EN VINTRIG PROMENAD

Här bjuder jag på en hel drös med fotografier från en vintrig promenad i winter wonderland. <3 Det är så himla vackert när allting är vitt och jag älskar alla snötäckta trädalléer!! No more words needed. 

OM ATT INLEDA VECKOSLUTET PÅ ETT FINT SÄTT

Igår. <3
 
Det känns som om veckorna går så himla fort nuförtiden och nu har ännu en jobbvecka seglat förbi. Jag checkade ut från jobbet lite tidigare igår och därefter fick mitt veckoslut en himla fin inledning. En promenad i solnedgången, sjuttiofem minuter yoga hos Yogamaya, ett skönt bastubad i pingvinbastun och fyra dopp i isvaken. Alldeles underbart. <3 Som ni ser på fotografierna här ovan så är, till min lycka, både det ljuvliga vintervädret och snön fortfarande kvar, så detta veckoslut vankas det massa trevliga vinteraktiviteter och jag är så himla pepp!! Jag ska fånga prick varenda sekund av vintern nu, haha. :-)

WINTER WONDERLAND

Genom vårt fönster. <3
 
Förra veckoslutet vaknade vi upp till denna underbara utsikt utanför vårt fönster och jag blev så himla lycklig!! Det kändes dock som om jag var sisådär den enda som var glad över att vi hade fått massa snö, men efter den här gråa och omväxlande vintern var jag verkligen bara så glad över att vi äntligen fick ett ljuvligt vinterväder och att vi skulle få njuta av åtminstone några fina och snöiga vinterdagar. <3 Ni kanske förstår att prick hela veckoslutet gick ut på att fånga detta winter wonderland, vi visste ju inte hur många dagar vi skulle få njuta av det denna gång, haha.. :-) Kameran fick följa med på våra vinteräventyr, så jag ska bjuda på några fotografier lite senare! 

UR KAMERARULLEN

Jag har igen samlat på mig en hel massa fotografier i kamerarullen, så jag tänker att vi tar en titt på vad jag fångat de senaste veckorna:
 
Pingvinbastun har blivit mitt andra hem på sistone och jag hänger där så ofta jag bara kan!! Dessa fotografier är tagna vid isvaken en fin eftermiddag. <3 
 
På alla hjärtans dag hade vi bokat in en långlunch tillsammans med mina härliga kollegor på Hejm. Allting var himla gott - som vanligt!
 
Under en kvällspromenad möttes jag av denna färggranna och vackra himmel och jag behövde såklart knäppa några fotografier. :-)
 
En solig dag vid pingvinbastun och isvaken. Jag njuter alltid både av doppen i isvaken och av bastubadandet, men den här dagen njöt jag nog extra mycket!
 
Under veckoslutet blev jag bjuden på musslor och champagne av min mästerkock. Jag blir verkligen alldeles för bortskämd, men är samtidigt otroligt tacksam. <3
 
Jag har som sagt blivit nykär i yoga och de torsdagar jag har kunnat checka ut från jobbet lite tidigare har jag deltagit i yogapass hos Yogamaya. Det är verkligen ett perfekt sätt att inleda mina förlängda veckoslut på.
 
Efter en ljuvlig vinterdag (som jag tänkte berätta mera om senare) vankades det temys och massa massa babbel hemma hos min fina Malin. <3
 
En magisk eftermiddag i isvaken! Det blev verkligen bara vackrare och vackrare för varje dopp jag tog.
.
En dag tog bästa Daniela med mig på en lunch till Nam Nam. Restaurangen var ny för oss båda, men det blir absolut ett besök hit igen, maten var nämligen himla god!
 
Isen hade bildat ett trevligt mönster och även detta var jag såklart tvungen att knäppa några fotografier på! 
 
Jag har tagit itu med projekt städa och rensa klädskåpet och det var kanske ett ännu större projekt än jag trodde, haha! Räknade på skoj alla mina klänningar och kom upp i ett tresiffrigt tal (!!) - det är väl kanske ganska orimligt även för en klänningälskare som mig.. :-)
 
En annan middag min mästerkock har bjudit på på sistone är blinier toppade med massa gott. Mums! 
 
En lugn (och grå) dag vid pingvinbastun och isvaken. Jag knäpper väldigt sällan fotografier när jag besöker pingvinbastun, men nu hade jag tydligen hur många fotografier som helst därifrån, hehe. :-)
 
Fastlagstisdagen till ära blev vi bjudna på ett soligt och ljuvligt vinterväder samt en himla god fastlagsbulle från Aroma.
 

EN SIFFERTÅRTA MED EXTRA ALLT

Lykke hade som sagt önskat sig en siffertårta till sitt födelsedagskalas och här ovan ser ni vad jag trollade fram. Siffran fyra, blommor och färgen rosa var de specifika önskemålen, men därefter fick jag fria händer med detaljer, smaker och dekorationer. Själva tårtan består av sockerkaksbotten, jordgubbar och cream cheese frosting. Sedan toppade och dekorerade jag tårtan med prick allt rosa som man kan hitta i butiken, haha. Nejlikor, godis, maränger, gräddrosor, kex och en fjäril. En siffertårta med extra allt, helt enkelt. <3

ÄLSKADE LYKKE FYRA ÅR

Några busiga födelsedagsfotografier. <3
 
Det är såklart universums bästa Lykke som är den nyblivna fyraåringen och hon bjöd alltså in till födelsedagskalas under veckoslutet. Lykke fyllde egentligen fyra jordsnurr redan för några veckor sedan, men eftersom stackarn tyvärr var sjuk på sin födelsedag vankades det födelsedagskalas nu istället. Födelsedagskalaset bestod av födelsedagspresenter, pizza, födelsedagsfotografering, olika spel, födelsedagssång, godisbuffé, födelsedagstårta och massa bus. Mosters stora finurliga gulliga roliga galna duktiga busiga älskling. <3

EN LJUVLIG DAG PÅ ISEN

När jag vaknade upp till ett härligt vinterväder och strålande sol på lördagen blev jag SÅ himla glad eftersom jag insåg att jag skulle kunna ta en solig promenad på isen även denna dag. Och det var prick det vi gjorde! <3 Min systemkamera fick följa med denna gång och här ovan bjuder jag på några fotografier som vi knäppte på isen. Ååh, det var alldeles ljuvligt!!

OM EN LEDIG FREDAG

Jag tänkte att vi kunde ta en titt på hur min ljuvliga fredag såg ut! Att vara ledig på fredagar är ett av de bästa besluten jag någonsin har tagit! Jag är så himla tacksam för min lediga fredag och mina förlängda veckoslut. <3 Iallafall, häng med mig på min lediga fredag nu:
Det har blivit en tradition att jag inleder fredagen och veckoslutet med att åka till pingvinbastun för att ta några dopp i isvaken, och denna fredag var inget undantag. Det är verkligen bästa starten på dagen! 
Den här fredagen strålade även solen, vilket gjorde allting ännu ljuvligare! Jag tycker att det är så himla trevligt när solen lyser igenom gardinerna så här. :-)
Väl hemma igen slängde jag mig på soffan för att slöa en stund och därefter fixade jag ihop en liten frukost åt mig. Avokadosmörgåsar och en havtornsshot! Avokadosmörgåsar är verkligen mitt livselixir, jag äter det sisådär prick varje dag, haha. 
Sedan var det dags för att hänga med min bästis i köket! Det vankades nämligen födelsedagskalas under veckoslutet och jag hade såklart lovat att baka en tårta. Så nu skulle jag alltså trolla ihop tårtbottnarna. 
Eftersom det ju var strålande sol utomhus begav jag mig sedan ut igen. Och dagen till ära tog jag vinterns första promenad på isen!! Det hade jag v e r  k l i g e n längtat efter. <3
Så här glad var jag över det - även om det stundvis blåste alldeles förskräckligt mycket. Jag kunde ha stannat på isen hur länge som helst, men tanken på att jag hade motvind hem fick mig att ändå inte gå allt för långt, hehe. 
Oftast brukar jag göra mitt fredagsyogapass på morgonen innan jag åker iväg till pingvinbastun, men denna dag knäppte jag på ett yogapass med Adriene först på eftermiddagen. Jag har verkligen blivit nykär i yoga på sistone och njuter extra mycket av varje yogastund.
Till näst var det dags för lite tårtförberedelse. Födelsedagsbarnet som fyllde fyra jordsnurr hade önskat sig en siffertårta och självklart trollade jag fram en sådan! 
Resten av eftermiddagen placerade jag mig prick här och planerade vår nästa resa slash vårt nästa äventyr medan jag väntade på att min älskling skulle komma hem från jobbet. Jag älskar förresten ljuset i lägenheten nu!
På kvällskvisten fortsatte jag med tårtprojektet, för det är exakt vad det är - ett projekt, haha. Det tar faktiskt mycket mera tid än man tror att göra tårtor. Men det är ett himla trevligt projekt iallafall. :-) Ni får se resultatet av tårtan i ett annat inlägg!  
 

OM TVÅ VINTERAKTIVITETER PÅ EN DAG

I onsdags började jag jobbdagen med att skrinna och slutade jobbdagen med att skida!! Ni kanske kan förstå att det var en glad barnfysioterapeut som både fick börja och sluta jobbdagen med en vinteraktivitet. :-) Förutom att det var extra trevligt att ha en lite annorlunda jobbdag, så var det ju himla roligt att jag äntligen fick checka av en skridskoåkning och en skidtur också. Jag hade redan börjat tro att jag helt enkelt inte skulle få njuta av några vinteraktiviteter denna vinter, men bättre sent än aldrig iallafall! 

RESTAURANGBESÖK, LOPPISFYND & SOLSTRÅLAR

Vi anlände till Åbo lite tidigare än resten av familjen och hade därmed bokat in en middag på tumis på restaurangen Gustavo. Jag hade drömt om deras tryffelburrata sedan jag senast åt den för flera år sedan, så det var det första jag beställde in. Därefter skålade vi i rödvin och delade på en pizza. Mums. 
Följande morgon hade alla i gänget anlänt och vi vaknade upp till ett soligt och ljuvligt Åbo! Här fanns ingen snö överhuvudtaget heller, så vårkänslorna smög sig plötsligt på. I början på februari... Haha!
Det vankades brunch på klassikern Fontana. Jag valde deras brunchtallrik som bestod av allt från skagenröra till pannkaka. Vi hade så mycket att prata om under brunchen att vi satt kvar i sisådär två timmar.
På tal om vårkänslor. Blanko hade redan tagit fram sina utemöbler och när solen strålade på uteserveringen blev man ju minst sagt sugen på att slå sig ner. :-) Vi tog iallafall en solskenspromenad längs med ån för att njuta av det härliga vädret. 
I något skede var det dags för fika och då föll valet på Fazer Café. Jag dricker ju egentligen inte kaffe, men här är deras iskaffe verkligen så himla gott! 
Vi traskade också på stan och kikade i några butiker. Främst besökte vi olika loppisar och jag fyndade en klänning - surprise surprise, hehe. 
Vi hade bokat bord för familjemiddag på restaurangen Smör. Och det var verkligen en middagsupplevelse som klättrade högt upp på topplistan. De flesta i gänget valde deras tiorätters avsmakningsmeny Signature och det kändes nästan som att det för varje rätt som serverades bara blev godare och godare. Mina favoriter blev ändå pilgrimsmusslan med tryffel och den nordiska sashimin. De smakade himmelskt! 
Avslutningsvis bjuder jag på två fotografier på ån och åbåtarna som jag knäppte på kvällen då vi traskade hemåt. Åbo är nog så fint. <3

OM ETT HÄRLIGT VECKOSLUT I FEBRUARI

Ett soligt Åbo. <3
 
Jag har ett himla ljuvligt veckoslut bakom mig! Veckoslutet invigdes i pingvinbastun på fredagmorgon och avslutades i pingvinbastun på söndagkväll. Däremellan tillbringade jag faktiskt ganska spontant veckoslutet i fina och soliga Åbo tillsammans med älskling och hans familj. Jag tänkte bjuda på några fotografier och berätta lite mera om det senare! Men som vanligt förflyttade vi oss mest från en restaurang till en annan, haha. Påväg upp från Åbo bjöd vi också in oss själva på middag och runebergstårtor hos mamsen och papsen, så vi hann också hänga med min familj en stund under veckoslutet. :-) Ett veckoslut fyllt av matupplevelser och familjemys, alltså. <3 

DEN SISTA JANUARI & DEN FÖRSTA FEBRUARI

Trots att solen inte visat sig så många dagar de senaste månaderna, fick vi i slutet av januarimånad faktiskt ändå några vackra soliga dagar och sista januari bjöd på ett himla pangvinterväder. Snö OCH sol!! För att fånga detta tillbringade jag en magisk eftermiddag i isvaken vid pingvinbastun. <3 Ååh, så lycklig man kan bli av rätt så små ting. Idag är det alltså första februari och om jag nu får önska så vill jag att prick hela februari ska bjuda på ett ljuvligt vinterväder. Jag vill gå på isen, skida, knäppa vackra vinterfotografier, åka pulka, dricka varm kakao utomhus, ta dopp i isvaken och skrinna. Please?

RSS 2.0