SWEET SIXTEEN

Varför går tiden så här fort?! För mig kommer hon alltid att vara en liten beibis, och nu fyller hon tydligen sexton år. Grattis på födelsedagen ungen! ♥ 

EN BÄTTRE MÅNDAG

Godmorgon! Jag är fortfarande hemhemma, rättare sagt ända tills imorgon. Så idag ska jag starta dagen med att traska iväg för att hälsa på hos personerna på bilden, nämligen världens bästa morföräldrar. :-) Sedan ikväll vankas det kalas, för att fira ungen som fyller år. PUSS.

DO YOU WANNA BUILD A SNOWMAN?

Man blir aldrig för gammal för att bygga en snögubbe, iallafall inte jag! Så eftersom det finns mycket mera snö här än i huvudstaden släpade jag ut ungen i snön för att bygga en snögubbe med mig. Så roligt! Och snögubben blev ju också så himla fin, alltså. Vår Olaf! :-) 
 
/ Aivilo, som tror hon fortfarande är 5 år

OM RÄKPAJ, TUPPERWARE, BÄSTISAR, DANSTRÄNING & SNÖ

De här, alltså. ♥
 
Hej på er! I fredags när jag kom hemhem blev det mys med familjen i form av räkpaj och soffläge. Var så himla trött efter en lång och aktiv (men rolig!) skoldag samt resan hem, så jag somnade tidigt och tog en lång sovmorgon på lördagen. Därefter gick jag på tupperwareparty med mamsen - hej tantvarning, haha! På kvällskvisten åkte jag iväg till Närpes för att hänga med Elin och Johanna. Vi mumsade i oss chips, dipp och godis medan vi catchade upp och babblade på till långt efter midnatt. Det är så fint att fast vi inte träffas så ofta nuförtiden så är allting ändå precis som förr och det känns som om vi aldrig ens är ifrån varandra. Bästa! När jag för en gångs skull är hemma, passade jag idag på att åka iväg på dansträningar inför gymnastikfestivalen i sommar, och det var ju riktigt roligt. På eftermiddagen var vi ute och busade i snön och resultatet får ni se lite senare. :-) Det återstår ännu att se vad denna kväll har att bjuda på. Pusshej. 

ON THE ROAD

Hej från tåget! Jag är faktiskt påväg upp till Pampas, vilket verkligen är dags ändå. Pappa väntar på mig i Tavastehus så där får jag hoppa i bilen istället och sen åker vi hemhem. Ska umgås med familjen, fira två födelsedagsbarn, fräscha upp mitt kråkbo till hår, hänga med saknade vänner och äta mammas mat. Lite sånt. :-) Pusshej! 

MÄSTERKOCKARNA

Lövbiff, hasselbackspotatis, bernaisesås och rödbetor med fetaost. Avokadopasta med rostade cashewnötter och körsbärstomater. Ugnsbakad potatis med fisk- samt skinkröra. "Oj vad ni kockar", som Bill sa, haha. Och det har vi verkligen gjort. Jennie och jag har fixat så himla goda middagar de senaste dagarna och vi kom fram till att det är dags att öppna en restaurang som nästa steg, hehe. Idag tänker jag dock inte stå i köket alls, utan istället ska jag bli bjuden på middag i stan. Himla lyx i matväg den här veckan alltså.  

KIWANO

När vi storhandlade i måndags, hittade Jennie den här frukten och vi blev så nyfikna att vi var tvungna att köpa en. Alltså, det kan ju vara universums coolaste frukt! Till vår besvikelse var ju smaken dock inte alls lika bra.. Men den lär ska vara god att blanda i drinkar, så vi får nog röra ihop något sådant av den istället. ;-) 

SUNSHINE IS THE BEST MEDICINE

Arabiastranden.
 
Alltså tänk att lite sol kan göra så mycket! Både igår och idag har det varit så himla härligt väder. Det bubblar inom mig och hela jag blir alldeles lycklig. :-) 

SOLSKENSTISDAG

Godmorgon på er finisar! Det är tisdag och ledigheten bara fortsätter, faktiskt. Det visade sig att jag inte behöver gå till skolan idag heller.. Alltså det här studerandet kan ju vara det slöaste någonsin. Anyway. Huvudstaden bjuder på u.n.d.e.r.b.a.r.t. väder idag, så nu ska jag istället gå ut och fånga prick varenda solstråle. Pusshej. 

ÄNTLIGEN ÅTERFÖRENADE!

Idag fick jag vakna till att ingen mindre än Jennie kom in genom dörren. ♥ Ååh, hon är äntligen tillbaka!! Som ni säkert förstår har jag hängt med henne cirka hela dagen. Vi catchade upp allt som har hänt på sistone, tog en promenad, storhandlade i två timmar (alltså vi är kanske de trögaste personerna som finns, haha) och fixade slutligen en himla lyxmiddag. Vardagen blir så mycket bättre med henne vid min sida. Puss! 

VALENTINES DAY

Igår.
 
Alltså, ja. Vår filmkväll igår förvandlades slutligen till en spontan utgång ändå. Bästaste Jens agerade chaffis åt oss brudar och vi bestämde oss för att fara på valentines-sitzens efterfest för att dansa. Spontant är alltid roligt! 
 
En dag som denna har jag fullt upp med dejter. Dejt med en deadline. Dejt med tvättstugan. Och dejt med dammsugaren. Jag har med andra ord en riktigt härlig dag framför mig, haha.. Nåja. Önskar er andra en himla fin alla hjärtans dag iallafall! ♥ 

EN BÄTTRE BAKISDAG

Tjolahopp! Trots att vi var ute och yrade igår finns det inga spår av baksmälla och jag har haft en himla fin dag! Erika sov hos mig inatt, så jag fick vakna upp bredvid henne och sedan fixade vi en riktig brakfrukost som start på dagen. Därefter låg vi i sängen och slöade samt skrattade fram magrutorna åt snapchatfiltrena. När Erika åkte hem gick jag ut på en skön promenad eftersom solen äntligen visade sig (!!) och runt fjorton trettio var jag redo att bli upplockad av min gudfar. Spenderade resten av dagen hos universums bästa gudföräldrar i Esbo, där jag blev bjuden på jättegod middag och efterrätt. Nu är jag bara hemma en sväng igen förrän jag ska gå över till Laura för att joina de andra. Det är dags för filmkväll. PUSS!

AUSSIE CLUB

Igår plingade Erika på dörren med två vinflaskor i handen och så firade vi alltså fredagen. Vi tömde vinflaskorna medan vi hade tjejsnack och förbättrade världen i flera timmar, bästa! Därefter mötte vi upp ett gäng som hade varit på sitz och fortsatte med dem till aussie club där vi även mötte upp Sarah. Det var verkligen toppenmusik och vi dansade hela natten lång. Feelis! 

EN FÄRGBOMB

Hej på er. :-) Dagens föreläsning blev inställd och fredagens samt måndagens schema var redan tomt, så jag har just inlett en långledighet fram till tisdag! Har dock inga planer överhuvudtaget, så jag ska bara fånga dagarna. Iallafall, idag tog jag en lång sovmorgon följt av en lång dusch och nu har jag just fixat ihop en färgglad frukost/brunch/lunch. Med andra ord har ledigheten börjat riktigt finfint! Något mera hade jag inte på hjärtat, så vi hörs en annan gång. PUSS. 

FASTLAGSTISDAG

Vi fortsatte på den senaste veckans baktema, så igår bakade vi fastlagsbullor så att vi skulle få njuta av hembakade bullor fastlagstisdagen till ära. Dock tjuvstartade vi och smakade på en redan direkt efter också såklart, hehe. De blev så himmelskt goda! Och fastlagsbullen ska ju givetvis innehålla hallonsylt och inget annat. ;-) Idag stod det då laskiaisrieha i brunnsparken på schemat, men det här äckelvädret gjorde mig så deprimerad att jag inte ens ville fara eftersom man inte kan pulka när regnet öser ner och marken saknar snö.. Istället ligger jag nu nerbäddad under en filt och mumsar på min andra bulle för idag. Fint så! 

ETT ROLIGT HALARKALAS

Såhär galet bra hade vi det igår! Det var alltså dags för halarsitz, så nu har vi gulisar svurit HOSK:ens halared och officiellt invigt våra halare. Därefter fortsatte efterfesten på werket där vi rockade våra halare. Bästa festoutfiten, alltså! 

RUNEBERGSTÅRTOR

Denna fredag till ära har jag varit ledig. Solen kikade äntligen fram, så jag passade på att ta en skön promenad före jag gick till butiken och handlade lite ingredienser. Femte februari är ju lika med runebergsdagen, så jag var ju lixom tvungen att baka runebergstårtor! Nu ska jag bara vänta på att Erika och Sarah kommer förbi så att jag kan bjuda dem på varsin tårta och sen borde vi vara redo för årets första sitz. Såå taggad!!

HALARMÄRKEN & CEASARSALLAD

Efter torsdagens skoldag mötte jag upp Sarah och så begav vi oss till stan för att först träffa Erika och därefter införskaffa bokstäver till våra halare. När det var fixat rörde vi ihop en snabb middag i form av ceasarsallad och vitlöksbröd - så gott! Sedan inledde vi sykvällen och sydde halarmärken sisådär resten av kvällen. 

DUMLEMUFFINS

Igårkväll agerade jag och Jens mästerbagare. Vi bakade dumlemuffins och ååh så himla goda de blev! De fick tio poäng av både oss och av alla gullisar som fick smaka på dem. Mums. 

MIN JENNIE

Hon är så duktig!
 
Vintern innebär ju säsong för skidning och cirka varje helg har det stått tävling på schemat för Jennie, vilket betyder att hon flugit runt hela Finland medan jag bara har varit här. Nu lämnade hon mig dessutom inte bara för helgen, utan för nästan två veckor. Och Helsingfors är ju så mycket tråkigare utan den man annars gör allt med, lixom. Så medan Jennie är borta får jag nöja mig med att se henne på tv när tävlingarna visas där samt bara vänta på att min högra hand kommer hem till Helsingfors igen. ♥ 

RSS 2.0