MAMMAS & STORASYSTERS FÖDELSEDAG

Fyra generationer. <3
 
Den tjugosjätte december firade vi mamsen och min storasyster som fyllde år! Jag tycker att det är så himla coolt att de fyller år på samma dag, alltså. Tillsammans fyllde de åttio jordsnurr och vi firade dem med presenter, god middag och tårta. När vi alla fyra generationer en gång var samlade ville jag också att vi skulle ta några snabba fotografier, så papsen fick agera fotograf :-) 

VINTERPROMENADER

Juldagen till ära kom äntligen snön och mamsen och jag begav oss ut på en vinterpromenad runt staden. :-) Det var en himla mysig promenad då allting var täckt i snö, och dessutom var det himla skönt att få lite frisk luft.
På eftermiddagen drog jag ännu med mig ungen ut för att fotografera lite. Det kom ju verkligen inte så mycket snö, men jag var ändå lycklig över att allting var vitt och att det blev lite ljusare utomhus!
På annandag jul anlände gullegrisen och min storasyster, och då gick vi alla flickor ut på en ny vinterpromenad. Solen kikade fram lite bakom molnen och det knastrade under skorna när vi gick. Och Lykke var så himla söööt, hehe. <3

OM JULAFTON & JULDAGEN

Ett bildregn från vår mysiga julafton! <3
 
Nu tänkte jag bjuda på massa fotografier från en mysig julafton! Vi inledde julaftonsmorgonen med risgrynsgröt, laxsmörgås samt glögg innan vi började göra oss julfina. Sedan packade vi in alla julklappar i bilen, svängde in till kyrkogården för att tända ljus och styrde därefter mot Vasa. I år firade vi jul hemma hos Lykke tillsammans med familjerna från både hennes mammas och pappas sida. Vår familj har inte heller firat jul tillsammans på tre jular, så det var ljuvligt att prick hela familjen nu var samlad. Julafton bjöd på julglögg, julgodis, julmatsbuffé, julfotografering och julklappsutdelning. Det var precis så som en julafton skall vara! Men denna jul blev ändå speciell, eftersom det ju var lilla söta tomtenissens första jul. <3
 
På juldagen myste jag mest här hemma i soffan samt åt mera julmat och julgodis, men mot kvällen åkte jag iväg för att träffa mina fina vänner. Hela gänget befann sig faktiskt i Kristinestad över julen, så det var himla roligt att vi kunde träffas alla på samma gång. <3 Vi drack glögg, babblade i mun på varandra och skrattade massor. När det började närma sig midnatt skjutsade jag pinglorna till hotellet för en juldagsutgång och själv åkte jag hem för att knapra antibiotika, haha. Jag avslutade min kväll med att se en julfilm med mamsen och papsen. :-)

ÅRETS JULFOTOGRAFIER

♥♥♥♥♥

EN JULHÄLSNING ÅT ER

GOD JUL, GULLISAR! <3
Hoppas ni får en dag fylld av glädje, kärlek och frid!

DAN FÖRE DOPPAREDAN

Igår var det fjärde advent och då tände vi det fjärde ljuset! Jag tycker att december har gått så himla fort. Tänk att det är julafton imorgon! 
Under julledigheten har vi som tradition att pussla, och årets första julpussel har redan påbörjats. Alltså ååh, vad söt Dumbo är!! <3
Mamsen och jag har varit till kyrkan för att sjunga och lyssna på De Vackraste Julsångerna. Det var verkligen såå fint och stämningsfullt. Att sjunga tillsammans med en fullsatt kyrka var himla mäktigt!
En liten tomtefabrik. Mamsen har bestämt att prick alla våra julklappar måste matcha, så i detta hus har vi i år bara röda paket, haha! 
Just nu sitter vi och tittar på Bingolottos uppesittarkväll med familjen och till det har jag trollat ihop en ostbricka. Jag fick en äppelglögg som julgåva på jobbet, så den passar vi på att dricka till! 

NÄR VI KLÄDDE JULGRANEN

Tänkte snabbt bjuda på några fotografier från när vi klädde granen! När jag anlände till Kristinestad tog papsen in granen och sedan fick jag och ungen dekorera den. Vi brukar alltid ha mycket julgransbollar och pynt i granen och den blir alltid lika fin. <3 Imorgon ska jag knäppa mer fotografier på både julgranen och alla julklappar. Det verkar som om alla varit himla snälla i år, för under granen ligger nu massa paket. :-) 

DEN BÄSTA ÅRLIGA JULBRUNCHEN

Julbrunch. <3
 
Här kommer ett bildregn med fotografier från gårdagens traditionsenliga julbrunch! Eftersom jag fortfarande inte var helt frisk så fick jag ansvar för dekoration och upplägg, medan de andra fixade ihop all mat i köket. Årets julbrunch bestod av salta julstjärnor med fiskröra, hembakat bröd, piroger och äggsmör, fruktbricka, smoothie, avokadoröra, grönsaker och pålägg, fröknäcke, söta kex samt drycker. I år hade jag också komponerat ihop en juldrink som vi skålade i! :-) Ååh, vad allting smakade ljuvligt - och ååh, vad mätta vi blev efteråt, haha! Våra mattraditioner är alltid lika lyckade och jag är så glad över att vi har dessa och varandra. Trots att vi hängde tillsammans prick hela dagen kändes det faktiskt som om timmarna inte räckte till denna gång. <3 

OM JULGRANEN, JULBRUNCH & JULSÅNGER

Mini-julgranen i vår lägenhet. <3
 
Jag kom på att jag inte visat vår lilla julgran hemma i lägenheten, så här är några fotografier på hur den ser ut i år! Rött, guld, glitter och massa ljus. :-) Helst skulle jag vilja ha en äkta gran, men eftersom vi aldrig ändå är hemma under juldagarna känns det ju ändå ganska onödigt.. Så därmed får denna julgran sprida julmyset! 
 
Annars då? Julledigheten började ju verkligen inte alls så som jag hade tänkt. Jag vaknade upp med förskräcklig halsont här hemma hos mamma och pappa och efter ett besök till sjukhuset konstaterades det att jag har angina. Alltså hur är detta möjligt och vad händer med mig?? Jag är ju sjuk prick hela tiden och jag börjar bli riktigt TRÖTT på det, som ni säkert kan förstå. Igår tillbringade jag dagen mest i sängen, men eftersom jag påbörjade antibiotikan så pass snabbt mår jag redan bättre idag! Och det är himla tur, för idag vankas nämligen den årliga julbrunchen med mina pinglor och ikväll ska vi och lyssna på en julkonsert. Sedan borde jag också paketera in de sista julklapparna - men vi får se hur mycket hälsan tillåter. :-)

EN EFTERLÄNGTAD JULLEDIGHET ÄR HÄR

Hälsningar från en som firar sin första dag av julledigheten!! Igår fick jag checka ut från jobbet och därefter körde jag direkt hem till mamsen och papsen. Bilfärden gick snabbare än vanligt, men det kanske kan bero på att jag spelade och sjöng julsånger för mig själv hela vägen, haha. :-) Nu väntar en himla lång ledighet och först vankas det en hel julvecka fylld med massa mys i Kristinestad. Jag missade ju alla julbravader ifjol då jag befann mig på varmare breddgrader, så jag är verkligen extra pepp på JUL och MYS i år! <3

SISTA FOTOGRAFIERNA FRÅN HELSINGFORS

Det var den trettonde december aka luciadagen när jag anlände till Helsingfors, så efter att jag hade mött upp Erika traskade vi raka vägen till Senatstorget för att få se Finlands lucia! För femte året i rad har jag nu sett henne skrida ner för Domkyrkans trappor, så det är verkligen en tradition. Och en mysig sådan. :-)
Jag sov hos Erika under helgen och då fick jag även se hennes nya lägenhet för första gången! På söndagsmorgonen fixade vi ihop en brunch hemma samtidigt som vi tände det tredje ljuset i adventsljusstaken. Brunchen bestod av fyllda croissanter, smoothie, overnight oats, frukt, juice och kaffe slash te. Mums! 
Jag har ju sagt det många gånger förut, men jag tänker säga det igen - Helsingfors har verkligen universums finaste julbelysning! Hela staden bara glittrar. <3 Jag fick beundra julljusen runt om i staden och passade på att njuta extra mycket detta år. 

FOOD FOOD FOOD

Helgen i vår huvudstad innehöll många matupplevelser och jag besökte tre favoritrestauranger med tre favoritpinglor. <3 Jag tänkte att vi tar en titt på dem! 
Yesyesyes. Här åt jag och Erika på fredagskvällen. Vi fick middagsplatser vid bardisken och det var faktiskt en succé. Det var trevlig stämning och vi kunde både se på och prata med kockarna medan de jobbade. :-) Vi beställde in fem olika maträtter som vi delade på samt varsin cocktail. Allt var verkligen så himla gott! Mina favoriter blev ändå halloumifriesen (såklart) och rödbetsrisotton. Himla himla trevlig middag! 
Green Hippo. Trippeltrubbel hade bokat in en brunch på lördagen och det var alldeles ljuvligt att vi alla tre var återförenade igen. Green Hippo har de godaste avokadosmörgåsarna, så vi valde alla varsin sådan och  så fyllde vi på med smoothie bowls, bananplättar och drycker. Tack för en mysig förmiddag Erika och Sarah. <3
The Cock. På lördagkväll mötte jag upp saknade Melina och efter en lååång kram styrde vi stegen mot ännu en favoritrestaurang. Trots att det var fullbokat lyckades vi lura till oss ett bord, haha! Alla gånger jag har varit här har jag beställt deras tryffelrisotto och denna gång var inget undantag. Den är helt enkelt för god för att väljas bort. :-) Vi beställde alltså varsin tryffelrisotto och delade även på husets pommes frites med bearnaisesås. Sedan skålade vi i varsitt stort glas rött! Vi babblade bort tre timmar och det var SÅ trevligt.

JULMYS I HUVUDSTADEN <3

Julmarknad vid Domkyrkan. <3
 
I lördags hade jag och min Erika det så här ljuvligt! Vi besökte julmarknaden vid Domkyrkan och där traskade vi runt bland alla små, söta och juliga marknadsstånd, drack glögg och varm choklad samt knäppte fotografier framför karusellen. :-) Det var verkligen så himla himla mysigt och vi fick massa julkänslor. <3 Prick hela min helg i älskade Helsingfors var förövrigt himla härlig och jag har ytterligare några inlägg att bjuda på från de bravader vi gjorde. Ni får helt enkelt hålla utkik! 

DU ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN, FREDAG

Alltså - äntligen fredag!! Den här veckan har varit riktigt tuff på jobbfronten, så jag längtade till fredag redan på tisdagen, haha. Men nu har jag fått checka ut från jobbet och sitter faktiskt på bussen påväg till.. Helsingfors!! Jag ska tillbringa helgen i vår älskade huvudstad tillsammans med mina favoritpinglor. Vi har bokat in roliga bravader prick hela helgen och jag är så pepp på det! Ååh. <3 Jag ville egentligen bara kika in och berätta om mina planer, så jag ska avsluta här. Hoppas ni får en fin helg. PUSS!

DET MYSIGASTE JULMYSET

Julmyyys! <3
 
Och här bjuder jag på det ljuvliga julmyset som vi hade med Bill och Malin! <3 Det serverades dekorerade pepparkakor, julstjärnor med en salt fyllning bestående av färskost med pepparsmak och soltorkade tomater samt glögg. Spontant ställde vi till med en mini-glöggprovning eftersom vi hade några olika sorters glöggar här hemma. Årets BLOSSA-glögg smakade alldeles förfärligt (haha), medan min favorit nog fortfarande är den enkla, billiga och alkoholfria Marli-glöggen. Jag tycker verkligen att smaken av alkohol i glögg förstör allt faktiskt.. ;-) Iallafall. För att maxa julkänslorna "tände jag brasan" på TV:n och knäppte på julmusik. På bilderna ser ni också att julgranen har fått flytta in! Och så har jag pysslat massa pappersjulstjärnor som jag har hängt upp lite här och där. Vårt vardagsrum är så himla mysigt just nu och julkänslorna sprider sig i hela vårt hem. <3

BAKA PEPPARKAKOR

I söndags bjöd jag in Malin på pepparkaksbakning! Jag är inte så förtjust i själva pepparkakorna egentligen, men jag tycker pepparkaksbakningen är väldigt rolig och så ger det så mycket julkänslor. Dessutom är ju pepparkaksdegen himla god.. :-) Vi dekorerade också pepparkakorna och jag blev verkligen så frustrerad över hur svårt det faktiskt ska vara att få dem fina, haha! Förutom pepparkakor bakade vi också julstjärnor och sedan dukade vi fram allting och bjöd Bill på ett himla julmys. Jag tänkte faktiskt visa det i nästa inlägg, det var såå mysigt. <3

OM LEDIGHET & JULMYS

Julljus. <3
 
Hej på er! :-) Och oj, vad ni har kikat in här flitigt de senaste dagarna - det har ju däremot inte jag.. Och det får jag be om ursäkt för! Istället har jag njutit av en långhelg, påbörjat julmyset ordentligt samt sovit massor. Jag vet inte om det är på grund av lunginflammationen eller om det är den här tiden på året, men jag är bara så förskräckligt trött prick hela tiden. Iallafall. Jag inledde ledigheten med att pynta hela lägenheten med julstjärnor, ljus och ljusstakar och det blev verkligen så himla mysigt här hemma med alla julljus! Självständighetsdagen till ära åt vi hemlagad lyxmiddag bestående av pepparbiff, potatisgratäng, ugnsgrönsaker och rödvin. Mums! Sedan har jag också varit på julshopping på stan med bästa Malin, bakat pepparkakor och julstjärnor, julpysslat samt sett en julfilm per kväll med älskling. Det blir massa julmys nu och jag tycker att det är riktigt ljuvligt. <3 Nu är det bara snön som fattas och jag hoppas verkligen att vi får en vit jul!!

EN MYSIG LILLAJUL

Lilla tomtemors första lillajul. <3
 
Så här mysig var min lillajul! Jag firade den tillsammans med prick hela familjen hemma hos min storasyster. Vi klädde Lykke i julkläder, och hon såg verkligen ut som en liten tomtemor i sin klänning och tomteluva, haha. GULLIS. <3 På kvällskvisten dukade vi fram en liten julmatsbuffé och delade ut några julklappar. Jag fick bland annat den traditionsenliga skrapkalendern av papsen. :-) Lykke var verkligen hundra procent ointresserd av alla julklappar och tyckte bara det var gott att äta på snörena. I en av julklapparna fanns dock en pulka och den tyckte hon det var himla roligt att provköra inomhus. Vi avslutade en ljuvlig lillajul med att spela sällskapsspel. Jag är verkligen så tacksam över att jag kunde fira med familjen ändå. <3

OM FÖRLÄNGD SJUKSKRIVNING & SOLIGA VINTERLANDSKAP

Så vad hände i mitt liv medan ni fick njuta av semesterfotografier här? Min vecka blev inte alls som jag hade tänkt mig, faktiskt. Samma dag som jag tog min sista antibiotika började jag få nya symtom och dagen efter befann jag mig på sjukhuset igen.. Där gjordes massa undersökningar under dagen och på kvällen åkte jag hem från sjukhuset med en ny sjukskrivning. Där och då blev jag verkligen så himla trött på att vara sjuk, men mest blev jag ändå bara ledsen eftersom att jag inte visste om vi skulle kunna åka upp till Vasa över helgen som planerat. 
Men den förlängda sjukskrivningen och att bara behöva vila ännu mer gjorde gott åt mig och nu är jag äntligen friskförklarad (förstås blir jag ännu snabbt andfådd och trött, men jag känner att jag får mer energi och kraft för varje dag)! OCH jag kunde fira lillajul med prick hela familjen i Vasa till slut! <3 Fotografierna i inlägget är från lördagen då vädret bjöd på både snö och sol (!!) - det var verkligen så efterlängtat att det bara bubblade av lycka inom mig. :-) Efter en evigt mörk novembermånad blev månadens sista dag iallafall alldeles perfekt! Ni ska få se mera av vårt mysiga lillajuls-firande i nästa inlägg.

RSS 2.0