OM SKÖNA MELLANDAGAR

Stans finaste julgata! <3
 
Under mellandagarna har vi varken vetat dag eller datum - vi har verkligen varit så förvirrade (haha), men dagarna har oavsett varit så sköna! Vi har tagit sovmorgon prick varje morgon, vi har firat min storasysters och mamsens födelsedagar, jag har tagit dopp i isvaken, vi har traditionsenligt pusslat massa pussel, vi har varit ute med sparkstöttingarna, jag har firat juldagen med vänner, vi har dammat av det gamla Wii-spelet och spelat Guitar Hero, vi har badat bastu och rullat i snön, jag har varit på härliga skidturer, vi har ätit massa julgodis, vi har lekt med gullungarna ute i snön, vi har gått en julpromenad i den lilla staden och jag har haft spelkvällar med både vänner och familj. Ungefär så! 

EN MYSIG JULAFTON

En mix av fotografier från julafton! <3
 
Vi hade en himla lugn och mysig julafton tillsammans med prick hela familjen! På dagen var vi ute i snön, tog ett juldopp i isvaken, åt risgrynsgröt till jullunch samt trollade ihop den sista julmaten. På kvällskvisten kom jultomten på besök, vi åt julmiddag, öppnade julklappar och knäppte julfotografier. Det var en fin julafton på mitt happy place. <3

DAN FÖRE DOPPAREDAN

En julostbricka. <3

 

Ett efterlängtat och välförtjänt jullov är äntligen här!! Och det är bara så himla himla skönt och ljuvligt. I torsdags checkade jag ut från jobbet lite tidigare, plockade upp min lillasyster och körde direkt hem till mamsen och papsen. <3 Det första vi gjorde när vi anlände till mitt happy place var att pynta julgranen. Därefter har vi handlat julmat, bakat julgodis, paketerat julklappar, trollat fram en julisvak, lyssnat (och sjungit OCH dansat) till julsånger, tagit ett juldopp, tänt julljus på gravgården, förberett inför julafton, badat julbastu och sett på massa julfilmer. Nu är det dags för uppesittarkväll med julmys, juldrinkar, julostbricka, julbingo och julgodis. Jag tänkte även checka ut härifrån för resten av julen, så jag vill önska er en himla fin, kärleksfull, mysig, fridfull och god jul. <3 Puss på er! 


JUL- OCH VINTERGULDGLIMTAR

Detaljer från ett julpyntat hem. <3
 
En ljuvlig skidtur i winter wonderland.
 
De vackraste julsångerna i kyrkan - alltid lika stämningsfullt!
 
Min bästa Malin och jag påväg på julmarknad. :-)
 
Saffransbullar in the making!
 
Universums sötaste lucia och pepparkaksgubbe kom på besök. <3
 
Chokladkalendrarna var slut i hela stan, så min älskling köpte denna åt mig istället, hehe!
 
Vi har som sagt haft himla mycket snö!
 
Under en måndagspromenad beundrade vi de juliga skyltfönstren i stan.
 
Glöggmys prick varje kväll. <3 
 
Bock's mysiga julmarknad.
 
Julmyset i lägenheten under december har varit allt!! 
 

JULMYS I KÖPENHAMN

En mix av julfotografier. <3 
 
Vår resa bestod av massa julmys och på fotografierna här ovan kan ni se hur juligt och mysigt det faktiskt var! Under våra dagar i Köpenhamn strövade vi omkring på mysiga julmarknader, drack varm choklad och glögg, köpte julklappar, besökte ett magiskt Tivoli och beundrade juldekorationerna runt om i staden. Myset, alltså!! <3

CHARMIGA NYHAVN

Det är kanske inte så svårt att gissa att charmiga Nyhavn med sina färggranna husfasader, mysiga uteserveringar, fina båtar och gulliga byggnader blev min favoritstadsdel i Köpenhamn. :-) Och här ovan bjuder jag på en hel massa fotografier just därifrån! 

HÄRLIGA KÖPENHAMN

Ett skepp kommer lastat med en mix av fotografier från härliga Köpenhamn! Staden var som sagt ny för mig, så jag är himla glad över att jag äntligen har fått checka av och uppleva den. :-) Köpenhamn är färggranna hus, en mix av många europeiska städer, smørrebrød och dansk øl, mysiga kvarter, sagolika Tivoli, fina byggnader, modernt och stilsäkert, små caféer, populära Strøget, massvis med cyklar samt charmiga Nyhavn

MÅNDAGSPROMENAD & TISDAGSSTICKNING

De senaste månaderna har jag haft två nya rutiner och hobbyn som verkligen har förgyllt både hösten och vintern hittills! Prick varje måndag tar jag och min bästa Malin en promenad efter jobbet. Vi får frisk luft, motion och kvalitetstid, vilket ju verkligen bara är win-win. <3 Våra måndagspromenader är dessutom heliga och vi beger oss ut oavsett väder eller ork - på fotografierna här ovan var vi till exempel ute och gick i minus sjutton grader. :-)
Nu när min älskade momi inte längre finns och kan skapa sisådär allt vad vi önskar, har min fina moster tagit på sig ansvaret att lära cirka hela släkten att sticka, haha. <3 Så nuförtiden brukar vi träffas på tisdagar för att lära oss olika sticktekniker och att sticka olika plagg samtidigt som vi får umgås, babbla massa strunt, skratta och dricka te. SÅ mysigt, trevligt och lärorikt! Jag har bland annat stickat mitt livs första yllesockspar av momis gamla garn. :-)

JULBORD PÅ STRAMPEN

Julbordet på Strampen är ju verkligen en klassiker och häromdagen checkade vi av det tillsammans med några vänner! Strampen är alltid så himla vackert i juldekorationer och snölandskap. :-)
Innan vi högg in på julmaten inledde vi julbordet med att skåla i både glögg och bubbel! 
Sedan mumsade vi i oss julmat i flera timmar. Jag har tydligen bara fångat förrätterna på fotografi och var antagligen redan för mätt för att fotografera de andra rätterna.. Vi skojade om att man borde få komma och äta en servering per dag istället, så att man orkar äta allt från förrätterna, huvudrätterna OCH efterrätterna, haha. 
Mitt fina julbordssällskap! Här var vi nog alla så mätta att vi nästan rullade ut genom dörren. Det var det dock värt - allting var himla himla gott. 
Och slutligen var jag bara tvungen att knäppa några fler fotografier på fina Strampen också, hehe. :-)

OM DECEMBERDAGAR

Fotografier från min instagram aivilos! <3
 
Hej gullisar! Jag är hemma från Köpenhamn och har nu även några jobbdagar bakom mig. Jag förstår bara inte hur tiden kan segla iväg så här, dagarna i december går verkligen alldeles för fort!! Vi hade iallafall himla trevliga och mysiga decemberdagar i Köpenhamn. <3 Även fast Danmark inte var ett nytt land för mig så hade jag faktiskt inte besökt Köpenhamn tidigare, så det var ljuvligt att upptäcka staden! Jag knäppte såklart himla många fotografier, så dem ska jag bjuda på här på bloggen så småningom. :-) Nu ska jag njuta av fredagsfeelis på en torsdag och sista veckoslutet innan julafton (!!) till max. PUSS!

OM ÅRETS SISTA RESA

Julmys i Prag tjugohundrasjutton!
 
Hälsningar från Danmark! Det är dags för årets sista resa och det vankas familjemys och julmys i Köpenhamn. <3 Vi gör alltså en favorit i repris med min andra familj, men den här gången är vi i en annan huvudstad. Vi ska upptäcka staden, äta och dricka massa gott samt gå på julmarknader. Ungefär så! Iallafall. Jag tänkte snabbt bara kika in och skriva några rader här, så nu checkar jag ut för resten av resan. :-)  Vi hörs som vanligt när jag är hemma igen! 

EN VINTRIG SJÄLVSTÄNDIGHETSDAG

Finlands självständighetsdag firade jag med att njuta av något av det bästa med vårt land - vinternatur och frisk luft. Dagen till ära blev vi nämligen bjudna på perfekt vinterväder! Jag inledde med att äntligen checka av vinterns första skidtur. På grund av att jag har varit sjuk så har jag inte kunnat göra det förrän nu, så det var verkligen efterlängtat.
Efter en skön skidtur fortsatte jag vidare till Sandö och där tog jag den lilla promenaden till pinvingbastun. Jag var dock tvungen att stanna några gånger för att knäppa några fotografier eftersom det var så vackert överallt. :-) Det var himla många minusgrader just denna dag, så naturen var även extra vacker. 
Slutligen var jag framme vid pingvinbastun och då hoppade jag direkt ner i plurret. Det är en så himla fantastisk känsla att få varva dessa kalla dopp med varma bastubad. Vinterbad är ju kanske ändå det allra allra bästa med Finland, hehe! Iallafall. Jag hoppas verkligen att det här ljuvliga vintervädret stannar så att jag får njuta av prick allt detta hela vintern. <3 

TVÅ JORDSNURR

Den gulligaste två-åringen. <3 
 
Den tjugonionde november fyllde vår Wiggo två jordsnurr (!!) och därmed hade han i söndags bjudit in till kalas. Av moster hade han önskat sig en grävmaskinstårta och även det han hade önskat sig i present hade samma tema, haha. Wiggo älskar verkligen alla sorters fordon och han var så himla glad över både tårtan och alla presenter. Lilla älskade gullegubben. <3 

OM EN LILLAJUL

Det vankades lillajul och den var både lugn och mysig. :-) Vi hade egentligen inte några speciella planer alls, men det blev himla bra ändå! Under dagen tog vi en promenad i den snötäckta skogen (det är så himla himla fint överallt nu!) samt var på julklappsjakt bland juldekorationer i stan.
På kvällskvisten trollade vi sedan tillsammans ihop en liten julmiddag bestående av våra favoriter på julbordet. Vi hade tänkt fira denna lillajul bara på tumis, men så bjöd vi spontant in min lillasyster också, haha! Avslutningsvis hade vi glöggmys i soffan medan ännu fler snöflingor dalade ner utanför fönstret. Och det var den mysiga lillajulen. <3

FÖRSTA DECEMBER

Det är första december och årets mysigaste månad är här! Dagen till ära ska jag öppna första luckan i julkalendern, se en julfilm, klä julgranen, lyssna på julmusik, gå på julkonsert, julmysa och baka jultårtor. Åh, vad jag ska maxa prick varje decemberdag med jul och mys. December - jag är så så SÅ redo för dig!! <3

RSS 2.0