OM TISDAGEN OCH ONSDAGEN

Ytterligare två bilder från måndagen.
 
Igår. Hade en rätt så slö början av dagen, men när ungen kom hem från skolan hade jag extraenergi (och/eller kanske skolsaknad?) så jag hjälpte henne med en inlämningsuppgift och sedan övade vi också på prov tillsammans. Faktiskt riktigt kul, haha! Sedan på kvällskvisten stod det zumba på schemat och sedan var ungefär tisdagen slut.
 
Idag. Väckarklockan väckte mig mycket tidigare än vad jag är van vid nuförtiden och jisses så segt det var. Men tog mig upp och åkte ganska snabbt iväg till mormor och morfar. Där tillbringade jag många timmar för att hjälpa dem med saker de har lite svårt att klara av och som belöning fick jag bland annat plättar. Alla nöjda, alltså. ;-) Ikväll har jag som vanligt dragit mina grupper och jag har på känn att julfestdanserna blir himla himla bra. Mina duktiga flickor! Nu har systertrion och mamsen avrundat kvällen med glögg så strax ska jag krypa ner i sängen. Natinati. ♥

SOLSKENSPROMENAD & NÖDVÄNDIGA SYSSLOR

Några bilder från idag.
 
Hej på er. :-) Idag fick jag vakna till att solen sken in genom fönstret - kan det bli bättre? Gjorde iordning en snabb frukost och så gav jag mig ut på en länk. Himla skönt att få andas in den friska luften och vädret var alldeles underbart! Väl hemma igen började jag städa mitt rum samt fixa undan lite grejer som mamsen bett mig om. För kvällen har jag inga planer alls, men om någon timme borde min prins dyka upp här, så får se vad vi hittar på. :-) Pusshej.

THE MOST IMPORTANT THINGS ARE THE HARDEST TO SAY

Hej finisar! Såhär som på bilderna ovan såg det ut senare på fredagen. Mys med min fina prins medan vi kollade idol. Och alltså.. det är ju hopplöst att få en bra bild på oss två. Alltid är  det någon av oss som ser konstig ut, haha! Iallafall. Resten av helgen har varit rätt så förfärlig och jag har mest luggit under täcket i min säng, så det behöver vi inte gå in mera på. Allting blir nog bra till slut. Imorgon är det måndag igen, så får se vad den nya veckan har att bjuda på! PUSS. 

OM EN JULÖPPNING I KSTAD

Vi tar en titt på hur julöppningen såg ut i fredags:
Alldeles i början fick vi lyssna till finaste jujjan som sjöng så vackert. Sådär by the way är hon kandidat till Finlands lucia 2013, så om ni inte har röstat redan ska ni rösta på nummer 3! :-) Sedan bjöds det på annat program, som till exempel tal, mera uppträdanden och ringdanser.
Det var också en liten julmarknad på gång i rådhusparken och folkvimlet var verkligen himla stort.
Och alltså ååh, så vackert! Under juletiden måste nog vår lilla stad vara universums finaste och mysigaste. Älskar belysningen så så så himla mycket, lixom!
Min böna och jag traskade runt på stan en stund och träffade bland annat fina Rosanna och Diana.
Då benen blev till istappar bestämde vi oss för att gå på café och mysa med varm glögg. 
Bocken fick vara med iår igen. Fast nu har den bytt plats och dessutom fått lampor på sig. Så söt.
Som avslutning sköts himla mycket raketer nere vid vattnet och bönan och jag försökte komma fram till vilken som var finast. Åh, så mysig kväll det blev!

TRE YNKA BILDER OCH MASSA TEXT

Afrikas stjärna.
 
Hej på er! Denna vecka som gått har bara rusat iväg och jag har inte ens tagit mig tid åt att kika in här.. Så vad har jag sysslat med? Jag har jag bland annat tagit på mig en journalistikuppgift som jag jobbat med, koreograferat danser, dragit mina grupper, haft myskväll med älskling, tränat och haft många sköna sovmorgnar. Sedan så har jag, Björn och lillasyster gjort ett besök hos bästaste mormor och morfar och i onsdags blev det spelkväll (varifrån de enda bilderna är) sent in på kvällen med hela systertrion samt Björn och Kimmo. Himla kul! Förövrigt så har vi nuförtiden också ett snötäcke som täcker marken och jag vet inte om jag är lika förtjust som resten av folket, men jag är väl ändå helt okej med det eftersom december och julen närmar sig med stormsteg. Och på tal om det så har vi julöppning här i Kstad ikväll så före jag bänkar mig framför idol ska jag traska runt och mysa tillsammans med älskade bönan. Det blir nog himla fint! Pusshej. ♥

NÄRPES GYMNASIUM 40 ÅR

Ett handplock av bilder från skolans jubileumsfest i lördags. (Agerade fotograf åt skolan, så bilder finns det mycket av, men eftersom alla kanske inte vill vara med här så visar jag bara några.) Inledde iallafall festen med en solennakt som bestod av bland annat en historisk tillbakablick, tal och musik. Efter det blev det mingel med cocktailmat och sedan bänkade sig alla framför middagsbordet. Medan vi fick avnjuta en fyrarätters middag (varav jag bara har bilder på två rätter) bjöds det på sång, musik, tal, drillprogram, bekännelser, många skratt och en spontan abi-överraskning. Vi hade det så roligt och bra vid vårt bord så att det fick heta feelisbordet. ;-) När middagen var klar vankades det som avslutning dans. Där spårade det väl en aning tror jag, hehe. Runt sisådär klockan halv tolv då resten av gänget åkte hem, tyckte vi att vi inte riktigt var färdiga med kvällen än. Så då fick mamma skjussa mig, Jannica, Elin och Sandra till jp@logen där resten av natten spenderades. En helt otroligt himla toppenbra kväll och natt har jag bakom mig! Verkligen lyckat, med andra ord.

MIN HIMLA FINA FREDAG

Här ovan bjuder jag på några dåliga telefonbilder från fredagen. Vaknade upp i övermark och begav mig så småningom som sagt till skolan för att börja fixa inför festen. På första bilden ser ni resultatet på dukningen. Då allt var färdigt började bland annat jag, Elin och Julia på ytterligare ett abi-mission. Fast eftersom vi har så snälla vaktmästare behövde vi knappt göra något själv, hehe. Vårt mästerverk blev iallafall himla fint! På kvällen stod som vanligt idol på schemat och dessutom skålade vi i champagne, för enligt studentresultaten vi fick är jag nu officiellt student 2014!! Känns för sjukt bra, alltså. 

OM LITE ALLT MÖJLIGT

Efter att ha varit "instängd" här hemma i sisådär tre dagar nu så bestämde jag mig för att passa på att gå ut på en lugn länk då jag vaknade, då solen till och med tittade fram. Bara i syfte att få frisk luft, förstås. Om några timmar ska vi också åka iväg till Vasa för att fira Björns storebror som fyller år idag. Men tills dess borde jag ta itu med en klänning som ska invigas i helgen då det vankas mera firande. Gymnasiet fyller 40 år i år och det ska förstås firas med en jubileumsfest på lördag! Imorgon ska jag åka och hjälpa till att ställa i ordning inför festen och dessutom kommer också de slutgiltiga studentresultaten (!!). Får se om det blivit någon student av mig.. :-) Med andra ord ser jag himla mycket fram emot de kommande dagarna och alla bravader de medför! 
Ungefär sånhär feelis har vi på det!

BÖRJAR KOMMA PÅ BÄTTRINGSVÄGEN

Bildbrist gånger tusen nu..
 
Hej! Igår var aktivitetsgraden noll och det enda ansträngande jag gjorde var ungefär att förflytta mig från sängen till soffan och tvärtom, lixom. På kvällskvisten kom älskling förbi så då fick jag iallafall pussas lite. :-) Idag mår jag bättre än tidigare, men tänker nog hållas på noll-graden ännu tills jag måste iväg och dra mina grupper lite senare. Får se hur jag klarar det.. Något mer hade jag inte att berätta nu, så vi hörs. Puss.

EN STULEN OCH LITE MODIFIERAD LISTA

1. Hur gammal är du? Prick aderton år, sju månader och sex dagar.

2. Hur gammal känner du dig? Femton, typ. Och ibland fem.

3. Vilken film såg du senast? Det kommer jag inte ens ihåg. Behöver bli duktigare på att kolla film!

4. Vem ringde dig senast? Har råkat missa Björns, Kimmos och mammas samtal idag. Men tror det var mamma som ringde mig senast, då jag svarade. (Och nej folk stör sig inte alls på att jag aldrig svarar..)

5. Vem ringde du senast? Pappa, och det var i lördags. Märks det att jag föredrar sms?

6. Är du besatt av någonting? Björn säger att jag är beroende av instagram, så det får väl bli det. Och så glögg då.

7. Är du rädd för blod? Nej, men äckliga sår vill jag helst inte se.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Min 120cm breda säng med två täcken och tre dynor i roslakan. 

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Nej, och inte kan jag nämna fem från Finland heller. Politik är inte min grej.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej, för detdär svaret behövdes det nog inte..

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Det finns nog alla regnbågens färger där, så det är inte direkt någon som dominerar.
12. När vaknade du idag? Hade telefonen på tio fyrtiofem.

13. Vilken är din favorithögtid? Julen, för att allt är så mysigt och hela familjen är tillsammans. Midsommaren, för att livet känns så himla underbart då.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Trettiofem grader, sandstrand och svalkande vågor. Där.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Kommer inte på något nu. Pass.

16. Hur vill du tillbringa din pension? Resande, frisk, lycklig och med gubben vid min sida.

17. Vad lyssnar du på just nu? Tomas Ledin, faktiskt!

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej, men en skolavslutning var det himla nära att foten gick av, hehe.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Glögg, vitlöksmjukost, müsli, vindruvor och tuckex. Frågor på det?

20. Vem är din favoritkändis? Har nog inte någon speciell.

21. Vad är du på för humör just nu?  Inte det bästa. Vill. inte. vara. sjuk.
22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Asien & Amerika.
23. Snarkar du? Nej.

24. Har du gråtit idag? Nej.

25. Hur går du helst klädd? Klänning eller kjol & (sticka)tröja. Och så klockan på armen, förstås.

26. Vilket stjärntecken är du född i? Väduren.

27. Vilket är ditt favoritgodis? Äter ju inte godis för tillfället. Men vitchoklad är ju himmelskt.
28. Vad sa du senast? "Mm, tack".

29. Vilket är ditt bästa ämne i skolan? Modersmål och psykologi.

30. Vad har du på dig just nu? Min sköna onepiece.

31. Vilken är din favoritaffär? De flesta av mina kläder kommer nog från H&M, Gina Tricot, Cubus och Bikbok. Sen hittar man ju alltid en fin klänning eller ett par skor på nelly.com.
32. Vad har du för storlek i kläder? XS.
33. Vad har du i dina fickor? Ingenting.

34. Vad köpte du senast? Astmamedicin.

35. Hur många gånger har du flyttat? Två.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Bikini, en bra bok och vatten, och sen skulle jag hoppas på att det är soligt väder, haha!

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Jaa, inte är jag morgonmänniska iallafall. Gomårran var det här!

38. Senaste filmen du såg på bio? Oj. Kanske det var sista Twilight? Längesedan var det iallafall.
39. Vilken var den sista konserten du var på? Swedish House Mafia med brudarna i december ifjol. Och så förstås alla artister vi såg på Rockoff!

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Ja.
41. Vad åt du till frukost? Slängde i mig ett bröd.
42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då var jag åtta år, gick i klass 2 och tyckte om att dansa.
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej, men har varit med då andra fått.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Pappa tvättade min bil igår, som överraskning och mamma hämtade just mera glögg åt mig då jag ligger nerbäddad i sängen. Småsaker som förgyller ens dag. :-)

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Under kudden bredvid mig, om jag inte hinner somna före.

46. Vad var det sista du åt? Mammas middag.

47. Vad gjorde du 8.00 imorse? Sov sött.

48. Är du blyg? Nej, oftast inte.

49. Har du blivit sydd någon gång? Nej.

50. Vad heter du i andra namn? Maria Michaela.

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Något där dans och styrka är inblandat, kanske.

54. Har du några husdjur? Jamen favoritgrålle. 

55. Vill du gifta dig? Jaa!

56. Vad är du sugen på just nu? Inget speciellt.

57. Vad är klockan? tjugo trettiotre.

58. Vad är det konstigaste du ätit? Den där äckliga asiatiska soppan i Tyskland. Kräks bara jag tänker på det.

59. Har du någon udda förmåga? Har sjukt bra minne, alltså.

60. Var växte dina föräldrar upp? Pappa i sverige och mamma här i kristinestad.

61. Vad önskar du dig i julklapp? Först på listan står en ny dator. Denhär stackarn håller att på ge upp det.

62. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? Jaa, alla dansföreställningar till exempel.

63. Göteborg eller stockholm? Stockholm!

64. Har du sett någon dö? Nej, och hoppas att jag inte behöver göra det heller.

65. Har du någon gång ringt polisen? Nej.

66. Hur många grader är det ute? Allt för kallt.

67. Vilken färg har ditt hus? Blått och vitt, med svart tak.

68. Har du några piercings? Ja, i öronen och i magen.

69. Har du någon gång varit ”medverkande” i en rättegång? Nej.

70. Vem kramade du sist? Mormor & morfar.

71. Har du någon gång åkt snowboard? Ja.

72. Kan du åka skateboard? Nja, det hör nog inte till mina talanger.

73. Nämn någon du beundrar och varför? Bästa mormor. Hon är universums snällaste och kan precis allt.

74. Har du svimmat någon gång? Har en tendens att vara svimfärdig rätt ofta, men har aldrig svimmat helt.

75. När lärde du dig senast någonting nytt? Händer väl var och varannan dag.

76. Har du, eller har haft, något smeknamn? Hur många som helst. Oli, Olle, Olia, Oliven, Olivtrie, Komsi och olvi är bara några.

77. Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Spara, resa, shoppa och skämma bort mina nära och kära.

78. Är du vidskeplig? Med vissa saker, ja. 

79. Vilka är dina största svagheter? Blir lätt stressad, har himla höga krav på mig själv och så ska jag alltid ha rätt.

80. Vad händer till helgen? Det är dags för 40års jubileum i skolan.

81. Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Vilat, så kanske jag blir frisk snabbare.

82. Nämn tre saker du absolut inte kan göra? Vara tyst en hel dag, stiga upp en morgon utan att vara trött om jag inte får vakna av mig själv och göra en såndär "tunnel" med tungan.

84. Vilket är ditt drömyrke? Det skulle jag också vilja veta! 

85. Vad ska du göra nu? Dricka mera glögg och vänta på att klockan ska bli tio så jag får gå och se på tv.


FEELING SICK..

Hade en hemskt jobbig natt och nu har den äckliga förkylningen som funnits i min kropp en tid brytit ut. Har ändå varit till skolan en sväng idag för att få ut prov från provveckan, men nu ligger jag helt död i sängen igen och mår himla dåligt. Ååh, och det sämsta är ju att jag inte kan träna.. Ska nog dricka litervis med glögg och tycka synd om mig själv resten av kvällen nu istället. 
 

OM MIN HELG

Hej på er! Jag har både bloggat dåligt och varit oaktiv med kameran denna vecka, så åtminstone med det sistnämnda måste jag skärpa mig med så förbättras väl också det förstnämnda. :-) Iallafall. Fredagen var jag minst lika aktiv som torsdagen och då kvällen kom åkte jag iväg till Övermark för fredagsmys, idol och glögg. Såndär perusfredag, vet ni.
Lördagsdagen gick åt att slöa, samt att fixa mat och förbereda lite mat till farsdagen. Tills kvällen hade jag bokat in en dejt med bästaste Malin. Vi fixade ihop gott att äta i form av milkshake och kokosbollar och då vi myst och pratat färdigt for vi utpå. För en gångs skull var det mycket människor i stan och jag fick träffa många saknade personer, däribland Philip och Karin (♥), så hela kvällen blev riktigt finfin! Måste nog skärpa mig med dethär att åka ut i Kstad tror jag bestämt! (Och sådär by the way så var Malin och jag inte fotogeniska denhär kvällen, så vi bjuder väl mer eller mindre på den sista bilden.)
Idag är det söndag och farsdag och vi har firat både bästaste pappa och morfar. Hos mormor&morfar fick jag dessutom busa samt agera både frisör och geografilärare/elev med söta kusinbarnen Aurora och Rasmus, haha. :-) Resten av dagen har jag bara tagit det lungt och det har varit så himla skönt. 

OM ONSDAGSKVÄLLEN OCH MIN TORSDAG

Hur jag firade in ledigheten igår? En timme vild barnjumppa, en timme streetdance för högstadieungar och två timmar föreningsmöte. Sedan var kvällen slut. Men det var faktiskt himlahimla roligt att leda mina grupper igår så! :-) Idag började jag dagen med att städa mitt rum som mer såg ut som ett bombnedslag och sedan då mamma kom hem från jobbet fortsatte vi med resten av huset. Därpå följde ärenden på stan med mamsen och syster före jag fixade ihop middag till familjen. Kvällen har bestått av en otroligt rolig träning och inte så mycket mer. Det var det jag hade på hjärtat nu just. Pusshej.

HEJ PÅ DIG LEDIGHET!

I måndags hade jag mina tre sista lektioner för denna period. Igår, tisdag, skrev jag mitt första prov i provveckan. Och idag, onsdag, skrev jag mitt sista. Det bästa av allt? Nästa period har jag nollperiod, så nu tar jag l.å.n.g.l.e.d.i.g.t fram till sisådär nionde januari! Hörde jag awesomeness?
 

HALLOWEENMASKERAD PÅ JP@LOGEN

I lördags firade vi halloween ordentligt och det blev verkligen en toppenkul kväll. Jag var utklädd till tingeling, vilket ni kan se här ovanför. :-)
Vi förfestade hos Anna med en hel massa olika figurer och utstyrslar. Skratt, bus, motorsåg och shottar beskriver det rätt så bra!
Runt halv elva kom en taxi efter oss och så bar det iväg till jp@logen på maskerad. Kameran låg för det mesta i väskan, och då den inte gjorde det tog den bara hemskt fula bilder (haha), så dessa tre bilder är de enda ni får därifrån. Dansade och hade himlahimla roligt tills stängning då det var dags för Jannica och mig att åka hem. 

TEMADAG: MASKERAD

I fredags hade vi abisar återigen en temadag i skolan och denna gång hade vi maskeradtema eftersom det var halloween. Här är lite bilder, enjoy:
 

MYS, HALLOWEEN & REHAB

Hej! :-) Nu har jag lite tid framför datorn, så ska försöka ta igen lite vad jag hållit på med. I torsdags började jag dagen med en lång och skön sovmorgon, vilket verkligen behövdes eftersom jag de tre andra morgnarna i veckan verkligen hade varit helt död. Efter skolan åkte jag till Björn där det blev myskväll. Dessutom fixade han riktigt gott kvällsmys åt oss. Min man kan. :-) I helgen firade vi halloween i dagarna två, och bilder från det kommer i nya inlägg. Fredagskvällen bestod förstås av idol samt tacopaj och lördagsdagen skötte jag om älskling som insjuknade i hög feber. Stackaren. Idag har jag mått sämst, men det är självgjorda plågor så det är bara att stå ut, hehe. Sen har jag också läst på prov eftersom provveckan snart sätter igång och senare ikväll ska jag ha rehabilitering i form av bastu och en lång dusch. Pussen!

RSS 2.0