EFTER EN PERFEKT HELG

Favoriter. ♥♥♥
 
Hej finisar. Jag kom hem till Helsingfors igen på söndagskvällen, efter en alldeles alldeles toppenbra helg! Ska berätta mera sen i ett skilt inlägg. :-) Väl hemma var middagen serverad (jag har det verkligen lyxigt!) och därefter blev det massa mys. Måndagen innehöll en sovmorgon, en engelskalektion, en lång powernap och tentplugg. Idag vaknade jag upp i feber och halsont, så jag har därmed legat i sängen och mått dåligt precis hela dagen. Bill har passat upp mig både under natten och hela dagen, och dessutom kom han hem med årets första fastlagsbullar. Jag älskar fastlagsbullar! Och jag har universums bästa pojkvän! PUSS.

OM EN EFTERLÄNGTAD HELG

Mina pinglor. ♥
 
Hej där finisar! Jag sitter för tillfället i tåget påväg mot Vasa. Där vankas det en efterlängtad bästishelg med massa roligt program! Dessutom ska jag möta upp mamsen och mina systrar för en fika när jag kommer fram, så det blir många kära återseenden denna helg. Jag hade nog inte så mycket annat på hjärtat, utan ville bara önska er en trevlig helg. PUSS.

MÅNDAG, TISDAG, ONSDAG, TORSDAG

Kinderkaka - veckans stora projekt, haha! 
 
Måndag. Hade lyxen att få inleda måndagen med en sovmorgon och sedan hade vi skola hela eftermiddagen. Därefter körde "HOSK:en sportar" igång, så då var det dags för en himla tuff bodyweight-träning. Resten av kvällen bestod bara av filmmys.
 
Tisdag. Genomled min kanske topp tre värsta träningsvärk någonsin. Hatkärlek, alltså. Annars såg dagen ungefär likadan ut som förra veckans - jumppa, stan och gym. På kvällen hade Erika, Jennie och jag bestämt oss för att baka. Efter många om och men, blev resultatet kakan ni ser på bilderna. För att göra en lång story kort fick vi kasta bort den första kakan som flickorna hade ansvar för och sedan improviserade jag fram den andra, haha! Eftersom projektet tog rätt så mycket längre än vi hade tänkt, hann vi också få besök av boysen. Den andra kakan blev iallafall himla god! 
 
Onsdag. Skoldagen var lång och när jag kom hem stupade jag i säng och vaknade några timmar senare. Hoppsan! Klockan tjugo nollnoll hade vi dejt med flickorna igen. Vi avverkade samtalsämne efter samtalsämne medan vi mumsade på vår kinderkaka.
 
Torsdag. Vi hade en kort skoldag och sedan fixade jag en praktikplats åt mig. Skönt att äntligen ha det överstökat, även om det varken blev plan A eller B.. På eftermiddagen fick Bill bokstavligen släpa mig till gymmet, men väl där och i synnerhet efteråt kändes det förstås härligt. Avslutningsvis hade Jennie och jag bastukväll, så himla skönt alltså! NU måste jag packa min väska, för imorgon åker jag iväg på ett litet äventyr! 

OM EN VINTERPROMENAD, EN LÖRDAGSKVÄLL & TJEJMYS

I lördags visade vintern sig från sin bästa sida, så vi åkte till Hagnäs och vandrade längs med strandkanten där. Så fint! Till middag gjorde vi supersmarriga vege- / halloumiburgare och därefter traskade vi iväg för att köpa lördagsgodis, vilket vi sedan avnjöt framför en film. Söndagen började effektivt med städning och tvättstuga, men jag kände mig inte alls på topp så resten av dagen bestod av soffläge. På kvällen hälsade jag på uppe hos Jennie, vi drack varsin kopp te och babblade bort några timmar med tjejsnack. Lugna livet. 

BACK TO BUSINESS

I onsdags ägde Back to Business rum. Började med några glas vin hos Soffan och sedan förfestade vi hos Jens och Arthur där lägenheten som vanligt var full av bekanta och obekanta vänner, haha. Vid midnatt åkte vi vidare till Maxine och dansade. Lite för rolig kväll! ;-) Torsdagen däremot rörde jag mig inte överhuvudtaget ur sängen, med undantag av när vi hämtade bakispizza..

EN SAMMANFATTNING AV LITE FÖR MÅNGA DAGAR

Couscous-sallad. / Fika på stan. / Älskling och jag. / Tulpaner. / Halarkalas med Erika. / Werket. 
 
Men hallå där! :-) Här blev det ju himla tyst efter att jullovet tog slut. Helt ärligt har jag varken haft motivation eller någonting att skriva om sedan jag kom tillbaka till Helsingfors. Förra veckan bestod mestadels av bara skola, där vi dessutom har ett rätt så fullt schema nuförtiden. Sedan får jag ju umgås med min favorit tjugofyra sju igen, vilket gör mig så himla lycklig! I fredags var det dags att inviga Werket, så då fick vi äntligen dansa i våra halare. Sådär annars har vi storstädat lägenheten, dekorerat med fina tulpaner och testat på nya maträtter (= min mästerkock har skämt bort mig med goda middagar). På tal om mat, så har vi också bestämt oss för att försöka äta mer vegetariskt. I måndags hade vi skola från nollnio nollnoll till sexton nollnoll och i tisdags hade vi bara en lektion där vi nu har bytt ut seniorjumppan till klienter som har en utvecklingsstörning. Känner att det kommer bli himla lärorikt och nyttigt! Eftersom vi därmed nästan hade en ledig tisdag tillbringade vi den bland annat med shopping, fika, lunch, gym och serietittande. I onsdags hade vi en lång skoldag igen och det är ungefär så mitt liv ser ut just nu. Som ni kanske kan se på bilderna kapade jag också av mitt hår före jag återvände till Helsingfors, och jag trivs lika bra som förra gången. Ja, det var väl det. En lång och flummig text, hehe. :-) Vi hörs snart igen, jag lovar! PUSSHEJ. 

OM EN VACKER VINTERDAG

Det hade snöat över natten, så i lördags vaknade jag upp till ett fint snölandskap. På dagen gick jag och mamsen ner till strandpromenaden, och sedan gick vi vidare ut på isen. Det var så himla härligt med en ispromenad och solens strålar! På kvällskvisten var det dags för pulkbacken med Malin och Alexia. Vi hade verkligen så roligt när vi raceade ner för backen, kände oss lyckliga som små barn igen. :-) När vi sen var klara med pulkandet drack vi varm kakao och grillade. Dagen var ett perfekt avslut på jullovet! 

VINTER, MYS & RESOR

I onsdags var jag återigen hemma hos mamma och pappa och här stannar jag nu tills söndag. De senaste dagarna har jag nog inte gjort så himla mycket, faktiskt. Känner att det börjar räcka med ledighet nu igen, är mest bara slö och rastlös. Vintern kom på besök och jag har bara myst i soffan med filten eller njutit av värmen från vedspisen och kakelugnen medan det varit sisådär minus tjugo utomhus. Mest letar vi resor och drömmer oss bort till varmare breddgrader. Jisses så många paradisställen det finns, alltså. 

OM NÅGRA DAGAR PÅ ÅLAND

Tre från Åland.
 
Hej på er finisar! Hade en liten bloggpaus de senaste dagarna för att få spendera prick all tid med Bill och hans familj. Dagarna har mest innehållit mat och mys, precis så som ett jullov ska vara. Vi har lunchat på stan - både på Iva och på Indigo, vi har kollat flera säsonger av SKAM (och fastnat precis som alla andra), vi har hälsat på Bills mormor, vi har ätit middag på Stallhagen, vi har varit på zumba, vi har blivit bjudna på brunch, vi har firat nyår tillsammans med Bills vänner, vi har kollat på Sällskapsresan, vi har spelat bordshockey (och jag var en himla dålig domare, hehe), vi har ätit raclette, vi har gått promenad med hundarna, vi har lyxat till det med hallonsorbet och cava, vi har lyssnat på Adeles konsert på tv:n och vi har planerat året tjugohundrasjutton. Några himla bra dagar, med andra ord. PUSS. 

NYÅRET

Strawberry margaritas. Sprakastickor. Trerätters middag. Pärlklänning. Champagne. Raketer. Nyårspussar. Dans. Vi hade ett så himla härligt nyår, alltså! 

GOTT NYTT ÅR 2017!

♥♥♥

RSS 2.0