SISTA DAGEN I APRIL

Godmorgon på er! De senaste dagarna har faktiskt varit himla gråa, tråkiga och jobbiga. MEN idag skiner solen och vi ska åka upp till Kristinestad för att fira vappen!! Det blir såklart ett annorlunda vappenfirande i år, men jag är taggad ändå. :-) Vi vet inte hur länge vi sedan stannar hos mamsen och papsen, för i detta coronakaos har vi ju inte bråttom någonstans. Iallafall. Vi har inhandlat min vappenballong (Bill gick till affären och facetimeade med mig så att jag kunde välja ballong, hehe), fört en nyckel och skickat instruktionsfilmer åt Rick (han ska sköta om våra plantor medan vi är borta, haha) samt packat ner både våra studentmössor och bubbel - så nu är vi redo att åka. Ses om några timmar, mamsen. <3

TIO SNAPSHOTS FRÅN APRIL

Innan vi avslutar april och säger hejdå åt ännu en coronamånad, tänkte jag bjuda på några random fotografier knäppta under månaden. Here we go:
Att köra över bron till Kristinestad i solnedgången - det bästa!! / Hedda-hunden. <3
Jag flätade fina inbakade flätor åt ungen och detta var vad jag fick tillbaka, haha! / Bubbel på min tjugofem-års dag. 
Två färdiga pussel! Jag har även hunnit med ännu ett, men det fastnade inte på bild. 
En flygande svan utanför mitt happy place. / En enkel och lyxig efterätt: valfri sorbet dränkt i bubbel! 
Soldyrkaren. :-) Här på balkongen tillbringade jag många timmar förra veckan!
 

OM SOCIAL DISTANSERING & EN CYKELTUR

Det är rätt länge sedan jag har skrivit något om coronakaoset nu, så jag tänkte att vi kör en liten lägesuppdatering. Eftersom att jag hör till riskgruppen bestämde jag mig i något skede ändå för att gå all in med karantänliv slash social distansering. Det betyder att jag nuförtiden inte går till mataffären, inte träffar några vänner och inte ens befinner mig på jobbet. De senaste veckorna (eller månaden) har jag alltså inte umgåtts med någon annan än mamma, pappa, ungen och min älskling. Överlag har jag tröttnat på att följa med nyheterna om prick allt som händer angående coronaviruset nu, så jag tar mest en dag i taget och både hoppas och önskar att det bara ska försvinna snart!!
 
I söndags skulle vi egentligen äta middag hos Rick, men för att kunna hålla fast vid min princip om social distansering bytte vi ut middagen mot en cykeltur. Vi bestämde oss för att destinationen skulle bli Runsala och väl framme pausade vi vid stranden en stund innan vi återvände tillbaka till stan. Saldot blev slutligen tjugo kilometer! En utmärkt karantänaktivitet. :-)
 

PIZZA I PARKEN

Pizza bland scillorna. <3
 
Denna dag förra veckan var en underbar dag! Åbo bjöd på femton grader och strålande sol och det kändes nästan som den första sommardagen. <3 Jag hängde ute på balkongen hela dagen för att fånga alla solstrålar och på eftermiddagen tog vi en cykeltur längs med ån. Mitt under cykelturen föreslog Bill att vi efteråt skulle hämta pizza från restaurang Niska och det var precis vad vi gjorde! Eftersom att restaurangerna nuförtiden bara har take away tog vi med oss pizzorna och återvände till Vårdbergsparken för att äta dem där bland alla scillor. Och det blev ju en alldeles ljuvlig pizzapicknick!!

FRÅN EN SCILLAFOTOGRAFERING


OM EN CYKELPREMIÄR

Ut på tur med rostande faran. <3
 
Det blir bara mera vårtecken hela tiden! Nu har cyklarna fått komma ut ur vinteride och premiärturen blev över femton kilometer lång. :-) Eftersom utbudet på citycyklar inte är lika stort här som i huvudstaden har vi nu egna cyklar istället. Jag har min favorit sedan länge tillbaka - mommocykeln! Nuförtiden brukar jag kalla den för rostande faran. Styret är lite snett, hela cykeln är jäkligt rostig och bromsarna funkar knappt. Ja, det kanske låter som en himla trafikfara, men utöver dessa små skavanker är det världens bästa cykel. Haha! <3

OM ETT ODLINGSPROJEKT

Odling på gång!
 
Här ser ni de senaste dagarnas projekt! Nu när det börjar bli varmare utomhus har jag äntligen fått påbörja mina planterings- och odlingsprojekt på balkongen. Jag har planterat både örter och grönsaker samt blommor och min lilla dröm är att balkongen i något skede ska vara full av växter och plantor. :-) Nu är det bara att vänta på att allt ska börja växa!!

ETT BLÅTT VÅRTECKEN

Blåa scillor från kvällspromenaden. <3
 
Häromkvällen tog vi en kvällspromenad i Vårdbergsparken och möttes då av ett hav av blåa scillor. Det såg så härligt ut när det bara vimlade av dem och detta är ju verkligen ett vårtecken! Jag knäppte några snabba fotografier med telefonen, men konstaterade att jag måste återvända med systemkameran för att dokumentera detta ljuvliga blomhav ytterligare. :-)

UTEBRUNCH & MIMOSA

I söndags ställde Bill sig i köket för att steka american pancakes med hallon och blåbär, medan jag packade en picknickbricka. Vädret var så skönt och soligt så vi hade bestämt oss för att äta brunchen utomhus på vår innergård denna dag. Det hade även lämnat lite champagne från gårdagen, så Bill blandade ihop några mimosa-drinkar åt oss också. Varför skulle man inte kunna dricka champagne en (corona)söndag i april? :-) Det blev iallafall en himla härlig brunch, och där och då kändes det verkligen som om den bästa tiden på året är på kommande!
 

OM EN LYXHELG

Bubbel och romchips. <3
 
Helgen som var blev en himla lyxhelg i mat- och dryckesväg. På fredagskvällen inledde vi helgen med att duka fram chips toppade med rom, gräslök och smetana - det är verkligen ett magiskt gott småplock! Till det drack vi en flaska bubbel, och det var nog det godaste bubblet jag någonsin druckit. Vi avnjöt allt det goda i soffan framför Let's Dance och varje gång jag ser på programmet tänker jag bara att jag också vill vara med och lära mig att dansa alla danser!! Det ser ju verkligen såå roligt ut. Iallafall. På lördagen fortsatte lyxen eftersom att vi hade bestämt oss för att på tumis fira min födelsedag i efterskott. Min mästerkock trollade ihop en trerätters middag här hemma och till det drack vi både champagne och rödvin. Jag har tyvärr inte några bildbevis på rätterna, men allting var så himla himla gott! <3 Slutligen avslutade vi lyxhelgen med att äta en ljuvlig brunch på söndagen, men jag tänkte slänga in bilderna från det i ett annat inlägg, så då skriver jag mera om den. :-) 

PÅSKFOTOGRAFIER

De finaste påskdekorationer i den lilla staden!
 
Något som coronaviruset inte lyckades med att ställa in: mammas äggjakt. :-)
 
En påskbrasa på villan. 
 
Påskbuffé i en minivariant. Det var magiskt gott med mycket seafood. <3
 
Påskliljor!
 
Badtunna på mitt happy place. Efteråt övernattade vi där - så mysigt!!
 
Påsktårtan! Fylld med vitchokladfluff och citronkräm samt dekorerad med smörkrämstulpaner.
 
Påxhäxor på vift under en solig promenad. :-)
 

OM EN PÅSK, VIDEKISSOR & GULDGLIMTAR

Videkissor. <3
 
Hej där! Det ekade lite tomt här under påsken för att jag hade fullt upp med massa mysiga bravader, men nu är jag tillbaka igen. :-) Både jag och min ålänning är även tillbaka hemma i Åbo nu. Jisses, vad tio dagar gick snabbt! Jag skulle gärna ha stannat ännu längre med mamsen och papsen, men behövde tyvärr tillbaka på jobb. Det blev iallafall en himla mysig påsk trots allt och jag ska berätta lite mera i ett annat inlägg. Videkissorna på fotografierna knäppte jag under en kvällspromenad med mamma, videkissorna var himla stora och mjuka och färgerna i fotografierna blev så fina i kvällssolen. <3 Tänk vad glad man kan bli av små guldglimtar! Nu väntar en varm bastu på mig, och det gör mig också glad. :-) Pusshej!

OM EN PUSSELVERKSTAD

En pusselstund i solen. <3
 
Här kommer en hälsning från pusselverkstaden! I början på veckan checkade vi av första tusenbitarspusslet som var ett så kallat mystery puzzle, och det var ett annorlunda och roligt pussel att pussla. Nu har vi alltså börjat på ett nytt - vi sitter och kämpar på med ett pussel med de hundraen dalmatinerna och det är verkligen otroligt svårt. ALLA bitar är lixom vita med svarta prickar.. Haha! Det står "impossible puzzle" på lådan, så det återstår att se hur detta går. Jag tänker absolut inte ge upp, så med det sagt är det väl bara att fortsätta pusslandet. :-)

OM CORONAÅNGEST & KRISTINESTAD

Jag tänkte att det är dags för en liten uppdatering om livet. Den senaste tiden har jag varit ensam hemma eftersom min älskling åkte iväg till Åland redan för ett par veckor sedan. Kort sammanfattat blev det på grund av coronakaoset alldeles för jobbigt för mig att vara instängd själv i en lägenhet och efter många om och men bestämde jag mig för att jag i denna situation vill vara tillsammans med familjen. Jag åkte därmed hemhem till mamsen och papsen redan i fredags och har alltså varit här sedan dess. Vi har pusslat nästan varje dag, ätit årets första grillade mat, gått himla många och långa promenader, suttit ute i solen och fångat solstrålar, tränat tunga styrkepass samt hängt på mitt happy place och gjort det i ordning inför säsongen. Jag mår mycket bättre nu och det känns så himla bra att ha lite sällskap. :-) Nu är påsken på intågande och fast det inte blir något traditionsenligt firande är jag ändå glad över att iallafall få vara i Kristinestad! <3 

FÖDELSEDAGSTÅRTA & FÖDELSEDAGSFIRANDE

Årets födelsedagstårta!
 
 
Här bjuder jag på min födelsedagstårta! Det blev en siffertårta med siffrorna två och fem, såklart. :-) Tårtan består av en sockerkaks- / rulltårtsbotten och cream cheese-frosting. Sedan dekorerade jag den med nejlikor, jordgubbar, hallon och gräddrosor. Tadaa! <3
 
Firandet av mina tjugofem år blev ju inte alls så som jag hade tänkt mig, men jag fick en bra dag ändå! Jag blev så himla glad av alla som hörde av sig för att ge en grattishälsning. I dessa tider värmde det lixom extra mycket att få alla fina meddelanden, samtal och videohälsningar. <3 Förövrigt firade vi med bubbel, en god middag, presenter, soligt väder och födelsedagstårta. När allt detta coronakaos är över ska jag ställa till med en hejdundrande fest!!

DET ÄR MIN TJUGOFEMTE FÖDELSEDAG

Hipp hipp hurra!
 

FÖRSTA APRIL

April tjugohundranitton. <3
 
Efter en evighetslång och otroligt speciell marsmånad är april äntligen här! Jag brukar alltid ha så himla roliga bravader inplanerade i april, och detta år var inget undantag. Jag skriver i dåtid, eftersom att allting ju har blivit inställt nu. Jag skulle fira min födelsedag med både min och min älsklings familj, jag skulle traditionsenligt tillbringa påsken i Kristinestad, jag skulle åka på en spaweekend med mina pinglor, jag skulle ha en födelsedagsfest för prick alla mina vänner, jag skulle sitta på uteserveringar och njuta av vårsolen och jag skulle fira valborg. Nu ska jag istället göra... i n g e n t i n g. Så det återstår väl bara att se hur april tjugohundratjugo egentligen blir! Bring it on. 

RSS 2.0