SAMMANFATTNING AV VECKAN & DEN KOMMANDE VECKANS PROGRAM

En höstsallad bestående av svartkål, pumpa, kikärter, äppel, pinjenötter, fetaost och broccoli.
 
Istället för att börja veckan med att skriva upp veckans planer, tänkte jag nu göra tvärtom och avsluta veckan med att sammanfatta vad jag faktiskt gjorde istället. Skulle vilja påstå att ungefär så här ser en typisk vecka ut nuförtiden. Here we go:
 
Måndag: Dagen när vi utforskade det nya shoppingcentret. På kvällen stod träning på schemat. 
 
Tisdag: Inledde denna dag med en brunch. Vi har oskojat ätit nygräddade scones prick varje dag denna vecka, haha. På förmiddagen hann jag också städa upp i lägenheten och ta en kort promenad. Sedan cyklade jag iväg på ett kvällsskift till jobbet.
 
Onsdag: Denna dag var verkligen inte min dag. Datorn och datorladdaren gick sönder, det regnade och stormade ute och jag behövde motvilligt åka på ett möte till andra sidan stan. I något skede städade jag ju också upp min garderob och på kvällen var det dags för middag i stan med pojkvän och svärfar - två bra saker iallafall!
 
Torsdag: Började dagen med intervallträningar. Därefter var det meningen att jag skulle på ett handledningstillfälle i skolan, men eftersom biljetterna till Ed Sheerans konsert släpptes samtidigt var jag tvungen att prioritera. Handledningen fick därmed ske via mail. ;-) Resten av dagen bestod av datorjakt, sushibuffé och kvalitetstid med Jennie. 
 
Fredag: En dag utan planer. Gjorde nog inget vettigt alls på dagen faktiskt, och det var riktigt skönt. På kvällskvisten fixade vi ihop en höstsallad till middag tillsammans med Jennie och Laura. 
 
Lördag: Melina bjöd på en härlig lördagsbrunch och därefter myste vi i soffan med prat och serie. Eftermiddagen bestod av träning och därefter väntade en myskväll med mitt hjärta.
 
Söndag: En slö förmiddag i soffan följt av ett kvällsskift på jobbet. Jag har lovat bort mig till jobbet prick varje söndag denna höst. Cash is king, om inte annat. 
 
Den kommande veckan ligger fokuset däremot mest på jobb. Jag har fem jobbdagar och några möten angående en kurs jag går i skolan inbokade. Därtill är det dags för sista veckan av mitt träningsprogram. Utöver det har jag faktiskt inte något annat planerat ännu, får helt enkelt se under veckan vad som dyker upp!

OM EN SÖNDRIG DATOR, SUSHIBUFFÉ & GODA RÅD

Älskar sushi!!
 
I veckan dog tyvärr både min datorladdare och min dator, så en dag frågade jag med mig Jennie i jakten på en ny. Någon ny dator blev det dock inte denna dag, jag måste nog fundera några dagar över hur mycket pengar jag egentligen vill lägga på en dator.. Däremot blev det en heldag med Jennie istället! Förutom att gå runt i shoppingcenter åt vi en god sushibuffé på Luckiefun's och fortsatte sedan kvällen hemma hos mig. Jag hade inte testat Luckiefun's sushi tidigare, så det var trevligt. Dessutom hade de många nya spännande sorter som vi fick smaka på! Vi hade förövrigt så mycket att prata om och blandade lättsamma och lite djupare ämnen om vartannat. Vi diskuterade mycket om karriär, framtid och förväntningar eftersom att allting känns väldigt förvirrande såhär några månader innan vi går ut skolan. Jennie förstår mig på pricken och ger alltid så många bra och peppande råd. Min egna livscoach, hehe. <3 

EN ONSDAGSMIDDAG I STAN

Jag har några nya matinlägg på lager åt er igen, haha. Det känns som att mitt liv bara kretsar kring matupplevelser just nu? Iallafall. I onsdags på kvällen mötte vi upp Bills pappa i stan för att äta middag tillsammans. Bill hade letat upp en restaurang som heter Hoku som han ville testa. Hoku serverar hawaiianska och japanska rätter och menyn såg riktigt lovande ut. Vi alla valde slutligen olika rätter, jag beställde soft shell crab till förrätt (måååste alltid beställa det om det finns på menyn för det är så himla gott) och lax teriyaki till huvudrätt. Var väldigt nöjd med mina val! Allting var så gott. Till maten drack jag en cider, men den påminde om öl till smaken så den tyckte jag faktiskt inte så mycket om. 

HÖSTEN HAR FLYTTAT IN

Höstgarderoben. <3
 
I onsdags stormade och ösregnade det utanför fönstret, så jag tyckte det var ett perfekt tillfälle för att städa, rensa och fylla på i garderoben. Sommarkläderna åkte tillbaka in i klädskåpet, medan jag hängde upp alla mysiga tröjor på min klädställning istället. Hösten fick flytta in helt enkelt. :-) Är så himla nöjd över mina senaste shoppingfynd, så tänkte att jag på samma gång kunde visa upp lite nya höstfavoriter också. Hur många tröjor som helst har fått flytta hem till mig på sistone, så nu känner jag att jag verkligen är redo för höstvädret. Gillar hur alla färger passar så bra ihop också! Till det vill jag klä mig i bekväma kostymbyxor, antingen helsvarta, grårutiga eller randiga. Har drömt om en beige kappa hur länge som helst, och när vi var i Tallinn hittade jag den perfekta kamelfärgade och stilrena kappan. Dessutom hittade jag också två kjolar - en jeanskjol och en kjol i manchestertyg. Vill egentligen gå omkring i dessa kjolar och stora, varma tröjor prick hela hösten ju! Slutligen väntar jag ännu på några plagg som borde komma på posten vilken dag som helst, men sen har jag köpstopp ett tag, hehe. 

FORTSÄTTER ATT CHECKA AV BRUNCHSTÄLLEN

En regnig förmiddag för någon vecka sedan hängde vi i Tölö, närmare bestämt på cafét Levain. Cafét hade länge stått på min lista över brunchställen jag vill testa, och nu var det dags. Bill valde en äggsmörgås med himla många ingredienser och en hälsojuice, medan jag valde en avokadotoast och yoghurt med müsli och bär. Sedan delade vi ännu på en liègevåffla toppad med bär och honung. Förutom att min ena avokadotoast var dränkt i citron, tyckte vi att allting var himla gott! Speciellt våfflan var drömmig! Jag kan ändå klaga lite på servicen, tjejen bakom disken kunde verkligen ha varit trevligare.. Brunchen tillsammans med mitt hjärta var iallafall ett så mysigt avbrott i vardagen. <3

EN DAGSTRIPP TILL TALLINN

En hel drös med snapshots från Tallinn. <3
 
För någon vecka sedan fick jag ett erbjudande om en resa till Tallinn för två euro (!!) per person tur-retur och sådant måste man ju självklart ta vara på! ;-) Jag bjöd därmed med mig Bill och bokade resan till veckan efter.  Nu spolar vi därför tillbaka till torsdagen och tar en titt på vad vi gjorde dagen vi spenderade i Tallinn! Resan var alltså en dagskryssning där vi åkte från Helsingfors på morgonen, fångade dagen i Tallinn och återvände tillbaka till Helsingfors samma kväll. Tallinn bjöd på sommarväder, hela tjugoen grader och sol! Under dagen shoppade vi i klädaffärer som inte finns i Finland, traskade omkring i mysiga Gamla stan, njöt av solen och drack varsin kall på en uteservering, beundrade alla vackra blomstånd, klättrade upp till utsiktplatsen Kohtuotsa för att få en vy över Tallinn samt handlade vin på Superalko. Tänker att bilderna får  berätta resten. :-) Det blev återigen en väldigt lyckad och härlig dag i Tallinn, men vi bestämde oss för att det nästa gång även får bli en övernattning för att kunna dyka djupare ner i staden och vad den har att erbjuda!

TVÅ HEMLAGADE BRUNCHER & ETT NYTT SHOPPINGCENTER

En färggrann onsdagsbrunch.
En gul höstbrunch.
 
Denna höst innebär otaligt många bruncher. Jag har varvat hemlagade med att testa på nya i stan. Här ovan bjuder jag på två hemlagade bruncher från den senaste veckan. Den färggranna brunchen består av chiapudding med kiwi, hallon och peanut butter, avokadotoast med ägg samt apelsinjuice. Prick allting som jag tycker är så himla gott! Den gula brunchen blev till av det vi råkade ha hemma, och slutresultatet blev morotsscones, mango- och banansmoothie samt apelsinjuice. Eftersom att brunchen blev väldigt spontan hade vi tyvärr ingen apelsinmarmelad till våra scones, men ost och honung som pålägg var minst lika gott! Vi tyckte faktiskt att sconesen blev så goda att jag fixade ihop nya till frukost idag också. :-)
 
Efter en helg fylld med jobb var jag förövrigt ledig denna måndag. Dagens projekt fick därmed bestå av att besöka det splitternya shoppingcentret några kvarter från oss. Jag hade på något märkligt vis helt missat att de skulle öppna ett stort shoppingcenter här nära oss (??), även om jag så här i efterhand insåg att jag ju läst dess namn prick överallt på sistone. Eftersom temperaturmätaren visade ynka tio grader när vi skulle promenera iväg, bestämde jag mig för att klä mig i höstjacka och halsduk. Premiär för halsduken betyder nog bara att höstvädret är här på riktigt nu. Shoppingcentret var iallafall himla stort och fräscht och utbudet bestod av cirka allt man kan tänka sig! Känns nästan overkligt att det bara är några minuters promenadväg ifrån, haha. Några fina höstplagg fick även följa med mig hem!

OM EN PRODUKTIV DAG

En varm höstpromenad längs med stranden. <3
 
Jag kan känna att vissa dagar blir lite väl slöa för min smak nuförtiden, eftersom att jag är ledig flera dagar i veckan. Därför försöker jag planera in saker i min kalender ändå så att jag inte ska börja klättra på väggarna, haha! Onsdagen förra veckan var varken en slö eller planerad dag, däremot blev det spontant en himla produktiv dag. Dagen inleddes med sovmorgon och därefter hade jag bokat tvättstugan resten av förmiddagen. Jag hade dagen innan lovat min fina sambo att jag skulle bjuda på brunch denna dag, så det trollade jag också ihop mellan tvättmaskinerna. Jag ska visa brunchen i ett annat inlägg! Mätta och belåtna begav vi oss ut i solskenet på en lång promenad. Vi kunde gå i bara topp och t-shirt och det var ändå varmt och skönt! I mitten på förra veckan bjöd vädret verkligen på några härligt varma dagar. Vi kom bara hem och svängde innan vi åkte iväg för att träna på varsitt håll. Resten av eftermiddagen jobbade jag med bloggen och på kvällskvisten traskade jag iväg till skolan på ett möte. När jag var hemma igen serverades jag min mästerkocks goda tomat- och linssoppa - denna gång var den extra god! Avslutade dagen med att skriva ihop en inlämningsuppgift och därefter kunde jag med gott samvete bara ta det lungt. Oj vad jag älskar produktiva dagar! :-)

SEPTEMBERKRÄFTIS PÅ BYHOLMSGRÄNDEN

Som den kräftälskare jag är, ville jag avsluta kräftsäsongen för detta år på topp! För prick en vecka sedan hade vi därmed bjudit in våra vänner till en septemberkräftis. Här ovan bjuder jag på en riktig bildbomb från kvällen. :-) Jag tycker att det är så roligt att bjuda in till fest, eftersom jag då får planera och fixa hur mycket som helst. Till denna kräftskiva ville jag fixa massa dekorationer, så jag pysslade ihop hattar, vimplar och girlanger, sångblad och vaser med rönnbär. Dessutom skaffade vi såklart tallrikar, servetter, serpentiner samt glas i olika former. Gästerna möttes av ett minst sagt pyntat matbord när de kom! När alla hade tagit på sig sin hatt högg vi in på kräftorna och all god mat som hör till medan vi varvade med kräftsånger och snapsar. Vi fick oss så många skratt! Innan efterrätten serverades hade jag knåpat ihop en kräftfrågesport som alla skulle delta i. Hoppas och tror att den var uppskattad! Kräftskivan blev verkligen så himla lyckad och fantastisk. Det var nog kanske den roligaste jag någonsin varit på! Tack gänget för att ni kom. <3

HÖSTMYS I FORM AV OSTBRICKA & YATZY

Bloggen förvandlas så småningom till en matblogg märker jag.. :-) En av kvällarna förra veckan ville jag lyxa till det med ett mysigt och gott höstmys, så jag föreslog att vi skulle fixa ihop en ostbricka. Bill tackade ju såklart inte nej, haha. Vi älskar ost! Den här gången var vi sugna på att testa några nya ostar, och slutligen valde vi en buffalo mozzarella, en gouda med smak av Medelhavet och en camembert. Camemberten kryddade vi med vitlök och chili och lade den sedan i ugnen så att den skulle smälta inuti, tipstips! Jag dukade också fram andra goda tillbehör, så som olika sorters kex, oliver, päron, dadlar, parmaskinka och vindruvor. Medan vi avnjöt den h i m m e l s k t goda ostbrickan tände vi ljus och spelade många omgångar yatzy. Jag vill fylla hela min höst med kvällsmys som detta! 

STANS BÄSTA SMOOTHIE BOWLS

Nu har jag smakat på alla Goodios smoothie bowls, eftersom att det var dags att smaka på den sista när jag var där senast med Melina. Och jag har bestämt mig för att ge dem titeln stans bästa smoothie bowls. Förutom att de smakar magiskt gott, serveras i en kokosnöt och är så fint dekorerade är de dessutom så stora att iallafall jag blir alldeles mätt. Min favorit bland alla smoothie bowls är ändå den rosa! Jag har besökt cafét flitigt på sistone och nu blir jag faktiskt så himla sugen på en smoothie bowl igen, haha. :-) Med andra ord, gå till Goodio!!

OM EN NY MATUPPLEVELSE

När vi kom tillbaka till Helsingfors från Kristinestad hann vi bara hem för att lämna väskorna och byta om innan vi skulle möta upp Bills mamma i stan. Vi hade bokat in en middagsdejt, eftersom matupplevelser och att testa på nya restauranger ju är vår lilla hobby. :-) Den här gången traskade vi iväg till Gaijin. Restaurangen har samma ägare och följer samma koncept som två andra restauranger vi redan besökt. De har alla tre dock en helt egen touch, och maten som serveras på Gaijin är inspirerad av Japan, Korea och Nordkina. Iallafall. Vi började med att beställa in varsin fördrink och en flaska vitt. Alla deras restauranger serverar så himla goda drinkar och så himla gott vin, och detta var inget undantag! Därefter beställde vi in massa smårätter som vi delade på och här ovan ser ni några av dem som jag kom ihåg att fotografera. Vi fick smaka på allt från soft shell crab, tigerräkor och avokadotacos till kyckling, dumplings och minihamburgare - allt med en extra tvist och goda smaker. Vi avslutade middagen med en efterrätt och kunde därefter väldigt nöjda tacka för oss.

SUNSET IS MY FAVORITE COLOR, AND RAINBOW IS SECOND

Att få andas in lugnet på mitt happy place. Att få beundra det spegelblanka havet. Att få uppleva en vacker solnedgång med honom. <3 Bästa bästa bästa stunden i livet!

KANSKE ÅRETS SISTA BÅTTUR & MYSIGT BADTUNNEBAD

Sista kvällen hemma hos mina föräldrar frågade papsen om vi skulle åka ut på en båttur och mitt svar var självklart JAA! Vi körde sedan runt i sisådär en timme - älskar havet och känslan av att åka båt. <3 Det blev troligtvis årets sista båttur, och därför njöt jag lite extra. Är ändå så tacksam över alla båtturer denna säsong bjudit på, blir varm i hela hjärtat av att tänka på dem! 
När vi kom iland igen var badtunnan varm och glasverandan hur mysig som helst. Vi hoppade alla ner i badtunnan och satt där och njöt och pratade om allt möjligt tills långt efter att solen hade gått ner. När det blev för varmt i badtunnan fick jag idén om att vi skulle gå och simma för att svalka oss. Sagt och gjort! Vi sprang ner till bryggan och dök ner i det aderton-gradiga vattnet innan vi hoppade tillbaka ner i badtunnan. Det blev eventuellt årets sista dopp också, och ett väldigt härligt sådant. Kvällen blev verkligen ett himla skönt och mysigt avslut på vårt besök för denna gång. <3

EN SUP-TUR PÅ ÅN

Medan vi var i Kristinestad var det också dags för stand up paddling igen! För det första ville jag hinna göra det ännu en gång innan säsongen tog slut och för det andra ville jag stöda det trevligaste och bästa uthyrningsstället. Den här gången tog jag med mig Bill och vi hade lyckats pricka in ljuvligaste dagen. En sommardag i september! Vi blev tipsade om att hållas till höger om bron och därmed paddlade vi längs med ån denna SUP-tur. Det var alldeles lungt och stilla och solen värmde så skönt när vi gled fram på vattnet. Bill sade att det kändes som att vi paddlade på Amazonfloden och att det bara var krokodilerna och pirayorna som fattades, haha! Ååh vad jag gillar stand up paddling, alltså. Verkligen en favorit! Tills nästa sommar ska jag övertala papsen att köpa en bräda till villan, hehe. :-)

A SUNFLOWER FIELD IS LIKE A SKY WITH A THOUSAND SUNS

Jag har blivit helt förälskad i solrosor denna sensommar slash höst, och jag verkar verkligen inte vara den enda! De är så uppiggande, gula och vackra och varje enskild blomma skiner dessutom som en sol. Jag blev alldeles kär i detta solrosfält som vi hittade med ungen och jag kunde knappt sluta fotografera. Efteråt gillade jag prick varenda bild och kunde verkligen inte bara välja några, så här kommer ett skepp lastat med massa glada solrosbilder!

EN MAGISK FREDAGSMIDDAG

Ända sedan jag åt rökta räkor på Åland i somras har jag haft en himla craving efter dem, så det hade jag beställt till middag en av dagarna hos mamma och pappa. När jag en gång var igång passade jag också på att önska mig två saker till som jag var sugen på, nämligen svampsoppa och kräftor. Jag fick alla mina önskemål uppfyllda, men eftersom de andra också ville önska något hade vi plötsligt hur mycket som helst att mumsa i oss. Vi höll på i köket precis hela dagen, för att sedan få njuta av detta. Svampsoppa till förrätt, rökta räkor, kräftor, mini-vegepajer, laxcheesecake samt batong och färskost till huvudträtt och en trippel-cheesecake till efterrätt. Alldeles ljuvligt gott var det! Det var första gången papsen rökte räkor, men det blev en succé. Bill konstaterade att räkorna var godare än alla de han ätit på restaurang och gulliga mormor som vi också hade bjudit på middagen berömde dem upprepade gånger, så det var väl ett toppenbetyg! En så härlig fredagsmiddag med familjen. <3

TIO SAKER JAG SER FRAMEMOT MED HÖSTEN

Höstpromenader. Att traska runt bland färggranna höstfärger och beundra samt fotografera alla vackra löv medan luften är sådär härligt krispig.
 
Kräftskiva på Byholmsgränden. Vi har bjudit in alla vänner till en kräftskiva och jag är så himla pepp på detta! Jag har planerat och fixat i flera veckor redan - älskar att ordna fest. :-)
 
Gosa i stickatröjor. Jag är verkligen en klänningtjej, men under den kallare tiden på året finns det inget bättre än att gosa in sig i tjocka tröjor. Tänker fylla på garderoben med några nya favoriter också!
 
Att äntligen få resa. Jag har åtminstone två resor inbokade under de kommande månaderna, den ena lite kortare och den andra väldigt efterlängtad.
 
Höstmys. Att ligga i sängen och titta på serier när regnet smattrar utanför. Att tända massa ljus i lägenheten och mysa under en filt. Att dricka te (eller jag brukar ju faktiskt tjuvstarta med glögg redan i oktober) och fixa ihop något gott tilltugg.
 
Få in simmandet som en rutin. Jag har via jobbet fått några biljetter till Allas Sea Pool, så det ser jag framemot att besöka igen snarast. Sedan har vi med Bill planerat att besöka simhallen kontinuerligt också. Efter denna simsommar är det bara att fortsätta inomhus, hehe. :-)
 
 
Fina stunder med vänner. En vinkväll. Köra ett träningspass tillsammans. En myskväll med massa prat. Testa på nya brunchställen i stan.
 
Höstmaten. Baka äppelpaj så att det doftar i hela lägenheten, bli serverad min mäterkocks kryddrika tomat- och linssoppa och äta kantareller i alla former. 
 
Familjebesök. Vi kommer troligtvis få besök av båda familjerna under hösten, vilket känns roligt då vi inte alltid kan besöka dem så ofta som vi vill. Dessutom är det också trevligt att få visa dem lite av vårt Helsingfors!
 
Lugnet. Jag har en lugn och avstressande höst framför mig, där jag i princip själv kan välja hur mycket jag jobbar eller hur mycket jag går i skola. En sällsynt lyx som jag tänker ta vara på. <3

NÄR HÖSTKÄNSLORNA SMUGIT SIG PÅ

Hej på er gullisar! Jag bjuder på årets första höstbilder! Dessa bilder är knäppta då vi var och hälsade på i Kristinestad förra helgen, där och då smög sig höstkänslorna verkligen på -  och det var bara så mysigt. <3 Jag knäppte himla många bilder under den förlängda helgen, så jag har mycket att visa er igen! Det blev iallafall som vanligt en härlig vistelse och vi båda njöt till fullo. 
 
Annars då? Vardagen rullar på här i huvudstaden och jag jobbar, går i skola och njuter av lediga dagar om vartannat. Jag är inne på vecka fem av åtta på mitt träningsprogram och har hittills kunnat tränat utomhus prick varenda pass. Vädret har dock redan levererat höstens första regnstorm ändå och jag trodde verkligen att hela höghuset skulle förstöras inatt, haha! På hemmafronten blir jag nuförtiden inte bara serverad middag, utan nu trollar min älskling ihop varsin smoothie bowl åt oss varje kväll också. Alltså jisses vad jag är bortskämd! <3 Slutligen vill jag bara konstatera att jag är riktigt redo för höst nu, tror den kommer att bli himla mysig. :-) Ungefär så! Pusshej.

ETT KVÄLLSDOPP OCH EN SOLNEDGÅNG

Så som så många kvällar avslutades under min fantastiska ledighet, får också det sista inlägget som knyter ihop den bestå av - ett kvällsdopp och en solnedgång. Mitt andra besök i Kristinestad under semestern bestod som ni säkert har märkt av mycket fest och vänner, men jag hann också fånga fina stunder på villan med familjen. Den här kvällen var kvällsdoppet extra härligt. Solen höll på att gå ner bakom horisonten när jag gick ner till bryggan för att ta ett dopp. Vattnet var så behagligt, alldeles ljummet, att jag låg kvar och guppade hur länge som helst. Jag njöt av stunden och tänkte på att jag aldrig ville gå upp igen. Aah! Jag har nog inte så mycket kvar att säga om min semester, det har nog alla bilder och texter jag skrivit tidigare gjort. Jag är bara så himla glad över att jag just denna sommar hade fyra veckor ledigt och att just denna sommar skulle bli den soligaste, finaste, roligaste, varmaste, ljuvligaste och längsta sommaren någonsin. Och jag är bara så himla tacksam för att jag fick skapa oförglömliga minnen med alla fantastiska människor runt omkring mig. Det är dessa dagar som man plockar fram ur en liten vrå i hjärtat en mörk dag i november. Livets bästa sommar. <3 

KLASSFEST - LÅGSTADIEREUNION

För flera månader sedan blev jag inbjuden till ett roligt evenemang på facebook, nämligen en klassträff med lågstadieklassen. Det har tydligen gått tio (!!) år sedan vi gick ut lågstadiet och det skulle firas med en reunion. Vi firade kvällen i Saltmagasinet, vilket kanske är stans mysigaste stuga och den bjuder dessutom på en himla fin utsikt! Det serverades buffé till middag och så tävlade vi i frågesporter och tre-kamp samt lekte lekar. Det var verkligen så roligt att träffa alla igen och höra vad allihopa har för sig nuförtiden! :-) Kamerarullen var full av både mer och mindre suddiga bilder från kvällen när ivriga fotograferare knäppt bilder med kameran, men dels känner jag att jag vill spara dem som ett minne för mig själv och dels var inte så många bloggbara. ;-) Vid midnatt fortsatte hela gänget vidare till en lavadans där några av oss dansade vals till liveband och slutligen hamnade vi på den nyöppnade baren Foxy där vi fortsatte dansa och drack shots. Först vid halv fem ramlade Karin och jag innanför dörren hemma, haha. Det blev en så galen och minnesvärd klassträff och när vi vaknade på morgonen fick vi skratta åt alla gårdagens händelser. Jag väntar redan på nästa reunion!!

KRÄFTSKIVA MED PINGLORNA

Dags för en till obligatorisk mattradition med mina gullisar, kanske även min favorit - kräftskiva!! Den här gången firade vi kräftskivan på Johannas glasveranda och det var så mysigt. Vi dukade fram himla många kräftor, skagenröra, bröd, laxcheesecake, sallader och bål. Och så kräftdekorationer förstås! Elin hade även fixat en himla lyxig efterrätt som vi faktiskt till och med åt i två omgångar under kvällen, haha. :-) När det började bli mörkt ute tände vi ljus och satt faktiskt kvar tills klockan blev nolltre trettio. Det blir alltid lika mycket skratt och babbel när vi samlas och jag uppskattar verkligen våra traditioner så himla mycket. <3

EN FRUKOST PÅ MITT HAPPY PLACE

Vi fortsätter med sista (!!) delen av min semester. Det blev en lång throwback, men jag är så himla glad över att jag har dessa underbara veckor dokumenterade nu. Iallafall. Det var första augusti och min sista dag på Åland, på eftermiddagen steg jag på färjan tillsammans med Bills föräldrar. Eftersom de var påväg upp till Österbotten hade jag sällskap hela vägen hem till mamma och pappa, för jag hann nämligen med ett till besök i Kristinestad. Väl framme i trähusstaden bjöd mina föräldrar på övernattning och frukost åt mina svärföräldrar innan de skulle fortsätta vidare. Det var så mysigt att få äta frukost på glasverandan med de fyra personer som verkligen gjorde att min semester blev så perfekt som den blev. De är verkligen världens bästa. <3 Kan inte låta bli att tänka på hur fantastiska mor- och farföräldrar våra barn kommer att ha i framtiden!! Nog med kärleksförklaringar, jag hoppas bara att de vet att jag är evigt tacksam över allt de gör för mig.

DAGSFEST I LEMSTRÖMSKANAL

På Rockoffs sista dag bjöd Melina in till dagsfest hemma hos henne. Och alltså, dagsfest är ju verkligen ett så himla roligt påhitt!! Vi var ett härligt gäng tjejer som hängde på terrassen i solen, drack drinkar, tävlade i tre-kamp, simmade för att svalka oss, spelade drickaspel, grillade till middag samt tog ett dopp i jacuzzin. Efter en himla härlig dag och kväll tog vi taxi in till Rockoff för att avsluta festivalen och slutligen landa på Arken.

BÅTTUR, PIZZA NIGHT, MINIGOLF, ÅSS-MIDDAG & FEST

På torsdagen kom ungen till Åland för att fira sista Rockoff-helgen och vi råkade vara ute på havet just när hon anlände, så jag knäppte några bilder och rapporterade åt mamsen att hon var på intågande. ;-) Skämt åsido. Vi åkte båt för att vi återigen var påväg ut till Kobba Klintar, den här gången för att simma, sola på klipporna och äta kobbamackor till lunch i cafét. Det är så lustigt, att varje gång vi åkte färjorna när jag var liten funderade jag på vem som faktiskt åkte "minibåtarna" bakom eller bredvid de stora båtarna, och under denna sommar var jag en av dem hur många gånger som helst. Iallafall, när vi var iland igen plockade vi upp ungen och åkte hem för att ha pizza night. Min svärfar serverade himla goda hemgjorda pizzor!
Följande dag hängde vi på Lilla Holmen hela dagen. Vi solade, simmade och åt glass. Haha, börjar det bli tjatigt? Jisses vad jag älskar det livet ändå. <3 På eftermiddagen hade vi bokat in äventyrsgolf tillsammans med ungen och mina svärföräldrar. Jag spelade riktigt bra fram tills det sista avgörande hålet (...), och det gjorde att jag slutligen förlorade iallafall. Typiskt. Men det var såklart roligt att spela ändå!
På kvällskvisten mötte vi upp resten av familjen som hade jobbat för fredagsmiddag på ÅSS. Jag valde - surprise surprise - musslor med pommes frites smaksatta med parmesan. Dessutom delade vi alla på en skål med rökta räkor. Det smakade lika gott som jag hade hoppats på, och speciellt räkorna var fantastiska! Efter middagen skiljdes vi alla åt och jag och Bill åkte vidare på förfest till Kevin. Vi spelade himla många matcher kubb och drack skumpa innan jag cyklade in till stan och mötte upp Malin vid Rockoff igen. Detta blev verkligen ett inlägg innehållande allt från himmel och jord, så här sätter jag punkt!

EN SOMMARKVÄLL PÅ KOBBA KLINTAR

En kväll hade vi planerat in en utflykt tillsammans med Bill, hans föräldrar samt hans moster och hennes man. Vi hoppade i båten och styrde mot vår destination: Kobba Klintar. 
Huvudtanken med vår utflykt var att ha en kräftskiva ute på klipporna. Vi hade med oss allt från kräftor, paj och batong till sallad, färskostar och drickor. Det smakade himmelskt. Jag älskar ju kräftor, men de var nog extra goda ute på en holme. Jag tror bestämt att jag var den som åt flest kräftor. :-)
När kräftskivan var slut blev det dags för ett kvällsdopp! Det var så himla blått vatten där ute. 
Eftersom Kobba Klintar nog är ett must do på Åland, och jag aldrig hade varit där förut, så avslutade vi med att gå runt och utforska stället lite. Det var verkligen en mysig och vacker plats. Njöt av att sitta och blicka ut över havet i kvällssolen. <3 En underbar utflykt och kväll!

EN POOLDAG PÅ ARKIPELAG

En av dagarna ville vi byta ut sandstranden, så vi lyxade till det och lade oss i varsin solstol vid Arkens pool istället. Vi varvade solandet i solstolarna med att simma i poolen och att dricka sangria. Att beställa en sangriakanna till lunch är väl mer än rimligt när man har semester. :-) Där och då hade jag svårt att skilja på om jag faktiskt befann mig på Åland eller om jag firade semester i ett mer exotiskt land.

STRANDHÄNG VARJE DAG

En stranddag i Degersand. <3
 
Eftersom Bill jobbade under vardagarna medan jag var på Åland, så spenderade jag dagarna med mina härliga svärföräldrar som precis som mig hade semester. Vi gjorde ett äventyr prick varenda dag, och oftast inkluderade det att vi befann oss vid, på eller i havet på grund av det soliga och varma vädret. <3 Många av dagarna blev stranddagar och vi checkade av stränderna vid Degersand, Mariebad och Lilla Holmen. Bilderna här ovanför är från den förstnämnda! Stranddagen i Degersand bestod av sol, vattenleksaker, bad och glass. Det var alldeles perfekt att ha med krokodilen som man kunde ligga och skvalpa på i vågorna när man behövde svalka sig. :-) 

ROCKOFF

Ett skepp kommer lastat med en sammanfattning av sommarens Rockoff i halvdåliga telefonbilder. Vi bestämde oss för att köpa festivalarmbandet för alla nio dagar och tog därmed del av uppträdanden av Hanna Ferm, Chris Kläfford, Sabina Ddumba, Samir & Viktor, Petter, Mando Diao, Tungevaag & Raaban, Freddy Kalas och SEEB. På festivalområdet var det alltid kalas oavsett om det var måndag eller lördag och vi hade lika roligt mellan uppträdandena också, haha. Vi dansade, drack kalla drycker, sjöng och svettades prick varje kväll vi befann oss där. Hela festivalen avslutades traditionsenligt på topp med himla mycket fyrverkerier. 

MIN ABSOLUTA DRÖMMIDDAG

På söndagmorgon satte vi oss i båten och åkte ut till en holme, där hängde vi hela dagen på klipporna. På kvällskvisten åkte vi in till stan för att äta middag. Vi hann knäppa några bilder medan vi väntade på resten av vårt middagssällskap. Jag älskar att gå nere vid hamnen där det är alldeles fullt av båtar under sommaren. Det är så vackert. 
Vi hade bokat bord på Brasserie Ångbåtsbryggan tillsammans med hela familjen Henriksson. Bill och jag delade på en skaldjursplatå som var helt magisk. Kräftor, hummer, räkor, musslor, röror och bröd. Alldeles ljuvligt gott var det! Är det något jag skulle kunna äta varje dag i resten av mitt liv så är det skaldjursplatå, haha. <3 När varenda litet skaldjur var uppätet tackade jag för mig och rusade iväg för att möta upp Malin vid Rockoff. Vilken fantastisk söndag, en lyxig avslutning på veckan!

OM EN FREDAGSMIDDAG, FESTER & EN LÖRDAGSLUNCH

En sangriakanna på Dinos takterrass. 
 
Från de följande dagarna har jag tydligen inte några bilder alls, men helgen var på intågande så fredagen och lördagen skulle firas. Dessa bilder här ovan är från en lyxigare vardag när vi spenderade någon timme på Dinos takterrass innan vi gick in på Rockoff-området, men jag tänker att de passar rätt så bra i detta inlägg ändå. Ska berätta mer om Rockoff i ett senare inlägg! Iallafall. Efter en dag som bestod av morgonyoga ute på en brygga, några dopp i havet vid Mariebad samt lunch på Emmaus returcafé bestämde vi oss med Bill och Robin för att äta fredagsmiddagen på Indigos uteservering. Efter middagen och något glas bubbel fortsatte vi på förfest till Otto där resten av Bills vänner befann sig, och efter en stund dök också Malin och Alexia upp. Kvällen avslutades återigen på Indigo, denna gång med några drinkar. På lördagen vaknade vi upp pigga, men minnet sviker lite angående vad vi gjorde, förutom att vi lunchade med hela familjen på mysiga Brobacka Café. På kvällskvisten åkte vi till Linus på förfest och därifrån fortsatte vi sedan vidare för en kväll på Arken. Dans, vänner och shottar beskriver utgången. Kul helg!

RSS 2.0