EN EFTERLÄNGTAD KÄNSLA

Sextio av sextio timmar - check! Bara i helgen har jag jobbat trettiosex timmar totalt och både lördag och söndag har bestått av dubbelskift nollsju nollnoll till tjugoett nollnoll. Kan ni ens förstå hur (ursäkta) jävla skönt det är att krypa ner i sängen nu?! Från och med imorgon väntar tre dagar efterlängtad ledighet och jag har bara två to do's för den: sova och sola. ;-) Imorgon får jag dessutom vakna upp till att mitt hjärta kommer hem igen. Som jag längtat! Ville nog bara kika in en sväng, så nu - sova. Godnatt. ♥

EN SOLIG DAG MED TRIPPELTRUBBEL

Dessa gummor. ♥♥
 
Alltså livet och vädret bjuder på så mycket härligheter just nu att jag aldrig kommer ikapp med bloggen, haha! Sen kan jag inte heller förstå att denna sommardröm bara fortsätter och fortsätter? Det är ju alldeles a l l d e l e s fantastiskt och otroligt att typ prick hela maj bestått av sommar!! Nyp mig aldrig. Och jag vet att jag verkligen tjatar om detta ljuvliga väder hela tiden, men jag är så pirrig och lycklig i hela kroppen och tänker faktiskt inte sluta.
 
Iallafall, detta är från i tisdags då jag tillbringade min enda lediga dag denna vecka med Erika och Sarah. En perfekt dag. Direkt när vi vaknade hoppade Erika och jag på citycyklarna och så cyklade vi längs med stranden iväg för att möta upp Sarah. Sarah bor alldeles bredvid Koffparken så vi hade bestämt oss för att ligga och sola där. Medan vi solade babblade vi verkligen om allting, samtalsämnena tar aldrig slut med de här två. :-) Till lunch fixade vi sedan ihop en fräsch fetaostsallad med batong och färskost och så åt vi det som picknick på våra filtar. När vi kände att vi hade solat klart för dagen cyklade vi den korta biten ner till stranden i Eira och satte oss på uteserveringen vid Birgitta. Det hade blivit ett glas alkohol lite här och där på sistone, så vi bestämde oss för en mysig fika. Kakbiten var himmelskt god! Slutligen cyklade vi hem igen och så var det slut på det lilla äventyret.

VI ÄR HELT BESATTA AV BLOMMOR

Så fina. <3
 
Alltså jag är så kär i alla träd som blommar så fint!! I förra veckan besökte vi körsbärsparken här i Helsingfors för att beundra alla vackra körsbärsblommor. Vi hade också en lyckad photoshoot där bland alla träd, så bara jag hinner gå igenom och redigera alla bilder ska jag bjuda på en himla bildbomb. Dessa träd och blommor här ovan hittade vi däremot på måndagens kvällspromenad med Erika. Det är så himla himla fint nu när alla äppelträd också blommar! Vi gick iallafall en långpromenad och upptäckte nya mysiga hoods i solnedgången. <3 Vi har båda dessutom registrerat oss som stadscyklister så avslutningsvis förvandlades promenaden till en cykeltur. Jisses så härligt det kan vara att cykla! 

PICKNICK PÅ STRANDEN

Innan det var dags för Bill att igen återvända till Åland (äntligen för sista gången på en längre tid!) på söndagseftermiddagen ville vi fånga dagen tillsammans. Vi bestämde oss för att packa med picknick-mat och så traskade vi ner till stranden. Där parkerade vi oss precis vid strandkanten och dukade fram allt gott vi hade med oss. Efter picknicken lade vi oss ner på filten för att sola, prata och lyssna på musik i några timmar. Tänk att detta ställe finns alldeles nedanför vårt höghus! Verkligen en så mysig och välbehövlig söndag med mitt hjärta. <3 Denna pågående vecka består nämligen av sextio (!!) jobbtimmar, så det är ju kanske raka motsatsen till att  ligga på en strand.. Men jag kämpar på och längtar i smyg lite extra mycket på söndagskvällen, hehe! PUSS.

SECOND BREAKFAST? HOW ABOUT SECOND DINNER!

Alltså jag har verkligen glassat runt på uteserveringar och resturanger den senaste veckan.. På torsdagskvällen visade det sig till och med att jag hade en dubbelbokning av middagsdejter. Melina hade tidigare frågat om jag ville träffas över en middag då hon befann sig i huvudstaden några timmar, medan Bills pappa också råkade vara här samma dag och frågade om Bill och jag ville äta middag med honom. Vid närmare eftertanke konstaterade jag att det helt enkelt fick bli två middagar denna dag, haha! Jag ville ju inte missa någon av dem. :-)
Först på tur stod den franska/italienska restaurangen Coma. Enligt mitt sällskap (som hade ätit där förut) var denna restaurang verkligen värd att återvända till, så vi satte oss ner på en innergård omgiven av gula hus och gröna träd. Bill och Per-Åke lyxade till det med sniglar till förrätt, men jag hoppade över det med tanke på att en till middag väntade om några timmar. Jag fick iallafall smaka en snigel, och det var första gången för mig! Till huvudrätt valde vi alla varsin pasta och min innehöll musslor och scampi. En riktig matdröm, alltså! Vill redan gå tillbaka för att smaka något annat på deras meny också.
Melina har för tillfället praktik i en annan stad så klockan nitton fyrtiofem stod jag vid järnvägstorget redo för att ge henne en bamsekram. Jag saknar henne verkligen så mycket här i Helsingfors! Vi gick till den mexikanska restaurangen Maya och satte oss på deras uteservering. Jag älskar sommarkvällar när man kan sitta ute hur länge som helst utan att frysa! Vi beställde iallafall snabbt in en strawberry margarita och en mojito. Det var så himla gott! Sedan valde vi också varsin fylld tortilla. Gissa om jag var m ä t t efter detta!? Men det var det värt, det blev verkligen en härlig kväll. 

SAKNADEN EFTER EN SOMMAR MED FAMILJEN

Sommar i Kristinestad. <3
 
Sommarhelsingfors i alla ära, men de senaste dagarna har jag verkligen saknat familjen och sommarkristinestad extra mycket. Jag njuter av varje sekund här, men sommaren i en storstad är inte samma sak helt enkelt. Jag längtar efter att få tillbringa kvalitetstid på mitt happy place - villan, sola på bryggan vid havet, cykla till camping för att äta glass, åka båt på spegelblankt hav, äta mamsens och papsens goda grillmat på glasverandan samt bada badtunna i solnedgången. Ååh, det bästa jag vet! Jag ser ju nog också verkligen framemot en sommar i Helsingfors och allt vad det innebär, men högst upp på önskelistan står ändå några dagar av riktig sommar tillsammans med familjen i hemstaden. <3

OM EN JULKLAPP I MAJ

Både jag och Bill presenterade våra examensarbeten samma dag och för att fira denna milstolpe hade vi bokat bord på restaurangen Muru. Vi hade fått ett presentkort dit till julklapp av mina svärföräldrar och tyckte att detta var ett perfekt tillfälle att använda det. Presentkortet bestod av en fyrarätters middag av dagens meny, och eftersom jag är lite kräsen var jag faktiskt aningen nervös innan middagen eftersom jag inte visste vad som stod på menyn just denna kväll. Maten visade sig dock vara alldeles himmelskt god och både det röda och det vita vinet var absolut bland topp tre jag druckit. Kallrökt lax med potatissallad, renkött med palsternackspuré, ostbricka med körsbärschutney och mandelkaka med rabarber. Vi åt upp prick allt och önskade samtidigt att det aldrig skulle ta slut, haha! Hit går vi gärna igen, och det rekommenderar jag er också att göra. :-)

FEELISEN NÄR MAN HAR PRESENTERAT EXAMENSARBETET

Vi gjorde det!! I onsdags presenterade vi äntligen vårt examensarbete och i torsdags skrev vi mognadsprovet. Allting gick toppen, till och med bättre än förväntat, och vi fick cirka bara himla bra feedback! Nu är det därmed två väldigt lättade och lyckliga tjejer som får pusta ut. Jag är så så stolt över både oss och vårt arbete. Vinnarkänsla deluxe. 

EN AW I SOLEN VID HAVET

Jag har valt att ta några extra dagar ledigt denna vecka på grund av att 1. vi ska presentera vårt examensarbete, 2. Bill är här och jag vill umgås med honom så mycket jag kan och 3. vädret är ju så himla härligt. Jag menar lixom, vem vill inte hellre tillbringa dagen ute i solen än inne när det är närmare trettio grader utomhus? Fördelen med att själv få bestämma när man jobbar är helt okej med andra ord. ;-)
Iallafall, i måndags jobbade jag ändå och när jag fick checka ut åkte jag direkt till stan för att möta upp Paulina när även hon slutade jobbet. Efter lite beslutsångest angående uteservering valde vi slutligen att gå till Allas Sea Pool för en afterwork. Jag fick själv komponera ihop en jättegod sallad och till det valde jag en kall cider.
Därefter avnjöt vi mat och dryck i deras solstolar på terrassen. Det var så skönt att sitta där i solen och bara prata och njuta av en varm sommarkväll.
Avslutningsvis åt vi för min del årets första bollaglass också. Ååh! Jamen, ni ser ju hur glad man blir av det. Alltså jag kan (och tänker) verkligen inte sluta tjata om hur himla h ä r l i g t detta väder är!!

OM NÄR SOMMAREN KOM

Perfekt terrasshäng. <3
 
Även om det varit soligt och fint väder huuur länge som helst nu, var det först till helgen som värmen kom och det blev sommar påriktigt. Självklart har vi alltså hängt i solen alla dagar! Det är dessutom så otroligt varmt att det blir alldeles för hett att bara ligga och steka, så vi sysselsätter oss med att spela otaligt många omgångar volleyboll, läsa böcker, lyssna på musik och äta massvis med glass. Det är så roligt att vi varje dag samlas ett stort gäng med både vänner, vänners vänner och nya bekanta och sedan tillbringar vi den soliga dagen tillsammans! Även om vi börjar bli lite bortskämda med det här ljuvliga vädret nu är jag verkligen tacksam över varje sekund!! Man måste ju verkligen njuta så länge det varar. :-)
 
Under lördagseftermiddagen fick jag dessutom äntligen äta årets första grillmat då Bill och jag grillade kyckling, majs, halloumi och vitlöksbröd. Det smakade alldeles fantastiskt tillsammans med en kall somersby!! På kvällskvisten hade vi ännu feelis för terrasshäng i solnedgången så vi åkte in till stan och mötte upp Erika och hennes kille Alexander. Vi traskade därefter upp till Loistes takterrass för att dricka bubbel/öl/vin. Alexander fick förövrigt godkänt, eftersom han direkt erbjöd sig att fotografera, hehe. ;-) När solen hade gått ner bestämde vi oss för att fortsätta på drinkar till Pastor innan vi avslutade en himla trevlig kväll. Vi var hemma runt midnatt så att vi kunde stiga upp i tid för att fånga solen följande dag också. Har jag förresten sagt att jag älskar sommaren? 

OM EN HÄRLIG TORSDAG & EN PIRRIG FREDAG

Hej på er solstrålar! Det blir lite längre mellan uppdateringarna på grund av det l j u v l i g a vädret. Jag vill lixom fånga varje sekund av solen utomhus och det hoppas jag faktiskt att ni också gör. :-) Nu backar vi iallafall tillbaka några dagar. På torsdagen stod det ledig dag i kalendern och dagen blev så härlig! Jag hängde i solen med massa vänner och bekanta hela dagen och vi åt även årets första picknick. Följande dag kändes det som måndag på jobbet men det allra bästa var ju att det faktiskt var fredag och att det vankades helg igen. Kvällskvisten bestod av cider, kompisgäng samt lekar ute på gräsmattan. Vid tjugotvå nollnoll hämtade jag äntligen min favorit från flygfältet och fick därefter somna i hans armar. Livet bjuder på så himla underbara dagar just nu. PUSS.

KÖRSBÄRSBLOMMOR I KUNGSTRÄDGÅRDEN

Ett rosa paradis!!
 
Ett skepp kommer lastat med ljuvliga körsbärsblommor från Kungsträdgården. Åh, de rosa körsbärsträdena var verkligen en dröm! Jag kunde inte sluta beundra (eller fotografera) alla fina blommor. Dessvärre var det ju sisådär lika många människor som körsbärsblommor i Kungsträdgården en dag som denna, så det var omöjligt att få folktomma bilder.. Oavsett var detta rosa blomparadis faktiskt bland det vackraste jag sett. <3

SKÖNA DAGAR I SOLEN

En härlig vårkväll. <3
 
I fredags när jag slutade jobbet insåg jag att jag hade en helg med n o l l planer framför mig. Eftersom jag inte ens kom ihåg när det senast hände beslöt jag där och då för att det fick förbli så. Det resulterade sedan i att jag hade en SÅ skön helg och gjorde bara saker som jag kände för, i ett väldigt långsamt tempo. Jag fixade ihop fredagsmys och tittade på Let's Dance, hade långa sköna morgnar med en god brunch framför Wahlgrens Värld samt hängde i solen med vänner och en ny bok hela dagarna. Jag blev så brun på bara en liten stund! Pepparkaksbrännan återvänder sakta men säkert efter en väldigt blek vinter och det känns så bra. Haha! Nu är en ny jobbvecka redan på gång, men det ljuvliga vädret bara fortsätter. Igårkväll ville Jens och jag fånga solskenet och värmen så vi gick på en himla lång promenad. Två timmar senare hade vi babblat på om allt mellan himmel och jord, spanat på fåglar i ett fågeltorn, gått både längs med stranden och längs en naturstig samt konstaterat himla många gånger hur härligt det var. Kvällar som dessa gör mig glad. <3

OM VALBORG & FÖRSTA MAJ

Årets glada vappenfirande. <3
 
Kameran hängde tyvärr bara med vid välvalda tillfällen, så jag tänkte att jag sammanfattar tre dagars firande med dessa bilder ovan. Jag fick universums bästa människa med mig hem från Stockholm, och dessutom hade vi även bjudit över hans bästisar, så det var med andra ord fullt hus under hela valborg. Jag hade också bestämt mig för att ha en vappenballong i år och när Olaf dök upp var han ett självklart val. Iallafall. När vi återvände till Helsingfors var den årliga beer pong-turneringen uppe hos boysen redan i full gång, så vi hängde på direkt. Senare på kvällen förvandlades turneringen till en förfest och slutligen traskade vi iväg till Werket där vi dansade till gamla godingar. Vi inledde valborgsmässoafton med att jag bjöd in hela gänget till vappenbrunch. Det serverades allt från fruktfat och skumpabål till färskostar och munkar. Efter några timmar begav vi oss in till stan och klockan aderton nollnoll var det dags för mösspåläggning vid Havis Amanda tillsammans med resten av Helsingfors. På kvällskvisten ordnades det hemmafester runt hela Byholmsgränden. På första maj vaknade vi upp till grått och regnigt väder, men så småningom traskade jag iväg på ännu en brunch. Dessvärre blev den inte långvarig alls och jag bestämde mig för att gå hem till de andra istället. På eftermiddagen kramade jag alla pojkar hejdå och satte punkt på vappenfirandet tjugohundraaderton. Valborg är alltid lika härligt!

OM EN HELG I STOCKHOLM

Min älskling och jag blev bjudna på en lyxweekend i Stockholm av hans alldeles för snälla och gulliga föräldrar!! Jag flög från Helsingfors och mötte upp resten av gänget som kom från Åland. Vi fikade på Mr Cake och hela cafét var verkligen fyllt av magiska bakelser. Dessutom, träffade vi till och med på Roy Fares himself. Vi bodde på Elite Hotel Marina Tower beläget i Saltsjökvarn, vilket innebar en härlig båttur till och från hotellet. Hotellet hade också ett spa och där njöt vi en eftermiddag. Vi kopplade av i bubbelpoolen, testade olika bastun, åt snacks i våra badrockar samt simmade i poolen. Vi åt trerätters middag i restaurangen bredvid hotellet, SQ Bar & Restaurant - charkbricka till förrätt, hummer till varmrätt och fudgekaka till efterrätt. Allting var himla gott, men fudgekakan kan ha varit den godaste efterrätten jag någonsin ätit. Vi traskade runt i parker, på gator samt i butiker och drack bubbel på en hotellbar för att vila fötterna. Vi åt också den godaste hotellfrukosten jag ätit och den innehöll bland annat chiapudding med massa toppings, egengjorda våfflor med nutella samt ostbricka och massa frukt. Slutligen, sist men inte minst, råkade vi till min lycka pricka in körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Alltså, det var så himla himla vackert!! Blommorna förvandlade hela stället till ett rosa fluffigt paradis. Tack för en perfekt helg. <3

TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN

Två vappenbilder från min instagram, aivilos.
 
Tjolahopp! Efter fyra ljuvliga och lediga dagar är det dags att återvända till verkligheten. Jag har såklart massa bilder att dela med mig av, men tänkte att jag bara kikar in snabbt här nu ikväll och så skriver jag mera om både Stockholm och vappen sen. Det roliga vappenfirandet tog på mina krafter och dessutom har jag en lång dag framför mig imorgon, så jag behöver prioritera sömnen nu. Det väntar jobb från nollåtta trettio till tjugo trettio eftersom jag förutom mitt vanliga jobb nämligen också ska vikariera min praktikhandledares träningsgrupper. Jag är iallafall tacksam över att jag är sysslesatt. :-) Vi hörs! PUSS.

RSS 2.0