VECKOSLUTETS LJUVLIGA BRUNCHER

Smoothie bowl, äggsmörgås, havtornsshot och juice.
 
Smoothie bowl, avokadosmörgås, havtornsshot och oboy.
 

MINA TANKAR DEN SENASTE VECKAN - CORONA EDITION

 
För sisådär en vecka sedan såg vi filmen Contagion. Filmen är egentligen från tjugohundraelva, men på grund av coronaviruset har filmens popularitet blossat upp igen, och då ville vi såklart också se den. Filmen handlar om ett virus som snabbt sprids över hela världen och tittarna får följa pandemins framfart. Jag tyckte att filmen var himla intressant och den var väldigt fängslande eftersom att filmens virus och coronaviruset har många likheter i till exempel händelseförloppet. Dessutom vimlade filmen av kända skådespelare! Se den! :-)
 
Facetime är verkligen dagens höjdpunkt nuförtiden. Även fast jag är omringad av människor på jobbet, blir det snabbt väldigt ensamt när jag kommer hem. Då är det skönt att familjen bara är ett samtal bort. I fredags pratade jag i telefonen prick hela eftermiddagen och kvällen, haha. Jag facetimeade med mamsen, ringde gulliga momi samt facetimeade med mina systar och lilla sötnosen.
 
När vi flyttade till Åbo såg jag framemot speciellt två saker: Att få gå på isen på Aura Å under vintern, och att få sitta på någon uteservering på en åbåt och sippa på en kall dryck under våren. Well, det blev ju ingen vinter och därmed ingen is på ån och nu stängs alla restauranger ner vilket betyder att uteserveringar också förbjuds. Det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt, haha...
 
 
Precis som jag har nämnt här i bloggen tidigare, så brukar vi veckohandla och det betyder att jag inte besöker mataffären så ofta. Men de senaste två veckorna har jag ändå blivit så jävla (ursäkta) arg de gånger jag har varit och handlat mat. Det verkar ju som om i n g e n, oavsett ålder, följer de direktiv angående social distansering som vi har fått? Medan jag kryssar bland gångarna i affären för att undvika alla andra människor undrar jag bara en sak: Hur SVÅRT kan det vara att hålla avstånd???
 
De senaste dagarna har jag märkt att min förvirring angående coronaviruset har övergått till ilska. Jag skyller verkligen allt på viruset och blir så himla arg över att prick allt ska bli påverkat av corona, dessutom mest negativt. Jag vet att detta bara är en period och att det kommer att gå över, men det känns bara som om viruset förstör så mycket nu.. 
 
När detta kaos är över skall jag verkligen inte ta något förgivet här i livet. Inte ens vardagliga saker. Att kunna resa när som helst och vart som helst, att få träffa vänner och familj, att njuta av café- och restaurangbesök, att ströva runt på stan, att ha ett jobb att gå till och att inte behöva vara orolig för att bli sjuk. Jag looovar att uppskatta allting mycket mer!!
 
 
Jag vet faktiskt inte om jag någonsin har skrivit det här, men jag har astma och hör därför till riskgruppen i denna coronakris. Även fast jag har haft astma ända sedan jag var liten, har jag på något sätt svårt att identifiera mig som någon som tillhör riskgruppen? Jag glömmer helt enkelt bort det ibland. Att jag lixom borde vara mer försiktig än många andra, menar jag. 
 
För att förhindra spridningen av corona stängdes gränserna till Nyland och jag är bara så såå tacksam för att jag fick en ljuvlig dag i huvudstaden precis innan allt eskalerade. Nu hoppas jag bara att det inte dröjer allt för länge förrän jag får besöka min älskade stad och mina fina vänner igen. <3
 
Eftersom att vi blir överösta med coronainformation och -diskussioner vart vi än vänder oss och jag dessutom vill att min blogg ska sprida glädje som vanligt, känner jag att jag mest vill fortsätta skriva mina normala inlägg här - men ändå väva in några enstaka coronainlägg. När vi nu lever i denna historiska tid kan jag väl ändå inte utelämna det helt, tänker jag. Jag tycker ändå att detta känns som en bra blandning och ett bra upplägg!
 

MINA TIO VEGETARISKA FAVORITER

Eftersom att vi väldigt sällan äter rött kött och dessutom överlag äter mycket vegetariskt, bestämde jag mig för att nu under marsmånad lämna bort allt kött helt och hållet. Inte för att det skulle bli en svår utmaning för mig, utan mer för att känna efter om jag märker någon skillnad och för att det skulle vara en rolig grej. Hittills under månaden har jag bara ätit himla goda maträtter och många av mina favoriträtter är faktiskt vegetariska. Jag tänkte att jag kan lista mina tio vegetariska favoriter här, så att ni kanske får lite inspiration. :-) Hojta till om ni vill ha något recept!
 
♥ Halloumibiffar
♥ Pad thai
♥ Vegelasagne
♥ Trattkantarellpizza
♥ Risotto med sparris eller svamp
♥ Vårrullar
♥ Falafel och hummus
♥ Linssoppa / blomkålssoppa /sparrissoppa
♥ Nachos med bönor
♥ Palak Paner
 

OM EN HÄRLIG HELG MITT I ALLT KAOS

Brunch på balkongen. <3
 
På grund av den rådande coronasituationen bestämde vi oss för att mest vara hemmavid under helgen. Trots det hade vi en himla ljuvlig helg, och därför tänkte jag berätta lite om den även om vi inte gjorde något särskilt. :-) Fredagskvällen var riktigt lugn, vi gick i bastun och så tittade jag på säsongspremiären av Let's Dance. På lördagen vaknade jag rätt så tidigt (för att vara jag, hehe) och efter att ha legat kvar i sängen hur lääänge som helst steg jag upp och kockade ihop en brunch åt oss. Det blev morotsscones och smoothie bowls! Under dagen tog vi en promenad samt fixade och städade i lägenheten. Slutligen tränade jag ett styrkepass hemma innan det var dags för den mysiga kvällen jag redan berättade om! Söndagen inledde jag med en sovmorgon och därefter begav vi oss ut på en joggingrunda i solen. När vi var hemma igen gjorde jag i ordning balkongen och solade lite, medan min älskling gjorde brunch åt oss. Brunchen bestod av american pancakes med hallon och banan - mums! Vi har dessutom druckit dubbeldos av havtornsshottarna de senaste dagarna så att vi ska hållas friska. ;-) Vi avnjöt pannkakorna i solen på balkongen (!!) och därmed inledde vi balkongsäsongen. Ljuvligt! <3 Efter en stund ringde resten av familjen på facetime och så pratade vi i sisådär en och en halv timme, haha! Det är världens bästa uppfinning att man kan prata med flera samtidigt på facetime, då kan vi prata hela familjen fast vi är på olika ställen. :-) När vi hade babblat klart gick vi ut på en långpromenad för att fånga det härliga vädret lite mer. Till middag bjöds det på sparrisrisotto med halloumi och avslutningsvis tittade vi på filmen Jumanji: The next level och den var precis lika rolig som den första filmen i samma serie. Jisses, nu har jag skrivit en hel roman, men sammanfattningsvis hade vi alltså en himla p a n g h e l g !

HEMLAGAD PIZZA & SPELKVÄLL

Jag hade en så himla trevlig och mysig kväll med dessa två igår! <3 Rick kom över på eftermiddagen och så småningom trollade vi ihop hemlagade pizzor. Vi gjorde alla en egen pizza och jag toppade såklart med trattkantareller, fetaost, soltorkad tomat och basilika. Ååh vad den pizzan är magiskt god, alltså! 
Efter middagen hade vi bokat in en spelkväll! Vi kände alla att den senaste veckan verkligen har varit jobbig och har påverkat oss på olika sätt, så det var himla skönt att koppla bort allt om coronakrisen och bara ha roligt tillsammans. :-) Ett spel som även var speciellt roligt att spela igår var Sänka Skepp - det hade ingen av oss spelat på evigheter!!

VILLAGATAN


LET'S TALK ABOUT CORONA

Hej gullisar! Hur mår ni? <3 Jag känner att vi behöver prata om coronaviruset. All information och alla nyheter vi har blivit matade med den senaste tiden har gjort mig alldeles snurrig i huvudet och jag behöver verkligen skriva ner mina tankar. Först och främst: Jisses så snabbt det blev en helomvändning i världen - det eskalerade verkligen i rekordfart. Det känns faktiskt som om jag inte ens hängde med riktigt. Plötsligt är det undantagstillstånd i Finland och det är både overkligt och någonting historiskt. Hela världen skriver ju historia just nu. Jag är ändå himla imponerad av Finlands ledning som tar alla dessa stora och jobbiga beslut och vågar införa drastiska åtgärder. Det är på något sätt coolt, lixom.
 
Jag vet fortfarande inte riktigt hur jag ska förhålla mig till själva coronaviruset, jag tycker att det är så svårt att avgöra hur allvarligt läget faktiskt är. Jag har försökt läsa på från pålitliga källor, men känner inte att jag blir så mycket klokare. Det gäller bara att ta en dag i taget. Jag är verkligen tacksam för att både jag och alla jag känner ännu mår bra och är friska! Men liiite måste jag ju få klaga ändå. Livet är ju verkligen så himla himla tråkigt nu. Prick allt är framflyttat eller inställt, man får inte resa någonstans, helst ska man inte träffa några andra människor och ekonomin lider.. Ungefär så. Framtiden känns helt otroligt oviss och man kan ju inte planera in någonting alls. Men ur denna katastrof kommer ändå något positivt, det verkar ju nämligen som att klimatet äntligen får en chans att återhämta sig lite. <3 
 
Ta hand om er och så hoppas vi på att vi snart lever i en gladare värld igen!

OM EN SOLIG VINTERDAG I MARS

Ett skepp kommer lastat med soliga fotografier från vår härliga lördag! Under natten hade det kommit rätt så mycket snö, så vi vaknade upp till ett fint vinterlandskap. Eftersom det inte har bjudits på så många vinterdagar i år, begav vi oss ut i snön direkt efter frukosten. Vi åkte pulka, busade i snön, skottade snö, tog en promenad och solade på terrassen. En himla himla fin dag. <3

VAD HAR JAG GJORT UNDER VECKAN?

Jag tänkte att vi tar en snabb titt på vad jag har gjort under veckans alla dagar! Here we go:
 
Måndag: När jag kom hem från jobbet hade även Bill kommit hem från Sverige. Vi åkte iväg för att veckohandla och efter middagen gick vi i bastun. Resten av kvällen tillbringade jag med att boka en resa. Resan kommer vi dock antagligen att behöva ändra datum på, eftersom situationen med coronaviruset verkligen har eskalerat de senaste dagarna..
 
Tisdag: Denna dag jobbade jag sent och när jag äntligen kom hem svängde jag ihop en jättegod vegepaj till middag. Sen var den dagen slut, haha!
 
Onsdag: Jag tror faktiskt att jag inte gjorde så mycket annat än var på jobb. Åtminstone kan jag inte komma på något annat nu.
 
Torsdag: Efter jobbet plockade jag upp Bill och så åkte vi vidare till Rick där vi blev bjudna på middag! Vi diskuterade coronaviruset precis hela kvällen. Även när vi bestämde oss för att vi skulle prata om något annat, slutade samtalsämnet alltid med corona, haha. Men allting är ju verkligen så osäkert just nu och den kommande tiden beror ju helt och hållet på hur coronaviruset utvecklas.
 
Fredag: Checkade ut från jobbet och invigde veckoslutet med att åka till Kristinestad. Jag hade sällskap av en vän och efter ett litet äventyr var vi sedan framme på kvällskvisten.
 
Lördag: Jag vaknade upp till fullt hus hemma hos mamsen och papsen då prick hela familjen var samlad. <3 Tillbringade mycket tid utomhus i det ljuvliga vädret, busade med Lykke, hade kalas för ungen som har fyllt tjugo (!!), hängde med momi och spelade sällskapsspel. Ungefär så.
 
Söndag: Efter en promenad på morgonen höll vi oss inomhus resten av dagen. Utanför var det storm och regnrusk. På kvällen återvände jag hem till Åbo.

OM TIO TIMMAR I HUVUDSTADEN

Låt oss ta en titt på hur min fantastiska dag i Helsingfors såg ut! Jag hoppade på bussen på lördagmorgon och när jag kom fram till huvudstaden stod Isabella redan och väntade på mig. Efter ett långt kramkalas såg dagen ut så här:
Vi styrde direkt stegen mot café ReloveFredriksgatan. Det var nämligen dags för en efterlängtad brunch. <3 Jag hade egentligen längtat så mycket efter både Kuumas och Tanners bruncher, men eftersom jag också hade längtat efter att få testa Reloves brunch så föll valet slutligen på den sistnämnda. Haha, alltså jag är ju verkligen besatt av bruncher.. Iallafall. Vi beställde in en avokadosmörgås, en smoothie bowl och en våffla och så delade vi på allt. Och ååh, allt såg alldeles ljuvligt ut och allt smakade också magiskt. Brunchen blev min nya favorit på ett ögonblick!!
När vi hade avnjutit brunchen traskade vi vidare genom Eira och anlände så småningom till Helsingfors finaste och färggladaste gata - Villagatan. Där styrde vi spontant upp en liten photoshoot bland alla färgglada hus. Alltså jag tycker verkligen så mycket om färggranna och vackra hus! Så mycket så att jag behöver fotografera cirka alla jag ser, hehe. :-)
Vi fortsatte dagen med att både gå runt i unika småbutiker i Eira och klädaffärer längs med Alexandersgatan. Jag hittade ett par perfekta sneakers som jag länge varit på jakt efter! Vi strövade runt i armkrok prick hela dagen och babblade ikapp. Vi var nog inte tysta en enda sekund under hela dagen, haha. När vi hade gått längs med hela Alexandersgatan avslutade vi med ytterligare lite fotografering vid Domkyrkan. Hur många fotografier av den kyrkan har jag samlat på mig egentligen?
Bubbel o'clock! När vi började känna oss trötta i benen svängde vi in på café Strindberg för varsitt glas bubbel. Vi skålade för livet, för en härlig dag och för vår vänskap. Vi har bara känt varandra i sisådär ett år, men vi konstaterade båda två att det känns som om vår vänskap redan varat i en evighet. Det är så fint. <3
När klockan blev aderton nollnoll gick vi över till andra sidan Esplanaden för att äta middag på restaurang Bronda. Restaurangen är himla lyxig och servicen är toppen! Vi började med att beställa drinkar och sedan valde vi tre olika maträtter som vi delade på. Truffle and mushroom `arroz bomba, scallop chevice and snowcrab skagen samt Jerusalem artichoke and truffle linguini. Allting var himmelskt gott, och bomban var till och med bland det godaste jag någonsin ätit! Bronda får verkligen toppbetyg. 
Vi avslutade denna underbara dag på Hotel St George's Wintergarden. Där testade vi på barens speciella drinkar och drack både en popcornsdrink och en fågeldrink. Drinkarna var faktiskt riktigt häftiga och roliga! Under den här dagen märkte jag verkligen hur mycket jag saknar att bo i älskade Helsingfors. Fast jag har bott där i fyra år finns det alltid alltid något nytt att upptäcka!
 
Och här har ni receptet på årets bästa dag - som jag behövde detta! <3

OM EN SOLIG FREDAG, EN PERFEKT LÖRDAG & EN SKÖN SÖNDAG

Hej där finisar. Har ni haft en fin helg? Min har verkligen varit alldeles fantastisk! <3 När jag checkade ut från jobbet i fredags strålade solen ikapp med mitt leende, så jag började veckoslutet med att gå ut på en solskenspromenad. När jag var hemma igen knackade mina svärföräldrar på dörren, och med sig hade de familjens minsting!! Han har varit på utbyte i Japan, men på grund av coronaviruset blev han hemskickad därifrån. Slutligen joinade även Rick oss och då beställde vi take away och åt middag här hemma medan vi imponerade lyssnade på när Ville pratade japanska. Haha! På lördagmorgon flög jag nästan upp ur sängen för att jag var så himla pepp inför dagen. Jag tillbringade alltså min lördag i huvudstaden tillsammans med saknade Isabella. <3 Ni får förbereda er på ett lååångt inlägg från en ljuvlig dag till näst. :-) Denna söndag har jag bara tagit det himla himla lungt. Jag har nog mest legat i sängen eller på soffan och haft det skönt, hehe. Nu ska jag avsluta både veckan och detta inlägg prick här. Pusshej!

OM VARDAGEN JUST NU

En nollsex femton-selfie innan jobb!
 
Godkväll! Jag sitter och äter en sen middag för mig själv, så jag tänkte passa på att kika in här samtidigt. :-) Det är så längesedan jag bara har babblat på om allt och ingenting, så nu får det bli precis ett sådant inlägg. Jag har faktiskt saknat att skriva gamla hederliga vardagsinlägg, haha. :-) Veckan hittills har varit himla lugn, och jag kan faktiskt inte ens komma ihåg vad jag gjorde efter jobbet i början på veckan? Igårkväll åkte iallafall min älskling iväg till Göteborg för att hänga med sina bästa vänner, så nu är jag ensam hemma tills på måndag. Jag har pratat med mamsen hur länge som helst i telefon, haft en liten spakväll och bokat bussbiljetter. Imorgon efter jobbet får jag besök av mina svärföräldrar och då ska vi äta middag tillsammans. På lördag åker jag sen till mitt älskade Helsingfors och firar helgen där. <3  Och det var väl det. PUSS! 

OM EN VANDRING I RUNSALA

Förra söndagen hängde vi ute i naturen hela dagen. Vi hade sett framemot att vandra runt på Runsala i ett vackert snölandskap nu under vintern, men även fast snön aldrig kom bestämde vi oss för att göra en vandring ändå. Vi packade därmed våra kånkenväskor och så begav vi oss ut till Runsala. Där valde vi att följa den utmärkta naturstigen som gick runt ön. Vi njöt av den friska luften, beundrade den himla gröna mossan samt åt picknick på en stubbe. Medan vi hade vår picknick kikade till och med solen fram bakom molnen en stund. :-) Det var verkligen en himla trevlig och skön utflykt!

MIN LJUVLIGA VECKA I FOTOGRAFIER

Mosters lilla gullunge (och hennes föräldrar) var på besök i några dagar och det var så himla ljuvligt att få pussa på och busa med henne. <3 Åh, jag önskar så mycket att vi skulle bo närmare varandra.
Det bästa som finns är att få vakna upp till solen som lyser in genom fönstret! Visst är det härligt att det är ljust när man åker till jobbet på morgonen nu igen?
Vi besökte många lekparker, men Lykke verkade inte vara så imponerad och jag tror faktiskt att vi vuxna hade det roligare, haha. :-)
En kväll gick vi hela gänget till Tintå för att äta middag. Jag beställde lax med marinerade kantareller till huvudrätt och till efterrätt delade jag och min storasyster (och Lykke) på en chokladkaka med jordgubbar. Mums!
Ganska spontant bokade jag biljetter till en föreställning på Åbo Svenska Teater och nästa dag gick vi för att se Gå ut och var glad din jävel. Sevärd, rolig, känslosam och viktig! Ungefär så.
Under veckoslutet var ju solen förstås frånvarande och istället fick vi lite SNÖ. Detta hade dock regnat bort redan på söndagkväll. Denna vinter alltså.. 
Hand i hand på en liten promenad. Det är så häftigt att få följa med Lykkes utveckling - hon växer så snabbt och lär sig nya saker hela tiden. :-) 
En annan kväll bjöd vi på middag hemma hos oss. Bill trollade fram en paella medan jag svängde ihop en gino. Middagen här ovan är dock från helgen då Bill bjöd på svamprisotto och rödvin.
Och så avslutar vi med ännu ett fotografi på universums sötaste lilla människa. Mosters hjärta. <3 Kom snart tillbaka!!

OM EN VECKA MED ROLIGT PROGRAM

Två soliga selfies!
 
Hej på er! :-) Jag hann inte alls kika in här under veckan och det beror på att jag hade så himla mycket och himla roligt program inplanerat prick alla dagar. Älskade Lykke var på besök, vi åt middag på Tintå, jag gick en skolning i livräddning, vi var på en föreställning på Åbo Svenska Teater och vi hade personalmöte på jobbet. Jag tänkte visa lite bilder från några av bravaderna i nästa inlägg. :-) Jag har verkligen varit på så bra humör hela veckan och ännu gladare blev jag av att vi fick njuta av sol nästan varje dag. Och det tackar man ju verkligen för, haha! Nu ska jag avsluta denna vecka här och så får vi se vad nästa vecka bjuder på! PUSS. <3

PALÀCIO DA PENA

En av dagarna i Portugal gjorde vi en dagsutflykt till Sintra. Där besökte vi bland annat Pena Palace - ett sagolikt och färggrant Disneyslott med en underbar utsikt. Och denna gång tänkte jag faktiskt att bilderna får tala för sig själva. :-) 

RSS 2.0