VÄXTPARADISET I VINTERTRÄDGÅRDEN

I söndags återvände vi som sagt till Vinterträdgården. Först hade vi en mini-picknick och därefter gick vi runt och beundrade samt fotograferade alla växter och fina ställen. Jag har verkligen hittat ett nytt favoritställe här i Helsingfors! Älskar prick allt och vill bara flytta in där direkt, typ. <3

OM EN UTFLYKT PÅ ISEN

Hoppas ni inte är allt för trötta på isbilder ännu, hehe.. :-) Men det är helt otroligt hur magiskt väder vi haft hela denna vecka. JA, jag vet att jag tjatar, men jag blir ju så glaaad. På förmiddagen var jag tillsammans med Erika, Evelina och hennes pojkvän Sam ut på en miniutflykt. Vi packade väskan och så gick vi ut på isen och traskade över till ön på andra sidan. Där satte vi oss ner på bryggan och drack varm kakao samt tittade på alla söta hundar som sprang runt. Alltså såå mysigt. <3 När det blev för kyligt packade vi ihop och traskade sen vidare.

OM BRUNCH, TÖLÖVIKEN & VINTERTRÄDGÅRDEN

Vilken underbar lördag jag har haft! Direkt efter att jag hade vaknat imorse knackade Melina på dörren. Vi hade bestämt oss för att börja dagen med att fixa ihop en brunch tillsammans. Brunchen blev himla vårig med dess härliga färger och vi satt och åt hur länge som helst.
Eftersom vädret fortfarande bjuder på sol (!!) begav vi oss därefter ut för att fånga solstrålarna. Förutom sol är det också sjuukt kallt ute, men det gör ingenting så länge solen lyser. De senaste dagarna har den till och med värmt kinderna lite. <3 Vi åkte iallafall till Tölö för att gå på isen över Tölöviken. Innan vi hade gått klart kändes det som att vi hade gått runt cirka hela Helsingfors och stegvisaren visade sisådär tolvtusen steg.
Vi hann också besöka Vinterträdgården. Först beundrade vi det vackra växthuset från utsidan. Kan inte förstå varför jag inte besökt det tidigare! När vi knäppte några bilder framför glasbyggnaden dök dessutom plötsligt ett brudfölje upp. Brudtärnorna hade kanske de finaste klänningarna någonsin - långa mörkgröna sammetsdrömmar! 
När vi sedan bestämde oss för att gå in och kika blev vi totalt överraskade av ett paradis av växter. Vi blev så himla kära i stället att vi bestämde oss för att återvända redan imorgon så att vi kan uppleva det ordentligt. Det var verkligen alldeles magiskt därinne! Vill visa er mera bilder sen. :-) Väl hemma igen kröp vi under filtar och hade seriemys. Tack fina Melina, för en tiopoängs dag! ♥

THE ANSWER IS ALWAYS YES


I onsdags var vi alltså sju glada flickor som styrde stegen mot restaurangen Yes Yes Yes. Jag hade länge velat testa stället så jag passade på att släpa med mig hela gänget. ;-) Restaurangen är helt vegetarisk och tanken är att man kan beställa in massa smårätter och sedan dela på allting. Jag tokälskar det konceptet eftersom man då inte bara behöver välja en rätt på menyn, utan får smaka på allt som låter gott! Vi beställde bland annat in halloumi fries, rödbets- och avokadodipp med tandoori bröd, rostad sötpotatis, grönkålschips och zucchini- samt fetanuggets. Sedan tog Evelina och jag också varsin drink och skålade för bästa skrivteamet. Allting var så himla gott att jag inte ens kunde välja ut bara en favorit, men mina topp-tre blev rödbetsdipp, halloumi fries och zucchininuggets. Middagen kompletterades med okontrollerbara skratt och dessutom tog vår trevliga servitör verkligen bra hand om oss under hela kvällen. 

HIPP HIPP HURRA, FÖR MIN LILLASYSTER IDAG

Hela helgen var ett födelsedagsfirande innehållande födelsedagsmiddag med familjen på lördag och födelsedagskalas med släkten på söndag. Men idag fyller hon påriktigt, hela aderton (!!) jordsnurr. Jag kan bara inte förstå vart alla år tagit vägen, för mig kommer hon alltid att vara ungen oavsett ålder. Grattis och skål! <3

OM PRESENTATION, SOLIGT VÄDER & MIDDAG

Hej gullisar! Den här dagen är verkligen SÅ bra. Under förmiddagen hade vi seminarium i skolan där vi presenterade vår bakgrund samt plan för examensarbetet, vilket innebär att vi är sisådär halvvägs nu. Känns himla bra att få checka av ett delmål! Efter att ha lunchat med Jennie och Evelina gick jag ut på en promenad på isen. Vädret levererar idag igen och jag är så jäkla glad över sol. Och vet ni vad det bästa är? De har lovat detta ljuvliga väder prick hela veckan!! Att få använda solglasögon utomhus den här tiden på året är ett säkert tecken på att våren närmar sig tycker jag. :-) Tills ikväll har vi bokat bord för middag tillsammans med alla pinglor för att fira förmiddagens presentation och bara umgås. Det ser jag himla mycket framemot! PUSS.

EN SOLIG DAG PÅ ISEN

Idag har vi tillbringat några timmar ute på isen. Det var alldeles ljuvligt väder och vi busade samt skrattade prick hela tiden. Vet inte ens hur många gånger vi konstaterade att vi älskar kombinationen sol och snö. Februari är nog min favorit under vintermånaderna!

OM FÖDELSEDAGSFIRANDE, PUSSELBEROENDE & ENSAMHET

Helgens kluriga pussel.
 
Hej där! Båtresan från Åland gick för en gångs skull snabbt och efter midnatt var jag framme vid slutdestinationen - hemhemma hos mamsen och papsen! Det blev en kort visit och därför ville jag fånga den till max, så datorn fick ligga kvar i väskan. Ungen fyller år om några dagar, så mest stod det födelsedagsfirande på schemat hela helgen. Och pusslande. Alltså jag är SÅ inne i en pusselperiod just nu, haha. Jag hittade ett opusslat pussel som jag cirka direkt gav mig på, och eftersom jag förstås ville ha det klart innan jag åkte satt jag himla många timmar vid köksbordet. Efter bara några timmars sömn åkte jag sen imorse hem till huvudstaden igen, men jag fick bilskjuts så det var ändå värt sömnbristen! Det känns som om jag varit borta i en evighet, även om jag bara var på vift sisådär en vecka. Det är iallafall skönt att vara i Helsinfors igen, men jag känner mig riktigt ensam i en tom lägenhet just nu.. Hoppas det blir bättre och att jag vänjer mig! Pusshej.

THROWBACK GYMNASIET

Eftersom det är penkkisvecka på gång, tänkte jag bjuda på en throwback till min egen gymnasietid. Ibland känns det som att det var igår jag gick i gymnasiet, men så inser jag att det faktiskt redan är fyra (!!) år sedan jag blev student. Idag kanske jag dock får återuppleva lite gymnasietid påväg från Åland också. Jag var nämligen lyckligt omedveten om att jag bokat in min resa under abikryssningen.. När jag senare pratade med mamsen och ungen fick de sig ett gott skratt när de konstaterade min miss, haha! Iallafall. Här är bilderna:
 

Närpes Gymnasium 2011-2014

ALLA HJÄRTANS DAG

Idag blev jag totalt överraskad med blommor och choklad av min älskling. Dessutom hade han bokat bord på Kvarter5, så på kvällskvisten gick vi på en fin middagsdejt. Med honom är jag den lyckligaste i universum. Hoppas ni haft en kärleksfull och mysig dag! <3

FASTLAGSTISDAG & DEN PERFEKTA FASTLAGSBULLEN

Glad fettisdag på er! :-) Plötsligt blev jag ju besatt av att hitta den perfekta fastlagsbullen med hallonsylt och det slutade med att vi jagade fastlagsbullar innehållande sylt runt cirka hela Åland fastlagstisdagen till ära. Det var det dock himla värt, eftersom det visade sig att den perfekta fastlagsbullen faktiskt finns här på ön! Bullen bakas av bageriet Choklad och har ett fint utseende, är saftig men samtidigt fluffig samt innehåller massvis med grädde och hallonsylt. Mums. NU lovar jag att detta var sista inlägget om fastlagsbullar för i år. ;-) 

VINTERLANDSKAP I JÄRSÖ

Igår plockade vi upp Linus och så åkte vi vidare ut till Järsö. Det finns så många fina platser på Åland att jag alltid vill passa på att besöka några när jag är här. Järsö är en av dem. När kameran var fylld med vinterlandskap drack vi varm kakao och kaffe. Mysigt! På kvällskvisten dukades det traditionsenligt fram raclette hemma med Bills familj och det var så himla gott. 
 
Nu sitter jag och väntar på att Bill ska komma hem från praktiken, blir verkligen så sjukt uttråkad direkt jag måste vara ensam. Ikväll vankas det yoga med Tove och sedan ska vi se senaste avsnittet av Bron. En himla bra måndagskväll med andra ord. :-)

TOUCHDOWN ÅLAND

Hej finisar! Igår hoppade vi på nattbåten till Åland och vid nollfyra tjugofem imorse steg vi iland. Båtresan bjöd på middag, taxfree-shopping och några timmars dålig sömn. Jag råkade spontanshoppa en ny jacka också, haha! Iallafall. När vi kom hem till Bills föräldrar kröp vi ner i sängen för att sova några timmar till och nu har vi just börjat dagen påriktigt. Jag har faktiskt inte varit här på ön sedan augusti, så det är himla kul att vara tillbaka!
Bill börjar sin praktik på Åland nästa vecka och eftersom jag "bara" skriver examensarbete gick det bra att jag följde med hit. Jag stannar tills fredag och därefter åker jag vidare, men det får ni höra mer om senare. Det känns som om jag den senaste veckan knappt var hemma alls, så nu ska jag njuta av de sista dagarna med mitt hjärta. Jag är så himla van att han alltid är nära mig, och resten av våren blir det tyvärr inte alls så. PUSS.

DISNEY ON ICE

Mimmi, Långben och Kalle Anka.
Woody, Buzz Lightyear och resten av gänget.
Ariel, Sebastian, Blunder, och Ursula.
Mimmi och Musse. <3
Elsa, Anna, Olaf och Christoph.
Hela gänget igen!
 
Ett skepp kommer lastat med en bildbomb från Disney On Ice!! SÅ mycket nostalgi. <3 När jag var liten var vi många gånger och såg denna show, och såhär sisådär tio år senare kände jag verkligen att jag ville göra det igen. Jag frågade därmed konståkaren Erika om hon ville följa med och hon svarade självklart ja! Vi båda var himla pirriga av förväntan och lycka. Dessutom tror jag bestämt att jag till och med uppskattade det ännu mer nu som vuxen. Gesterna, rörelserna, rekvisitan, musiken, showen, danserna, dräkterna, effekterna, scenerna och glädjen. Alla detaljer är så fantastiska och planerade in i minsta detalj. Alla disneyfigurer var alldeles ljuvliga, men måste erkänna att jag förstås mest väntade på Elsa och Olaf. Efter året i Australien har Frozen alltid en del av mitt hjärta, haha! Iallafall. Jag älskade showen och jag älskar Disney!!

AFTERWORK PÅ EN LEDIG DAG

God mat och Erika. <3
 
Alltså hur fotovänlig var denna tidiga middag slash afterwork? D r ö m m i g. Efter en ledig torsdag mötte jag upp Erika vid femton nollnoll och så åkte vi in till stan. Vi fastnade verkligen för mysiga Deliberi förra gången, så nu ville vi testa på deras småplock/tapas. Vi valde sex stycken pintxos som vi delade på och därtill tog vi varsin pizza slice och ett glas bubbel. Ibland får man ju lyxa till det en vanlig torsdag! Vid sjutton nollnoll var vi tvungna att fortsätta vidare, men vad vi gjorde sen är även det värt ett eget inlägg. Hade bästa kvällen på länge!!

RESULTATET AV VECKANS PUSSEL

Jag är bara tvungen att slänga in några bilder på vårt pusselprojekt denna vecka. Ett projekt har det minst sagt varit, och mitt bland alla blåa och gröna nyanser fick vi fundera på om vi någonsin skulle få det färdigt. Det värsta tänkbara efter att ha pusslat i himla många timmar är att det fattas den sista biten, så alltid om jag inte hittade rätt pusselbit direkt fick jag panik, haha. Igår på eftermiddagen blev vi äntligen färdiga och firade då med en stor high five!
 
/ Pusselnörden

EN FASTLAGSBULLE-GUIDE

Igårkväll begav jag och Melina oss till stan på jakt efter den bästa fastlagsbullen. Först styrde vi stegen mot Café Engel. Vi båda var överens om att det ju är hallonsylt bullarna ska innehålla, så när cafét bara hade bullar med mandelmassa kvar kom vi på en rolig idé. Vi skulle göra en liten mini-fastlagsbulle-guide. Vi började därmed att dela på en fastlagsbulle med mandelmassa. Själva bullen och utseendet fick mycket godkänt och vi konstaterade att om den dessutom innehållit hallonsylt hade det varit en fullpott. Café Engel kanske förresten har huvudstadens finaste fikautsikt också? 
Och så fortsatte vi vår jakt.. Man kan ju inte ha en fastlagsbulle-guide om man bara testat en bulle. ;-) Till näst traskade vi vidare till Café Esplanad. Där möttes vi av erbjudandet "ta två betala för en" och det slutade med att vi valde en fastlagsbulle med jordgubbssylt och en med nutella. Ja, vi åt alltså tre fastlagsbullar denna kväll. Och nej, våra magar mådde inte så himla bra efteråt. Haha! Av dessa två gillade jag innehållet i nutellabullen mera, men annars var själva bullen bättre i den andra. Tyvärr hade båda också lite hårda hattar. Summa summarum vann alltså den allra första fastlagsbullen, men vi är fortfarande på jakt efter den perfekta bullen med h a l l o n s y l t! 
 
P.S. Hur jäkla många gånger kan man skriva fastlagsbulle i ett inlägg alltså, haha!

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

Jag blev inspirerad av helgens storstädning och naturliga dagsljus (underbart, alltså!!), så jag knäppte bilder på detaljer i vår lägenhet som jag nu vill bjuda på. :-) Favoriten i prick hela lägenheten är nog fjäderlampan som hänger i sovrummet. Den har jag faktiskt pysslat ihop själv och jag är så så så nöjd över den! Nattduksborden är gamla potatislådor som blev mina efter ett äventyr i somras. Älskar gammaldagsfeelisen och den lilla bokhögen. Fårpälsen som skymtar framför är det skönaste att lägga fötterna på när man stiger upp på morgonen. Bilderna på oss har jag redan visat, men de hänger ovanför sängen. I vardagsrummet går färgerna i mörkgrått, beiget och vitt. Mjuka, gosiga filtar finns utspridda både i sovrummet och vardagsrummet så att man alltid kan mysa in sig i dem om man fryser. Lite här och där runtom i hela lägenheten finns kaktusar, men den stora kaktusen behandlar jag som min beibis. Just nu får den solterapi vid fönstret så att den inte ska deppa bort i vintermörkret, hehe. <3 Förutom kaktusar vill jag alltid ha färska blommor hemma. Ungefär så. Vi trivs iallafall så himla bra!

SOLIGT VINTERVÄDER & PUSSELTERAPI

Vädret har bjudit på härligt solsken och många minusgrader i hela två dagar nu. I söndags gick vi en promenad vid stranden, och bortsett från att mina kinder blev sönderbitna av kölden var det himla skönt. På isen gick människorna helt orädda, men jag vågar mig nog inte ut riktigt ännu. Senare på kvällen hängde jag äntligen med älskade Jennie. Som de tanter vi är drack vi te och påbörjade ett tusen bitars pussel samtidigt som vi pratade om allt. Nämen skämt åsido. Hon förstår verkligen ens konstiga tankar och alla funderingar. <3 Och på tal om pussel. Att pussla är faktiskt någonting som min rastlösa själ kan sitta och göra hur länge som helst. Det är som terapi för mig och så rofyllt på något sätt. Dessutom är Jennie till och med fascinerad över hur snabb och bra jag är på det, haha. Med det sagt ska jag snart skutta upp några våningar för att fortsätta med pusselterapin!

RUNEBERGSDAGEN

De allra godaste runebergstårtorna!
 
Ikväll hade vi tillsammans med ett gäng vänner bokat in ett möte angående en inlämningsuppgift slash ett grupparbete här hemma hos oss. Eftersom det också är runebergsdagen tänkte jag att det ju passade utmärkt att bjuda på runebergstårtor för att höja motivationen lite extra. Jag hade just tagit tårtorna ur ugnen när alla trillade in genom dörren och Jens glatt kläckte ur sig: "YES, jag kände på mig att vi skulle få sådana". Haha! Vilken tur de har som får mumsa i sig allt jag bakar, och vilken tur jag har som har någon som gärna gör det. ;-)

DATE NIGHT PÅ KUUKUU

En av julklapparna jag gav åt Bill innehöll en trerätters middag på restaurangen KuuKuu. I lördags ville han lösa ut presenten, så himla hungriga begav vi oss till Tölö på kvällskvisten. Vi beställde in vin och valde deras färdigkomponerade meny bestående av skagentoast, pepparbiff samt mocka-crème brûlée. Fantastiskt gott!! Vi njöt av maten och satt kvar och pratade länge medan restaurangen så småningom tömdes. En himla mysig dejt med mitt hjärta. ♥

OM EN YOGAVECKA

Melinas bilder från yoga wheel!
 
Det känns som om jag bott i yogastudion denna vecka! Eftersom vi gillade hot yoga så mycket har vi med Melina nämligen haft ett veckokort, vilket gett oss möjlighet till att yoga hur mycket vi velat under sju dagar. Det har funnits så många pass att välja mellan, men föutom hot yoga har jag/vi testat på hot bikram yoga, barre, yoga wheel, hot vinyasa flow samt air yoga. Jag har gillat prick alla!! Hittills har air yoga varit den roligaste, medan hot vinyasa flow fick mig att svettas mer än vad jag ens trodde var möjligt. Även om jag före kan känna mig allt för rastlös eller stressad, kan jag direkt när passen börjar fokusera och bara vara här och nu. Yogan ger mig ett lugn jag verkligen behöver. Jag kan andas, koppla av och njuta. Dessutom känner jag mig himla mycket rörligare efter bara en vecka! Jag har verkligen fastnat för en ny träningsform. Namaste. ♥

FASTLAGSBULLAR, ALKOHOLFRITT & SNÖOVÄDER

Fastlagsbullar, mums.
 
Godkväll på er! Jag inledde dagen med att spela skön musik ur högtalarna samtidigt som jag stod i köket och bakade bullar. Jag hade bestämt mig för att bjuda Evelina, Bill och Jens på årets första fastlagsbullar till eftermiddagsfikat. Tre innehöll sylt och en mandelmassa. Det var bara Bill som med andra ord inte valde rätt. ;-) Härlig paus i allt skrivande iallafall! Utanför fönstret har vädret vänt helt och hållet och idag har det istället varit ett grymt snöoväder. Övervägde länge under dagen om jag alls skulle bege mig ut, med risk för att förvandlas till snögubbe eller alternativt blåsa bort. Sen kom jag också på att eftersom det idag är första februari innebär det att jag klarat av min alkoholfria månad. Easy peasy lemon squeezy, hehe. Och ungefär det hade jag på hjärtat idag. PUSS. 

RSS 2.0