IKEA & PRISMA

Hela tisdagskvällen tillbringade vi på äventyr. Först hängde (busade) vi på IKEA några timmar. Bill och Arttur behövde några nödvändigheter till deras lägenhet och att bara välja kuddöverdrag tog sisådär trettio minuter för dem, haha. För Jennie och mig blev det mest spontanköp, och jag fick bland annat med mig två kaktusar till hem. Tror min lägenhet börjar bli mätt på kaktusar snart, hehe. :-) Påvägen hem stannade vi ännu vid Prisma för att handla mat, och det tog oss ytterligare en timme förrän alla var nöjda. Dessa vardagliga saker blir SÅ mycket trevligare med det bästa sällskapet. Vi hade verkligen så roligt!

EN HELG MED LILLASYSTER

Vi tar en titt på vad den förlängda helgen bland annat innehöll: 
Fredag. På kvällen dukade vi fram kräftor och till efterrätt lyxade vi ännu till det med Ben&Jerrys samt kakor. GOTT.
Lördag. Hela dagen tillbringade vi på stan med shopping. Avslutningsvis åt vi middag på restaurang Kiila. 
Söndag. Denna dag stod sightseeing på schemat. Vi tog också en paus på Fazers Café för en fika. På kvällen fixade vi hemlagade pizzor och hade en rolig spelkväll. 
Måndag. Dagen som ungen hade väntat på så länge var äntligen här. Hon gick på Justin Biebers konsert med hennes vänner och jag tog en promenad bland höstlöven, haha. 
 
En himla finfin helg alltså, kom gärna igen. ♥

FREDAGSFEELIS

Fredag! Imorse lyxade vi till det med en lång och skön sovmorgon för på schemat stod det ledig dag. Efter frukosten städade vi lägenheten och därefter gick vi för att handla inför kvällen. Nu ligger jag på soffan och väntar på att middagen ska serveras och sedan ska jag åka in till stan. Klockan tjugo nollnoll borde ungen anlända till huvudstaden och sedan ska hon spendera en långhelg här med mig. Det ska bli så himla kul! 

KVALITETSTID MED TVÅ FAVORITER

Höjdpunkten på gårdagen (som annars var en riktigt dålig dag för min del) var tjejsnacket/terapin, fikat och shoppingen med Erika och Sarah. Så guldvärt. Tack mina fina flickor. ♥ 

OM EN SEPTEMBERTISDAG

Tisdagens enda lektion i skolan bestod av att vi var en grupp som skulle hålla ett motionspass för seniorer. Åh, jag insåg att jag verkligen saknar att dra jumppa/dans! Det är ju SÅ roligt och ger så mycket. På eftermiddagen hade jag bokat in tvättstugan, och medan maskinerna var igång tog jag och Bill en promenad längs med stranden. Det var så fint där så vi satte oss ner på en sten och bara njöt. Jag är så glad över att vädret levererar och är så härligt även denna höst! 
Klockan sjutton nollnoll hade vi träffis med Bills mamma i stan och därefter gick vi för att äta middag. Avslutningsvis tog vi ännu en fika före vi begav oss hemåt igen. Innan vi somnade denna kväll hade vi som vanligt filmmys. Härlig tisdag! 

OM KRISTINESTAD & HELSINGFORS

Ungen och Nuppu!
 
Medan jag var hemhemma behövde de också hjälp på jobbet, så jag jobbade hela söndagen samt ett morgonskift på måndagen före det var dags att åka tillbaka till Helsingfors. Det blev iallafall ett himla lyckat besök i Pampas - en bra mix mellan nytta och nöje. Väl hemma möttes jag av gott kvällsmål och en säng bäddad med rena lakan. SÅ skönt efter en dag på språng. 

PAPSEN 50 ÅR

Anledningen till att jag åkte hem till Pampas denna helg var ingen mindre än att pappa fyllde hela femtio år i torsdags, och det skulle förstås firas! Villan, familjen, champagne, födelsedagsdikt, rosor och tre-rätters middag. Det blev en fin kväll och den nyblivna femtioåringen var himla nöjd! Grattis på födelsedagen universums bästa pappa. ♥

FINA MORMOR & MORFAR

♥♥♥
 
Även om det är halvdåliga iphonebilder, är jag bara tvungen att visa dessa söta bilder på Nuppu och mina fina morföräldrar. Som vanligt när jag är hemhemma hälsade jag på hos mormor & morfar och denna gång fick Nuppu också följa med. Vi fikade och pratade om allt möjligt medan Nuppu sov i morfars famn hur länge som helst. Det var så fint att se att de igen blev så glada av vårt besök, det värmer mitt hjärta. ♥ 

HOME SWEET HOME

I fredags fick jag checka ut från skolan redan tio fyrtiofem och sisådär femton minuter senare satt jag i en bil påväg upp mot Pampas. När jag kom hemhem var prick hela familjen samlad och jag fick sätta mig till dukat bord och äta middag.
Vädret var alldeles ljuvligt så vi bestämde oss för att tillbringa kvällen på villan. Det första jag gjorde var att hälsa på älskade Grålle. Mamsen, papsen och ungen hade begravt honom på finaste stället, alldeles vid havet. Jag plockade blommor och dekorerade hans grav, så att han får sova både fint och sött. ♥
Därefter skulle vi bara njuta ute i solen på bryggan, men det dröjde inte länge förrän olyckan var framme. Vips så föll både iPhonen OCH storasyster i vattnet, vilket ledde till en försvunnen telefon och en genomblöt syster. Men vår hjälte till pappa hoppade i och dök runt i det iskalla vattnet för att leta, så telefonen var slutligen på land igen. Såhär i efterhand kan vi faktiskt skratta åt det hela ändå, haha. Resten av kvällen hade vi fredagsmys på glasverandan - solnedgång och godis!

OM EN SEPTEMBERVECKA

Från något kvällsmys denna vecka.
 
Den senaste veckan har verkligen varit lugn och skön. Har gått promenader och varit ute mycket i det fina (och varma!) vädret, har studerat lite, har blivit bjuden på middag och har haft kvällsmys med film och något gott att äta cirka varje kväll. Ungefär så bara. 

GULISINTAGNING

 
I onsdags ägde årets gulisintagning rum. I år var vi dock inte med i något (gamyl)lag, utan istället gick vi runt till några av stationerna i stan för att se på när gulisarna tävlade. När vi kom till Brunnsparken satt vi dessutom också och njöt av en himla fin utsikt - havet, solnedgången och segelbåtarna. 
Efterfesten hölls på Apollo och det var nog roligaste utgången på länge! Vi dansade verkligen prick hela kvällen och det var himla feelis på dansgolvet. Avslutningsvis körde vi all in i ett grease-medley och därefter var vi mer än nöjda att åka hem. 

EN DAG I TALLINN

Förra helgen inledde Jennie och jag med en spontanresa till Tallinn. Shoppade fina kläder, åt middag, traskade omkring i mysiga gamla stan och handlade alkohol. En himla fin dag med min högra hand. ♥

OM GULDKANTER I VARDAGEN

Förra veckan ville vi flickor lyxa till vardagen lite. Vi bestämde oss för att på tisdagskvällen ha vin- och ostkväll hemma hos mig, och dessutom en lite annorlunda sådan - nämligen wine tasting. Vi avverkade himla många samtalsämnen och mumsade i oss allt gott medan vi bedömde vinflaska efter vinflaska. Innan kvällen var slut var vi alla överens om en klar vinnare! När det var läggdags stod det sleep over på schemat. SÅ mysigt. 
När vi vaknade på onsdagsmorgonen ställde vi oss direkt i köket och här ovan ser ni resultatet. En himla färggrann och god brunch! Vi satt och åt av allt det goda tills vi var alldeles alldeles (för) mätta och sedan rullade vi iväg till skolan på dagens enda föreläsning. Härligt vardagslyx med mina finisar. ♥ 

STUDIELIVET

Werket. Förra fredagen var det äntligen dags för Inledande på Werket. Vi förfestade hos Jens och Arthur och sedan gick vi iklädda våra halare iväg till Werket. Det blev en kort men bra kväll, haha. 
Kick off. I onsdags kickades studielivet officiellt igång. Bill och Arttur har som sagt flyttat ihop (japp, nu är även vi grannar, haha!), så först var vi bjudna på inflyttningsfest till dem. Därefter for vi vidare till Kaivohuone och Kick off:en. Så rolig kväll! På kameran hittade jag dock mest en hel massa selfies på Ina och mig, så ni får nöja er med oss. ;-) 

KROATIEN DAG 7

Vi vaknade upp sista dagen och ville bara gråta, var verkligen inte redo att åka hem. Vi tog en sista runda på marknaden för att spendera våra sista pengar och sedan åt vi de sista croissanterna till frukost. 
Runt tolvslaget lyfte flygplanet och vi var tvungna att vinka hejdå åt universums härligaste resa. Tack Sandra och Kroatien. ♥

KROATIEN DAG 6

Ett nytt äventyr stod på schemat. Vi började dagen tidigt med en bussfärd följt av en båttur på en flod. Därefter var vi framme vid dagens destination: Krka Nationalpark. 
Krka Nationalpark var ett paradis fullt av vackra vattenfall och underbar omgivning. Vattenfall som är mina favoriter, ååh! Vi började iallafall med att göra en minihike längs med små stigar för att få se så många vattenfall som möjligt. 
När vi avslutade hiken kom vi hit, till det finaste paradiset någonsin, alltså. Det var så MAGISKT. Vi stannade här i flera timmar för att bada vid vattenfallen samt njuta av utsikten. Kunde verkligen inte få nog av den här vyn, så himla himla vackert! 
Efter ytterligare en båttur och en bussfärd var vi tillbaka i Split och vi gick ut för att äta resans allra sista middag. En mysig gränd, himmelsk tryffelpasta, gott vin och bästa Sandra. Perfekt. 

KROATIEN DAG 5

Det blev en tidig morgon för att fånga prick hela dagen, och vi fångade den på beachen förstås. På eftermiddagen vinkade vi hejdå till Hvar och hoppade på båten tillbaka till land. När vi anlände till Split tillbringade vi någon timme på beachen för att verkligen ta vara på dagens sista solstrålar och därefter gick vi till vår lägenhet. 
Sedan var vi redo för kvällen. Vi strövade först runt på en marknad och därefter traskade vi runt bland alla små och smala gränder samt fina och gamla byggnader. Någonstans mitt i tog vi paus för att välja något från ett av alla bageri som fanns och det fick sen bli kvällens middag, som vi mumsade i oss i en gränd. Mysigt! Avslutningsvis gick vi och kollade i affärer på shoppinggatan samt åt nutellacrepes till efterrätt. 

KROATIEN DAG 4

Dags för en utflyktsdag. Direkt på morgonen tog vi en taxibåt ut till en liten ö utanför Hvar. Där levde vi verkligen life prick hela dagen.
Alltså påriktigt, no words needed här. Jag menar, se på bilderna bara. Det här var p-a-r-a-d-i-s-e-t!! Det fantastiska vattnet slutade aldrig förvåna mig i Kroatien, och det här slog faktiskt allt. Det finaste jag någonsin sett. 
När vi kom tillbaka till Hvar skulle vi förstås äta glass igen. Därefter gick vi hem för att göra oss redo inför sista kvällen här.
Och såhär såg vi ut sen då! 

KROATIEN DAG 3

Det blev en heldag på beachen. Varvade solandet och simmandet med att äta fyllda croissanter (som vi förövrigt levde på här, såå goda!), ta selfies, powernappa samt leka med stenarna. 
När vi hade solat färdigt för denna dag, var det dags för glass. De hade italiensk gelatoglass överallt, och dessutom fanns det så många olika smaker att välja på. Godaste glassen jag någonsin ätit, typ. 
Därefter gjorde vi oss i ordning. Vi var matching twins kvällen till ära. :-)
GLADA tjejer.
När vi kom ner till hamnen hann vi se en liten skymt av solnedgången även denna kväll. 
Medan vi var här på ön fanns det en himla lyxig och stor yatch (menar lixom, nittio!! meter lång) i hamnen och vi var så jäkla imponerade av den att vi var tvungna att ta bild med den. Den visade sig sedan var en känd båt från Valletta, Malta. Sådan ska vi köpa sen!  
Vi gick vidare och traskade runt i mysiga gränder. 
Avslutningsvis kom vi ut till torget och då var det dags för middag. 

KROATIEN DAG 2

Återigen en tidig väckning, man kan ju inte sova bort semestern heller. Så här fint var Split i morgonljuset när vi hoppade på en båt och åkte ut från hamnen. 
Efter några andra stopp anlände vi till vår destination, ön Hvar. Vi letade snabbt upp vår nya lägenhet och sedan var det dags för att upptäcka denna paradisö.
Vi hittade detta ljuvliga ställe och bestämde oss för att ta oss några dopp. Här på ön var havet och vattnet helt otroligt. SÅ klart och SÅ fint. 
Sedan fortsatte vi vår upptäcksfärd. Här ovan ser ni i kronologisk ordning ungefär allt längs med kusten från ena sidan av Hvar Town till den andra. Otroliga blåa nyanser av vattnet, lilla beachen, himla många båtar, hamnpromenaden och hamnen, fina byggnader, torget och gamla stan, härliga klippor och kaktusar. KÄR.
Till slut slog vi oss ner här på klipporna och denna utsikt hade vi resten av dagen. Det var så varmt och skönt att vi mest ville ligga i vattnet och svalka oss. :-) 
Innan vi gick ut för att äta middag denna kväll hann vi se och föreviga solnedgången från vår balkong. 
Vi traskade runt i hamnen, i gamla stan och på torget tills det blev mörkt och vi sökte upp ett middagsställe. Alltså ååh, så mysigt det var! 
Kvällens middag bestod av hemlagad pasta och vittvin. Himmelskt GOTT. 

KROATIEN DAG 1

Efter en himla tidig väckning hemma och efter att ha sovit igenom hela flygresan till Kroatien, landade vi i Split då det ännu var tidig morgon. Hur perfekt?! Förmiddagen tillbringade vi med att ströva omkring på Promenade Riva bland palmerna, luncha på en uteservering och njuta av att äntligen vara i värmen. Vi föll direkt, alltså. Så fin och mysig stad!
När vi hade fått nycklarna till vår lägenhet svirade vi om till bikini och därefter var det beach mode resten av dagen. U.n.d.e.r.b.a.r.t. Vi solade och svalkade oss i det härliga vattnet om vartannat, ända tills solen började gå ner. 
Innan vi gick upp från stranden tog vi en promenad längs med kusten. Vattnet var så himla klart! 
På kvällskvisten begav vi oss tillbaka till palmpromenaden och sedan vidare längs med hela stranden/hamnen. Det var så mysigt att bara gå omkring. Slutligen satte vi oss ner på en liten restaurang i ett gatuhörn och åt middag. Den här kvällen somnade jag riktigt lycklig, det skulle bli den bästa veckan! 

OM LITE ALLT MÖJLIGT

Men hej finisar! Skolstarten kom ivägen och det är orsaken till att jag knappt kikat in här. Här är lite om vad jag har haft för mig: Kramat sönder alla favoriter som jag varit ifrån hela sommaren. Ätit middag med Bills familj och Arttur, för att skåla för pojkarnas nya lägenhet. Blivit mörkhårig igen (och trivs som vanligt bäst!). Haft filmkvällar ungefär varje kväll. Inlett studierna och studielivet, år två. Checkat av roliga träningar utomhus, de flesta med min Jennie. Druckit vin och dansat på Werket. Förlorat min kroatienbränna - mitt största i-landsproblem, haha. Städat och fixat i lägenheten. Förövrigt så älskar jag att vara tillbaka i Helsingfors och att man aldrig behöver vara ensam här, inte ens en enda sekund! Det finns alltid någon gullis som bara är en våning upp eller ner. Bästa bästa. Idag är jag ledig från skolan och jag har faktiskt reserverat några timmar för bara bloggen och mig så att det blir ordning på den igen. Kroatienbilderna har nog varit redo redan i sisådär en vecka, men jag har bara inte hittat tid för att publicera. Jag kunde verkligen inte välja ut bara några bilder på grund av att alla var så himla fina, så ni kan vänta er största bildbomben någonsin nu. Vi hörs! PUSSHEJ.

RSS 2.0