HALLOWEEN

Vi bestämde oss för att köra en favorit i repris, så i fredags skuttade pampasgänget iväg på VN:s halloweensitz. Och oj, vad den levererade återigen! Det var så roligt och så galet. Tio av tio pumpor!

PUSSEL

För några veckor sedan tillbringade vi kvällen med att strosa omkring på Prisma, för jaa, vi sysselsätter oss faktiskt med sådant. Haha! Jag blev så himla nostalgisk när vi kom till pusselhyllan, att jag var tvungen att köpa med mig ett hem. Mamsen och jag brukade alltid pussla när jag var yngre, och dessutom är det ju riktigt trevligt också. Häromdagen påbörjade vi äntligen pusslandet och det slutade med att vi även avslutade det. Tusen bitar och sisådär fyra timmar senare var vi helt klara! Vilken rekordtid, alltså! Dessutom tyckte vi att det var så roligt att vi nästa dag köpte tre pussel till, hehe. :-)
 
/ pusselnörden

RACLETTE

Matbloggen gör en liten come back, iallafall i och med detta inlägg. Är bara tvungen att tillägga ett inlägg helt enkelt, hehe. En av kvällarna på Åland bjöds det på raclette till middag, och det var så himla gott!! Det var faktiskt flera år sedan jag senast hade ätit det, och denna gång var det även snäppet lyxigare. MUMS.

OM EN LITEN HÖSTGETAWAY

Hälsningar från.. Åland och Stockholm! Vi vaknade upp på Åland förra torsdagen, och sedan tillbringade vi de fem följande dagarna där. Dessutom åkte vi även över till Stockholm en sväng under helgen. Tanken var att fira lite höstlov samt komma bort från vardagen i Helsingfors för en stund. Vi hade långa sovmorgnar, hälsade på släktingar, avnjöt den obligatoriska räksmörgåsen på prick alla båtresor, kollade på film, shoppade och strövade runt på Stockholms gator, hade middag på Stallhagen, såg IFK ta guld och därmed skriva fotbollshistoria, gick i bastun, hade många mysstunder samt åt god mat cirka hela tiden. Ett lungt och skönt lov blandat med många trevliga bravader, alltså. Hade sett framemot den här resan så länge, och den blev verkligen härlig! :-) 

EN KVÄLL PÅ VALOKARNEVAALI

På tisdagskvällen begav vi oss till Borgbacken i mörkret, de hade nämligen pyntat hela parken med ljus och belysning. Vi traskade runt några varv och det var verkligen en så mysig stämning. Och SÅ fint! Lite guldkant på vardagen, helt enkelt.  

IF YOU AIN´T HERE TO PARTY, YOU PICKED THE WRONG PLACE

Den obligatoriska selfien med bästaste Jens och en traditionell knäpp bild från Werket. Ja, dessa två bilder är de enda jag kan bjuda på från lördagen, men de beskriver väl också kvällen rätt så på pricken! Haha. 

OM ATT INVIGA GLÖGGSÄSONGEN OCH ÅTERUPPTA WERKETTRADITIONEN



Hälsningar från matbloggen! Nämen, skämtåsido. Måste verkligen börja aktivera mig mera med kameran, så att jag har annat än matbilder att bjuda på, hehe. Igårkväll överraskade jag iallafall med lite lyxigare fredagsmys: kokosbollar med vitchoklad, fruktsallad, nötblanding och GLÖGG. Äntligen är glöggsäsongen här!! Ikväll ska jag faktiskt ta paus från det lugna livet. Det vankas förfest hos Soffan och sen tänkte vi dansa hela natten på Werket. Är himla pepp! 

NUTELLAPLÄTTAR, PLUGG & FREDAGSMYS

MUMS.

Att börja morgonen med nutellaplättar fyllda med banan och jordgubbar var den bästa starten på måndagen och den nya veckan. Och vips så är det snart återigen dags att avrunda den. Jag kan verkligen inte förstå hur veckorna går så himla snabbt och hur jag ens får dygnets tjugofyra timmar att rusa iväg såhär. Även om min skolvecka bara bestått av en seniorjumppa, två lektioner och en praktikinfo känns det som om jag bara suttit med skolarbeten prick varje dag. Nåja. NU ska jag iallafall ta paus från skrivandet och börja fixa inför fredagsmyset. Alltid lika skönt med helg. :-)

OM EN LUGN HELG

I helgen gjorde vi nog inte mycket nämnvärt. Det enda speciella var att vi hade lyxat till det och bokat bord till den italienska restaurangen Trattoria Sogno, så där åt vi på lördagskvällen. Mysigt! Helgerna och livet överlag är nog riktigt lugnt nuförtiden. Men det är faktiskt SÅ skönt!

FREDAGSBURGARE

Fredagen innebar ledig dag, men jag var faktiskt riktigt duktig ändå. Vi jobbade med skolarbeten största delen av dagen och sen sprang jag också av och an till tvättstugan. På kvällskvisten kände vi oss förtjänta av en fredagsburgare, så vi fixade ihop hemlagade sådana, mums!

SPELKVÄLL

I onsdags ställde vi till med en mini-spelkväll. Jag och boysen plingade på hos Jennie och där bjöds det på nachos, guacamole samt äppelkaka medan vi spelade många omgångar av spelen här ovan. Spelkvällen avslutades sedan när pojkarna skulle se fotbollsmatch och då blev Jennie och jag ensamma kvar och pratade strunt över en kopp te. SÅ trevlig kväll!

HÖSTFEELIS

Har tagit promenader bland de otroligt vackra höstlöven, testat på en ny variant av cheesecake, skrivit ihop en mysig höstlista och bokat två resor som jag ser framemot så mycket. Hösten är himla finfin för tillfället! :-) 

FREDAGSMYS & HELG

Från gårkvällens fredagsmys. Vi testade en ny variant av ostbricka med rustique-ost i ugnen, och det blev himla gott! Det känns som om det var igår jag skrev förra fredagsinlägget och nu är det helg igen. Veckorna går ju alldeles alldeles för fort!! För att inte tala om månderna - idag inleder vi redan oktober. Även om den här tiden på året inte är min favorit, är jag ändå himla redo för höstmys och allt vad det innebär. Ha en trevlig helg, finisar!

RSS 2.0