FÖRELÄSNING, FÖNSTERTVÄTT, LÄNK & SCHEMA

Hej på er! :-) Jag är tillbaka i Helsingfors efter en riktigt lugn och skön helg hemhemma. Nu är jag också ikapp med bloggandet, vilket känns himla bra! Iallafall. Vi hade bara en föreläsning idag, så jag slutade redan klockan elva nollnoll. Jag lunchade i skolan med några klasskompisar före jag gick hem och väl hemma började jag tvätta fönstrena eftersom jag ungefär aldrig sett så smutsiga fönster förr. När de var skinande rena igen snörade jag på mig springskorna och begav mig ut på länk, dock blev den ju inte alls som jag tänkt mig. När jag äntligen var hemma igen tog jag en dusch och åt middag. Nu på kvällskvisten har jag suttit och skrivit upp kurser, scheman, timmar och så vidare i flera timmar så nu är mitt huvud alldeles alldeles tungt. Jag tror bestämt att jag ska krypa ner i sängen och ta en tidig natt. Puss och godnatt! 

VILLAVSLUTNING 2015

Jag åkte alltså hemhem över helgen för att det vankades villavslutning. Vi firade på villan tillsammans med hela familjen, många ljus, god mat, raketer och fullmåne. Myyys. 

OM FÖRSTA SKOLVECKAN


Tjugofjärde augusti var det dags för mig att återvända till skolbänken, denna gång till yrkeshögskolan Arcada för att börja studera fysioterapi. Eftersom jag nu redan checkat av en vecka, tänkte jag att vi kunde ta en titt på hur den första veckan såg ut. 
Första skoldagen. Ja, denna dag bestod mest av sisådär tusen välkomsttal samt rundvandring i skolan. När vi slutade för dagen begav vi oss till stan för att fixa lite ärenden, vilka i slutändan var helt meningslösa. Då slog vi oss istället ner på en uteservering och avnjöt varsin kall happy joe och inledde därmed studielivet. 
Andra skoldagen. Förmiddagen bestod av info info info och hela eftermiddagen lekte vi lekar tillsammans med klassen och tutorerna. Vädret var ljuvligt och vi var törstiga, så då vi slutade traskade några av oss från klassen iväg till en uteservering för att återigen dricka en kall och babbla på i några timmar. Senare mot kvällen fick jag besök.
Tredje skoldagen. Nu började skolan på riktigt och föreläsningarna satte igång. På kvällen ordnades ölolympiad, vilket var himla kul och därefter satt vi bara kvar och pratade och drack tills det var dags att gå hem. 
Fjärde skoldagen. Eller vänta.. vi var ju lediga. ;-) Jag började dagen med en sovmorgon och därefter fixade jag undan några måsten. Sedan åkte jag till stan med Jennie och då fick vi äntligen ärendena som lämnat från måndagen gjorda. Dessutom hann vi med lite shopping och middag på Vapiano. Mums! 
Femte skoldagen. Och även sista för veckan. Helsingfors bjöd på ösregn och jag hade endast en föreläsning före jag fick ta helg. Då satte jag mig på bussen och åkte hemhem. Det var det. 

FLYTT, ÄLSKLING & SHOPPING

Det här är enda bilden som togs förra helgen, så i bildväg har jag inte mycket att bjuda på. Dock kan jag väl bjuda på lite text istället denhär gången. Förra fredagen, fredagen den tjugoförsta augusti närmare bestämt, flyttade jag till Helsingfors. Jag packade bilen bokstavligen proppfull och tog med mig älskling och så körde vi hela långa vägen ner till vår huvudstad. Under helgens gång skruvade vi ihop möbler, städade, besökte ikea, gjorde i ordning min lägenhet, gjorde lyxmiddag, njöt av vädret och solen vid arabia stranden, gick runt i stan, shoppade, satt på uteserveringar och pussades. När det blev söndagkväll och helgen tog slut var jag tyvärr tvungen att skicka hem min prins igen och så lämnade jag ensam kvar.. Tur att jag iallafall har en himla fin lägenhet att bo i! :-)

HELSINGFORS

Hälsningar från en helsingforsbo! :-) Jag känner att jag - återigen - berättat hemskt lite om mina planer inför hösten och det kommande året, om jag ens överhuvudtaget nämnt det någongång. Så nu är det verkligen dags. Jag fick alltså en studieplats redan förra året, men sköt upp den ett år eftersom jag skulle åka iväg på äventyr och flytta till Australien. Som den reseälskare jag är tänkte jag ett tag på att hoppa över studerandet även detta år (och alla år framöver också för den delen, hehe) och istället bara fortsätta resa och se prick varenda liten del av världen. Men så funkar det väl kanske inte riktigt. Så efter att jag fick besked om att jag hade fått drömlägenheten bestämde jag mig för att jag iallafall skulle ta emot studieplatsen jag fick året före, en studieplats till fysioterapiutbildningen vid Arcada i Helsingfors. Så nu har jag med andra ord inlett ett nytt äventyr, studielivet här i huvudstaden. Och på den vägen är det! 

SUN IS SHINING AND SO ARE YOU


OM EN UNDERBAR SOMMARKVÄLL


Efter en hel dag av jobb för min del, var det såhär underbart när jag anlände till villan. 
Vi bestämde oss för att åka ut på havet med lilla båten för att ta vara på solen och det spegelblanka vattnet. 
Passligt tills vi kom iland igen fick vi sedan dokumentera och njuta av en himla fin solnedgång.
 
Alltså, jag älskar det här så så himla mycket!

KRÄFTSKIVA MED PINGLORNA



Andra kräftskivan denna sensommar firades med mina pinglor aka bitchförbundet och det blev en underbar kväll. Universums härligaste sommarväder, bästa bästa sällskapet, himla god mat, min favorit: kräftor, mycket babbel om allt och ingenting samt en lyxig efterrätt. Som avslutning på kvällen hoppade vi i badtunnan och såg på de himla många stjärnfallen tills långt in på natten. Perfekt. 

OM EN SOLIG, LEDIG SÖNDAG

Kräftskivekvällen avslutades på Emmas villa, så där vaknade vi sedan upp till underbart sommarväder dagen därpå. Jag var faktiskt ledig för en gångs skull så vi hade bestämt oss för att stanna hela dagen. Vi började dagen med brunch och sedan solade vi i flera timmar. På eftermiddagen när vi blev hungriga igen var det (förstås) dags för mat på Seaside förrän vi så småningom började åka hemåt. Härlig dag! 

KRÄFTSKIVA I BÅTHUSET

Så var det äntligen dags för kräftskivan i båthuset på Emmas villa! Denhär gången var vi dessutom prick hela toppengänget samlat. :-) Då alla hade anlänt dukade vi fram allt gott som det bjöds på och därefter åt vi allt från kräftor, pajer och snittar till sallad, röror och batonger. G O T T. Däremellan hann vi också sjunga massvis med snapsvisor och skåla minst lika många gånger. 
Sedan var det dags för roliga lekar och tävlingar. Vi sprang stafett, lekte blinda, testade vår logik och snabbhet samt hade frågesport. Tyvärr förlorade vi flickor, vilket betyder att pojkarna tog hem vinsten.
Vinnarlaget..
..Och bästa laget. ;-)
Avslutningsvis knäppte vi ett par bilder på hela himla gänget också. 

När alla lekar, tävlingar, och photoshoots var färdiga blev det brygghäng och senare bänkade vi oss återigen i båthuset. Himla lyckat och roligt, precis som vanligt!

TIDEN - AIVILO, 1 - 0

Hej på er finisar! Alltså, jag vet inte vart min tid tar vägen. Vart försvann hälften av timmarna på mitt dygn? Typ. Känns som om dagarna går alldeles alldeles för fort nu. Jag vill så gärna återuppliva denhär bloggen, men tiden räcker ju helt enkelt inte till. Så fort jag får en ledig kväll tänker jag ta igen prick allting i racerfart så att jag sedan kan fortsätta som vanligt. Punkt. Pusshej.

HEJ HEJ HEJ


Och så ekar bloggen tommare än någonsin förut. Vad hände riktigt, kan man ju undra. Helt ärligt har det nog inte hänt något speciellt alls, utan mina dagar har gått ut på jobb, jobb och mera jobb. Fast lite roligare bestyr har jag väl ändå hunnit med. Jag har till exempel varit på en snabbvisit till huvudstaden med mamsen och papsen för att hämta min alldeles egna lägenhetsnyckel (mer om det senare), levt villaliv, hängt med min Jannica, varit på (födelsedags)fest mellan ett fredagskvällsskift och ett lördagsmorgonskift, firat två traditionsenliga kräftskivor, glassat med fina Emma i fagerö, fixat och målat möbler, blivit bjuden på plättkalas av prinsen min samt haft shoppingdag med honom och besökt både en syster och en bror i Vasa. Typ så kanske. Nu har jag inlett sommarens sista jobbvecka, favoritprogrammet idol har kört igång, sommarvädret har äntligen anlänt och på fredag ska jag flytta till Helsingfors (vi tar mer om det senare, som sagt). Nu vet ni alltså vad jag gör denna vecka. Vi hörs när allting har lugnat sig. Ha det bra! PUSS. 
 
EDIT. Ja, så här stod det i inlägget som i misstag lämnade i utkast förra tisdagen. 

OM EN MYSIG LÖRDAG

Lördag. Efter ett jobbpass från nollsex nollnoll till sexton nollnoll körde jag direkt ner till villan för att där bli bjuden på hemgjorda hamburgare till middag. Alltså, MUMS! Därefter åkte jag vidare till Närpes och landade hemma hos Emma och Dada. Där samlades hela gänget och skrattade samt drack sangria. Några timmar senare traskade vi iväg till sommarens nyöppnade café och bar Arom för att sitta där resten av kvällen. Himla mysigt, verkligen. 

DATE NIGHT

Den trettioförsta juli var det som sagt tre år sedan Han och jag bestämde oss för att bli vi. Det firade vi med god trerätters middag på Jungman samt bad i badtunnan på villan. En så himla mysig kväll! Han gör mig så lycklig. ♥

RSS 2.0