OM EN (JOBB)VECKA I HUVUDSTADEN

Älskade Helsingfors. <3
 
Till min stora lycka fick jag tillbringa prick hela förra veckan i mitt älskade Helsingfors!! Jag och två av mina kollegor deltog i en skolning via jobbet på vardagarna och sen stannade jag kvar över veckoslutet för att hänga med mina fina gullisar. En perfekt mix, alltså! Veckan bestod av en lyxig hotellvistelse, tidiga morgnar, härligt storstadsliv, magiska restaurangupplevelser, kvalitetstid med kollegor och vänner, massa ny kunskap och perfekt vårväder. I följande inlägg tänkte jag bjuda på lite fler fotografier från veckan. :-)

EN KÄRLEKSFÖRKLARING TILL SKIDÅKNINGEN

En lycklig skidåkare!
 
Jag hade hoppats på att jag skulle ha kunnat ta en skidtur ännu denna vecka, men de senaste dagarna har snön smultit himla snabbt och skidspåren har tyvärr börjat försvinna. Så därmed får jag bara konstatera att årets skidsäsong nu är över. Men ååh, vad många skidturer jag har fångat denna vinter och alla har verkligen varit så himla ljuvliga. Det allra bästa är att jag dessutom har kunnat skida massor på isen. <3 Förra vintern var jag så himla glad över att jag slutligen hade börjat älska att skida, men om möjligt har jag nog njutit ännu mer av skidturerna denna vinter. Det känns faktiskt tråkigt att jag inte får skida mera nu och i smyg längtar jag faktiskt till nästa skidsäsong redan! Aivilos <3 skidåkning. 

OM ÄNNU ETT SOLSKENSVECKOSLUT

Alltså, veckorna seglar verkligen förbi så himla snabbt!! Fotografierna här ovan är från ett soligt veckoslut för två veckor sedan. Vi fick återigen vakna upp till sol prick varje morgon och jag tillbringade dagarna utomhus i det ljuvliga vädret. <3 Dagarna bestod av sköna promenader, massa lek och mys med mina syskonbarn, härliga skidturer, en fika med en saknad vän, himla underbara stunder i solstolen på stranden eller på balkongen, måltider utomhus (!!) och de sista stegen på isen för denna vinter. Åh, vad vi har blivit bortskämda med soliga vinterdagar, men jag är så himla tacksam för varje solig dag och jag har njutit varje sekund! <3

EN MARIMEKKO-TÅRTA

Här bjuder jag på några fotografier på den senaste tårtan jag trollade ihop! Det hade dock börjat skymma innan jag blev klar med tårtan, så jag var tvungen att snabbt knäppa några fotografier med telefonen och jag har därmed bara dessa halvdåliga fotografier att bjuda på. Iallafall. Min lillasyster önskade sig en marimekko-tårta till hennes födelsedagskalas och det var prick det jag trollade ihop! Tårtan består av ljus tårtbotten, mammas hemlagade jordgubbssylt och grädde. Sedan är tårtan täckt med schweizisk marängsmörkräm och dekorerad med marimekko-blommor som är gjorda av sockermassa. Det var himla roligt att trolla ihop en marimekko-tårta och den blev ju också himla fin. :-)

STRÖMSÖTRÖJAN

Systertrion. <3
 
 
Jag har äntligen fått en strömsötröja!! Och eftersom att vi alla tre systrar nu har varsin strömsötröja så lurade jag ut mina systrar på isen för en liten photoshoot. Här ovan bjuder jag på några av fotografierna som vi knäppte. Jag tycker att de verkligen blev himla härliga. :-) Likadana utebyxor, likadana strömsötröjor och likadana mössor. Trillingarna. <3

FYRA GULDGLIMTAR

En magisk soluppgång från balkongfönstret.
 
En middag på Restaurang 1h+k med bästa Daniela.
 
En förtrollande solnedgång på mitt happy place.
 
En mysig skogspromenad med färgglada gänget.
 

OM EN FIKA PÅ ISEN

Livsnjutare. <3
 
Här bjuder jag på en hel massa fotografier från en underbar sparkstöttingutflykt och en fika på isen. Jag kunde verkligen inte bara välja några.. :-) En eftermiddag åkte jag och min älskling iväg på en utflykt på isen med sparkstöttingarna. Jag njuter verkligen av att göra massa vinteraktiviteter på isen! Jag hade dessutom packat med nygräddade vaniljbullar och varm kakao, så långt ute mitt på isen stannade vi sedan för att även njuta av en fika i solen. Ååh, vad ljuvligt det var!! <3

MARSDOPPET

Eftersom att jag tillbringade det första veckoslutet i mars på mitt happy place kunde jag därmed checka av marsdoppet på min ta-ett-dopp-varje-månad-streak. Under det här doppet fick solglasögonen följa med och de första vårkänslorna smög sig verkligen på. Jag kan ändå inte förstå hur himla snabbt den här vinterbadssäsongen har gått och att den snart är över! Nu får jag bara vänta och se om isvaken är kvar i april eller inte. :-)

OM EN (SKID)DAG PÅ ISEN

Ett skepp kommer lastat med (skid)fotografier från en härlig vinterdag på isen. På förmiddagen satte jag på mig skidorna medan mamsen och min lillasyster tog varsin sparkstötting och sedan begav vi oss ut på en tur på isen. Det var trevligt att få ha sällskap på turen även om vi tog oss fram på olika vis. :-) När vi var ungefär halvvägs tog vi en paus mitt på isen och bara njöt av solen. På eftermiddagen var det sedan dags för ytterligare en skidtur och då fick jag även med mig den gulligaste skidåkaren som sällskap. Den gulliga skidåkaren hade dock inte det längsta tålamodet, men det var roligt så länge det varade, haha! 

ETT SPORTLOV PÅ MITT HAPPY PLACE

Glada typer på isen!
 
Förra veckan var det sportlov och det innebar att jag hade några lugnare dagar på jobbet. När jag fick checka ut på torsdageftermiddag åkte vi genast ner till mitt happy place och där väntade redan resten av familjen. Vi var därmed hela gänget samlat för att fira lite sportlov tillsammans. :-) För tredje veckoslutet i rad var vintervädret en succé och vi fick återigen njuta av några himla fina, soliga och ljuvliga dagar. <3

FASTLAGSTISDAG

Tisdagen den första mars vankades det fastlagstisdag och det firades såklart med en (eller två) fastlagsbullar. Jag gick ju som sagt på fastlagsbullediet hela februari (hehe) och slutligen tappade jag nog räkningen på hur många fastlagsbullar jag faktiskt mumsade i mig. Tur att det nu ändå är ett helt år till nästa säsong.. :-)

TOLV SNAPSHOTS FRÅN FEBRUARI

En skrinnselfie. :-)
 
Underbara isen!!
 
En som gillar fastlagsbullar, hehe.
 
En solnedgång på mitt happy place.
 
Leendet efter livets första femton kilometrar på skidor. :-)
 
Ännu ett fotografi på doptårtan.
 
En ljuvligt solig dag i skidspåret!
 
Två glada teaterflickor. 
 
Fastlagsbulle nummer femtioelva.
 
En skidselfie. :-)
 
Vi skålade i champagne efter Wiggos dop!
 
Februari bestod av fastlagsbullar och skidspår.  
 

WIGGOS DOPTÅRTA

Jag fick äran att trolla ihop Wiggos doptårta och på fotografierna här ovan ser ni slutresultatet! Tårtan består av ljus tårtbotten, hemlagad vaniljkräm och hallonmousse. Sedan är tårtan täckt och dekorerad med schweizisk marängsmörkräm, vitchokladganache och minimaränger. Jag pysslade även ihop en namnvimpel av papper och sidenband samt en elefant av sockermassa och dessa fick komplettera doptårtan. Elefanten blev verkligen så himla söt. :-) 

WIGGO VINCENT ♥

En nydöpt lillebo!
 
Säg hej till Wiggo Vincent!! <3 Förra söndagen, den tjugosjunde februari tjugohundratjugotvå, fick älskade lillebo äntligen sitt namn. Och vi fick nya underbara titlar i form av gudmor och gudfar - vilken lycka! Wiggo var universums snällaste lilla beibis under prick hela dopet och han fick en så fin första fest tillsammans med den närmaste släkten. Jag ser verkligen framemot att följa Wiggos väg i livet och jag hoppas att det blir ett himla äventyr. <3

OM EN VINTRIG PICKNICK

Vi har agerat barnvakt åt mina gulliga syskonbarn rätt så många gånger på sistone och nu tänkte jag bjuda på några fotografier från en av gångerna. En dag kom Lykke på besök till oss och eftersom att vädret återigen var både soligt och ljuvligt (!!) bestämde vi oss för att bege oss ut på äventyr. Det vankades därmed en utflykt till isen och en vintrig picknick. :-) Vi började med att leta upp en bra picknick-plats vid strandkanten och därefter dukade vi upp picknicken. Vi hade med oss risgrynsgröt, smörgåsar, varm kakao och fastlagsbullar. När vi alla tre satt på rad och mumsade i oss av picknick-maten kläckte den underbara ungen ur sig: "De va no så fin picknick de här". Alltså!! <3 Förutom att ha picknick lekte vi i snön, åkte pulka och bara njöt av vintervädret. SÅ härligt!

OM EN EFTERMIDDAG PÅ SKRIDSKOBANAN

Den här vintern har jag verkligen passat på att njuta av alla härliga vinteraktiviteter! En eftermiddag tog jag min lillasyster under armen och så begav vi oss till skridskobanan. Där skrinnade vi sedan hur länge som helst och övade på olika konster. Vi tog också några pauser för att vila fötterna och då satte vi oss i snöhögarna och njöt av solen. <3 Det var en alldeles ljuvlig eftermiddag och vädret var perfekt! 

OM EN LJUVLIG SKIDTUR PÅ ISEN

En lycklig skidåkare!
 
Hoppsan, här har det ekat tomt alldeles för många dagar nu! De senaste veckorna har vi verkligen blivit bjudna på underbara soliga vinterdagar och jag har därmed helt enkelt försökt fånga prick varje sekund. Men nu ska jag försöka catcha upp lite - jag har nämligen en hel massa fotografier att bjuda på. :-) Dessa fotografier här ovan är från en dag för två veckor sedan då jag fick njuta av en ljuvlig skidtur på isen. Solens strålar värmde, det var alldeles vindstilla och skidspåret var perfekt. Då trodde jag att det var både den första och den sista skidturen på isen, men efter detta har jag faktiskt hunnit med himla många till! Och alla har varit minst lika ljuvliga. <3

RSS 2.0