EN HITTILLS RIKTIGT RIKTIGT BRA LÅNGFREDAG

Förra påsken. Snygga brudar!
 
Hej! Steg upp rätt så tidigt för att vara jag idag. Men det var riktig skönt att vakna upp utvilad, till solsken och ett färdigt dukat frukostbord samt smoothie. :-) Päronen stack till vår vackra huvudstad tidigt imorse, så systertrion är ensam hemma. Efter frukosten snörade jag på mig springskorna och gav mig ut på en långlänk i det härliga vädret. Resten av dagen har jag bara suttit ute i solen, lekt frisör och flätat både lillasysters och storasysters hår och så har jag gjort middag. Men det bästa med den här dagen hittills är nog det pappa ringde och sa; Jag har blivit bilägare!! :-D Happy girl, minst sagt. Anyway, nu ska jag nog ta och göra mig redo för den här kvällen. PUSSHEJ.

PÅSK OCH FÖRLÄNGD HELG

Efter en låångsam vecka fick jag äntligen ta påsklov! Känns bättre än bäst nu faktiskt. Även om helgen bara förlängs med två dagar så är lovet himla välbehövligt. I alla fall så inledde jag min ledighet med en och en halv timme påskzumba och nu får vi se vad som händer. De senaste åren har mina påsklov varit himla otroligt roliga och bra-iga, men jag har på känn att detta lov inte kommer nå upp till den nivån.. Men vad vet jag - den som lever får se. Hoppas ni i alla fall får ett bra lov och glad påsk på er! :-) PUSS.

UNDERBARA THAILAND 2013, DEL TRE

När vi inte befann oss vid poolen, så tillbringade vi tiden på stranden. För er som inte visste, så var vi alltså i Hua-Hin.
Ungefär såhär såg den ut. Blev en himla lång strand när det var ebb.
Den traditionella strandbilden.
Pappa åkte jetski.
Parasoll. Det var skönt att ligga i skuggan ibland också. Mest för att man inte skulle bränna sig, förstås.
Hej.
Det här var ungefär det som behövdes. Eller jaa, egentligen bara keps och solglasögon. Och bikini.
Hej där! Vi hittade en söt kompis på stranden. :-)
Älskade, älskade Thailand. ♥
 
Och ungefär här tänkte jag att del tre får sluta det hela. Resten av bilderna tror jag att jag håller för mig själv. 

UNDERBARA THAILAND 2013, DEL TVÅ

En palmbild måste ju finnas med. Vart man än vänder huvudet så finns ju en palm där, hehe. Och dessa fina rosa blommor som växer överallt.
Mera blommor. Alltså.. Varför kan det inte finnas så här fina blommor här också?!
Dessa blomkransar/-amuletter bringar lycka, tror de. De hänger ungefär överallt. I träd, i bilar, i affärer, i restauranger, på hotellen, jaa ni fattar.
Ett stycke lillasyster och jag. De tycker hemskt mycket om julbelysning året om där. Finns typ också överallt, lixom. På andra bilden shoppar jag Singha (thailändskt öl) i högsta hugg.
Sånahär filurer har man som husdjur. Här ska man inte ha skräck för ödlor vet ni. Tycker nästan de är riktigt söta ju. :-)
Thaifood. <124567893 
Världens bästa elektriker måste det lätt finnas i Thailand. Jag menar, kolla bara på det här lixom - inte alls mycket elkablar! ;-)
Gillar hur de har barerna bara längs med gatan, haha. Sådär smått random och bra bara. Och observera julbelysningen förstås!
Frukt, frukt och frukt. Så himla gott. Åtminstone minibananerna som inte är större än en tumme typ.
"Ongin", aka lillasyster, blev tonåring (hjälp!!) medan vi var där och det skulle förstås firas!
Och firandet fortsatte med lite glass.
Nyblivna trettonåringen och jag. Det är så underbart när det är så varmt på kvällen/natten också att man får något slags värmeslag om man ens tänker tanken på att klä på sig lite mera kläder. 
En kväll var vi på jakt efter en staty som mamma pratat om att hon ska ha hem varje gång vi varit till Thailand nu. Till sist hittade vi en och hemkommen är hon. För er som vill veta, så heter hon Pim. :-)
Fick även naglarna fixade i något skede. Tyvärr syns det inte så bra på bilden, men det är franskmanikyr med rosa blommor, gröna blad och glitter. Hon var så duktig hon som gjorde dem!
 

UNDERBARA THAILAND 2013, DEL ETT

Nu ska ni få en hel drös (men ändå bara några om man jämför med hur många jag tog) med bilder från Thailand! Är ju bara tvungen att börja med denna nalle som jag fick av Björn när jag skulle fara - "så att du inte saknar mig för mycket, så får du en sak som påminner om mig". Haha, min älskling. :-) 
Och så var vi påväg! Pigga tjejer i flyget, vet ni.
Hotellet där vi bodde. Det lägre tornet, sjätte våningen längst till höger, närmare bestämt.
Gick man sedan ut på ena balkongen såg man poolen med delfinen, och gick man ut på balkongen på andra sidan såg man den stora poolen.
Lite mera bilder från den stora poolen. Här tillbringade vi ändå mest tid.
Gången som ledde fram till poolen. Fanns en himla massa figurer längs med den.
När vi ändå håller på med den här guidade rundturen av hotellområdet (haha!), så kan vi lika gärna fortsätta med det. Bilden på solen är tagen från ena balkongen, och bilden på månen är tagen från den andra, precis som den tredje bilden också.
Och såhär ser området på den förra bilden ut dagtid. Plåtskjul och träbåtar it is.
Jag och berget som ni såg på mån-bilden också, hej! Berget är förövrigt ett apberg, där en hel massa söta och osöta apor bor. Det har vi redan besökt ett annat år, så inga apor denna gång. 
 
Sådärja. Då var jag i alla fall igång. Mera bilder kommer senare!

SOL, HALKBANA OCH HUNDVAKT

Sötnosen. ♥
 
Hejsan. :-) Gårdagen spenderades med en skön sovmorgon och sedan mestadels utomhus. Alltså jisses vad jag älskar det här vädret! Man blir ju alldeles varm av lycka. Och denna dag har då inte varit sämre, varken vädermässigt eller annars. Var "ledig" från skolan idag och istället körde jag iväg till Vasa för att väl där framme få slira på halkbanan. :-D Då jag kom hem igen intog jag samma plats som under gårdagen - i solen alltså - och läste på tre förhör som jag ska skriva imorgon. Sedan fixade jag ihop dagens mumsiga middag sådär passligt tills resten av familjen anlänt hem. Nu på kvällskvisten har jag övat på teoriprovet och varit ut på länk med Hedda och mamma. För just ja, vi har besök av favorithunden för några dagar framåt nu! Så med andra ord har min måndag varit riktigt bra. Hoppas er har det också!

OM GALNA FREDAGSÄVENTYR OCH EN TOPPEN LÖRDAGSKVÄLL

Det skulle som sagt firas efter studentskrivningarna i fredags. Kvällen var menad som en lugn vinkväll, men efter att jag mött upp mina snygga brudar Jannica och Madde blev den väl ungefär raka motsatsen. ;-) Behöver nog inte säga så mycket annat om den här kvällen än att galen är bara förnamnet och jag hade så grymt kul alltså! 
Efter fredagens bravader passade det perfekt med en lugn myskväll tillsammans med bästaste vännen Jennie. Vi fixade ihop godaste räkpajen ever, försökte delta i earth hour, myste i soffan och försökte i alla fall prata mellan alla skrattanfall. Toppenkväll! 
 
Kan väl bara konstatera att denna helg också varit himla lyckad och vilken tur jag har som har såhär underbara vänner. ♥ Och så ber jag så mycket om ursäkt för de kassa telefonbilderna, hehe.

AND IT IS FINALLY OVER

Instagram bild från igår, där jag förövrigt heter aivilos.
 
AAH, studentskrivningarna i hälsokunskap är över och det känns ju så där lagom underbart! Dessutom är det fredag idag, så här ska det firas lite. ;-) Ha en bra fredagskväll ni också, tjingeling!

SA NÅGON EN SANN SHOEAHOLIC?

Förutom mitt bästa skoköp, aka Jeffrey Campbell skorna, så har jag även samlat på mig lite andra skor de sisådär två senaste månaderna. Kom på att jag inte visat er dem, så tänkte att vi tar en titt nu. Skorna högst upp hittade jag i mormors garderob en tid före vi skulle fara till Thailand (vilket var mer än perfekt). Har fortfarande inte bestämt mig för om de är fula eller himla fina, så passligt fulfina får de vara. De guldglittriga drömmarna var väl mer eller mindre ett impulsköp och jag vet inte när de kan komma till användning. Men till mitt försvar är de i alla fall alldeles förskräckligt tjusiga att se på. :-) Bootsen längst ner behöver antagligen inte någon närmare beskrivning. Så. hemskt. coola. alltså!

STUDENTSKRIVNINGSLÄSNING & HELGBESTYR

Dagens aivilo.
 
Hej på er! Börjar vara längesedan nu igen.. Men om jag inte har sagt det förr så ska jag börja skriva studenten redan nu i vår, så den lilla lediga tid jag har går ut på studentskrivningsläsning. Bara det är förbi skall nog uppdateringen bli bättre igen. :-) Helgen kom och gick i alla fall som vanligt. Inledde den med att åka till världens bästa morföräldrar för att hälsa på dem och busa med lilla sötnosen Celina som också var där med sin mamma och avslutade den på samma ställe, men nu för att fira morfar som fyllde år. Däremellan hann jag också en hel del annat. Mot kvällen på fredagen tyckte jag det var dags att åka till Övermark eftersom jag inte hade varit där på över en månad, och i Närpes spenderade jag även resten av helgen. Firade Kim som fyllt 18, hade filmkväll med ett stort gäng, satt ute i solen och njöt, var ut på äventyr med Jannica, busade med Björn och läste till studenten. Ungefär så. Nu är det snart redan slut på tisdagen igen, för er som missat det. Jisses vad det går undan!
 
P.S. Emma och ni andra som väntar på Thailandbilderna - de kommer nog snart. Ge mig lite tid bara. :-)

THE SUN SHINES AGAIN

Och jag kan vara lycklig igen. Halleluja.
Kom våren, kom!
 
/ väderleksbloggen

OCH HIMLEN SLÄPPER NER SNÖ SOM OM DEN ALDRIG GJORT DET FÖRR

Efter att jag fem fina dagar i sträck har varit tvungen att nypa mig själv i armen för att förstå att solen och det himla otroligt vackra vårvädret faktiskt varit på riktigt, så BAAM vaknar jag upp till värsta mardrömmen. I form av snöstorm och sisådär tiotals centimeter med ny snö vid dagens slut, lixom. Råkade jag nypa mig i armen en gång för mycket eller?

LE - OCH LIVET LER TILLBAKA

Love you like a fat kid loves cookies! Hehe. ♥
 
Hej där. Jag har haft en underbar helg, alltså! Har träffat mina fina pinglor, firat Malin som fyllde 18 år medan jag var borta, länkat i härligt väder, varit på revy, kollat melodifestivalen, spelat beach ball med Kimmo ute i snön (jaa, man kan gör det, haha), inlett studentskrivningsläsningen och njutit av det himla soliga och bästa vädret. Avslutade sedan söndagskvällen med att äntligen få lite tid för min prins och nu har vi inlett en ny vecka - igen. Bilderna här ovan är förövrigt på födelsedagsbarnet och mig, och vi bjuder förmodligen på alla tre.. ;-) Sådär annars befinner jag mig i en liten period av lyckobubblor just nu. Vet inte riktigt vad det beror på, men känslan är underbar. Fint så.

TVÅORNAS VANHAFEST

På kvällen efter vår vanha-skoldag ordnade vår klass vanhafest dit ettorna och inbjudna personer fick komma (och sedan dök även ABI-13 upp). Blev en himla rolig, och kanske smått galen, kväll med mycket dans och skratt. De här fem bilderna är de enda ni får se, eftersom resten av bilderna från kameran inte bör visas och bilderna på telefonen ska vi inte ens prata om, hehe. Det var den kvällen.

VANHA, FEMTONDE I ANDRA TJUGOHUNDRATRETTON

Eftersom vi hade blivit äldst i skolan, skulle det också firas. Ettorna klädde ut sig till beibisar och vi tvåor klädde ut oss till gamlingar. Sedan bestod dagen av program, att ettorna var tvugna att krypa,att alla fick nya namn, lekar, sång, besök till högstadiet och ya!, pizza åt tvåorna och äcklig barnmat åt ettorna och att alla vi tvåor hade varsin beibis att sköta om. Himla roligt med lite annorlunda skoldagar! :-)

FREDAGSLYCKA & GLITTRANDE SOLSKEN

Solen strålar för andra dagen i rad och det är fredag. Dessutom väntar en helg med roligt program. Underbart! Sånahär dagar ler man nog lite extra och så. :-)


PENKKIS 14.2.2013

ABI-13:s dag var kommen då. Penkkis. Det innebär, precis som alla andra år, att de hade gjort en bana där de skulle pina oss tvåor och ettorna lite. Vi var bland annat tvungna att springa i snön, plocka upp äpplen med munnen ur vatten, dricka äckliga shottar, racea med kundvagnar medan vi balanserade vattenglas och så fick vi koner slängda på oss (aj!). Har tyvärr inga bilder från dessa händelser, men här uppe har ni en drös med bilder på hur fint vi blev ABI-13-modifierade. ABI hade ännu lite mera program åt oss (sånger, frågesport och karaoke) och sedan fick vi se ABI-filmen.
När ABI-13 hade left the building fick vi ta deras latrum - efter att vi svarat på gåtan de lämnat åt oss. Nu är det vi som är störst i skolan och nästa år är det vår tur!! :-)
Måste bara visa vad som fanns bak på mammas bil när vi skulle åka hem. Haha!

BÖRJAR VARA BACK IN BUSINESS

Hejsan! Har varit (eller är fortfarande) så jetlaggad efter att jag kommit hem att jag på kvällarna inte haft kraft till att göra så himmelens stora bravader. Men nuu, så kan ni börja vänta er lite bildbomber från sisådär de senaste tre veckorna. :-) Förövrigt så hade jag en ledig dag idag, eller jaa, jag tog mer eller mindre ledigt eftersom skolan inte passade in i mitt schema för den här dagen, hehe. Nu på kvällskvisten fick jag åka till gymnastiksalen och dra mina grupper igen, och efter ett uppehåll på två veckor var det så himla roligt att vara tillbaka igen! :-) Något mer hade jag inte på hjärtat just nu. Puss!

HEMMA BRA, MEN BORTA BÄST..

.. Det är allt jag har att säga just nu. Har varit hemma i snart två dagar och jag vill tillbaka mer än någonsin. Det bara är så, lixom.

RSS 2.0