EN CYKELTUR BLAND HÖSTTRÄDEN

En dag förra veckan tog jag med mig rostande faran och min älskling på en cykeltur efter jobbet. Nu har ju säsongen då jag måste fotografera prick varenda färggrant höstlöv börjat, så det blev därmed också en jakt på fina och färggranna träd.. :-) Innan vi var hemma igen hade vi cyklat mycket längre än vad vi hade tänkt, men det var verkligen bara skönt. Det var en himla härlig cykeltur och jag är så himla pepp på att fotografera massa vackra höstfotografier nu!! 

VINMYS PÅ DJUNGELBALKONGEN

Ä n t l i g e n fredag!! Den här vecka har det varit så mycket både på jobbet och privat att jag inte ens har hunnit kika in här.. Jag har verkligen räknat ner timmarna till detta veckoslut. Fotografierna här ovan är från förra fredagen då det vankades vinmys i balkongdjungeln. Och denna fredag ska jag göra prick samma sak, det tycker jag att jag faktiskt förtjänar. Nu ska jag hälla upp ett stort glas vin och mumsa i mig choklad. Trevligt veckoslut, finisar. <3

LUGNET FÖRE OCH EFTER STORMEN

Hej på er! Jag tänkte berätta lite om veckan som gått. Fotografierna här ovan är från i måndags när jag och Malin gick en lång kvällspromenad runt sisådär hela Åbo. Jag tycker verkligen om denna promenadslinga längs med ån! I mitten på veckan drog ju en storm in över landet och då passade vi på att mysa extra mycket inomhus. Vi åt en god höstmiddag, gick i bastun, gjorde ansiktsmasker och tände ljus. Just här i Åbo blev stormen dock inte så farlig, utan det blåste bara lite hårdare än vanligt, hehe. 
Hela gårdagen tillbringade jag med bästa Malin! På dagen åkte vi iväg till Runsala för att jaga solrosor, men vi möttes bara av en hel massa blomknoppar.. Vi plockade ändå med oss en bukett och nu hoppas jag istället på att solrosorna ska slå ut här hemma. :-) När vi var tillbaka i stan traskade vi iväg till restaurang Kawaii för att äta sushi och babbla på i flera timmar. Slutligen tillbringade vi kvällen med ostbricka, vinmys och gamla fotografier hemma hos mig. SÅ mysigt. <3
Idag tog jag en lång sovmorgon söndagen till ära och därefter tog Bill med mig på en lång promenad. I och med min runstreak så har jag bara fokuserat på löpningen på sistone, och därmed har vardagspromenaderna tyvärr fallit bort. Men jag började sakna att bara gå ut och gå för att njuta av den friska luften, så denna vecka bestämde jag mig för att även prioritera promenader och fick till och med ihop fyra stycken. :-) Iallafall. Efter promenaden fixade jag ihop en god brunch och resten av dagen har jag bara varit hemma. Jag har tagit det himla lungt samt laddat batterierna inför en ny vecka. Pusshej!

OM TVÅ NYA ROLIGA VANOR I VARDAGEN

Under sommaren började jag med två nya rutiner slash vanor slash hobbyn och nu tänkte jag faktiskt berätta lite om dem. :-)
 
1. Runstreak. En runstreak innebär att man prick varje dag - för ett visst antal dagar - ska springa en engelsk mile. Jag tycker om och blir mer motiverad av att alltid ha en utmaning i min träning och detta har verkligen fungerat himla bra för mig! Nu behöver jag inte fundera på OM jag ska eller orkar springa just idag, utan istället funderar jag på NÄR jag ska springa just idag. :-) Mitt första mål var att springa trettio dagar i sträck, men eftersom min runstreak nu redan är på dag fyrtiofem så är nästa mål femtio dagar. Det vanligaste är dock att ha hundra dagar som mål, så som det ser ut nu kommer jag nog att fortsätta springa tills jag uppnår hundra dagar på min runstreak!
 
2. Duolingo. Jag har länge tänkt att jag verkligen skulle vilja lära mig ett nytt språk, och med hjälp av till exempel appen duolingo kan man göra just det. Jag laddade därmed ner appen och valde att lära mig spanska. Tanken är att man en stund varje dag ska studera och göra olika övningar för att slutligen lära sig språket. Även här bygger man upp en streak om man gör sina övningar varje dag, och just nu är jag uppe i sjuttio dagar! Jag känner faktiskt att jag redan har lärt mig massor och här hemma brukar jag prata spanska mest hela tiden, haha. :-) 

EN BRUNCH PÅ FONTANA

När jag vaknade i söndags kände jag att jag verkligen ville äta brunch på stan. Och eftersom det inte var svårt att övertala min älskling, var det prick det vi gjorde. Det blev en söndagsbrunch på Fontana. Jag valde deras färdiga brunchtallrik och den bestod av massa godsaker! Jag tror faktiskt att jag inte hade ätit brunch på café sedan hela coronakaoset började, så det var verkligen efterlängtat. :-)

OM ETT FESTLIGT FIRANDE

Ett födelsedagsfirande!
 
"Julina, nu ska vi fira att du fyller tjugofyra - och att du också fått dyrare hyra." Så började dikten som jag skrev ihop åt veckoslutets festfixare, haha! I lördags bjöd alltså fina Julina in till både födelsedagskalas och inflyttningsfest. Hela lägenheten var festligt dekorerad, ur högtalaren spelades gamla godingar, vi blev bjudna på massa gott i form av både sött och salt, i vardagsrummet snurrade en discolampa, vi tävlade i en rolig frågesport samt några spel OCH i köket var det open bar. Ååh, vad jag tycker om när man verkligen går all in!! Det var en pangfest! <3

TORSDAGSMIDDAG MED VÄNNER

Paella och rödvin. <3
 
Igår bjöd vi över Malin och Nils på en torsdagsmiddag. Bill ställde sig i köket och trollade ihop sin paradrätt paella, medan jag dekorerade balkongen och dukade bordet. Paellan blir lika magisk varje gång, och till middagen drack vi även ett himla fantastiskt rödvin! Till efterrätt hade våra vänner önskat sig något med bär och choklad, så vi bestämde oss för att servera gino med vaniljglass. :-) Förövrigt bjöd middagen på trevliga diskussioner och många goda skratt. Jag älskar verkligen att bjuda över vänner på middagar eller andra bravader, och jag hoppas att det blir mycket av sådant i höst! <3

EN SOMRIG BRUNCH I SEPTEMBER

Söndagsbrunch. <3
 
Hej gullisar! Det är evigheter sedan jag bara babblade på om allt och ingenting här, så det är precis det jag tänker göra nu. :-) Det har redan hunnit bli september och man känner verkligen att sommaren är över nu. Regnet öser ner, kvällarna blir mörkare och mörkare och häromdagen såg jag de första färggranna löven. Plötsligt vände det bara från sommar till höst. 
 
Annars då? Det finns en liten åker full med blommor som är menat för självplock en bit från jobbet, så i fredags plockade jag med mig en blombukett hem. Den blev faktiskt himla somrig, så nu har vi iallafall lite sommar kvar på balkongen! Jag passade sedan på att dekorera söndagens brunch med några av blommorna - jag älskar att dekorera mat med blommor, det blir så himla vackert. Brunchen bestod iallafall av smoothie bowls och american pancakes. Mums! Förutom den roliga kräftskivan, så blev veckoslutet väldigt lungt. Det kanske kan bero på att vi inte avslutade kräftisen förrän det nästan blev morgon igen, och efter det var jag trött sisådär resten av veckoslutet, haha! Men det var det absolut värt. :-) Nu är en ny vecka igång igen och jag har några nya roliga bravader att se framemot. <3 PUSS.

EN KRÄFTIS PÅ KUPPISGRÄNDEN

Kräftis på balkongen!
 
Denna vecka har verkligen bara susat förbi och jag har inte hunnit göra något speciellt alls under vardagarna. Sen blev det fredag och då var det dags för ytterligare en kräftskiva!! Denna gång hade jag och min älskling bjudit in våra vänner till en kräftis ute på vår balkong. Vi dekorerade hela balkongen med massa kräftpynt, girlanger och mysiga ljus - och så fick även en stor kräftballong flytta in. :-) När alla gäster hade kommit svirade vi om till våra kräftoutfits som bestod av kräfthaklappar, kräfthattar och kräftglasögon. More is more, haha! På bordet hade vi dukat fram massvis med kräftor, västerbottenostpaj, dill, snaps, bröd, batong, löjromschips (eller nordic nachos som holländaren sade), räkor, aioli, olika ostar samt vin. Medan vi skalade kräftorna och mumsade i oss allt gott sjöng vi såklart himla många snaps- och kräftsånger! Till efterrätt bjöd vi sedan på äppeltoscakaka med vaniljsås. Det var verkligen en så himla rolig, trevlig och mysig kräftfest!!

OM EN FANTASTISK VILLAVSLUTNING

Nu ska jag berätta om hur vi firade villavslutningen! Jag har verkligen så himla många fotografier att bjuda på, så hoppas ni är redo för universums längsta inlägg, hehe. :-) Dagen fick en perfekt början. Solen strålade från en klarblå himmel och havet var alldeles spegelblankt vid mitt happy place. <3 Jag kan inte minnas att de någonsin har varit så här fantastiskt väder en villavslutning tidigare. Ååh vad jag njöt!
På dagen begav jag och ungen oss iväg på en lång härlig SUP-tur. Ungefär halvvägs stannade vi till vid en liten holme och då satte/lade vi oss bara ner på brädorna och flöt omkring. Det kändes verkligen som en riktig sommardag!
Vi åkte såklart också ut på en båttur med hela familjen! Detta var troligen den sista båtturen för denna säsong, men oj vad många underbara båtturer vi har haft denna sommar. 
Till middag serverades det skagen toast till förrätt, rökt lax och rökta räkor med tillbehör till huvudrätt samt kladdkaka till efterrätt. De två första rätterna åt vi inne på glasverandan, men efterrätten åt vi nere vid stranden framför den ljuvliga solnedgången. Det var en underbar sista sommarkväll och vi kunde sitta ute utan att frysa alls.  
En kokkobrasa hör villavslutningen till, så papsen och min älskling fixade också ihop en sådan. Den var rätt så liten, men den var himla fin och värmde himla skönt. Och så var den ju förstås otroligt mysig!! Efter detta tände vi facklor och ljus runt hela gården och när det blev mörkt hoppade vi i badtunnan där vi sedan tittade på raketer. Avslutningsvis dukade vi fram en liten ostbricka på glasverandan. 
Jag har tjatat om att sova i båten sisådär hela sommaren, och denna natt hände det äntligen, haha! Vi fixade och bäddade inne i båten och så övernattade jag och min älskling där. Hela natten var det alldeles tyst och stilla utanför och det var såå mysigt att sova i båten! Jag sov som en prinsessa efter en himla perfekt och underbart mysig villavslutning med familjen. <3

EN VACKER KVÄLL I AUGUSTI

SÅ himla vackert. <3
 
Fotografierna här ovan är från fredagens ljuvliga solnedgång. Alltså jag älskar ju solnedgångar, men spegelblankt hav kan nog vara det vackraste jag vet!! <3 Och ser ni var jag befann mig då? På mitt happy place, såklart! Jag och min älskling åkte upp till Kristinestad över veckoslutet för att bland annat fira villavslutning med familjen. Hela villavslutningen var dock alldeles fantastisk magisk ljuvlig mysig härlig och underbar, så fotografier från det firandet förtjänar ett eget inlägg. :-)

EN BÅTTUR PÅ AURA Å & ETT VINGLAS VID DOMKYRKAN

En kväll förra veckan mötte jag och min älskling upp Malin och hennes pojkvän Nils vid Aura å. Vi hade nämligen hyrt en båt och skulle bege oss ut på en båttur på ån. Jag var verkligen så peppad eftersom att jag hade saknat att åka båt!! Medan vi gled fram längs med ån under sisådär två timmar lyssnade vi på musik, drack vin, åt ostbricka och turades om att köra. Ååh, det var en så ljuvlig båttur. <3
Vi ville maxa den härliga sommarkvällen, så när vi steg iland igen bestämde vi oss för att traska iväg till uteserveringen vid Domkyrkan för att fortsätta kvällen där. Vi beställde varsitt glas vin och därefter satt vi och babblade och skrattade tills det blev mörkt. Det var verkligen både en himla trevlig och himla lyxig vardagskväll!

RSS 2.0