ETT HEJ

Hej dåliga webcam-bilder!

Och hej på er också, förstås. :-) Det är tisdag och jag är tillbaka i huvudstaden. Min torsdag-till-måndag-helg hemhemma blev riktigt lugn och slö (ja, så slö att jag inte knäppte en enda bild..), och det var verkligen välbehövligt. Kollade idol, träffade släktingar, åt ostbricka, hade myskvällar, njöt av solen, fick spendera tid i älsklings nya fina lägenhet, shoppade, åt mammas goda mat, hängde med vänner, pussades, spelade Wii och så vidare. Men trots en skön helg hemhemma känns det ändå himla fint att vara i Helsingfors och mitt eget lilla hem nu igen. Jag trivs ju så bra! Iallafall, ville nog bara kika in och säga hej och så typ. Så pusshej!

UPP OCH NER

Hej finisar. :-) Efter att jag hade haft redskapsgymnastik samt dragit ett vattengymnastikpass tog jag helg klockan tolv nollnoll i onsdags. Nu befinner jag mig faktiskt hemhemma och på schemat står det rehabilitering (haha) i fem dagar. Under tiden får ni se på hur resultatet av min huvudståendeträning blev. Tadaa!

SOLSKENSPROMENADEN SOM BLEV EN REGNDANS

Vädret visade sig från sin bästa sida, så Soffan och jag bestämde oss för att ta en promenad i det sköna och soliga vädret. Vid vattnet var det lika fint som vanligt! 
Vi hittade en stig och blev nyfiken på vart den ledde, och det visade sig att vi kom fram till Fårholmen, tydligen.
I slutet av stigen fanns ett fågeltorn, så vi gick upp i det och tittade på alla fåglar. 
Ungefär halvvägs hem började det plötsligt ösregna, så då fick vi gömma oss under ett träd en stund. Finlands omväxlande väder, alltså..
Men när regnet hade lugnat i kom solen fram igen och vi fick avsluta vår promenad på ett himla fint sett, med en dubbelregnbåge över hela himlen. :-) 

I WOKE UP LIKE THIS

Hej på er! :-) Kan ni fatta ironin när jag igårkväll valde ut blusen ovan, och imorse slog upp ögonen nollåtta trettionio när jag skulle vara i skolan nollnio nollnoll? Ja, texten på blusen kunde nog iallafall inte ha stämt bättre när jag rusade in i klassen några minuter senare, haha. Väl där pluggade vi biomekanikuppgifter i någon timme och sedan slutade vi. Sa någon meningslösa skoldagar? Nåja. Nu har jag alltså varit i skolan, jobbat med ett grupparbete, städat lägenheten samt ätit lunch - och det är bara förmiddag ännu! Om en liten stund kommer Evis hit för att gå igenom ett vattengymnastikpass vi ska hålla imorgon och därefter blir det en länk i solen med Soffan. Ikväll sen ska vi ha pluggkväll igen och känner jag mig själv rätt så gör jag det antagligen upp och ner, i huvudstående. En bra dag iallafall, alltså. :-) Pusshej! 

BIOMEKANIK- OCH ANATOMIPLUGG & HUVUDSTÅENDE

Måndag. Skoldagen började med info om utbytesstudier, vilket om möjligt fick mig att längta iväg ut i världen ännu mera. Och därmed var också skoldagen slut, eftersom eftermiddagens föreläsning blev inställd.. Men duktiga som vi är, bestämde jag och Soffan oss för att ta en pluggdag tillsammans. Så resten av dagen och kvällen pluggade vi både biomekanik och anatomi, även om vi mellan varven sysslade med lite andra bravader. ;-) I slutet av kvällen övade vi (läs: envisa jag) till exempel på huvudstående i flera timmar. Lite övning samt finslipning till på det så är jag nog ett proffs! Det var det. 

HÖSTGARDEROBEN

Min höstgarderob ekade verkligen tomt, så igår tog jag med mig min partner in crime aka Jennie till stan för att inhandla lite nytt. Fyra nya blusar fick följa med mig hem denna gång, och både jag och garderoben är så nöjda! Åh, det finns verkligen så mycket fint i klädaffärerna nu. 

OM EN LÖRDAG GENOM IPHONEN

Efter en lugn och skön morgon samt förmiddag hoppade jag på spårvagnen och åkte iväg till Kabelfabriken. Där mötte jag upp min gudmor och så tog vi en fika, catchade upp det senaste, gick på konstutställning samt tog selfies med roliga figurer. Det var så härligt att få tillbringa tid tillsammans och vad bra sen att hon ser till att jag får studielivets dos av kultur, haha. Världens bästa gudmor. ♥
Då jag åkte hemåt från Kabelfabriken gick vi flickor direkt iväg för att se på när våra boys var med i skolans fotbollsturnering. Vi skulle vara cheerleaders, men misslyckades dock eftersom vi hade så fullt upp med annat att vi knappt hängde med i matcherna, hehe.. Sedan stod det utgång på schemat, men hela gänget var så himla trötta att det blev en tidig natt istället. 

VIN- OCH OSTKVÄLL

Fredag plus vin är lika med sant. Och varför avbryta en succétradition (läs: matkvällarna hos mig), kände vi. Så med andra ord dukade vi fram ostbricka och skålade i vin med pinglorna hemma hos mig igen igår. När vi hade tömt några vinflaskor samtidigt som vi haft vilda diskussioner var det dags att fortsätta vidare. Nästa hållplats blev "bissebingo", vilket vi dock inte alls var bra på och fick slutligen sjunga imse vimse spindel med rörelser inför alla andra, haha. Ganska snabbt fortsatte vi ut på några busuppdrag (hehe) till följade hållplats före vi sedan var tillbaka hos mig igen och hade deep talk till sisådär nolltre nollnoll. Finfint.

OM TVÅ FLICKOR, TJUGO KILOMETER, ÖSREGN & EN CYKEL

Före.
Under.
Efter.
 
Fredagen innebar strejk här i huvudstaden, vilket i sin tur innebar att kollektivtrafiken stod stilla, vilket i sin tur igen innebar att vi inte slapp någonstans. Nästan. Enda timmen för dagen vi hade var motorik, och till idrottshallen har vi lite under tio kilometer. Eftersom vi så gärna ville vara med på detta, hade vi ett enda val: att cykla dit. Nu var det så att vi bara hade en cykel och vädret bjöd på riktigt höstrusk i form av blåst och regn. Och vad gör vi? Jo, vi bestämmer oss för att ändå ta oss dit och då vi bara har en cykel är vi tvungna att turvis skjutsa varandra. Vi cyklar alltså till motoriktimmen och råkar ta en "genväg" som gjorde att det blev ännu längre, har en tung (men rolig!!) redskapsbana och cyklar sedan hem igen när det dessutom börjat ösregna. Hurtigkurrar, minst sagt. Men som ni ser, så är allting roligt iallafall bara man har det rätta sällskapet. Jennie, du är nog allt bra du! 

ETT SUDDIGT, BUBBLANDE, OKONTROLLERAT SKRATT

My favourite kind of pain is in my stomach,
when my friends make me laugh too hard. ♥

TACO NIGHT

Torsdagskvällen vankades det tacokväll. Tortilla och himla mycket goda fyllningar samt sangria. Ett ord: GOTT!! <23456

REDSKAPS- & VATTENGYMNASTIK

Föreläsningarna för denna vecka tog slut redan onsdagförmiddag, vilket betyder att vi resten av veckan bara haft praktiska lektioner. Två motorikpass i form av redskapsgymnastik och redskapsbanor samt ett vattengymnastikpass är avverkade och nu har jag så himla sjukt i muskler jag inte ens visste att jag hade, haha. Dock är de här timmarna de absolut roligaste, så jag klagar inte! 

HAMBURGARE & MYS

Alltså, haha.. Efter att vi hade mumsat i oss alla våfflor skulle vi plötsligt bygga hamburgare i min säng och därefter blev det mys tills lite före midnatt. Oj vad jag tycker om dessa knäppisar!! 

VÅFFELKALAS

Onsdagens lyx bestod av våffelkalas och mys hemma hos mig. Vi gräddade himla mycket våfflor och så hade vi jordgubbar, blåbär, banan, socker och grädde på. Lite tända ljus var sedan pricken på i:et. Ååh, SÅ gott och SÅ mysigt. ♥

OM EN ANNORLUNDA LÄNK

Ja, så efter kick off:en som ägde rum för två veckor sedan hade jag plötsligt en skadad högerfot. Jag vet fortfarande inte vad som har hänt (hehe), men denna fot har orsakat mig alldeles för mycket besvär. Jag har inte kunnat gå, träna eller leva (okej, kanske lite överdrivet, men ni förstår) normalt de senaste veckorna och för tillfället är foten inlindad i bandage samtidigt som jag äter medicin tre gånger per dag och hoppas att det ska räcka så. Men nåja, i väntan på att foten ska bli bra igen får man ha andra lösningar. Så idag när Jennie skulle ut och springa hoppade jag på cykeln och höll henne sällskap cyklandes istället. Härligt frisk luft, mycket prat, nya vägar och tio kilometer senare var vi hemma igen. En lite roligare länk.

OM EN EFFEKTIV DAG

Hej där! Idag känner jag att jag har varit riktigt duktig, för ja, man får säga så. :-) Skoldagen varade från nollnio trettio till nexton nollnoll och under den tiden hann vi ha två föreläsningar samt sitta och jobba med excel i ett par timmar. Angående excel, så kunde jag prick ingenting om det fram tills idag, men efter Arthurs och mitt jäkla bra-iga teamwork så är jag härmed fullärd. Typ. Väl hemma igen hade jag bokat tvättstugan, så det gick eftermiddagen åt till - samtidigt som jag gjorde middag samt jobbade med några skoluppgifter. Jag blev just helt klar med alla inlämningsuppgifter vi har i en datakurs och det känns sisådär såhääär skönt! Nu ska jag tjoppa upp några våningar och störa Soffan, hehe. PUSS.
 
P.S. Bästa papsen min fyller år idag, så härmed skickar jag iväg många grattiskramar. ♥

SLÖANDE, SKOLA & FINISAR

Hej bildbrist!
 
Söndag. Aktiviteten på dagen var så minimal att den största ansträngningen jag gjorde var att traska de sisådär trehundra metrarna till mataffären för att handla. På kvällen kom Ann-sofie aka Soffan (som även har flyttat till samma höghus som mig för en tid - wohoo!!) till mig för glassätande, filmmys och massa prat.
 
Måndag. Jag befann mig i skolan från nollnio femton till sexton nollnoll och när jag därefter både hade ätit middag och beställt några kursböcker hade jag absolut ingenting att göra. Då kom Jennie hit och höll mig sällskap och därmed förgyllde hon resten av min kväll. 

GULIS GETAWAY


Minigulisintagning.
Pampas på bordet.
Nollsex nollnoll.
 
Hemliga destinationen visade sig vara Borgå. Det blev en andra gulisintagning - dock i ett lite mindre format. Vi sitzade och när de ville ha pampas på bordet sjöng vi jåo nåo e ja jåo yolo ja nåo. Vi framförde teater. Det utsågs HOSK:ens rumpa tvåtusenfemton (vilket jag sådär by the way vann, haha!). Vi smällde ballonger. Jag fick dansa mitt livs hittills både bästa och roligaste bugg. Vi lekte lekar. Det serverades nattmat. Vi dansade loss bokstavligen hela natten lång. Vi sov på ett scengolv. Och skrattade alldeles för högt och för mycket när de andra skulle sova. Jaa, det här var gulis getawayn det. SÅ. HIMLA. SJUKT. ROLIGT.

OM EN SLÖ LÖRDAG

Slagna hjältar..
 
Dessa bilder ovan beskriver rätt så på pricken gårdagens feelis. I fredags efter skolan satte vi oss nämligen på en buss som tog oss till hemlig destination och där vankades det sedan årets gulis getaway. Den ska jag nog berätta mera om snart. Men vi gick iallafall och sov nollsex trettio på morgonen och hade väckning nollnio nollnoll, så när vi äntligen var tillbaka i huvudstaden på eftermiddagen slängde jag mig bums i sängen och tog en powernap på fyra timmar. Kvällen skulle spenderas med filmkväll med boysen, men jag och min onepiece slapp nog inte upp ur sängen överhuvudtaget. 

GULISINTAGNING 2015

Dessa finisar alltså!! I onsdags stod det inget mindre än gulisintagning tjugohundrafemton på schemat. När vi slutade skolan gick vi till mig för att dela en vinflaska och därefter var vi pepp till hundra procent!
Vi mötte upp boysen i stan och så gick vi till vår startpunkt. 
Dresscoden var en gul huvudbonad och väl där fick vi sedan klä på oss en sopsäck samt blev målade i ansiktet.
Därefter hann jag knäppa en hel del bilder på alla söta gulisar innan vi delades in i lag. 
Fysioeliten.
Sedan satte det igång. Här bjuder jag på en suddig bild på mitt härliga lag. Vi hade med oss en fransman, så därav hette vårt team Santé. 
Under tävlingens gång hann vi bland annat svepa massa blandade alkoholdrycker, spränga ballonger med främlingar, byta ut ett spelkort mot en grön spargris(elefant?), sjunga och dansa till ABBA, skriva en snapsvisa och framföra den på senatstorget, gå på toaletten i stadshuset, transportera ett gem med bara halva tändstickor och munnarna, leka norskfylla och göra kullerbyttor, klä av oss kläderna och bygga ett så långt klädsträck som möjligt... Så himla himla kul!
Ett tappert försök i att ta en selfie med domkyrkan.
Såhär glada blev vi när vi träffade gullisar ur andra lag. 
Här vet jag inte ens vad som hände, hehe.
Avslutningsvis en vacker bild på bästa Santé. 
När alla stationer var avklarade gick jag med dessa två för att köa till efterfesten. 
Favoriter.
Efter ett sjukt långt köande slapp vi äntligen in. Härifrån har jag (som tur är) inte många bilder att bjuda på, haha. Vi dansade och drack tills det var dags att gå hem efter en himla awesome kväll.

SÖNDAG, MÅNDAG & TISDAG

Hejsan! De senaste tre dagarna har jag gått runt i stan med Eva-Mari och shoppat nödvändigheter, haft en enda föreläsning i skolan, gjort ett sim- och dyktest, jobbat med en skoluppgift som inte ville samarbeta, haft en motoriktimme i form av redskapsgymnastik, planerat grupparbete och haft en skypedejt med älskling. Lite sånt. Dagarna går himla fort och imorgon är det redan onsdag, och dessutom inte vilken onsdag som helst. Men mera om det sen. PUSS.

STÄDNING, KAFFEMOJS & MEXICO-BAR

Jag började min lördag med att sova ut och ta det lungt, men därefter satte jag igång med att storstäda lägenheten. Städa. Torka. Dammsuga. Tvätta. Diska. Och så var lägenheten skinande ren igen. Då tog jag itu med lite (med betoning på lite) skolarbete före det var dags att göra mig i ordning för kvällens bravader. Sen traskade jag iväg till Eva-Mari.
Där möttes vi upp för kaffemojs, som ålänningen så fint uttryckte det. Dricka kaffe, mysa och prata strunt, med andra ord. Vi blev dessutom bjudna på glass och några dansshower, haha. Efter någon timme kom vi ändå på att vi ville ha någon drink lördagen till ära. 
Sagt och gjort. Vi traskade iväg till spårvagnen och efter lite äventyr var vi i stan.
Efter återigen lite äventyr var vi sedan framme vid vårt mål - den mexikanska restaurangen/baren Lucha Loco. Där delade vi på nachos, drack drinkar och blev bjudna på gratis efterrätt. Hela kvällen var verkligen ett enda himla stort skrattkalas. Som att vara på cirkus, var det någon som beskrev det. 

FREDAGSMYS

Gårkvällen var himla mysig, och himla rolig. Först åt vi middag här hemma hos mig och därefter dukade vi fram godsaker i massor. Så småningom började det trilla in mera folk här och vi mumsade i oss allt gott samt förbättrade världen med alla våra diskussioner. Kvällen avslutades med att vi satt och skrattade fram magrutorna till sisådär midnatt. Vad glad jag är att jag och alla dessa toppenmänniskor går på samma klass! :-) 

HÄLSNINGAR FRÅN EN YRBOLL

Tjolahopp! Medicinen för en tung (bakis)dag igår var en tre timmars powernap, en smoothie och ett skypesamtal med Jannica. Idag är det fredag och då kan inget göra dagen dålig. Ja, om man bortser från att jag fortfarande inte kan gå normalt och att jag 1. hade kollat fel på schemat och kom försent till skolan, 2. gick in i fel föreläsningsal (haha) när jag väl var där och 3. inte hittade till min egen föreläsning. Alltså HEJA aivilo! Nejmen är det fredag så är det och då är det inget annat än fredagsfeelis som gäller. Och med det sagt så önskar jag er en finfin helg. :-) Pusshej.

KICK OFF

Karin och jag började med några glas i min lägenhet. 
Mötte därefter upp flickorna och så traskade vi glada och taggade iväg i regnet till förfesten.
Förfesten hölls hos Bill med ett stort gäng av oss fyssare. Jag hittade en keps, vi spelade många rundor ölspel, Jens åt pizza (haha) och så drack vi gott. Så roligt. 
Därefter var det dags för kick off:en i Kaivohuone. Av bilderna att bedöma verkar det som om Madde och jag bara shottade, hehe..
.. Men så dansade vi ju förstås hela kvällen lång också. 
 
Tack och förlåt! Det blev en legendarisk kväll.

INSKRIPTION 2015

Inskriptionen 2015 bestod av tal, sång och musik samt dansuppvisning. Därefter skålade vi i champagne och åt himmelskt gott småplock till. 

BLÄ

Här är feelisen lixom inte riktigt likadan som den var igår, alltså.. Efter en sjukt rolig kväll orkade jag ändå upp till morgonföreläsningen och då jag kom hem joinade jag Karin som fortfarande låg och sov i min säng. Där låg vi och slöade i några timmar före det återigen begav iväg till skolan på en kurs. Nu mår jag dåligt, är trött, har ont i foten och är hungrig. Jag vill ha en mamma som lagar middag åt mig och en pojkvän som tar hand om mig. Och en förklaring till varför jag inte kan gå på min högra fot. Det är tungt idag, hörni. 

SKOLA, INSKRIPTION & KICK OFF

Hej finisar! Morgonens föreläsning är avcheckad och nu är jag hemma en sväng före jag ska tillbaka till skolan för ytterligare en (kort) introduktion/föreläsning till en ny kurs. Sedan är skolan slut för idag och då ska vi inleda läsåret och studielivet på riktigt med två festligheter. På schemat står inskription följt av kick off, och jag är så himla PEPP. Något annat hade jag inte på hjärtat idag. Pusshej! 

HEJDÅ SOMMAREN, HEJ HÖSTEN!

Solnedgång & spegelblankt hav. ♥ Och med dessa ljuvliga bilder från en sensommarkväll säger jag ajdö åt sommaren tjugohundrafemton. Även om denna sommar verkligen bjöd på sämsta vädret n.å.g.o.n.s.i.n. får man se till att minnas de fina dagarna när solen äntligen visade sig och de roliga stunderna tillsammans med alla gullisar. Idag är det den första september och härmed välkomnar jag hösten. Hej där!  

OM SISÅDÄR TIO HIMLA FINA KILOMETRAR


Ungefär här började jag min länk igår. 
Ganska snabbt möttes jag av dessa filurer. Kändes som om jag var hemma på villan. 
Jag följde sandbanan och kom ner till havet. 
Där fortsatte jag med att springa längs med stranden. Så härligt!
I slutet av stranden träffade jag på mera filurer. 
Sedan sprang jag över en liten bro och kom in i en liten skog, där jag sedan fick välja stig, beroende på vart jag ville. 
Jag såg en stor bro, så jag valde att springa ditåt. Dock stannade jag vid strandkanten några minuter för att njuta och andas in alla fina miljöer och intryck. 
Därefter sprang jag vidare, nu längs med vattnet i viken samt på en lång brygga. 

När bryggan tog slut spurtade jag uppför trappan och förbi en stenmur. 

Kom då fram till dethär fina stället, och lite senare fick jag syn på något alldeles alldeles ljuvligt.
Alltså förstår ni hur vackert det var?! Jag som älskar vattenfall!
Efter att jag beundrat vattenfallet en stund (och knäppt tusen bilder) tog jag en stig som ledde mig vidare.
Sprang igen över en bro, som denna gång gick över en fors. 
Och såå himla fint!! På broräcket fanns så många kärlekslås. <3

Lämnade vattnet för en stund och kom till en åker. Tyvärr såg jag inga får eller kor, vilket det lär ska finnas här. Japp, det var nog till Helsingfors jag flyttade iallafall, haha.

Sprang genom en skog och över denna bro..

.. Och kom ut här. Nu var jag inte så säker på att jag var i Helsingfors längre. Det såg ju precis ut som "på lande". 
Här någonstans vände jag, och började söka mig mot vattnet igen.
Sprang runt viken på andra sidan nu och hittade både bryggor och små båtar. 
Slutligen sprang jag över den stora bron jag först bara sprungit förbi och sedan vidare hela vägen hem, återigen längs med havet. Finaste tio kilometrarna någonsin, typ.

Ja, så såg min länk ut igår. Det var meningen att jag bara skulle ta en kort springtur för att utforska området här runt mig, men det var ju så himla fint att jag aldrig kunde sluta springa. Dessutom var jag ju tvungen att stanna sisådär hela tiden eftersom jag ville ta foto på allt fint, så det blev minst sagt en intervallträning. Fint så. 

RSS 2.0