EN DAG VID HAVET

Ännu en ledig dag har seglat förbi och jag har tillbringat den på villan. Med andra ord: på bästa möjliga sätt. På kvällskvisten åkte vi ut på en skön båttur och när vi kom iland var det alldeles vindstilla och såå varmt nere vid bryggan. Underbart. Jag hör SÅ hemma vid havet. ♥
 
Jag har nu två himla bra lediga dagar bakom mig och nu är jag redo för helgjobb fredag lördag söndag. Dessutom inleder jag nu en jobbperiod med hela fjorton jobbpass på femton dagar. Bara att kämpa på!

OM EN HÄRLIG ONSDAG

Har en ledig och så härlig onsdag bakom mig! För det första bjöd vädret på SOL och sen har jag gjort massa trevliga saker. Denna bild knäppte jag ikväll vid strandpromenaden. Kstad är verkligen himla fint på sommaren, alltså. ♥
Iallafall. Jag började dagen med att åka till sjukhuset och sen gick mamsen, ungen och jag runt på stan tillsammans med mormor. Väl hemma igen slängde jag mig i solstolen och låg där hela eftermiddagen. 
På kvällskvisten kom jag och ungen på att vi skulle spela kubb. Efter några (jämna) matcher bytte vi sedan till "mölkky" och spelade med våra egna regler.
Därefter fortsatte vi med crocket och avslutade med tennis. Det blev med andra ord slutligen en fyr-kamp. Superkul! Trots en överlägsen ledning fick jag dock se mig besegrad till slut. Känner att jag behöver revansch en annan dag, hehe. 
Efter tävlingen hörde mamma av sig, hon ville nämligen testa på stadens nya glasskiosk. Vi cyklade därmed iväg till Jungman och beställde varsin gelato. Mycket väl godkänt! Efteråt var mamsen och papsen här hemma och "hälsade på" i någon timme. Det var trevligt och bjöd på många skratt. 

EN TISDAG I FRÅGOR

Dagens mående: Bra! En aningen trött bara. 
 
Dagens frisyr: En slarvig hästsvans slash toffs, som jag slängde ihop nollfem trettio imorse. 
 
Dagens planer: Hade inte några andra planer än att jobba. Resten av dagen gjorde jag vad jag kände för. 
 
Dagens saknad: Min åländska prins. Saknar honom så mycket att det tar ont i hjärtat. 
 
Dagens tråkigaste: Alltså detta väder. VARFÖR kan det inte bara vara sol och varmt någon gång? 
 
Dagens finaste: Två lediga dagar väntar på mig. Ah, vad skönt. 
 
Dagens tanke: Greklandsbilderna är redigerade, men jag sitter och klurar på hur jag ska dela upp dem. Hmm..
 
Dagens låt: Jag ser faktiskt på Allsång på Skansen i skrivande stund, så alla härliga allsånger. :-)
 
Dagens svåraste: Att boka in en träffis som passar för prick alla bästisar, hehe. 
 
Dagens dricka: Har bara druckit vatten. 
 
Dagens längtan: Till månadsbytet juli-augusti. Ska berätta varför senare.
 
Dagens köp: Inget. Eller jag tankade ju bilen, så bensin då.
 
Dagens mat: Det serverades pasta på villan.
 
Dagens vill ha: Oj, jag känner mig faktiskt rätt så nöjd för tillfället. Men SOL!!
 
Dagens kärlek: Jag blir bara mer kär för varje dag som går. Jag älskar dig, Bill.

MIDSOMMARAFTON

♥♥♥
 
Jag firade som sagt min midsommarafton tillsammans med vänner, närmare bestämt med min bästa Sandra och ett helt gäng andra. Vi åkte båt ut till en holme, där vi sen hängde på en stuga. Vi åt midsommarmiddag med allt gott man kan tänka sig, tog de obligatoriska midsommarbilderna, fick oss goda skratt prick hela tiden, spelade beer pong, myste vid brasan och vissa vågade sig till och med på bastubad och ett dopp i havet. SÅ mysigt och roligt. 

GLAD MIDSOMMAR!

Midsommarkransen & midsommarklänningen.
 
Det blev en väldigt lugn, men himla mysig midsommar för min del. För första gången på länge var jag faktiskt ledig på midsommarafton. Dagen bestod således av midsommarkransbindning, midsommarlunch med familjen och midsommarfirande på en stuga med vänner. Prick hela midsommardagen var jag på jobb, men det gjorde inget på grund av ösregnet utanför. När jag checkade ut bytte jag om till den största stickatröjan och landade på villan för mys med mamma och pappa. Midsommarsöndagen befann jag mig också på jobb och efteråt blev jag bjuden på grillat samt tårta. Nu är det villamys som gäller igen, och det kan ju vara det bästa avslutet på midsommarhelgen. 

JAG ÄR TILLBAKA

Älskade Åland. 
 
Hej, hej, hej! :-) Det var längesedan! Grekland var iallafall underbart, även om det inte blev som vi hade tänkt oss. Vi fick tyvärr ändra våra planer, men slutligen blev det så bra det kunde bli ändå! Huvudsaken var att vi fick vara tillsammans. <3 Vi pausade en natt i Stockholm påvägen tillbaka också och sedan kom vi äntligen fram till Åland. Hann fira Bills lillebror Ville på födelsedagen, träffa Bills bästisar Robin och Linus, traska runt i båthamnen samt luncha på Indigo. Sedan var jag tvungen att hoppa på båten igen, även om jag gärna hade stannat på Åland resten av sommaren. De senaste fyra nätterna har jag dock sovit på fyra olika ställen och det känns som om jag har rest i flera dagar nu. Dessutom har jag levt i en kappsäck i en månad. Så som ni förstår är det ändå rätt skönt att landa hemhemma lite. Idag är iallafall min sista lediga dag och sedan börjar jag jobba passligt till midsommarsrusningen. Dagens program består av uppackning, tvätt och bildredigering. Vi hörs! PUSS.

BETTER TO SEE SOMETHING ONCE, THAN TO HEAR ABOUT IT A THOUSAND TIMES

Åh, kan inte fatta att det äntligen är dags alltså! Har nog aldrig längtat och väntat så mycket på en resa någonsin förr. Två veckor runtom ett av mina drömresmål tillsammans med min absoluta favoritperson. ♥ Ja, ni hör ju själva. Grekland - du är SÅ efterlängtad!!

LOVIS STUDENT


SNAPSHOTS FRÅN ÅLAND

Middag på båten. / Redo för examenskalas. / Fix inför studentkalas. / Bastukvast.
 
Vi tog båten från Helsingfors på torsdagseftermiddagen och var framme på Åland vid soluppgången på fredagen. På båten åt vi riktigt goda burgare, strövade runt i taxfreen, såg på film och sov några timmar. Under fredagen sen så skötte vi några ärenden på stan, firade Bills kusin som tagit examen, fixade det sista inför Lovis studentkalas och hade mini-spa i bastun. 

OM ATT NJUTA AV LIVET

Grillmat kan vara det godaste och somrigaste jag vet! Kyckling, halloumi, majs och inlindade champinjoner - prick alla mina favoriter. 
En rolig bastukväll på en takbastu med prick hela härliga gänget. 
Sommarlovsfirande med gullisarna vid alldeles ljuvliga Löyly. Vi åt gott och drack både vin och drinkar samt njöt av utsikten av havet. Bästa!

RSS 2.0