VI ÄR PÅVÄG TILL...

Fyra fotografier från Kroatien. <3
 
... ALBANIEN!! Alltså - som jag har längtat efter denna dag. <3 I över två år har jag snällt väntat på att igen få  sätta mig på ett flygplan för att upptäcka ett nytt ljuvligt land och nya vackra platser och nu är det äntligen dags. Jag kan egentligen inte ens förstå att det faktiskt har gått så här lång tid, men efter detta coronakaos tar jag verkligen inte något förgivet längre. Jag ska njuta och vara tacksam prick varje sekund under vår tid i Albanien, haha. :-) Iallafall. Nu är jag bara så pirrig och peppad på allt vad denna resa har att bjuda på. En roadtrip längs med den albanska rivieran - jag är SÅ redo för detta äventyr! <3

MAJDOPPET

När jag var på mitt happy place senast tog jag såklart några dopp i havet och därmed checkade jag av majdoppet på min ta-ett-dopp-varje-månad-streak. Och vet ni vad det innebär? Jo, att min ta-ett-dopp-varje-månad-streak är komplett!! Tolv av tolv månadsdopp är alltså avcheckade och det känns ju alldeles fantastiskt. När jag påbörjade denna streak trodde jag faktiskt att det skulle bli en utmaning, men om jag ska vara helt ärlig har det ju varit hur lätt som helst, hehe. :-) Jag tog himla många mer dopp än vad jag hade tänkt göra och jag älskade verkligen prick varje dopp. Detta har fått mig att må så otroligt bra! Majdoppet bjöd på solsken och hela 11 (!!) grader i havet, så nu är det inte ens speciellt kallt längre och vinterbadssäsongen är verkligen över. Nu ser jag bara framemot att ta ännu mera dopp prick hela sommaren. <3 Och så vill jag påbörja en ny streak.. Vad ska jag hitta på?

OM ETT FINT VECKOSLUT I KRISTINESTAD

Under veckoslutet tillbringade vi några ljuvliga dagar hos mamsen och papsen. Vi gick skogspromenader, badade bastu, hade både fredags- och lördagsmys, tog några dopp i havet och åt goda middagar. Ungefär så.
En dag trollade jag ihop en färggrann och somrig frukost som jag sedan mumsade i mig utomhus. Värmen har ju verkligen inte hittat hit ännu, men där jag satt i mitt soliga hörn kunde jag iallafall drömma mig bort. :-) 
Malin, min Malin. <3 En av anledningarna till att vi åkte till Kristinestad just detta veckoslut var för att gullisen här ovan var hemhemma på besök!! Dagarna bestod därmed av massa efterlängtat bästishäng också.
En kväll var himlen så här vacker då jag kikade ut genom fönstret! Och den här utsikten tröttnar man verkligen aldrig på. Ååh, jag älskar mitt happy place så mycket att jag snart spricker.
En dag blev prick hela gänget bjudna på en god brunch hemma hos Alexia. Efter några timmar förvandlades brunchen dock plötsligt till en rolig trekamp istället. Det var en så härlig dag!
Avslutningsvis checkade vi också av årets första glass på Camping. Jag är verkligen en sådan tråkmåns när det gäller glassmaker - jag vågar aldrig testa på några nya smaker, utan jag beställer alltid en av mina gamla godingar. Haha!

YOGASTREAK DAG FEMHUNDRA

FEMHUNDRA!! Jag kan inte riktigt förstå det, men nu har jag checkat av femhundra dagar på min yogastreak! Femhundra dagar av yoga prick varje dag. Femhundra dagar av massa kärlek för min kropp. Femhundra dagar av att alltid välja välmående. Det känns verkligen alldeles magiskt. <3

OM ETT FINBESÖK

En mix av fotografier!
 
Förra veckoslutet hade vi finbesök från Stockholm - bästa Robin var nämligen och hälsade på oss i tre dagar! Vi checkade av stadens alla terrasser (och njöt av Faros båt till och med två gånger), vi åkte på sightseeing till bland annat Replotbron, vi åt en klassisk middag på Strampen, vi gick promenader längs med havet, vi avnjöt en hemlagad lyxmiddag, vi var på ölprovning på Bock's och vi åt brunch på vår soliga balkong. Ungefär så. Det var verkligen ett toppenveckoslut och Robin gav sitt första besök i Vasa tio av tio stjärnor, haha. :-) 

TJUGOTVÅ SNAPSHOTS FRÅN APRIL

Mosters/gudmors lilla gullunge. <3
 
Födelsedagsmiddag i form av himmelsk tapas.
 
En otrolig utsikt.
 
Vappendrinken.
 
Födelsedagstårtan och mosters andra gullunge. :-)
 
När isen höll på att smälta.
 
Ett cafébesök med min svärmor på Raawka.
 
Speldags!
 
En selfie med några favoriter. <3
 
En mumsig tomat-fetaoströra och hemlagad foccacia. 
 
Grillfest och vappenmiddag.
 
Älskade älskade Wiggo!
 
April bjöd på både vinter och vår.
 
En piggelindrink i solnedgången på Hejm.
 
En söt påskhare in the making. :-)
 
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor. MUMS!
 
En vinterbadare ut på vift på isen, hehe. 
 
Två favoriter!
 
 Helsingfors. <3
 
Så vacker himmel!
 
Jag tror att det var lite bus på gång här. :-)
 
Det bästa som studielivet gav mig!
 
Den första sommarfeelisen. 
 

GULDGLIMTAR FRÅN HELSINGFORS

Helsingfors bjöd som vanligt på en massa guldglimtar, så jag tänker att det är bäst att slänga in allihopa i ett och samma inlägg! Här ovan blåser jag såpbubblor på en balkong i Ulrikasborg. :-)
 
Första kvällen i huvudstaden. Resan dit var en katastrof, så när vi sedan slutligen fick promenera i Helsingfors i solnedgången kändes det verkligen så himla bra! <3
 
En himla god middag med vänner på Locanda Scappi.
 
Hej på er gullisar. <3 Efter det festliga veckoslutet väntade några dagar skolning igen, och då flyttade jag (såklart) in hos dessa två i deras nya lägenhet. 
 
Kvällssolen i lägenheten!! <3 Denna inneboende är himla nöjd över sitt nya andra hem, hehe. Både lägenheten och läget är otroliga.
 
En trevlig brunch på Story.
 
Bubbel vid Mattolaituri med både gamla och nya vänner. :-) Vi var egentligen ute på en promenad längs med stranden i Eira när vi plötsligt hamnade här istället, haha!
 
Det är lyxigt att få äta middag med dessa två en helt vanlig vardag! Här åt vi pizza- och vinmiddag på Pontus
 
Twinning med min bestie. <3
 

FÖRSTA MAJ

Ett skepp kommer lastat med färggranna fotografier! Traditionsenligt firade vi också in första maj med en festlig brunch. Det serverades allt från smörgåstårta, potatissallad och ostbricka till munkar, fruktbricka och chips. Och så bjöds det på otaligt många glas mimosa! Något annat som fanns i otaliga mängder var ballonger, serpentiner och såpbubblor. :-) Det var verkligen ett härligt firande och det slutade med att brunchen varade prick hela dagen, haha.

GLADA VAPPEN

 Lyckliga vappenfirare. <3
 
Efter allt för lång tid fick vi ä n t l i g e n fira vappen i Helsingfors igen!! Och det var ju alldeles ljuvligt. Bubbel hos vänner. En vappenballong vid namn Väinö. Den obligatoriska vappenfotograferingen vid Domkyrkan. Festliga studentmössor. Grillfest hos andra vänner. Mera bubbel. Ungefär så skulle jag beskriva årets vappenfirande. Jag var SÅ glad och lycklig över att få fira traditionsenligt igen. <3 

HELSINGFORS & FINBESÖK

Två fotografier på Domkyrkan, såklart!
 
Hej gullisar! Det har ekat lite tomt här nu och det är främst på grund av att jag återigen har tillbringat nästan en hel vecka i vår vackra huvudstad. <3 Jag hade tänkt uppdatera er om detta redan innan jag åkte iväg, men tiden bara seglade förbi. Sedan var jag bara hemma i sisådär två dagar innan vi återigen fick finbesök också. Så - livet kom emellan helt enkelt. :-) Jag har såklart massa fotografier att bjuda på, så jag ska verkligen försöka att catcha upp så snabbt som möjligt nu! PUSS.

OM FÖRSTA DOPPET I ÖPPET HAV

Jag lovade ju att jag skulle berätta om vad som hände när isvaken försvann, så här kommer en kort historia. :-) Trots att isen som sagt hade börjat smälta ganska mycket redan då jag tog mitt sista dopp i isvaken, trodde jag att jag ännu veckan därpå skulle kunna ta ett allra sista dopp. Under veckan skickade mamsen rapport och fotografier på isvaken - det har hon gjort sisådär prick hela vintern, hehe - och på varje fotografi fanns isvaken kvar. Men dagen före jag hade tänkt åka till mitt happy place för att ta det sista doppet fick jag en minst sagt överraskande rapport. Under ett dygn hade all is (och därmed isvaken) plötsligt försvunnit och det enda man möttes av var ett öppet blått hav. Jag vet inte om jag eller mamsen var mer chockad, haha! :-) Iallafall. Ett dopp tog jag ändå, och det var därmed årets första dopp i öppet hav. Känslan var verkligen speciell och jag fick faktiskt lite sommarfeelis. <3

OM ETT BESÖK AV SVÄRFÖRÄLDRARNA

Efter det ljuvliga påskfirandet var vi bara ensamma hemma i sisådär två dagar innan mina fina svärföräldrar knackade på dörren. De var på besök i fyra dagar och främst bestod besöket självklart av massa matupplevelser. Det är tydligen även det enda som jag har knäppt fotografier på, haha! Fotografierna här ovan är från en middag på Hejm. Vi började med att beställa in varsitt glas champagne och därefter valde jag smörkokt marabelpotatis med forellrom och massa andra tillbehör till förrätt och rostad potatisgnocchi med olika svampar och rödvin till huvudrätt. Mums! Jag blev så mätt att jag inte orkade med någon efterrätt, men istället slank en god piggelin-drink ner istället. :-)
Dessa fotografier här ovan är från när vi åt middag på Ernst Salonger. Här beställde jag in ett glas vitt och tre olika smårätter: gratinerade shiitaken, jordärtskocksoppa och sotad sik. Till efterätt valde jag fattiga riddare. Allting var verkligen himla gott! En kväll bjöd vi även på trerätters middag hemma. Då serverade min mästerkock massa goda viner, saffransrisotto med kammusslor, ricottapasta med räkor och ostbricka. Förutom dessa matupplevelser hann vi även med att gå på loppis, ha flera spelkvällar, fika otaligt många gånger och besöka mitt happy place. Ungefär så. Det är alltid lika trevligt med finbesök. <3

RSS 2.0