EN HÖSTDAG

Torsdagen bjöd på så mycket höstfeelis. Färggranna träd börjar dyka upp här och där och till middag gjorde Bill en tomat- och linssoppa. Soppa måste ju vara den ultimata hösträtten. Jag hade varit väldigt tveksam till soppan före på grund av ingredienserna, men Bill sa att han hade nått toppen av sin kock-karriär när han hade lyckats göra en soppa med lök, paprika och linser som jag för det första åt och sen även tyckte var god, haha.
På kvällskvisten tog vi en promenad, och den var hur skön (och vacker) som helst. Himlen var också så fin när solen gick ner! Jag har verkligen fallit för hösten helt i år. Charmen med färggranna löv och krispig kyla är oslagbar. Dessutom känns det faktiskt som att hösten är den enda årstiden som faktiskt är som den ska vara nuförtiden, om ni förstår hur jag tänker. 

OM PANGVÄDER I SEPTEMBER

Vi hade en extra lång helg i och med att vi också var lediga på måndagen. Till vår lycka bestämde sig också solen för att äntligen återvända, vilket verkligen inte var en dag för tidigt. Dessutom var det både soligt OCH varmt prick hela helgen, så ingen var gladare än mig. Med andra ord försökte vi ta vara på alla solstrålar som det bjöds på och tillbringade måånga timmar utomhus. Antingen gick vi promenader vid stranden eller så slog vi oss ner vid någon lugn plats och bara njöt. Eller, så fascinerades vi över hur jäkla många gässen som invaderat stranden är - jag menar, det är faktiskt tusentals. Förutom att tanka D-vitamin bestod helgen av lägenhetsstädning, födelsedagskalas för Soffan, bakispizza, pyssel med Jennie och skolarbeten. Typ så. 

FREDAGSMYS

På fredagen var vi lediga och dagen blev hur mysig som helst! Vi började morgonen med att hoppa på bussen mot Brunnsparken för att besöka ambassaden och ansöka om visum. Hela grejen var en upplevelse i sig, men gick trots allt smidigt och snabbt. Regnet öste ner utanför, men vi bestämde ändå oss för att traska in till stan efteråt. 
Och vad gör väl lite regn när man får ströva runt bland färggranna hus i Eira? Hur ljuvligt som helst ju. Slutligen nådde vi ändå Mannerheimvägen och då gick vi runt i några butiker före vi lunchade på La Torrefazione. Vi tog varsin fylld ciabatta och jag fick dessutom feeling för varm kakao på grund av höstigt väder. Därefter fortsatte vi vidare i några butiker innan vi gick via Arnolds för att ta med oss munkar hem. De åt vi sedan framför vårt nya favoritprogram Wahlgrens Värld. 
På kvällskvisten fixade Bill hemlagade mini-tortillaplättar som vi sen fyllde med marinerade räkor, grönsaker och queso fresco. Kan nog vara godaste tortillan jag ätit någongång, faktiskt! Klockan tjugoett nollnoll var det såklart dags för IDOL och första fredagsfinalen och efteråt orkade jag otroligt nog också hålla mig vaken till en film.

EN HÖSTPROMENAD

I torsdags väntade ett paket på posten på mig, så på kvällskvisten tog jag med mig både pojkvän och kamera för en kombinerad höstfotograferingsrunda och pakethämtning. Tyvärr var de flesta träd fortfarande ändå rätt så gröna, så jag får nog vänta ett tag förrän löven förvandlas till drömmiga färger. Några bilder lyckades jag ändå fånga. :-) Och paketet då? Det innehöll sisådär tvåtusen fjädrar, så nu är helgens pyssel iallafall räddat! 

POLAROID LOVE

Någon dag i förra veckan damp det ner ett efterlängtat paket i brevinkastet och i paketet fanns dessa ljuvliga polaroidbilder. Jag ä l s k a r polaroidbilder. Med hjälp av snöre och några klädnypor hänger dessa nu i vårt sovrum. Så nöjd. ♥

EN HELG I KRISTINESTAD

Titta var vi befann oss i helgen! Hemma hos mamma och pappa. Det är också orsaken till varför det stod tomt här, det blev helt enkelt datorfria dagar. Vi körde iallafall upp redan i torsdags efter skolan och stannade till söndag. Jag skulle egentligen bara lämna bilen för "vinteride", men slog två flugor i en smäll när papsen dessutom fyllde år denhär helgen vi hade prickat in. Och så fick vi tillbringa mycket tid med familjen förstås. Vi hade hursom en väldigt mysig helg. 
Även fast det blev en lugn helg, hann vi med en hel del. Jag hade tid till frisören för att ordna upp mitt kråkbo och så passade vi på att ta passfoton till ett visum. Vi besökte mormor och pratade mycket om resor samt löste korsord tillsammans. Jag bakade en ny variant av kladdkaka på födelsedagsbarnets önskan, och den blev succé. Sen firade vi förstås papsen med middag och presenter också. Vi hängde på villan då solen äntligen visade sig och hela familjen plockade också bär i duggregnet en dag. Vi hälsade på hos min moster, hennes man och hunden Hedda. Varje kväll hade vi kvällsmys i soffan framför något trevligt tv-program. Bland annat sånt. 

LYXKVÄLL MED PINGLORNA

I onsdags hade jag, Erika och Sarah bokat in en champagnekväll med småplock i form av miniostbricka. Mer än så behöver jag nog inte säga. En himla bra-ig kväll med trippeltrubbel, helt enkelt.  

ÖRTER I KÖKET

Mitt senaste lilla projekt. Blev redan för längesedan förtjust i trälådorna från H&M Home, så när vi skulle köpa lite nya saker till lägisen fick en av dem såklart följa med hem. Min vision var att plantera örter i den så att det sedan bara finns till hands i köket när vi lagar mat, vilket jag kan tycka är trevligt. Mitt första försök med att plantera hela örtkrukor misslyckades, så nu har jag gjort ett nytt försök och sått frön istället. Nu är det bara att vänta på att det växer.. T å l a m o d. 

OM EN BRA MATSÖNDAG

Vi började söndagsmorgonen med en sovmorgon och därefter ville jag skämma bort min fina pojkvän så jag ställde mig i köket och fixade ihop en brunch. Fyllda croissanter, jordgubbar, american pancakes med nutella, smoothie, avokado och oboy. Färggrannt och mumsigt. Och såklart avnjöt vi den i sängen. Drömmigaste brunchen någonsin.
Till söndagsmiddag hade jag önskat kräftor. Jag dekorerade med rönnbär som vi hade plockat under vår promenad tidigare på dagen och så tände vi ljus, vilket verkligen gav en höstig känsla. Det var så mysigt och romantiskt. För att inte tala om GOTT. Älskar verkligen kräftor. 

OM EN SKÖN LÖRDAG

Pizza på Via Tribunali.
 
Igår var Bills familj här i Helsingfors över dagen. Först tömde vi lägenheten på de möbler slash saker vi inte ska ha längre och när jobbet var avklarat åkte vi in till stan. Regnet öste verkligen ner, så vi var tvungna att ta taxi för att inte bli alldeles för blöta. Väl framme traskade vi till en pizzeria som lär ha stadens bästa pizza, och min var verkligen såå god! Efteråt hann vi ännu med en fika innan vi kramade dem hejdå igen. Hemma igen kastade vi oss i sängen för att titta på serier i några timmar. När det var dags för middag värmde vi bara upp pizzarester från tidigare och åt även det i sängen. Härligt slött alltså. Lite senare fick jag ändå nog och snörade på mig springskorna istället. Tog en runda nere vid stranden och det var verkligen så skönt. Lite duggregn, skymning och folktomt. Efter en lång och varm dusch kröp jag ner i sängen igen. Fin dag ändå!

ÄNTLIGEN HELG

För att inleda helgen bestod fredagens bravader av fest. Erika kom förbi för lite tjejsnack och ett vinglas innan vi gick vidare till Jens och Arthur där festen ägde rum. Vi får alltid skratta lika mycket när Erika plingar på dörren, för det visar sig att vi oftast tänker väldigt lika kring outfits även om vi inte planerat det. Kvällens tema var tydligen blått, hehe. Kvällen hos pojkarna var också rolig, även om jag blev väldigt trött och somnade sött redan runt midnatt. 

FRUKOST PÅ SÄNGEN

Onsdagen var en toppendag! Den började med en sovmorgon och då bestämde jag mig för att ställa mig vid spisen för att steka bananplättar till frukost. Toppade dem med hallon, blåbär och peanut butter och serverade dem sedan på sängen. Mums. På eftermiddagen traskade jag iväg till skolan för en favoritföreläsning, barnfysioterapi. När jag var hemma igen varvade vi serietittande med matlagning och slutligen fick vi äta en riktigt god middag. Vi avslutade dagen med att äntligen boka en resa inför hösten. Ska bli så härligt att få se lite av världen igen! 

EN SAMMANFATTNING AV DET SENASTE

Hej på er! :-) Jag känner att det har varit lite segt på bloggfronten sedan jag flyttade tillbaka till Helsingfors, och även om det sist och slutligen inte är så mycket speciellt jag hållit på med, har tiden bara seglat iväg. Som sagt, så är skolan igång igen och när jag inte har befunnit mig där har min tid gått åt till att återigen fixa i lägenheten och göra ärenden lite här och där. Det tar mycket mera tid än man tror det där, att ordna upp i lägenheten menar jag. Speciellt eftersom jag älskar att inreda och pyssla på, hittar jag hela tiden på något nytt som kan göras för att det ska bli ännu finare. Vi har även haft besök av vänner som checkat in lägenheten.
I lördags hade vi finbesök, ungen hade nämligen en tränarkurs i huvudstadsregionen i helgen, så hon övernattade hos oss. Under den tiden som vi fick låna henne (hehe) gjorde vi hemlagade hamburgare, bakade maränger och hade filmmys. Sen har vi också börjat se på en ny serie som vi betat av avsnitt efter avsnitt. En av kvällarna fixade vi en fruktbricka till innan vi kröp ner i sängen. Något mera då? Vi har passat på att ta några promenader när vädret tillåtit (och solen kikat fram bakom molnen), för mest har vi bara blivit bjudna på grått och stormigt väder.. Och på grund av det har jag jagat resor och drömt mig bort lite för ofta. Ungefär så tror jag. PUSS.

KICK OFF

På tisdagen för en vecka sedan körde skolan igång igen och i torsdags var det därmed dags för Kick Off för att inleda studieåret. Soffan bjöd in till förfest och vi spelade ölspel cirka hela tiden, och däremellan testade vi hennes nya telefon (närmare bestämt kameran) vilket ni kan se här ovanför. Himla roligt hade vi iallafall! När vi kände oss klara tog hela gänget bussen in till stan och sedan dansade vi på Apollo. När vi skulle åka hem igen hamnade älskling och jag på lite villovägar, men efter någon timme var vi sen tryggt hemma igen, haha!

EN REFLEKTION ÖVER SOMMAREN

Sommarens sista bilder.
 
Det är redan femte dagen av september, vilket betyder att hösten officiellt är här. Om det ens varit någon sommar? Det känns ju verkligen inte så. Jag tror bestämt att det har varit sämsta sommarvädret i hela mitt liv, faktiskt. Jag kan nästan räkna de riktiga sommardagarna på en hand. För en vädermänniska som mig kan man kanske förstå att ett såhär värdelöst (ja, det är nog ett passande ord) väder faktiskt förstör. Förutom sommarvädret så har ju dessutom också mitt immunförsvar varit spårlöst försvunnet i år. Och jag som under mina tjugotvå år lyckligtvis knappt behövt tänka på döden, har under en enda sommar varit tvungen att bearbeta fler dödsfall än under hela min livstid hittills. Med andra ord, så var sommaren på många sätt och vis jobbig. Trots att detta nu låter som att denna sommar inte varit bra överhuvudtaget, är det ju inte så. När jag kikar tillbaka på sommarens roligare händelser blir jag varm i hjärtat. Underbara Greklandsresan med mitt hjärta, sköna båtturer på havet, några vändor till Åland som alltid är lika bra, midsommaren tillsammans med bästis, roliga tomatkarnevalen och marknaden, den härligaste sommardagen i roddbåt, Bill kom på besök i en hel vecka - kanske sommarens bästa, många familjemiddagar med grillat, en perfekt sommarkväll med prick alla bästisar, fem-kamp och mycket roliga trädgårdsspel, blev sambo med min favoritperson (!!) och avslutningsvis alla goda kräftor jag fått äta på kräftskivor. Ungefär så ser jag på sommaren tjugohundrasjutton, och nu är det helt enkelt dags för hösten att visa vad den går för. Jag är redo. 

RSS 2.0