EN SAMMANFATTNING AV HELGEN I STOCKHOLM

Från ett land till ett annat. Jag tänkte att vi nu skulle ta en titt på vad vi gjorde under vår förlängda helg i Stockholm. Enjoy!
Vi landade på fredagsförmiddagen och sökte genast upp Pom & Flora för att äta brunch. Som den brunchälskare jag är hade jag länge velat testa det omtalade cafét. Jag hade på förhand valt vad jag ville äta (haha) och beställde en avokadotoast med äggröra och riven cheddar samt en smoothie bowl bestående av acai och hallon. Himla gott!
Mätta och belåtna fortsatte vi vidare mot Bills födelsedagspresent. Jag hade nämligen gett en heldag i det japanska badet och en trerätters middag på Yasuragi åt honom i present. <3 I det japanska badet var det telefonförbud, så förutom dessa bilder här ovan som vi tog just innan vi åkte har jag inga andra. Det tog lite ont i mitt fotograferingshjärta att inte kunna fotografera, men samtidigt var det väldigt nyttigt för mig att bara njuta av stunden och koppla av. Och det gjorde vi verkligen. Vi tillbringade hela dagen med att slappna av i de olika varma källorna och i speciella bastun. På kvällskvisten åt vi en himla god middag, som även den hade japanskt tema. Det var en underbar spadag med honom!
Efter en hotellfrukost mötte vi sedan på lördagmorgon upp resten av gänget som hade anlänt till Stockholm. Det var grått och regnigt prick hela helgen, så dessa bilder är de enda som är tagna utomhus, haha!
Lovis fyllde tjugo år under helgen, så denna dag skulle vi fira henne. Vi gick först till Clarions spa där vi hängde i några timmar. Hur lyxigt är det inte med en hel spahelg!? Vi njöt i utomhuspoolen på taket, skålade i bubbel och gjorde ansiktsbehandling. 
Därefter gick vi till våra hotellrum för att fixa oss inför kvällen. Vi blev klara lite i förtid så vi passade på att ta några selfies i badrummet medan vi väntade på de andra. :-)
Vi åt middag på Smak. Restaurangen har ett koncept som går ut på att man komponerar ihop sin egen avsmakningsmeny. Vi skulle välja fem rätter var och till varje rätt serverades ett vin som passade till. Rätterna namnges på basis av vilken smak som är mest framträdande och jag valde parmesan, stjärnanis, mandel, tryffel och havtorn. Prick allting smakade magiskt, men mandelrätten blev min favorit! Hela middagen var bara så himla himla trevlig och vi diskuterade och analyserade alla smaker och viner.  Det var en ny matupplevelse för mig och jag rekommenderar den verkligen!
Lördagskvällen spenderade vi med en film på hotellrummet. På söndagen när vi vaknade gick vi ner för att äta frukost och sedan låg vi bara i sängen tills det var dags att checka ut. Efter det var Bill och jag nästan direkt tvungna att åka till flygfältet. Tack för en ljuvlig helg fylld av spadagar, födelsedagsfiranden och goda middagar. <3

PÅSTÅENDEN OM MAROCKO - SANT ELLER FALSKT?

Jag älskar att göra research om resor, men inför Marocko läste jag verkligen på som aldrig förr. Det finns verkligen så många åsikter och upplevelser om landet, så nu när vi har varit där tänkte jag att jag kan ge vår åsikt också. Nedan finns tio påståenden som jag hade läst om Marocko före vi for, följt av en kommentar om hur vi upplevde det. 
 
1. Fredag är deras vilodag och då är allting stängt. / Ja, deras vilodag infaller på fredagen. Nej, allt är inte stängt. Vi kunde köpa bussbiljetter från busskontoret, besöka Bahia Palace, ströva runt i soukerna samt äta middag på Le foundouk. Det enda vi märkte var att det eventuellt var lite mindre försäljare i soukerna.
 
2. Allting går långsamt och tider följs inte så noga. / Hade läst att man till exempel skulle få påminna restaurangen om vad man beställt eftersom det aldrig serverades. Vi märkte inget av detta på restaurangerna vi åt på. Vi fick alltid bord till den tid vi hade bokat och både dryckerna och maten kom väldigt snabbt in! Bussresorna däremot är en annan historia. När vi skulle åka till Essaouira skulle bussen gå femton nollnoll. Vi var där i god tid, cirka en halvtimme före, för att vara på den säkra sidan. Däremot hade varken busschauffören eller våra medpassagerare bråttom alls. När klockan var femton nollnoll fick vi först börja gå in i bussen (den skulle bli full) och när busschauffören märkte att inte alla passagerare var med väntade (????) vi helt enkelt på de som ännu inte var där. Slutligen kom två kvinnor med deras barn och vi kunde åka iväg ungefär en halvtimme för sent. När vi skulle tillbaka till Marrakech var vi ”bara” tio minuter försenade.
 
 
3. Män stirrar och det förekommer trakasserier mot kvinnor. / Detta var något som jag hade läst mycket om, men till min förvåning upplevde jag inte något av detta överhuvudtaget! Jag kände mig inte obekväm en endaste gång och varken jag eller Bill la märkte till någon som stirrade extra eller kastade ur sig kommentarer. Detta upplever jag förekom mycket oftare i Turkiet, och då var jag bara en liten flicka på semester med mina föräldrar.. Och jobbigare män har jag även råkat på på många andra ställen också. Vet inte om jag bara hade "tur" i Marocko? 
 
4. Allt handlar om att tjäna pengar. / Detta är ett påstående som vi verkligen fick erfara. Precis allting kostade en slant och man fick vara uppmärksam på att inte bli lurad på pengar. När man skulle gå på wc på offentliga toaletter kostade wc-pappret skilt, skulle man ta bild på till exempel en aktivitet eller en vara på marknaderna ville de ha betalt, om man ville lägga sitt bagage ner i bussen kostade det extra, människor som ville visa vägen för att ”vara snälla” ville efteråt ha betalt, inträden kostade minst dubbelt mera för icke-marockaner, det var orimligt dålig växlingskurs på hotellen då man skulle betala och så vidare. När vi första dagen skulle köpa färskpressad juice visade det sig att vi dessutom fick helt fel växel tillbaka, försäljaren hade alltså lurat oss. Tips är att om möjligt alltid betala med jämna pengar och ALLTID räkna växeln efteråt. Hade också läst om att det förekommer ficktjuvar, men några sådana märkte vi inte av (vilket också väl beror på deras skicklighet?).
 
5. Försäljare och människor är påträngande och accepterar inte ett nej. / Vi var beredda på det värsta eftersom vi båda hade upplevt detta fenomen i Turkiet, men till vår förvåning tyckte vi aldrig att det blev jobbigt här. Inga försäljare var påträngande eller efterhängsna och de som ville sälja sina aktiviteter eller varor förstod ett nej. Oftast räckte det med att bara säga ”no thank you” och så gick de vidare eller gav upp utan att vara elaka. Många försäljare brydde sig knappt om oss alls och lät oss kolla i soukerna i lugn och ro. De enda vi faktiskt tyckte var jobbiga var de människor längs med gatorna som ville visa vägen i utbyte mot pengar. Ibland visade de inte ens rätt väg, haha, så vi ignorerade dem oftast.
 
 
6. Att åka till Marrakechs medina är som att åka tillbaka i tiden. / Detta har jag ju i princip redan nämnt. Det kändes verkligen som att åka tillbaka i tiden. Det var också intressant att se den stora skillnaden mellan den gamla delen och den nya delen i staden. 
 
7. På Jemaa el Fna finnas massor av ormtjusare. / Det som oroade mig mest inför resan var nog detta, haha! Ni kan inte ana hur mycket jag försökte ta reda på om det faktiskt finns mycket ormar på torget och om man möjligtvis kan undvika dem på något sätt. Jag hade nämligen läst att ormtjusarna kan dyka upp lite var som helst och till och med kan lägga en orm över axlarna på en i bara förbifarten - min STÖRSTA skräck!! Så till alla er andra som också är rädda för ormar: Ja, det finns massor av ormtjusare på torget, men ja, man kan undvika dem. Vi märkte att ormtjusarna hade sitt egna område på torget och det undvek vi alltid. Dessutom hjälpte Bill till att spana när vi traskade runt så att det inte dök upp någon otrevlig överraskning utan att vi märkte. :-) 
 
8. Man blir magsjuk och gatorna är smutsiga. / Det är ju rätt så vanligt att bli magsjuk under en utlandsresa, men när det gäller Marocko hade jag verkligen läst om så ovanligt många personer som blivit sjuka under resan. Före resan hade vi därför bland annat skaffat desinfektionservetter och vi tänkte extra mycket på vad vi åt. Vi klarade oss så länge som till sista natten, då Bill blev sjuk. Vi hade ätit nästan exakt samma mat dagen innan, så vi vet inte vad det berodde på.. Det blev iallafall ingen värre magsjuka. Sedan upplevde vi aldrig att städerna vi besökte var smutsiga alls. Nästan tvärtom faktiskt, vi såg många gånger att gatorna blev städade och sopade. 
 
 
9. Det är farligt att resa till Marocko. / Det verkar vara många som tror att det är farligt och osäkert i landet utan att egentligen veta varför. Det enda jag tänkte på före vi åkte dit var att jag verkligen verkligen ville uppleva landet och speciellt då Marrakech, så jag reflekterade nog aldrig ens om att Marocko skulle vara farligt. Något sådan upplevde vi inte heller när vi var där och vi kände oss trygga under hela vår vistelse. Såklart reste vi med sunt förnuft, men det ska man ju göra överallt i världen. 
 
10. Kvinnor måste klä sig på ett visst sätt och speciellt täcka axlar och knän. / Speciellt i Marrakech är klädseln nog ganska fri och vi såg nog alla möjliga klädstilar i gatubilden. Man ska ju självklart ändå respektera deras kultur och inte gå alldeles för lättklädd. När jag åkte till Dubai läste jag en bra regel om att alltid åtminstone täcka en del (alltså antingen axlar eller knän) och det har iallafall funkat finfint för mig i de muslimska länder jag besökt! Sen är ju en sjal alltid bra att ha ifall man hamnar i en situation där man känner sig obekväm eller felklädd.
 
Vill slutligen påpeka att detta är våra personliga upplevelser och det kan såklart variera beroende på vilken tid på året och vilken stad man besöker!

EN DRÖMPOOL

Jag hade läst att om man hade lite mera tid i Marrakech, så skulle man bo i två olika delar av staden medan man var där. För att uppleva så mycket som möjligt, lixom. Så de sista nätterna i Marrakech valde vi därmed att bo på hotell i den nya delen av staden, Gueliz. Trots att det var intressant att se hur den delen av staden såg ut, drogs vi ändå mer till medinan. Iallafall. Sista dagen gick vårt flyg först sent på kvällen, så då hängde vi bara vid hotellets himla stora pool och njöt av solen hela dagen. Det var verkligen en drömpool omgiven av palmer och musik. 

LE JARDIN MAJORELLE

Jardin Majorelle är en botanisk trädgård fylld med exotiska växter, bland annat massvis med kaktusar. Mitt i trädgården står ett speciellt hus. Huset är egentligen ett museum, men är nog mera  känt för sin speciella och intensiva blåa färg som kallas majorelle. Både trädgården och färgen har fått sitt namn efter personen som också skapade allting! 

RIAD BE

Det finns speciellt två riader i Marrakech som verkligen har exploderat på sociala medier, Riad BE är en av dem. Och man kan ju verkligen förstå varför - mer instagramvänligt kan det väl inte ens bli? Eftersom riaden har blivit så populär är den tyvärr också fullbokad sisådär ett år framåt, så här bodde vi inte. Däremot fick vi iallafall komma på ett besök för att kika runt och knäppa lite bilder. Jag är alldeles kär i denna riad, alltså! Den är så himla himla drömmig. 

ESSAOUIRA BEACH

En stranddag. Vi inledde dagen med en promenad längs med hela den långa stranden samtidigt som vi doppade fötterna i Atlanten (vattnet var alldeles för kallt för att jag skulle ha vågat simma), plockade snäckor samt tittade på alla kameler som vi mötte. Därefter lade vi oss i sanden för att sola resten av dagen. 
När vi på kvällen tog en promenad till i solnedgången såg stranden ut så här! Så fina färger. <3 Jag gillade att stranden var såpass lång och att turisterna var såpass få. Det kändes nästan som om vi hade stranden för oss själva! Eller ja, som om vi delade den med kamelerna, haha.

MÅSAR OCH SEAFOOD I ESSAOUIRA

Under vår resa i Marocko hade vi planerat in två dagar i Essaouira. Staden ligger vid Atlantens kust och är en gammal fiskeby. Jämfört med Marrakech är Essaouira lugnet själv och hit hittar inte heller så många turister. De blåa fiskebåtarna i hamnen är ikoniska och finns på cirka alla fotografier från Essaouira. Hit åkte vi för att andas in havsluft, hänga på stranden, njuta av lugnet samt äta magisk seafood.  
Vi bodde precis intill den lilla fiskehamnen och fästningen som omringar den, så den första morgonen bestämde vi oss för att utforska området. Förutom alla blåa båtar, var hamnen också fylld med fiskare som sålde dagens fångst. 
Något som också finns på cirka alla fotografier från Essaouira är måsar. Staden vimlar nämligen av måsar, och speciellt här i hamnen finns det otroligt många. Tror jag aldrig har sett så många måsar på samma gång faktiskt, haha! Från hamnen traskade vi sedan vidare mot medinan där vi spenderade eftermiddagen.
Tills kvällen hade Bill letat upp och beställt bord på en fantastisk seafood-restaurang, Riad Zahra. Vi började med att beställa in en flaska vitt och därefter försökte vi bestämma oss för vilken av alla delikatesser på menyn vi ville äta. Slutligen valde vi flodkräftor till förrätt och en gryta med hummer, marulk och snäckor till huvudrätt. Och alltså ååh, det var så magiskt gott. Speciellt älskade vi flodkräftorna! Vi konstaterade att middagen var bland det bästa vi har ätit. Är man i Essaouira MÅSTE man äta här!! 

TAKTERRASSERNAS STAD & DÅLIGT VÄDER

Det finns takterrasser prick överallt i Marrakech! Både riader, restauranger och caféer har oftast en takterrass, så vi fick verkligen uppleva många olika utsikter. Dessa bilder här ovan knäppte jag en förmiddag när vi låg och fångade solstrålarna samt läste varsin bok på vår riads takterrass. Även om denna resa inte skulle vara en solsemester, blev jag ändå lite besviken på vädret. Vi hade verkligen sådan otur! Under vår vecka i Marocko fick vi uppleva solen sisådär tre gånger totalt, och resten av tiden var det molnigt eller till och med regnigt. Både före och efter vår resa visade väderleksprognosen strålande sol varje dag.. Jag har aldrig tidigare haft otur med vädret på någon resa, men någon gång ska väl vara den första. Vi hade iallafall mycket program på schemat och så var det ju varmt ändå, så egentligen ska jag väl inte klaga, med vänliga hälsningar soldyrkaren. :-) Iallafall. Denna takterrass kunde vi ändå njuta av varje dag medan vi bodde på denna riad och om jag inte läste så fotograferade jag alla kaktusar som fanns där, haha! 

BAHIA PALACE

En av dagarna besökte vi detta mosaikparadis, Bahia Palace. Detta himla stora palats är utsmyckat från golv till tak och vi gick mest bara runt och beundrade alla vackra detaljer. Känner att bilderna får beskriva resten, för mina ord räcker nog inte till för detta mästerverk. :-)

TRE RESTAURANGER I MARRAKECH

Nomad. Jag hade läst prick överallt att man måste äta på denna restaurang om man befinner sig i Marrakech. Restaurangen har en snygg och modern inredning, och speciellt i skymningen hade vi en himla mysig utsikt från takterrassen. Vi beställde in två förrätter med småplock som vi delade på och därefter valde Bill kycklingtagine och jag någon slags fiskgryta. Vi blev dock inte lika imponerade på maten som alla andra har verkat bli. Den var nog god, men enligt oss absolut inget speciellt. Kanske vi inte förstod oss på smakerna?
Jardin Secret. En grön och himla populär restaurang - vi fick ett bord på en av deras takterrasser högst upp i restaurangen eftersom allt annat var fullt. Här åt vi en sen lunch och Bill valde en marockansk sallad som verkade finnas på alla restaurangers menyer medan jag valde filodegsknyten med ost- och grönsaksfyllning. Vi båda tyckte att våra rätter var himla goda! Till efterrätt beställde vi in ett sockersött myntate, vilket är ett måste då man är i Marocko. Jag hade sett att de häller upp det på ett speciellt sätt och ville såklart göra likadant, haha. :-)
Le Foundouk. Denna restaurang rekommenderades faktiskt i flygplanstidningen och Bill sade direkt att han ville gå hit. Det visade sig också att restaurangen bara låg ett stenkast bort från vår riad! Restaurangen är snäppet lyxigare och vi fick bland annat tvätta våra händer i apelsinblomsvatten före middagen, blev serverade olika sorters nötter medan vi väntade på vårt bord och blev tilldelade menyerna på ett speciellt sätt (andra bilden). Vi fick ett bord uppe på deras takterrass och den var magisk! Här åt vi de allra godaste oliverna till förrätt, beställde in marockansk mat - så kallad tagine, drack några vinglas och lyxade till det med efterrätt. Verkligen en restaurangupplevelse vi sent glömmer!

RIAD RODAMÓN

En så himla vacker riad. <3
 
När man reser till Marocko, och då framförallt till Marrakech, hör det lite till att man ska bo på en riad i stadens medina. En riad är en marockansk variant av ett litet hotell, som  består av en vacker innergård under bar himmel omringad av balkonger och alla rum. Innergården är till exempel utsmyckad med massa mosaik, exotiska växter, en pool, mysiga lounger och vattenfontäner. De flesta riader har också en takterrass med utsikt över medinan. Som kontrast till den livliga utsidan är riaden en lugn oas bakom stängda dörrar. Alla riader är unika och när man kliver in kan man verkligen bli överraskad över vad som finns på andra sidan. :-) Bilderna här ovan är knäppta på vårt första boende i Marrakech, Riad Rodamón. Denna riad var verkligen en dröm och precis i min smak. Jag älskade prick alla detaljer! Jag ska visa er bilder på en till riad samt denna riads takterrass senare. 

UPPE I LUFTEN

Genom flygplansfönstret!
 
Se så häftiga vyer vi fick uppleva under vår flygresa till Marocko! Snötäckta berg ser så fantastiska ut från luften. Fast det gör väl egentligen allt, hehe. :-) Nu är jag faktiskt uppe i luften igen, men denna gång flyger vi bara över havet. Vi har en förlängd helg i Stockholm att se framemot! När vi landar ska vi direkt styra stegen mot ett brunchställe och därefter ska vi uppleva Bills födelsedagspresent resten av dagen. Jag längtar så mycket. <3 Imorgonbitti anländer resten av familjen Henriksson och då ska vi hänga resten av helgen med dem. Nu vill jag bara önska er en trevlig helg, finisar.

STREETS OF MARRAKECH

Marrakech medina.
 
Jag tänkte börja med att bjuda på en hel drös med bilder jag knäppte medan vi traskade runt i gränderna och på gatorna i Marrakech. Alla byggnader i prick hela staden är täckta med samma rosa färg och det vimlar av vackra utsmyckade dörrar. Det känns lite som att man har åkt bakåt i tiden när man befinner sig i den gamla staden, medinan, eftersom åsnor och hästar trängs tillsammans med bilarna i trafiken. Marrakech är en så speciell och annorlunda stad med så himla mycket liv och rörelse. Ibland kändes det nästan på gränsen till kaos, haha. Ljud, dofter, människor, färger, trafik, smaker, musik, kultur - man blev överöst med intryck från alla håll. Definitionen på ett organiserat kaos är det gigantiska torget Djemaa El-Fna, som staden troligen också är mest känd för. På torget finns allt från färskpressad juice, matstånd och krimskrams till ormtjusare, hennatatuerare och uppträdanden. Ni kan kanske gissa att jag höll mig lååångt borta från ormarna. Från torget fortsätter gatorna in mot soukerna. I soukernas smala gränder kryllar det av marknadsstånd bestående av bland annat kryddor, läderväskor, lampor, mattor, skor och tvålar samt ivriga försäljare som vill sälja sina varor. Vi fyndade skålar dekorerade med vackra färger och mönster! Koutoubia-moskén är stadens högsta byggnad och den, tillsammans med resten av stadens moskéer, väckte oss prick nollsex nollnoll varje morgon med deras härliga böneutrop.. Men det är väl en del av charmen då man upptäcker denna häftiga stad!

NÄR MAN INSER ATT MAN OCKSÅ GÅR I SKOLA

En dag vid Atlanten. <3
 
Hejsan! :-) Jag är tyvärr lite frånvarande även denna vecka. När vi kom hem från resan insåg jag att jag hittills under hösten verkligen struntat i skolan helt och hållet, och då konstaterade jag att jag faktiskt måste ta itu med inlämningsuppgifterna som ligger på hög om jag alls ska få checka ut från skolan förevigt i slutet av året. Jag har därmed bara prioriterat skolan till hundra procent denna vecka. Så himla tråkigt ändå, haha! Men också välbehövligt. Novembermånad är sisådär f u l l b o k a d och därför måste jag också orka med skoluppgifterna de dagar jag faktiskt har reserverat till just dem.. Efter detta är jag ju faktiskt i mål! Ikväll har jag ändå tagit lite ledigt eftersom jag så gärna vill gå igenom och redigera Marockobilderna så att jag kan visa dem åt er. Och det är just det jag tänker göra nu! Vi hörs senare, PUSS.

10 SAKER NI KANSKE INTE VISSTE OM MIG

1. Jag bloggar aldrig från telefonen. För det första tycker jag att skärmen är a l l d e l e s för liten för att kunna få en bra överblick medan jag bloggar och också för att sedan få en uppfattning om hur inlägget ser ut när det är klart. För det andra använder jag oftast kamerabilder som jag redigerar på datorn. För det tredje är det mycket skönare att skriva på en dator än på telefonen. Typ så. 
 
2. Jag är vänsterhänt, har gröna ögon och mörkt hår samt ett väldigt mörkt pigment. Mina systrar är båda högerhänta, har blåa ögon och blont hår samt ett ljusare pigment. Jag är verkligen det svarta fåret eller den fula ankungen i systertrion. Mamsen och papsen brukar skämta om att jag egentligen är adopterad, haha!
 
3. Jag har inte ätit korv på sisådär tio år. Usch, tycker verkligen att det är så äckligt!
 
4. Jag är verkligen så obrydd i smink. När jag sminkar mig gör jag antagligen den lättaste sminkningen man kan göra och jag köper himla sällan nytt smink. Jag har nog aldrig sett på en sminktutorial på youtube och tycker att recensioner av smink är cirka det tråkigaste man kan läsa. Sorry not sorry.
 
5. Jag har insett att jag tycker att hotellfrukostar oftast är överskattade. Jag tycker inte att det som serveras (typ yoghurt, flingor, bacon, ägg, pirog, pålägg, någon kakbit..) är det bästa som finns och så är buffén alldeles för stor för att man ens ska orka smaka på allt. Vill ju bara ha min smoothie bowl och avokadosmörgås. :-) :-) :-)
 
6. Jag använder nästan aldrig solkräm.. Jag vet att det är farligt och att jag borde, men jag hatar när det kladdar och dessutom bränner jag mig så väldigt sällan. Utomlands där solen är snäppet starkare kan jag de första dagarna smörja in mitt ansikte men där går gränsen.
 
7. Jag hittar alltid på smeknamn åt både människor, städer och ställen. Dessutom lägger jag oftast till ändelsen -is på slutet. Billis, Stockis, Mellis, Lindis, Folkis, Dubbis.. Haha, hur konstig är jag?
 
8. Jag har aldrig haft hål i tänderna. Det är kanske också därför jag inte förstår varför många människor är rädda för att gå till tandläkaren?
 
9. Jag dricker inte kaffe. Jag har försökt lära mig att dricka kaffe såå många gånger, men jag tycker verkligen inte om det. Det skulle vara så mysigt att beställa massa fina kaffekoppar på olika caféer, men nej - jag får hålla mig till varm kakao, haha. :-)
 
10. Jag har varit, och är väl nog fortfarande, väldigt kräsen när det gäller mat och nya smaker. Jag inbillar mig att jag inte tycker om saker jag inte ens smakat på. Det är först i vuxen ålder jag lärt mig att tycka om bland annat svamp, rödbeta, broccoli, sparris, oliver och så vidare.

BILLS TJUGOFJÄRDE FÖDELSEDAG

Mina fina älskade Bill fyllde tjugofyra jordsnurr igår och jag ville ge all min uppmärksamhet till honom under dagen. Vi började födelsedagen med massa morgonmys och därefter steg jag upp för att fixa ihop en brunch. Jag trollade ihop smoothie bowls, overnight oats, avokadomackor, kiwi samt oboy och serverade allting på sängen. Medan vi avnjöt brunchen fick han öppna sin present! På bilderna ovan ser ni också två av våra nya skålar som vi fyndade i Marocko - älskar dem! Resten av dagen fick födelsedagsprinsen bestämma vad vi skulle göra, och eftersom vi hade flängt runt världen samt ätit på restaurang en vecka i sträck önskade han att vi bara skulle ta det lungt och tillbringa dagen tillsammans. Vi åt en himla god hemlagad middag och så bakade jag en födelsedagstårta till efterrätt. Detta var Bills fjärde födelsedag jag hade äran att fira och jag hoppas att det blir himla många till. <3

OM EN FÖRSKRÄCKLIG TURBULENS & EN AKTIV DAG

Hej på er gullisar!! Vi kom hem tryggt inatt runt nollfyra nollnoll, men det trodde jag nog inte vi skulle göra några timmar tidigare. Vi var med om den värsta turbulensen jag någonsin upplevt under vår flygresa hem och jag var verkligen SÅ rädd. Jag höll Bills hand så hårt att jag blev alldeles svettig medan planet skakade, hoppade och vibrerade okontrollerat. Jag brukar inte vara flygrädd, men där och då lovade jag mig själv att aldrig flyga igen.. för att senare inse att jag redan har nya flygbiljetter bokade, haha! :-( Det var iallafall så himla skönt att krypa ner i egen säng och somna efteråt. <3
Eftersom vi kom hem mitt i natten anade jag att denna dag skulle bli riktigt slö, men jag vaknade utvilad redan klockan elva nollnoll och har sedan dess haft en riktigt aktiv dag! Jag började med att tömma kappsäckarna och tog därefter itu med tvätten. Tvättkorgen svämmade över av alla lakan från när vi hade besök och alla kläder från resan. Fem maskiner senare är tvättkorgen ekande tom, hela lägenheten fylld med upphängd tvätt samt sängen renbäddad och väldigt inbjudande. Mellan varven ner till tvättstugan skickade jag iväg några viktiga mail, pratade ett långt samtal med mamsen i telefon, gick till mataffären för att fylla på vårt kylskåp samt förberedde inför morgondagen. Bill fyller år imorgon och det vill jag såklart fira på bästa sätt! På kvällskvisten hade jag bokat in en middagsdejt med Jennie och det slutade med att den varade i sisådär tre timmar. Nu ska jag äta en smoothie bowl innan jag avslutar dagen. Ååh vad jag har saknat smoothie bowls!! Godnatt. <3

RSS 2.0