GLADA VAPPEN!

Just nu. Planerna har bollats hit och dit, och kvällens bravader har varit mycket osäkra. Men nuu, äntligen är de spikade. Slutade tidigare från skolan idag och stack iväg till Josefin. Här har vi varit ut på en promenad, en sväng till affären och färgat hennes hår. Nu fixar vi oss och ska sedan vidare till Sandra. Sen tar vi bussen till Vasa, där kvällen/natten också kommer att sluta. Ha en bra valborgsmässoafton och fira lungt! :-)

JAG ÄR KÄR


Vilket underbart väder! Idag har jag stigit upp förvånansvärt tidigt och luggit ute och läst en bok till modersmål, samtidigt som jag solade i bikini (!!) och bättrade på Thailandsbrännan. Det var så himla varmt idag :-)


Så har jag också invigt trampolinhoppandet med syster i våra onepiecear, hehe.


Fina mamma hade till min stora förtjusning köpt hem årets första jordgubbar. Så himla gott var det! Snacka om lycka :-)


Sist så var jag ner till villan några timmar och upptäckte att träden hade gröna knoppar. Hur underbart? Ni anar inte hur länge jag har väntat på den här dagen. Nu finns det i alla fall hopp om att det blir sommar i år också. Så. fantastiskt. härligt. (och alla andra vackra ord på denna jord).

EN BILD FRÅN IGÅR


Gårkvällen kan rätt så långt beskrivas med denna bild. Bra kväll, minst sagt!

JAG BEHÖVDE EN FÖRÄNDRING


Idag har jag suttit i frisörstolen och fått mitt kråkbo till hår lite sommarfräschare :-) I två timmar blev jag ompysslad och omhändertagen som en prinsessa. Lyx! Håret fick bli några nyanser ljusare tack vare slingor och rätt så många cent kortare. På bilden ovan ser ni resultatet, men tydligare bild kan ni få se när lockarna åkt ur. Riktigt nöjd är jag, så tack Teresa!

LÖRDAG


Bjuder på en bild från igår när lillasyster och jag hade varit och ätit till mormor och morfar och var ute och vespade en stund :-D


Kvällen spenderades med dessa två filurer (Ellinor och Lotta). Och sedan dök även Jannica, som sagt, upp. Filmen vi såg på bio var American Pie, reunion. Man fick sig verkligen en hel massa skratt!

Ikväll blir det äventyr med boysen! :-) Ha en fin lördag, puss.

FREDAGS SPONTANITET


Och så plötsligt hade jag pärlan Jannica vid min sida ♥

ORDNING OCH REDA, PENGAR PÅ FREDAG


En hemskt smickrande och gammal bild på lillplutten och mig.

Bestämde mig för att sluta tio över elva idag från skolan, eftersom jag mer eller mindre var ledig de fyra sista timmarna. Då jag kom hem satt jag och gjorde skolarbeten en stund, men har nu inte ens gjort hälften av det jag skulle. Fast eftersom det är fredag nu så tar vi det problemet en annan dag. Har en riktigt mysig dag att se framemot. Päronen stack iväg till huvudstaden idag för allt tillbringa några dagar där. Så bästa mormor och morfar ska bjuda oss ungar på en god middag :-) Sen har jag även inplanerat en biodejt tills ikväll, och sen får vi se vart det bär. Ha en trevlig helg hörni!


IF TODAY WAS PERFECT THERE WOULD BE NO NEED FOR TOMORROW

Hej på er! Orsaken till varför det har varit lite dött här de senaste dagarna är för att jag helt enkelt inte haft något att berätta om. Igår så valde vi våra kurser till nästa år, och jag kan bara säga att det kommer bli ett tufft år. Förövrigt är detta en skitdag. Alltså, precis allt som kan gå fel har gått fel idag. Sen så tröståt jag ungefär trehundrasjuttioelva godisar på rekordtid, så nu har jag sjukt i magen också. AJ!


Ungefär såhääär mycket godis åt jag. Nästan.


MÅNDAG

Helgen bara seglade förbi, precis som även den här dagen. Lördagskvällen spenderades i vilket fall som helst i Lappfjärd och söndagen gick ut på träningar och inte så mycket annat. Den här dagen inleddes med två timmars sovmorgon vilket var så himla skönt!


Sen däremot är jag så tusans trött på den här så kallade våren, som verkligen är allt annat än vår. Var är värmen och solen? Snart tar jag första bästa flygplan till de södra delarna av jordklotet. Så det så!


Och med det sagt for hon ut på en härlig springtur i.. ösregn! Sadevesi kaunistaa säger dom. Vet inte riktigt om jag kan hålla med, haha :-D

GO GREASED LIGHTNIN', YOU'RE BURNIN' UP THE QUARTER MILE. GREASED LIGHTNIN', GO GREASED LIGHTNIN'.

Hej! Dagen har bestått av dansträningar och jaa.. dansträningar. Samma mönster fortsätter det med imorgon. Man ligger ju i alla fall inte hemma och latar sig. Hehe. Ikväll har jag ingen aning om vad som händer, men antagligen inte så mycket..


FORGET ABOUT YOUR BOYFRIEND AND MEET ME AT THE HOTEL ROOM, YOU CAN BRING YOUR GIRLFRIENDS AND MEET ME AT THE HOTEL ROOM


Gissa vem som sitter med en Pitbullbiljett i handen?! ;-) I sommar sticker jag och mina brudar på förhoppningsvis en riktigt grym konsert. PEPP!!


PASTELLIGA FÄRGER OCH SPETS


Här får ni en liten titt på gårdagens shoppingfynd. Älskar urringningen i ryggen på klänningen i mitten högst upp! Ååh, så fin. Nej, vadå att jag gillar spets? ;-)

SHOPPING & PLEPPO LIVE


Skolan hade ordnat så att de som ville fick fara och se på Pleppo live efter skolan igår. Så klart vi nappade på! Dessa charmiga typer hade jag som sällskap. Hata mig inte nu gullungar, ni är faktiskt jättesöta! :-)


Sen tyckte jag att Josse skulle få ett eget collage också, eftersom hon fyllde min kamera full med bilder medan jag satt 10 minuter (allt för länge enligt henne) och talade i telefonen.
I alla fall så kom vi fram till Vasa ungefär halv fem. Då var det rekordsnabb shopping och lite fika på Arnolds som gällde för Josse, Sandra och mig. Björn och Robert joinade oss, och senare även Jannica. Sen kom Sandra och jag in på riktigt shoppinghumör så vi stannade på stan längre än tänkt och de andra gnällde på oss, hehe.


När de andra tjatat tillräckligt länge på att vi var tvugna att åka vidare, packade vi in oss i Björns bil och han och Robert skjutsade oss till Wasa teater. Pleppo var himla bra och vissa gånger skrattade man så mycket så man fick ont i magen. Kom hem runt halv tolv och stupade i säng direkt. Så otroligt lyckad torsdagkväll alltså! :-)

LÅNG DAG

Matematik var mitt sista prov denna provvecka, och det skrev jag imorse. Så nu var den äntligen slut för denna gång då igen. Det betyder också att jag härmed har klarat av den så kallade helvetesperioden och att det endast är en period kvar tills det underbara sommarlovet börjar. Härligt.

I alla fall så kom jag hem otroligt sent idag, eftersom busschauffören var bland de trögaste jag träffat på. Hann bara slänga i mig mat och sedan åkte jag iväg på Jumppamix. Sen direkt efter Jumppamixen blev det ett otroligt långt gymnastikmöte också. Kom hem någongång efter klockan nio och nu ska jag snart gå och krypa ner i sängen. Imorgon åker jag till Vasa efter skolan, så uppdateringen blir rätt så gles då också. Hörs när vi hörs, vill säga! :-)


ADERTON ÅR


Olagligt gammal bild alltså! Haha.

I alla fall så fyller världens bästa totte 18 år idag. STORT grattis! Lycka till med körkortet och fira lungt ;-)

HÄR KOMMER PIPPI LÅNGSTRUMP!



Idag i modersmålsprovet skrev jag en materialbaserad uppsats om Pippi. Så nu drar jag till gymmet för att bli lika stark som henne. Typ. Har ju Pippi-tröjan, så vi kan ju lixom i alla fall låtsas!

SOLO OCH COSMOPOLITAN


Mamma var snäll och köpte två tidningar åt mig idag :-) Sen så har jag skrivit ett finskaprov och varit ut på kvällslänk med mamma också. Inte så mycket annat händelserikt idag. Nu ska jag krypa ner i sängen och lusläsa tidningarna. Godnatt finisar!

EN BILD OCH FYRA DETALJER


Denna soliga dag har jag tillbringat på villan och hjälpt pappa. Isen börjar även äntligen försvinna nu. Det om något är ett vårtecken. Wohoo!


På villan har vi havs-/fisketema, så jag knäppte också några bilder på några detaljer från glasverandan.

Nu på kvällssidan har mamma, lillasyster (som kommit hem från deras resa nu) och jag varit och hälsat på busiga Celina som gned in hela sig - och då menar jag verkligen från topp till tå - med kvällsgröten, haha. Sötnosen då! For även in en sväng till mormor och morfar för att mormor är så snäll och ska fixa en klänning åt mig ♥

LOVE CAN TOUCH US ONE TIME AND LAST FOR A LIFETIME


Ellinor och Lotta kom som sagt hit och eftersom det var exakt 100 år sedan Titanic sjönk, var det ju ganska självklart vad sysselsättningen skulle bli. Titanicfilmen förstås. Efter lite tekniktrubbel där ställningen blev Olivia-tekniken 3-0 satte filmen igång. Lite bubbelsaft och snacks till det ännu och då självklart 194 minuters kärleksdramahistoria gjorde kvällen komplett!


Och jag menar, denna scen - så underbart otroligt fin. Och Leonardos ansikte (flickorna blev trötta på mitt tjat efter ungefär en tredjedel av filmen). Och låten. Och kärleken i filmen överlag. Ååh. Så vackert så man bara vill fälla en tår. Sen den hemska katastrofen - att det faktiskt hänt på riktigt, och alla människor som dog. Det är ju bara för sorligt, så det hjälper ju precis inte till att hålla tårarna tillbaka. Rysligt underbar film helt enkelt!

GÅRKVÄLLEN OCH DAGENS PROGRAM


Det blev lite ändrade planer igår. Till sist var det bara Ellinor som kom hit. Men vi fick det hur roligt som helst och det spårade väl en aning. Let's dance, spex och helikoptrar beskriver väl gårkvällen rätt så på pricken.


Lördag. Sov så länge jag ville, och gick sen upp och gjorde en mumsig frukost/brunch/lunch/vad man nu vill kalla det klockan ett på eftermiddagen.


Matade även kaninen, som är för fin av sig för att äta själv. Knäppskalle :-) Sedan kom pappa efter mig så for vi till stan och efter det åkte vi ner till villan en sväng.

     
Resten av dagen har jag suttit och jobbat med modersmålsinlämningsuppgifter. Trevlig lördagssyssla.. Ikväll får jag i alla fall Ellinor och Lotta på besök igen :-)

FOREVER ALONE, TYP

Den här helgen är familjen utspridd över ungefär hela Finland, så det är bara jag här hemma. Sitter nu och väntar på att pappa ska komma efter mig så vi kan fara till Lappfjärd en sväng. Sedan ska jag få hit ett par snygga brudar (bl.a. dessa på bilden här under)! Vet inte vad vi ska hitta på ännu, men det löser väl sig sedan. Ha en trevlig helg hörni! :-)


FREDAGSLÄTTNAD

Ä.n.t.l.i.g.e.n fredag! Slutade redan halv elva idag, efter att jag skrivit hälsokunskapsprovet. Var det någon som inte gillade provveckor? ;-) Slapp i vilket fall som helst inte hem förrän med ettans buss, men tillbringade min tid med att mysa med Ossi och hjälpa Josse med några uppgifter medan jag väntade, så det gjorde inte så mycket. Den här helgen skulle jag egentligen tillbringa med Jennie i Åbo, men det blev ändrade planer. Så himla synd, för jag ville verkligen dit! Nu ska jag bara njuta av att det äntligen är helg, så kanske vi hörs senare ikväll.


Ett glädjehopp för att helgen är här!


TRE BILDER FRÅN MIN DAG & KONSTEN ATT LINDA NÅGON RUNT FINGRET


Idag började den nästsista provveckan! Dagens prov gick förvånansvärt bra, och jag slutade redan runt elva slaget. Sen jag kommit hem har dagen bland annat bestått av hälsokunskapsläsning. Och så ska den även fortsätta. (Med lite uppiggande zumba emellanåt förstås!)


"Mammaaa, nu när du har en så dukti dotter som läser så flitit på prov.. Ja e snål på smoothie, kan du gör he åt mej? Snällaaa." och så blinkar man lite med ögonen och ser snäll ut. Jag fick min smoothie och boken fick sig en omgång. Låter som en bra deal enligt mig i alla fall, hehe :-)


När vi kom hem från skolan idag, for vi även via växthuset i Antila och köpte gurka, som äntligen har börjat växa där igen. För nu är det så att jag äter ingen annan gurka än "antilagurkan" så nu är jag glad och nöjd igen efter att ha överlevt en vinter utan gurka. Alltså jaa, jag är nog helt normal, ifall ni undrade.

NÄMEN KLART ALLT SKALL VARA MOT EN IBLAND

Så har jag pinat mig igenom en skoldag, haft jumppamix, och läst i hundrasjuttioelva timmar på psykologiprovet vi har imorgon. Nämen klart att någonting ännu ska komma och förstöra min kväll när jag är som tröttast. Vad vore livet utan lite lidande lixom? Ge mig lite mera att vara grinig över ännu så börjar jag må bättre. Tack på förhand!

Nu tror jag det är bäst att jag och min ironi och ilska tar natten. Godnatt fina! Vi hörs imorgon, när jag förhoppningsvis är på lite bättre humör :-)

VILLAFESTEN I SVARTVITT

Dessa sex svartvita bilder är de enda jag har att bjuda på från lördagens galna bravader. Men ju mindre bilder man kan visa för allmänheten, desto roligare hade man. Inte sant? ;-)













KÄNSLAN NÄR..


.. man är tvungen att hoppa över kvällens träning på grund av att man drunknar i skolarbete. Fy tusan vad förskräckligt irriterande!


BILDBOMB, OLIVIA 17
























Gult ska det vara på påsken lixom ;-)




Kvällens sista bild, och här var det dags att gå och sova. Haha!

Bilderna från min födelsedagsfest får tala för sig själva. Kan bara konstatera att varför kan jag aldrig ha normala miner på bilder? Och sen,  att jag har världens underbaraste vänner och att jag alltid har så rolit med dem. Ååh, kärlek till er!

ALLT DET GODA HAR OCKSÅ ETT SLUT

Så var det slut på påsklovet och det roliga för en tid då igen. Men wow, vilken påsk jag haft! Så lyckad, så rolig och så galen. Denna dag har gått ut på utvecklingspsykologiläsning (vadå långt ord?) och vid halv fem fick jag hela halva släkten på besök. Det var dags för mitt släktkalas, vilket betyder mat och massa tårta. Mums! Något mera har jag inte på hjärtat just nu, så vi hörs en annan gång igen. :-)






TUR ATT DET BARA ÄR PÅSK EN GÅNG OM ÅRET

Överlevde dansträningarna med nöd och näppe. Då jag kom hem åt jag världens godaste mat och nu ligger jag i sängen och latar mig fast jag egentligen borde börja läsa på prov. (hej ledighet!) I alla fall så blev gårdagen också en lyckad kväll, men även den får ni höra mera om någon annan dag. De två senaste dagarna har satt sina spår i både kropp och huvud, men roligt har vi haft det :-) Har lite oklara planer på kvällens program.. Men chillkväll it is! Absolutely, haha.

TRÖTT, HUVUDVÄRK & SLITEN


Sliten_chey som ska sticka iväg på tre timmar dansträning. Önska mig lycka till. Typ.

AND THEN WE ARE OFF AGAIN


Gårkvällen blev riktigt lyckad enligt mig, men ni får höra mera om det någon annan dag så kan ni få lite bilder också. Vaknade med Jennie bredvid mig i morse. Vi låg och hade slö humor rätt så länge och sen gick vi upp och åt frukost. Drog sedan vidare till stan för att panta alla burkar och så gick vi i lite butiker. Vandrade tillbaka hem till mig och satt och solade en stund.


Då Jennie åkt hem fick vi pappas goda rökta lax <3 Sen har jag också besökt moster och världens sötaste barn + världens bästa morföräldrar. Nu ska ja hoppa i andra kläder, hitta partyhumöret igen och vandra iväg till Jennie för att fixa mig. Ikväll blir det villafest i Kaskö!

GLAD PÅSK


Lova mig att ni äter massa chokladägg nu!

LÅNGFREDAG A.K.A FESTDAG

Direkt jag vaknade började jag städa/fixa musik/göra mat o.s.v. Varför? Jo, för idag står det party på schemat. Är så sjukt taggad! Ska nu invänta Jennie som borde dyka upp om sisådär en halv timme och så ska jag kolla kvällens outfit. Ha det bra, för det ska jag ha! :-)


FEMTE APRIL TJUGOHUNDRATOLV


Skärtorsdag, påsklov, en och en halv timmes zumba och min födelsedag.
(Vägrar fortfarande att bli äldre, därav bilden)


DET DÄR MED ATT BLI GAMMAL

Så nu sitter jag här, dagen före lilla jag ska fylla sjutton år. Lilla? Är jag fortfarande liten, eller börjar jag bli stor nu? Ända sedan jag fyllde femton år har jag haft "ålderkris" - töntigt, jag vet. Men så är det. Jag vill inte bli stor. Vill fortfarande vara en liten skitunge på tretton-fjorton år som kan göra precis som hon vill. Allt det där med att bli äldre, bli vuxen, skrämmer mig lite och jag. vill. inte. helt enkelt. Någon som följer med mig till landet ingenstans i Peter Pan?


Här har ni Olivia fjorton år.

FEM UNDERBARA KILOMETRAR


Hej på er! :-) Skoldagen gick undan rätt så fort, vilket kanske beror på att efter att jag vaknat till ordentligt så fick jag otroligt mycket energi. Och på matrasten låg Jannica och jag intrasslade i varandra och bara skrattade. Mys! Då jag kom hem blev det en runda på stan med mamma. Nu på kvällskvisten snörade jag på mig mina länkskor och inledde springsäsongen i härligt vårväder.


Fötterna var otroligt lätta och leendet var på under hela springturen. Fem underbara kilometrar och mycket röd-rosiga kinder senare var jag piggare än vad jag varit på hela dagen och känslan av att äntligen fått springa på bar mark var obeskrivlig. Lycka.

DAGENS FYRA DETALJER


Lockigt hår. Spinningringar. Kilklackar med dragkedja. Favorit jeansskjortan.

UNGDOMSGALA 2012

Lyxade till det såhär en söndagskväll till ära och drog iväg på ungdomsgala med Malin. Underbara röster och bra musik och danser bjöds det på. Riktigt fint sätt att avsluta en helg på!


Såhär såg jag ut. Glitter var ordet.






De här bilderna får ni nöja er med, eftersom bilderna på själva uppträdandena inte blev något att skryta om p.g.a ljuset.

APRIL APRIL DIN DUMMA SILL, JAG FICK DIG LURAD VART JAG VILL


Utanför mitt fönster just nu.


Första april. Det må ha varit det mest skrattretande aprilskämtet någonsin. Fem till tio centimeters äckligt snötäcke ligger nu på marken utanför mitt fönster.

Sådär annars är aprilmånad så. otroligt. efterlängtad.


NOSSA NOSSA ASSIM VOCÊ ME MATA AI SE EU TE PEGO, AI AI SE EU TE PEGO


Igår. Laddade ner partymusik för nästa helgs äventyr. Traskade iväg till Kevin och hälsade på roliga, icke-nyktra, för att säga det på ett fint sätt, människor. Påväg hem tillbaka dalade snöflingorna ner som aldrig förr. Dö snö dö.


RSS 2.0