EN LITE BÄTTRE SÖNDAG

Var så himla snål på våfflor imorse så för att få bot på det var det bara att börja grädda våfflor till frukost. Lite jordgubbar och hemlagad kinuskisås på det så, mums! Sådär passligt då allting var färdigt gräddat fick vi också våffelsällskap av kusin Lotta och Celina. :-)
Sedan bestämde vi oss för att gå ut och traska i skogen. Där gick jag runt med gumman i handen, kramade vi träd, åt vi harsyra och så letade vi blåbär. 
Mot kvällen åkte jag ner till villan med mamma för att plocka äppel från äppelträdet i ett blåsigt och kallt väder och nu börjar jag märka av halsont. Så för att bli av med denna otrevliga och ovälkomna grej sitter jag nu och dricker litervis med havtornste, svartavinbärste och annan te.
 
Höst, alltså! 
 

LJUS, MYS & ROSÉVIN

Det var lördag och ungefär hela dagen tillbringade jag i sängen eller bara slöandes. Mådde lite som jag förtjänade helt enkelt. När det blev kväll och alla de andra barnen åkte iväg för att festa i fagerö bestämde jag mig för att bara vara hemma eftersom jag var hemskt otaggad på både fest och fagerö. Här hemma blev det myskväll med mamma, ljus, lite smått och gott att äta, tv och - även fast jag lovade mig själv på morgonen att inte dricka en droppe alkohol på länge - rosévin. Finfina lördagskväll. 

FREDAGENS VINKVÄLL I NÅGRA BILDER OCH ORD

Fredag. Vin. Fina pinglor. Snacks. Idol. Skratt. Tävlingar. Toppen!
 

HELG & VINKVÄLL MED BRUDARNA

Det är helg och både studentskrivningarna och skolveckan är över. Så för att fira det sticker jag nu iväg till Närpes igen för att ha vinkväll med mina chicks. ♥ Får bara hoppas att kvällen inte blir lika urspårad som förra gången vi skulle fira att skrivningarna var över, hehe.. Nämen, trevlig helg hörni!

ANDRA TEMADAGEN OCH LITE OM VECKAN SOM GÅTT

Denna fredag till ära hade vi abisar antimode dagen i skolan. Tror Elin och jag vann i fulhetsgrader, hehe. ;-)
 
Och förövrigt har det inte hänt så mycket speciellt medan jag varit frånvarande här. I skolan har en ny period satt igång, jag har haft många sköna sovmorgnar, älskling har varit på besök och så har jag dragit mina jumppagrupper samt haft föreningsfotografering med dem. Och det var väl det.

LITE TELEFONBILDER FRÅN HELGEN

Hade ett par bilder på telefonen från helgen, så slängde ihop dem till ett collage. I fredags hade jag som sagt myskväll med älskling. Vi kollade idol, åt lite gott, gick i bastun och så överraskade han mig med massa ljus och bubbelbad i badkaret, myys! ♥ Lördagmorgon var det tidig väckning, för att vara lördag, och så kom Elin och Malin efter mig. Då vi kom till Vasa blev det först jumppakurs där vi bland annat lekte massa lekar, hade olika banor, lärde oss att bygga hus av hulahularingar och gjorde pyramider (för en del gick det bättre än andra, haha!). Då kursen var slut for vi via stan för att äta något och sedan bar det iväg hemåt till Närpes igen. Lördagkväll hände inget speciellt så älskling och jag var rastlösa vilket resulterade i att vi började baka. Det blev en himla kladdig kladdkaka som vi åt med glass och hallon framför tv:n och med massa mys igen. Söndagen åstadkom vi ytterst lite, men så är det väl för det mesta på söndagarna. Det var den helgen.

DEN UNDERBARA FRIHETEN

Six down - zero/nought/nihilo/cero/null/NOLL to go!! Och det känns ju alldeles för himla skönt, alltså. Sista skrivningen för mig, som jag skrev idag, var modersmål essäskrivning och nu är det alltså över. Det bästa av allt är att jag nu också har skrivit alla fyra obligatoriska ämnen. U.n.d.e.r.b.a.r.t.
 
Så idag när jag hade avslutat ett kapitel började jag på ett annat. Jag drog iväg till bilskolan för en teoritimme och bokade in två körlektioner som jag måste ha, så nu har jag påbörjat det så kallade mellanskedet också. Nu ikväll blir det finska pluggande och lite sånt eftersom jag har finskaprov på onsdag. Jaa, ojoj hörni, det verkar som om det aldrig finns en lugn stund.. Men imorgon är jag iallafall ledig, så lite andningspaus hinner jag med. :-) PUSS.

SKRIVNINGAR & HELGENS PLANER

Five down - one to go! Nästsista skrivningen är utförd och jag börjar se ljuset i tunneln. Ett tag igår trodde jag nog inte att jag skulle klara av att sitta i studentskrivningssalen sisådär tolv timmar till, men efter dagens avklarade timmar har jag ju nu bara sex timmar kvar. Och hur mycket det än börjar ta emot nu ska det väl nog gå bra - det är ju över sen. :-) 
 
Sådär annars har vi planerat in fredagsmys med prinsen ikväll och imorgon drar jag iväg till Vasa med bland annat Elin för att gå på jumppakurs. Det var väl det. Ha en trevlig helg alla finisar! Pusshej.

OM EN TORSDAG

Idag är en mycket bättre dag! :-) För det första var jag ledig från skolan idag (eftersom provveckan är igång), och det betydde också att jag fick ta en sovmorgon. För det andra fick jag höra goda nyheter från skolan om textkompetensskrivningen och plötsligt var engelska-helvetet glömt, hehe. Sedan har jag varit till frissan och fått mitt kråkbo fixat och så har syster Tilla och Kimmo varit här. Som pricken på i:et får jag dessutom pussa på min prins ikväll. ♥ 

DAGENS NEGATIVA OCH POSITIVA

- Idag skrev jag studentskrivningar i form av engelska
textförståelse. Det gick käpprätt åt helvetet.
- Skrivningarna resulterade i en förskräcklig huvudvärk.
- De vilda ungarna i jumppamix är nu inte bara 16, utan 20. Kaos.
- Eftersom jag hade jobb ikväll, sitter jag nu här
medan alla andra barnen är på WBN.
- Vädret idag har varit äckligt höstig och regnigt.
 
+ Four down - two to go. 
+ Även fast ungarna är vilda är de ju
förskräckligt söta och roliga.
+ Min andra dansgrupp, trend, började idag. 
+ Idol och mammas pannkaka ( ♥ ) slår WBN lätt,
då man ändå inte är på partyhumör.
+ Imorgon är en ny dag.

OM DET ENA OCH DET ANDRA

Tjenare! I helgen blev det lugna tag. Har känt mig lite förkyld en längre tid nu och i helgen slog det ut helt och med tanke på mitt schema den kommande tiden har jag inte tid att vara sjuk, så för att inte förvärra förkylningen gjorde jag inte så speciellt mycket. I fredags blev det myskväll med älskling och i lördags tog jag mig ut en sväng iallafall med fina Malin och då spenderade jag också tid med Elli och Lotta samt lite andra personer vi träffade. I söndags fyllde bästa pappsen år, så då firade vi honom med god mat och kaka. Nu är en ny vecka igång och igår blev det mys med prinsen min och idag har jag hittills varit i skolan någon timme samt slängt ihop en dans tills onsdagen. Vi hörs senare! Puss. 

FREDAG, OTURSDAG & TEXTKOMPETENS

Three down - three to go. Och så var hälften av skrivningarna avklarade. Textkompetens var över på lite över fem timmar och magkänslan säger att det verkar som om inte fredagen den 13 blandade sig i iallafall. :-) Sådär by the way så blev matsaldot ur min picknick-låda sisådär tio stycken vindruvor. Jepp. 
 
/ Studentskrivningsbloggen

OM DE SENASTE TVÅ DAGARNA

Hej på er! Igår och idag har jag hunnit med saker som att både luncha och mysa med älskling, inlett jumppamixsäsongen med 16 vilda ungar som kom inskuttandes i gymnastiksalen och hämtat upp wc-papper som ABI-14 sålt. Ikväll har jag, efter att alla träningsplaner gick åt (ursäkta) helvetet, tillslut tagit mig ut på en snabblänk för att få frisk luft i hjärnan, preppat till studentskrivning och packat min picknick-låda för imorgon. För det är nämligen så att imorgon är det studentskrivning i modersmål och då ska det skrivas textkompetens i sex timmar. Något mer hade jag inte på hjärtat, så nu ska jag börja uppsöka sängen så att jag orkar skriva imorgon. Godnatt! ♥
Här ser ni lite av min picknick-mat. Och jaa, jag behöver ha med en hel massa olika sorter, för man vet aldrig vilket behov som behöver stillas när man sitter "inlåst" i salen så det gäller att vara beredd på allt, haha! 

EN MÅNDAGKVÄLL OCH EN TISDAG

Det har varit himla varmt och soligt för att vara september den senaste tiden (verkligen inte mig emot), och igår var inget undantag. Så mot kvällen hoppade mamsen och jag återigen på cyklarna och cyklade ner till villan. Där njöt vi av ett spegelblankt hav och en himla fin solnedgång. Så vackert! Hur tusan klarar man sig utan det här de tre andra årstiderna?
Idag då. Det är tisdag och jag har avverkat ytterligare en skrivning, engelska hörförståelse. Two down - four to go. Tisdagarna är ju en av de lite lyxigare dagarna, då jag endast har två timmar i skolan och eftersom hörförståelsen gick på just de timmarna betyder det att skrivningen är det enda jag har haft idag. Så jag slutade tio och väl hemma gjorde mamsen och jag ett nytt försök att luncha på café amanda, denna gång med bättre lycka. :-) Eftermiddagens program är att jag borde ta tag i en textkompetens som har deadline imorgon, för ni vet, i gymnasiet är det aldrig en lugn stund.. Sedan ikväll blir det träning före jag bänkar mig framför idol. Så att sådant sysslar jag med en dag som denna. Pusshej!

FINSKA HÖRFÖRSTÅELSE - CHECK

One down - five to go.

OM LITE SÖNDAGSFUNDERINGAR

That's it. Imorgon sätter det igång igen. Studentskrivningarna, menar jag alltså. På schemat imorgon står det finska hörförståelse och sedan ska jag klara av ytterligare två skrivningar denna vecka. Och mitt i all studentskrivningsförberedelse och en lätt nervositet börjar jag drömma mig bort. Bort från studentskrivningarna, bort från gymnasiet och bort från lilla K:stad. Jag längtar till nästa höst, då det är dags att börja ett nytt liv och ett nytt äventyr. Har nästan hela kvällen surfat runt på nätet och ju mer jag läser och tar reda på, desto säkrare blir jag på mitt beslut. Det kommer att bli fantastiskt till slut! Dessutom drömmer jag mig också ännu längre bort. Det finns så mycket jag vill se, göra, och uppleva här i världen. Samtidigt känns det nu som om livet plötsligt är så himla kort. Hur ska jag hinna med allt?! Sådana tankar snurrar inuti min hjärna just nu, och ju mer jag funderar desto mer taggad blir jag på resten av livet. Det är ju för tusan mitt liv, och det är jag som bestämmer hur det ska bli. Jag kan göra det hur himla underbart som helst! Men någonstans måste jag börja och just nu är det - hur mycket jag än inte vill det - i studentskrivningsalen. Så önska mig lycka till!

BRASA OCH LÖRDAGSMYS

Såhär såg min lördagskväll ut. Bestämde mig för att bara ta det lungt, så jag fick besök av min fina prins och så åkte vi ner till villan. Där hade pappa villavslutning del två och hade tänt en "kokkobrasa", så vi satt vid brasan och hade det mysigt i flera timmar. Sedan åt vi lite gott och så somnade vi tidigt. Himla skön kväll! 

EN LÖRDAG

Oldie.
 
Gårkvällen slutade mycket senare än vad det var tänkt, så det var med alldeles för lite timmar på sömnkontot jag steg upp för att åka till Vasa imorse. Det blev lite shopping med mamsen och ungen och så hälsade vi på hos storasyster och Kimmo. Nu är jag hemkommen igen, och för denna lördagskväll har jag inte alls några planer. Vi får se vad som händer. :-) Puss!

SKOLARBETE, TRÄNINGAR OCH LITE ANNAT

Hej! :-) I onsdags gjorde jag både finska- och engelskatextförståelse, hade jag min yngsta kusinbeibis Enya på besök, besökte jag mina morföräldrar och villan, vilket resulterade i en 12 km cykeltur med mamsen och så avslutade jag dagen med idol. I torsdags, alltså igår, åkte jag till älsklingen efter skolan och saldot blev en engelska hörförståelse, tyska förhör, 8 km intervallträning och en film. Ungefär sådär. Nu är helgen kommen och det ska bli så skönt! Höstens studentskrivningar närmar sig med stormsteg så det känns som om jag inte gör annat än skriver, lyssnar, skriver, läser och skriver lite till både i skolan och hemma. Dessutom var Sandra och jag så flitiga idag på studentmatematiken att jag känner att jag är färdig med denna skolvecka nu. Så nu checkar jag alltså ut för idag och tänker inte göra annat än att dejta Jannica och äta god tacopaj. FREDAG. ♥ 
 

SKAGENRÖRA OCH DUBBELTRÄNING

Lunch i form av skagenröra, nygräddat bröd och grönsaker.
 
Hej på er! Under de senaste dagarna har jag bland annat hunnit äta pizza på Casa, myst med Björn, varit ut på cykeltur med mamsen, besökt bästa mormor&morfar, haft skolfotografering, kollat idol och fixat skolarbeten. Nu börjar ännu en dag lida mot sitt slut och det är favorittisdagen. Eftersom skoldagen var extremt kort idag hade vi bokat in en lunch på Café Amanda med mamsen, men det hade bestämt sig för att vara stängt idag, så vi åkte hem och fixade ihop en riktigt smarrig lunch istället. :-) Därefter var jag tvungen att ta itu med en textkompetens och i samma väva lyckades jag somna och tog en powernap också. Har även varit på en 5 km länk med mamsen och då jag inte hade något bättre för mig på kvällskvisten drog jag iväg på zumba som satte igång för säsongen igen. Det var så himla skönt! Nu har jag kollat idol färdigt för idag, så nu tänker jag börja ta natten, godnatt. ♥

VILLAVSLUTNINGEN 2013

Det blev ett himla lungt firande av villavslutningen för min del. Började kvällen med att jag och älskling åkte ner till villan för att äta trerättersmiddag på glasverandan tillsammans med familjen och gäster. Det bjöds på kantarellsoppa, innerfilé, potatisgratäng och marängtårta. Mums! Efteråt bar det iväg till Närpes för att träffa upp Emma, Daniel och Elin. Sedan agerade jag chaufför resten av kvällen och natten, även om mestadelen av tiden tillbringades i Nämpnäs med många goda skratt.

TEMADAG OCH NEDRÄKNING

I fredags körde ABI-14 temadag! Vi hade enfärgade-dagen, så (nästan) alla trior gick runt i en enda färg som man själv hade valt. 
När vi ändå är inne på abi-tema kan jag passa på att visa upp hur awesome skolans trappa ser ut efter att vi fixat till den lite. ;-) Nu har nedräkningen börjat!

BILDBOMB: NÄR TYSKARNA VAR OCH HÄLSADE PÅ

TORSDAG:
Det blev en Vasadag med middag, shopping och chill på en brygga vid hoviska. Medan resten av gänget sov i bussen på vägen hem spårade det en aning för Elin och mig..
 
FREDAG:
Rundtur i lilla Kstad och texmex på Crazy Cat. Kvällen spenderade vi hos Cajsa, där vi bland annat lärde tyskarna att spela kubb. De vann, haha!
 
LÖRDAG:
Efter att Tim fått åka båt, fiska och åka mustang på dagen begav vi oss till en villan som vi hade hyrt med resten av gänget. Chill vid vattnet, båtturer, cupcakes, volleyboll, ÖL, grillning, fiske, fotografering, solnedgång, bastubadande och simning. Det blev en lite för spårad bastukväll (därav inga bloggbara bilder), men tyskarna fick iallafall en riktig dos av villaliv. :-) Härligt!
 
SÖNDAG:
Mötte upp gänget i Kaskö och så tog vi båten över till Sälgrund. Perfekt väder, bus på klipporna och picknick. När vi kom iland blev det en kort guidning i Kaskö och sedan stod det städning av villan på schemat.
 
MÅNDAG:
Skoldagen gick åt till projektarbete. Efter skolan hängde vi hos Elin några timmar förrän vi anlände till Lind's kök för att äta middag. Innan vi avrundade sista kvällen spelade vi de sista kubbmatcherna.
 
TISDAG:
Så var dagen kommen när de skulle åka hem. :-( Vinkade och kramade av allihopa och sedan försvann de in i bussen. 
 
VILKA TOPPENDAGAR! ♥

RSS 2.0