HEJDÅ TJUGOHUNDRATJUGOETT

Hej på er! Jag tänkte snabbt kika in här så här sista dagen på tjugohundratjugoett. Min jullledighet förvandlades till mellandagsledighet och vips har det gått en vecka sedan jag senast skrev här. Men det har verkligen varit så himla skönt att bara vara ledig och jag har tillbringat massa tid med familjen och utomhus. Mina nyårsplaner blev tyvärr inställda i år igen, så nu avslutar jag året på samma ställe som jag inledde det - på mitt happy place. Och det är ju himla fint ändå! Nu ska jag sluta babbla på och istället avsluta med det jag egentligen kikade in för: GOTT NYTT ÅR GULLISAR! <3

VARM CHOKLAD & EN JULHÄLSNING

Varm choklad framför granen. <3
 
Innan jag checkar ut för julfirande tänkte jag ännu bjuda på dessa julfotografier. En kväll denna vecka bestod julmyset av varm choklad framför granen och det var verkligen så mysigt och så gott! Nu tänkte jag alltså ta lite julledigt från bloggen några dagar för att verkligen bara få njuta av julmyset och familjen. Så nu vill jag bara önska er en mysig, kärleksfull och ljuvlig jul! GOD JUL. <3

ETT VINTERLANDSKAP PÅ MITT HAPPY PLACE

Igår vaknade jag upp till min första jullovsdag hemma hos mamsen och papsen i deras nya hus! Att få fira jul på mitt happy place ska bli alldeles ljuvligt och dessutom ser det ut som ett vackert vinterparadis här nu. <3 Jag var tvungen att gå ut för att knäppa några fotografier på vinterlandskapet eftersom att det var så himla fint. Ååh, vad det är lyxigt att bo vid havet - oavsett årstid är det alltid fantastiskt!

ETT JULIGT FÖNSTER

En liten julstad på vårt fönster!
 
Jag bjöd ju på de andra julfotografierna från vårt hem redan i förra inlägget, men jag tänkte att dessa fotografier förtjänade ett eget inlägg. I år ville jag testa något nytt julpynt och därmed förvandlade jag vårt balkongfönster till en liten julstad. Jag målade små söta hus, granris och julgranskulor. Visst blev det vackert? <3

JULFOTOGRAFIER

Ett skepp kommer lastat med massa julfotografier! Under hela december har vi haft det så himla julmysigt hemma hos oss och nu har jag äntligen även knäppt några fotografier på allting. :-) Jag tänker att jag inte behöver skriva något mer, utan julfotografierna får beskriva både julmyset och julstämningen. Det är verkligen den mysigaste tiden på året just nu. <3

ETT EFTERLÄNGTAT JULLOV ÄR HÄR

En glad jullovsfirare!
 
Klockan är tjugo nollnoll och jag har precis checkat ut från en tung tolvtimmars jobbdag. Men just idag gör det faktiskt inte så mycket, för prick nu får jag även checka ut för ett efterlängtat jullov!! Jag har räknat ner dagarna hur länge som helst redan och nu är jullovet äntligen här. Ååh, det ska bli så skönt och ljuvligt! <3 

JULGODIS

Julgodis. <3
 
Här bjuder jag på några fotografier på julgodiset som jag trollade ihop. Denna gång gjorde jag rocky road, vitchokladtryffel och snurrkola. Mums! Om jag bara får välja en av dessa julgodis så blir det absolut snurrkolan - den är alldeles magisk. Vi åt som sagt lite av detta till efterrätt under julmiddagen, och resten ska jag ta med till mamsen och papsen där vi firar jul. :-)

EN JULMIDDAG FÖR TVÅ

Under veckoslutet vankades det julmiddag för två här hemma hos oss! Det har blivit en tradition att jag och min älskling äter en mysig julmiddag på tumis några dagar före julafton, eftersom vi oftast (tyvärr) firar jul på skilda håll. På fotografierna här ovan ser ni hur årets julmiddag såg ut! Min mästerkock trollade ihop det mesta av julmaten, medan jag dukade bordet och bakade julgodis som vi skulle ha till efterrätt. Ååh vad gott det var och ååh vad vi blev mätta. Haha! 

OM EN GLÖGGPROVNING

Glöggprovning på gång!
 
I fredags ordnade jag en liten glöggprovning för mig och min älskling här hemma. Jag tycker verkligen inte om spetsad glögg och därför smakade vi på tre olika alkoholfria glöggar. En vanlig röd glögg, en glögg med smak av havtorn och en glögg med smak av björnbär. Det två första är köpta i matbutiken, medan jag köpte den tredje på en julmarknad. Vi tyckte att alla tre smakade himla gott, men vår favorit blev slutligen havtornsglöggen. Något annat som dock också smakade magiskt, var en blandning av den röda glöggen och björnbärsglöggen. Att ha glöggprovning var verkligen så mysigt! <3

EN UPPDATERING I JULETIDER

Hej på er gullisar! Nu tänkte jag uppdatera med ett "vanligt" inlägg där jag berättar om mina dagar mer i detalj, eftersom det faktiskt är evigheter sedan jag gjorde det sist. Tänk att det redan är fjärde advent idag! Dagarna går så himla fort även fast jag verkligen försöker fånga decemberdagarna och julmyset. De senaste dagarna har bestått av den sista julshoppingen, en julmiddag, julgodisbak, glöggprovning, massa julfilmer och mys. Jag har såklart fotografier att bjuda på från några av dessa bravader! Nu på eftermiddagen ska vi iväg för att gosa med Lykke och lillebo och därefter tänkte vi gå och lyssna på De vackraste julsångerna i kyrkan. Det brukar vara så vackert och stämningsfullt! På kvällskvisten ska vi äta ännu en julmiddag och se på ytterligare en julfilm. Om det finns tid vill jag också baka pepparkakor och fotografera lite julfotografier. Ungefär så. PUSS.

TRE JULMYS

Julfilm, glögg och ris à la malta. Myyys!
 
Julknytkalas på jobbet - jag bidrog med kladdkakebollar med dumlefyllning.
 
Julmarknad med tjejgänget. <3
 

SANTA LUCIA

Lykke-lucia. <3
 
I måndags var det den trettonde december, och det betyder ju att det var luciadagen. :-) På kvällskvisten fick vi därmed överraskningsbesök av denna ljuvliga lilla lucia! Hon bjöd på fin sång, goda jultårtor och massa skratt. När uppträdandet var över hade vi lite glöggmys innan lucian skulle fortsätta sin turné, hehe. Ååh, så glad man kan bli av ett besök som detta. <3

JULPYSSEL

I söndags hade jag julpysselverkstad här hemma och nu tänkte jag visa några fotografier från det. :-) Jag började med att göra olika pappersstjärnor. Jag gjorde stjärnor av tårtpapper, papperspåsar och paketpapper. Alla pappersstjärnor är verkligen enkla att göra så länge man har lite tålamod med vikandet, haha!
Och här har ni resultatet av pappersstjärnorna! Visst blev de vackra? Jag blev kanske lite väl ivrig och kanske gjorde lite väl många, men nu hänger de alla iallafall så fint runt om i lägenheten. 
Nästa projekt bestod av kranstillverkning. Det var dags att göra en julkrans till ytterdörren. Redan dagen före hade jag plockat granris i skogen, så nu var det bara att binda ihop julkransen. Själva kransen består bara av gransris, men sedan dekorerade jag med torkade apelsiner, kanelstänger, stjärnanis och ett rött band.
Och här har ni resultatet av julkransen! Jag blev verkligen himla nöjd med den. :-) Ända fram tills nu hade höstkransen fått hänga kvar på ytterdörren, så det var faktiskt dags för ett byte. 

ÄLSKADE LILLEBO

 
Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött.
– Ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!
 

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

 

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.

 

Siv Andersson

 


MIN JULLISTA

Julfotografier från tidigare år. <3
 
Med prick en vecka kvar till julafton (!!) tänkte jag dela med mig av min jullista som jag håller på att checka av nu i december. Kanske får ni lite inspiration till julmyset. :-) Varsågoda: 
 
1. Julpyssla
2. Dricka en juldrink
3. Måla julmotiv på fönstret
4. Gå på julmarknad
5. Beundra julfönster
6. Gå på julfest
7. Göra en julkrans
8. Äta jullunch
9. Ta julfotografier
10. Se en julfilm
11. Pynta lägenheten 
12. Julbada
13. Ha en julbrunch
14. Baka pepparkakor
15. Se julbelysningen i Helsingfors
16. Ha glöggmys
17. Baka en jultårta
18. Fixa ihop en julmiddag
19. Gå på julshopping
20. Dricka varm choklad
21. Ha pepparkakshustävling
22. Baka julgodis
23. Paketera julklappar
24. Klä julgranen
 

JULBORD PÅ STRAMPEN

På fredagen för prick en vecka sedan vankades det julbord på Strampen. Precis när vi skulle åka började det även att snöa, så allting kändes verkligen som på film, haha! Hand i hand traskade vi iväg till Strampen för julbord medan snöflingorna dalade ner. Julmyset alltså!!
Sedan var det bara dags för att hugga in på julmaten! Det fanns en förrättsbuffé, en varmrättsbuffé och en efterrättsbuffé och det fanns verkligen hur mycket som helst att välja på. Min favorit blev förrättsbuffén, sisådär allting var så himla gott där! Och när vi kände oss klara med julbordet var vi både himla nöjda och himla mätta. :-)

WINTER WONDERLAND

Denna decemberdag till ära tänkte jag bjuda på lite snöiga vinterfotografier! Tänk att vi i år har fått  njuta av en vit december - såå vackert och mysigt. Jag hoppas verkligen att vi får njuta av ett så här vackert vinterlandskap prick hela vintern. <3

DET FINASTE JULFÖNSTRET

Dag.
 
Kväll.
 
Helsingfors absolut finaste julfönster ser ni på fotografierna här ovan. <3 Min älskling hade så roligt åt mig, då jag prick varje gång vi gick förbi julfönstret behövde knäppa ett nytt fotografi. Han påstår att det under veckoslutet blev minst sju gånger, haha. :-) Men alltså, det var verkligen så himla ljuvligt och fint att jag inte kunde sluta beundra (eller fotografera) det!!

OM FEM CAFÉ- OCH RESTAURANGUPPLEVELSER

La Torrefazione. Det första vi gjorde när vi anlände till Helsingfors var att beställa in en stor brunch här. Brunchen bestod av lax- och avokadobagel, chiapudding, brownie, te/kaffe och äppeljuice. Vi hade även turen att få bordet med den bästa utsikten. :-)
Paulig Kulma. En dag mötte vi upp bästa Jens och så traskade vi iväg hit för att dricka glögg och catcha upp. Jag hade inte sett Jens på evigheter, så det var himla trevligt att ses igen!!
The Cock. Det här är en av mina favoritrestauranger i huvudstaden! Här åt vi trerätters middag en kväll. Bubbel, burrata, rödvin, biff med bearnaisesås, crème brûlée och chokladkaka. Jag glömde tydligen att fotografera efterrätten - oops. Burratan var iallafall bland den godaste vi har ätit!
Relove. Jag ville såklart passa på att äta så många bruncher som möjligt, så hit gick vi för att äta ännu en brunch. Jag valde en avokadocroissant och en acai bowl. Mums!
Deliberi K7. Detta är verkligen ett standardställe för oss. Här äter man goda pizzabitar eller pintxos och dricker bubbel eller något varmt. Och det var precis det vi gjorde även denna gång när prick hela gänget en eftermiddag spontant hamnade här.

OM ATT GÅ PÅ JULMARKNAD

En av dagarna mötte vi upp mina gullisar för att bland annat gå på julmarknad. Här ovan bjuder jag på några glada fotografier på mig och min stjärna Erika. <3
När hela gänget var samlat styrde vi stegen mot julmarknaden på salutorget. Där traskade vi runt bland alla söta små trähus. Mysigt!
Eftersom att det var iskallt utomhus var vi genomfrusna redan efter en liten stund, och då slog vi oss ner för att värma oss med varsin varm glögg. Vi ville ha risgrynsgröt också, men den hade tyvärr tagit slut. :-(
Och slutligen var det såklart dags för lite mera fotografier med mina pinglor. Fyra små gummor. <3

HELSINGFORS VACKRA JULLJUS

En av de ting jag hade sett mest framemot med Helsingfors den här gången, var att få beundra stadens stämningsfulla julljus. Helsingfors har verkligen den allra vackraste, finaste och mysigaste julbelysningen och prick hela staden är pyntad med julljus. Alltså, se bara på detta!! Så så så himla vackert. <3

OM VAD VI GJORDE I HUVUDSTADEN

Helsingfors. <3
 
Jag tänkte börja med att bjuda på dessa fotografier från Helsingfors. Jag vet verkligen inte hur otroligt många fotografier jag har på domkyrkan, men alltid lyckas man hitta en ny vinkel man kan fotografera den ståtliga byggnaden i, hehe. :-) Iallafall. Under våra ljuvliga dagar i huvudstaden fick vi njuta av massa julmys, beundra stadens julbelysning, träffa våra underbara vänner, ha hotellmys, traska omkring i staden, njuta av bruncher och middagar, gå på julmarknad, göra lite julshopping och fotografera massor förstås. <3 Jag ska bjuda på mera fotografier från några av dessa bravader!

EN KÄRLEKSFÖRKLARING TILL HELSINGFORS

Julmys i huvudstaden. <3
 
Att jag älskar Helsingfors är det knappast någon som har missat. Men är det orimligt att älska Helsingfors så mycket att en sömntuta som jag frivilligt stiger upp nollfem fyrtiofem en lördagmorgon för att få åka dit? Det var iallafall prick det jag gjorde i lördags. Både dödstrött och himla lycklig satte jag mig på tåget till huvudstaden och väl framme möttes jag av min älskling. <3 Han hade tillbringat de senaste två veckorna på Åland och därmed bestämde vi oss för att mötas upp i Helsingfors för ett lungt förlängt veckoslut och massa julmys. Det var verkligen så mysigt och denna stad är verkligen alltid lika ljuvlig!

VINTERFOTOGRAFIER

Ett skepp kommer lastat med vinterfotografier! Jag och ungen begav oss ut i skogen för att fotografera det ljuvliga vinterlandskapet och här bjuder jag på några av vinterfotografierna som vi knäppte. Ååh, det är ju så vackert med snö! <3

PIKKUJOULUT 2.0

En trerätters middag!
 
Efter att ha gosat med lillebo, busat med Lykke och skrattat med momi vankades det på fredagskvällen ytterligare ett pikkujoulut-firande med jobbet. Denna gång bjöds det på trerätters julmiddag på Villa Sandviken. Till förrätt dukades det upp ett buffébord fyllt av juldelikatesser och därefter beställde jag in lax till huvudrätt och chokladkaka till efterrätt. Det var verkligen himla god mat! Till detta serverades det både glögg och vin. När middagen var över var det ännu dags för lekar och julklappsutdelning och sedan var jag tvungen att tacka för mig. Men även om det blev en tidig kväll är det ju alltid lika trevligt med trerätters middag!

FYRA DAGAR & ÅTTIOÅTTA ÅR

Ljuvliga lillebo. <3
 
Fredagen var en speciell dag, då träffade jag nämligen både den yngsta människan och den äldsta människan jag känner! Lillebo fyra dagar gammal och momi åttioåtta år gammal. Lillebo gosade jag med sisådär hela dagen, men däremellan åkte jag även iväg en sväng för att hälsa på momi som tillfälligt befann sig på sjukhuset. Såklart tog jag även selfies med momi denna dag, men dem behåller jag för mig själv. :-) Iallafall. Tänk att ha hela livet framför sig som fyra dagar gammal och tänk att ha levt ett så långt liv som åttioåtta år gammal. Livet hörni! Och tänk att jag dessutom har lyxen att få kalla just dessa två människor två av mina favoriter. <3 

OM FÖRSTA DECEMBER

Julgranspyntning. <3
 
Så är det plötsligt december! Årets mysigaste månad är alltså här och jag maxar verkligen julmyset just nu. <3 Jag har gjort en lista på tjugofyra juliga bravader (en för varje dag fram till julafton) jag vill göra i december och julmyslistan tänkte jag faktiskt dela med mig av här lite senare också! Första december till ära fick julgranen flytta in och dessutom bjöd jag över ungen på julmys. Vi pyntade julgranen, lyssnade på julmusik och hade glöggmys. :-) Ååh, vad jag älskar detta! 

FJORTON SNAPSHOTS FRÅN NOVEMBER

Novembernatur.
 
Jag och min älskling. <3
 
Ljuvligt krispigt!
 
Några av mina härliga kollegor.
 
Den första riktiga snön.
 
En glad gullis!
 
Tuffsisar.
 
Femtio nyanser av grått.
 
Vinterlandskap. <3
 
Ett överexponerat fotografi som jag ändå gillar!
 
En snöig selfie med ungen.
 
Frost.
 
Fikapaus i pulkbacken.
 
November var den finaste november vi har haft. <3
 

LILLEBO ÄR HÄR!!

Första mötet med lillebo. <3
 
På söndagskvällen, precis då jag skulle knäppa på en julfilm innan läggdags, hörde min storasyster av sig och sade att beibin i magen nog snart är påväg. Därmed packade jag istället snabbt ihop mina saker och åkte iväg för att övernatta hos Lykke. Natten till måndag kikade sedan en liten lillebror aka lillebo ut! <3 De fick komma hem från sjukhuset på tisdagen, och såklart åkte jag och hälsade på genast efter att jag fick checka ut från jobbet. Välkommen till världen lillebo. <3 Han är verkligen så himla fin, liten, mysig, snäll, mjuk, söt och ljuvlig. Mosters hjärta spricker av kärlek!! 

OM JULSTJÄRNOR & LILLAJUL

Julstjärnebak på gång!
 
På lördagen vankades det lillajul och den firade prick hela familjen tillsammanas hemma hos Lykke. Jag hade lovat att baka julstjärnor tillsammans med gullisen, så vi inledde firandet med att göra det. :-) Därefter åt vi lillajulsmiddag, öppnade julklappar som tomten hade lämnat utanför dörren samt drack glögg och åt våra julstjärnor. Det var en mysig lillajul. <3 

EN PROMENAD I VINTERLANDSKAPET

En vinterpromenad. <3
 
I lördags tog jag och ungen en långpromenad i det alldeles ljuvliga vinterlandskapet. <3 Det är verkligen massor av snö ute nu och precis när vi begav oss ut på promenad kikade även solen fram. Det var så himla himla vackert!! Och så himla himla kallt, haha. 

OM JULSTÄMNING & PIKKUJOULUT

Av någon anledning bestämde jag mig i år för att absolut inte göra något juligt innan veckoslutet då det vankades lillajul och första advent, för att därefter sen verkligen kunna maxa julen. Och så fick det bli. På fredagen var det alltså äntligen dags att börja julmysa och ååh, vad jag hade längtat!! Jag hängde upp julstjärnorna, knäppte på julmusiken och drack årets första glögg. På kvällskvisten knackade sedan Daniela på dörren - jag hade nämligen bjudit över henne på en juldrink innan vi skulle möta upp resten av våra kollegor för att fira pikkujoulut. Juldrinken bestod av glögg, bubbel, äppeljuice, hallon och polkagris och den blev verkligen en succé. Den smakade magiskt!
För att göra en lång (och himla rolig) historia kort fick vi sedan plötsligt ta en taxi till festligheterna, som denna gång firades på Faros båt. Hela taxiresan var väldigt oklar, men både Daniela och jag och våra kollegor som stod utanför och väntade på oss fick iallafall ett gott skratt när vi anlände. Haha! När vi väl steg ombord på båten serverades det trerätters middag. Jag valde gräddig svartrotssoppa med laxtartar till förrätt och fjällröding med havtornssås och rostade rotsaker till huvudrätt. Till efterrätt fick vi allihopa chokladfondant, vanilj crème brûlée och hallonsorbet. Allting var verkligen himla gott, men svartrotssoppan var nog en av de godaste sopporna jag någonsin har ätit! Mums. Vi stannade kvar prick hela kvällen och skrattade, drack vin och skrattade lite till. Toppenkväll!

RSS 2.0