån igen. Jag hade nog mina sisådär två bästa veckor hemhemma i hela mitt liv. När jag nu bara fick vara ledig under en sommar i Kristinestad kunde jag verkligen njuta fullt ut. Det var allt jag hade önskat och så mycket mer. <3 

EN SUP-TUR PÅ STADSFJÄRDEN

Av någon anledning hade jag aldrig testat på stand up paddling, men en dag under semestern tog jag ungen under armen och så hyrde vi varsin SUP-bräda från den nya SUP-stationen i Kristinestad. Vi blev väldigt glatt och trevligt bemötta och fick en utmärkt introduktion slash handledning innan vi sedan fick paddla iväg på egen hand. Toppen service, helt enkelt! Snabbt hittade vi iallafall balansen och fick in tekniken. Själva SUP-turen var alldeles underbar. Det var avslappnande, roligt och skönt samtidigt som vi hade en härlig utsikt och checkade av ett annorlunda träningspass. Det var även en av sommarens varmaste dagar, så vi paddlade många varv runt springbrunnen så att vi kunde svalka oss lite. ;-) Jag fastnade verkligen helt för detta!

VYKORT FRÅN NÅGRA BÅTTURER

En kvällstur med båten.
Pappa såg så cool ut med solbrillor och kepsen bak och fram en dag när han körde båten, haha. :-)
En av båtturerna som vi gjorde när vi bara behövde svalka oss!
Mamma läste sjökartan när vi en kväll ville upptäcka nya holmar. Det slutade med att vi hamnade i stan för att inhandla godis, hehe.
 
Det blev ju otaligt många båtturer under min semester, och här ovan har jag plockat ihop lite bilder från ytterligare några av dem. Jag har säkert sagt det förr, men isåfall tänker jag upprepa mig: Att åka båt är verkligen det bääästa jag vet!!

EN OSTBRICKA PÅ BRYGGAN I SOLNEDGÅNGEN

Denna sommar har ju verkligen bjudit på magiska dagar och kvällar. Här är ett exempel på en magisk kväll. Jag trollade fram en stor ostbricka som jag sedan bjöd familjen på ute på bryggan. Precis som nästan alla andra kvällar var det spegelblankt på havet och temperaturen låg på närmare trettio grader ännu vid solnedgång. En sommarkväll jag bevarar på en speciell plats i hjärtat!

NY DAG, NY HÄRLIG HOLME

En återigen solig och vindstilla dag hoppade vi i lilla båten och åkte iväg till en ny holme, denna gång Västerskäret. Vi hade packat picknick-korgen med jordgubbs- och melonsallad och grillad kyckling, batong och färskost, wienerbröd och kex samt cider. Lyxig picknick! Dagen bestod av att upptäcka holmen, sola och simma, fiska med kastspö och såklart äta picknicken. Det visade sig också att vi inte var ensamma på holmen, för vi hade tydligen sällskap av ett gäng får. Jag blev jagad på klipporna och var livrädd för att de skulle anfalla mig (det låter ju förstås lite värre än vad det var, haha), men förövrigt kunde vi njuta fullt ut av skärgårdslivet. En alldeles avkopplande och ljuvlig dag. <3

EVERY SUNSET BRINGS THE PROMISE OF A NEW DAWN

En bild säger mer än tusen ord. Jag älskar solnedgångar. <3

EN ISKALL ÖVERRASKNING I BADTUNNAN

Bjuder på grimaserna på samtliga bilder. ;-)
 
Efter en helg fylld med bara roligheter ville jag väldigt gärna gå i badtunnan för att bara koppla av på söndagskvällen, och det fixade papsen såklart. Mamma och pappa uppfyllde verkligen prick alla mina önskningar när jag var på besök - världens bästa! Det var kanske ändå inte så avslappnande precis hela tiden, eftersom vi plötsligt när vi satt och njöt fick en överraskning. På den sista bilden ser ni en skymt av skurken som satte på vattenspridaren bakom oss, vilket gjorde att den plötsligt förvandlades till en iskall fontän. Först drabbades vi av lite panik, men sedan övergick skriket till skratt, haha! Ett skönt avslut på helgen.

MARKNADENS SISTA DAG

På marknadssöndagen tog hela familjen en sista runda på marknaden. Vi träffade många bekanta och beställde lunch från ett av matstånden vid strandpromenaden. Det har varit ett jäkla tjat om strandpromenaden de senaste inläggen, haha, men i år fick jag iallafall uppleva den ordentligt! Vi valde det grekiska matståndet och mumsade i oss pita gyros medan vi satt på bryggan bland alla båtar. Därefter sade vi tack och hejdå åt årets sommarmarknad och åkte ner till villan för att sola, ro med gummibåten och simma. 

"INGEN MARKNAD UTAN FÖRFEST HOS AIVILO"

Efter min fantastiska dag på villan och ute till havs åkte jag hem och laddade om. Det var dags för förfest och marknadsdans 2.0! De första gästerna knackade på redan när jag själv just hade kommit in genom dörren och därefter ramlade fler och fler in på gården. Det är dock tydligen mest bara flickorna som fastnat på bild, hehe. Det blev verkligen en galet rolig förfest. Vi lekte lekar, spelade drinkspel, kubb och beer pong samt tävlade i stafetter. När vi kände oss redo gick hela gänget ner till strandpromenaden och hälsade på de som hade förfestat på båtarna i gästhamnen för att sedan fortsätta vidare till tältet. Där var det om möjligt ännu bättre musik än dagen före och jag satt nog inte stilla en enda sekund. Vi shakeade, hoppade, snurrade, sjöng och dansade bugg tills vi var alldeles svettiga. När jag sedan vandrade hem mitt i natten konstaterade jag att årets marknadsdans nog var den roligaste någonsin!

DEN UNDERBARASTE BÅTTUREN I MITT LIV

Under marknadslördagen tog vi (nästan) helt paus från marknadsvimlet på torget. Istället njöt vi av det härliga vädret på villan. Solade, simmade och åt grillat. På eftermiddagen hoppade vi ändå i båten för att ta en åktur. Ute på havet var det alldeles fantastiskt - ingen blåst och spegelblankt vatten. Man kunde se spåren av var vi hade kört ungefär så långt ögat kunde nå. Det har nog aldrig varit så här bra båtföre någon gång. Båten bara gled fram genom havsytan!
Pappa styrde sedan båten in mot stan, och det var orsaken till att jag skrev "nästan" . Vi ville nämligen spana in marknaden, strandpromenaden och gästhamnen från båten och havssidan istället. Det var så mycket liv och rörelse. Sen kan jag ju bara konstatera att min hemstad verkligen är så himla vacker! Lilla gulliga trähusstaden.
Mamsen, papsen och ungen. <3 Att få spendera alla ljuvliga sommardagar med dem var guldvärt! När vi återvände från stan stannade vi mitt ute på havet för att bara njuta. Ta in att sommaren faktiskt bjöd på dagar som dessa. Jag fick också köra lite båt medan de andra fick sitta som nöjda passagerare, hehe.
Förlåt för bildbomb, men jag ä l s k a r verkligen dessa bilder. <3 Definitionen av ett perfekt hav. Vi var mitt ute på havet och det var alldeles vindstilla, helt otroligt! Det var så härligt att sitta i fören på båten och dingla med benen medan papsen långsamt körde framåt. Livskvalitet deluxe. 

MARKNADSFREDAGEN & DRINKKVÄLL

Sommarmarknaden tog över Kristinestad och det är ju verkligen stadens absolut bästa, roligaste och finaste helg!! På fredagen traskade jag omkring på marknaden med mamsen och ungen. Jag köpte de obligatoriska lakritsremmarna och så köpte jag också, surprise surprise, tre kaktusar från blomståndet. 
Det jag hade sett framemot mest var strandpromenaden och alla dess matstånd samt båtar i gästhamnen. Jag hann inte alls besöka den ifjol så därför tänkte jag ta igen det denna gång! Atmosfären var alldeles fantastisk och det kändes verkligen som om man var på ett mer exotiskt ställe. 
På kvällen vankades det marknadsdans, och självklart bjöd jag även traditionsenligt in till förfest! Fredagens förfest blev dock snäppet mer sofistikerad eftersom jag tillsammans med Elin, Karin och Alexia hade planerat in en drinkkväll. Vi blandade ihop olika varianter av mojitos, bland annat med passions frukt, hallon och blåbär och sedan rörde vi ihop sangria i en bålskål. Jag hade också fixat fruktspett som jag bjöd på. Vi hade en såå rolig tjejkväll! När vi hade hällt i oss en och annan drink traskade vi iväg till marknadstältet runt midnatt. Där spelade bandet så himla bra musik och vi dansade prick hela kvällen. 

RECEPT PÅ EN HÄRLIG MORGON OCH KVÄLL

Morgon. Det var alldeles spegelblankt på havet när vi vaknade på villan en morgon. Jag och mamma bestämde oss därför genast för att ta en tur med roddbåten. Mamsen fick sitta och äta sin frukost samt njuta medan jag rodde. Kan inte komma på en bättre start på dagen, faktiskt. :-)
Kväll. Efter att det vågat lite under dagen blev havet spegelblankt igen. Solen började gå ner och det enda man hörde var fåglarnas kvitter. Jag stod på bryggan och bara andades in lugnet. Såå harmoniskt.
Förutom att havet var fantastiskt fint, bjöd också solnedgången på en magisk show. Wow vad jag älskar solnedgångar, alltså!! Tänk vilken lyx att vi på villan får njuta av en vacker solnedgång prick varenda kväll. Jag är verkligen tacksam. 

EN UNDERBAR DAG PÅ KLIPPORNA

Även fast kvällen före med mina pinglor blev senare än tänkt, var jag vaken tidigt denna dag - vi hade nämligen planerat att åka ut till en holme för att spendera dagen där. Vi hoppade i lilla båten och körde ut till Paltrockarna. När vi hade stigit i land möttes vi av så härliga klippor. Vi gick först runt och utforskade holmen innan vi letade upp varsin plats åt oss på klipporna och lade oss i solen. Vattnet var himla klart, men också himla kallt. Jag fick nöja mig med att bara doppa fötterna medan vi var ute på holmen. Mamsen hade också packat med en picknick-väska som bland annat innehöll en blåbärs- och hallonpaj. Alltså, vi hade verkligen en alldeles ljuvlig dag, jag njöt och var lycklig varje sekund!

TAPAS NIGHT MED PINGLORNA

Under årets gång har vi några obligatoriska mattraditioner tillsammans med mina gullisar, tapas night är en av dem! Eftersom jag tyvärr är hemhemma så sällan, så försöker vi alltid pricka in dem när jag är på besök. Den här gången träffades vi hemma hos Sandra en måndagskväll. Vi fixade ihop bruschetta med tomat- och basilikaröra, fruktfat, olika sorters kex med färskost, minipajer med soltorkad tomat och ruccola, parmaskinka och mozzarella, räksnittar på rågchips, brieost- och hallonsnittar, cocktailsticks med mozzarella, oliver, basilika och soltorkad tomat samt sangria. Alltså MUMS!! Till efterrätt fick vi njuta av en jordgubbs- och daimtårta. Medan vi plockade i oss av allt gott hann vi diskutera ikapp våra liv samt beta av många samtalsämnen och det blev en lika härlig kväll som vanligt med dessa. <3 Både Sandra och Elin hade precis som mig semester, så även fast det var en vanlig måndag stannade vi kvar och myste på balkongen till sisådär tre på natten, bara för att vi kunde, hehe!

I DON´T NEED THERAPY, I JUST NEED A BOAT

Ä N T L I G E N fick jag åka båt!! Första premiärturen i Kristinestad fick jag dessutom göra med prick hela familjen - så härligt. Vi hade solat samt spelat en och annan match mölkky under dagen, så på eftermiddagen hoppade vi i båten för att svalka av oss. Vi hade egentligen ingen destionation, utan körde bara runt bland holmarna. Efter denna båttur fick jag ju dessutom njuta av så himla många fler ljuvliga båtturer också! Det kommer därmed mera båtbilder senare, såklart. Att åka båt är det bästa jag vet! <3

ÄLSKADE MOMI 85 ÅR


Vi börjar från början. Den femte juli fyllde världens bästa mormor jämna åttiofem (!!) år, så det första jag gjorde på min semester var att fira henne med ett stort kalas! Det bjöds på femrätters middag, skålar i bubbel, lekar, uppträdanden, sång, soligt väder, skratt och hela vilda släkten. Kvällen avslutades på topp när gänget inlevelsefullt sjöng och dansade till härliga allsånger som duktiga morbror ackompanjerade på gitarr fram till midnatt. När jag fyller åttiofem vill jag också vara lika klok, pigg, omtänksam och fantastisk som min älskade lilla momi. <3

HEJDÅ LIVETS SEMESTER

Skärgårdslivet. <3 
 
Hej på er! Jag är tillbaka i Helsingfors. Det kändes faktiskt riktigt ledsamt och vemodigt att lämna både Kristinestad och Åland denna gång. Jag hade verkligen en alldeles himla perfekt semester, kunde nog inte ens ha önskat mig något bättre! Nu har jag däremot redan checkat av två jobbskift, och det känns som om jag aldrig ens varit borta, haha. Men efter dessa fyra veckor där jag både levt lyxliv och blivit bortskämd med allt man kan tänka sig, välkomnar jag nu vardagen och lite "tråkigare" liv - det behövs också ibland, hehe. :-) Under tiden ska vi blicka tillbaka på alla underbara semesterdagar här i bloggen! Pusshej. 

RSS 2.0