MÅNDAG & TISDAG

Iklädd absoluta favoritbyxorna tisdagen till ära. 
 
Hej på er! :-) Igår hade vi ingen skola, så ledigheten bara fortsatte. Hade dock inte varit i skolan på över en vecka och inlämningsuppgifterna låg på hög, så jag kände att det behövdes en pluggdag ändå. Skrev färdigt en presentation, sammanställde en reflektionsövning och blev nästan färdig med en caseuppgift. På kvällen hade vi bakstuga och bakade både muffins och drömtårta. Mums! Imorse påbörjade vi vårt seminarium där vi skulle presentera vårt arbete och därefter skrev jag färdigt sista deadlinen. Känner mig faktiskt så duktig, hehe. För att inte tala om hur s.k.ö.n.t det känns. Nu ska jag redigera budapestbilder i några timmar och sen får jag belöna mig med ett IKEA-besök och födelsedagskalas. Låter bra i mina öron! Pusshej.

GLAD LILLA JUL

Det var en så himla mysig lilla jul! På lördagen lyssnade jag på julmusik prick hela dagen, och däremellan handlade vi mat och dekorationer inför kvällen också. På kvällskvisten fixade Bill och jag ihop en julmiddag och bjöd över Jennie. Allting var såå gott och jag fick sådan julfeelis! Därefter hann vi ännu hänga med vänner hos Soffan samt dricka glögg och äta choklad framför en julfilm. På söndagen åt vi sedan tomtegröt och drack glögg till frukost/brunch/lunch, medan vi var nerbäddade i soffan framför Home Alone. Resten av dagen fortsatte sedan i samma lugna takt. Mysigt, som sagt. :-)

BUDAPEST

Dagen efter festen hade vi bakishäng med pojkarna hela dagen och sedan klockan sjutton nollnoll tog vi taxi till flygfältet. Efter en jäkligt jobbig tvåtimmars flygtur (man ska inte flyga bakis, alltså..), var vi äntligen framme i Budapest och jag var l.y.c.k.l.i.g! 
 
Nu är vi hemkomna igen och jag är om möjligt ännu lyckligare. Ååh, vilken ljuvlig resa vi hade! Budapest var underbart. Vi hann se och göra så himla mycket, men ändå fick vi koppla av och bara njuta prick hela tiden. En så avslappnande semester! Bara jag har tid ska jag såklart bjuda på bilder. Här nedan får ni en sneakpeek så länge. :-)  
 

MEGAFEST & SVENSKA NATTEN

Lördagskvällen började Erika och jag hos mig. Vi konstaterade att vi hade en oskriven dresscode samt drack varsin cider innan vi gick upp till Bill och Arttur på fest. Och där var det verkligen mycket folk, hela lägenheten vimlade av trevliga människor. Så lyckad fest! Jag hade fullt upp att umgås så jag glömde tydligen bort att fotografera. 
Lite före midnatt förflyttade vi oss sedan till Kaivo och Svenska Natten som hölls där. Vi dansade, sjöng, drack och minglade tills det var dags att åka hem. Himla kul kväll! 

VECKA FYRTIOSEX

Tänkte att vi tar en liten titt på hur denna vecka har sett ut samt även hur helgen kommer att se ut.
 
Måndag. Hade väckning nollfyra fyrtiofem för att åka tillbaka till Helsingfors. Väl hemma gick jag direkt till skolan för två föreläsningar. Det var en trött Aivilo som sedan tog en lång powernap. På kvällskvisten planerade jag morgondagens seniorjumppa. 
 
Tisdag. Seniorjumppa, hemlagade hamburgare och ny serie. Det var det. 
 
Onsdag. Blev väckt av alarmet och kände att jag verkligen inte orkade med en nio-till-tre-skoldag, så jag somnade därmed om tillbaka. Sedan låg jag i sängen cirka resten av dagen också, så denna dag uträttade jag absolut inget vettigt. 
 
Torsdag. Hoppade över morgonföreläsningen och tog sovmorgon till nollnio fyrtiofem istället. Därefter hade jag föreläsning till klockan fjorton nollnoll. Eftermiddagen tillbringade jag med att läsa ut en bok. På kvällskvisten förvandlades mitt hår tillbaka till mitt mörka jag igen. TRIVS.
 
Fredag. Trots att jag inte ens orkat gå på alla föreläsningar denna vecka, är det så himla skönt med helg. TGIF, alltså. Har varit i skolan, städat lägenheten och hängt i tvättstugan. Nu står fredagsmiddagen i ugnen, och det ska bli så himla gott! Ikväll ska vi ha fredagsmys och sedan ska vi hämta Bills två bästisar som anländer till Helsingfors.
 
Lördag. På dagen står det shopping på schemat och sedan ska jag (kanske) packa. På kvällen vankas det kalas, Arttur och Bill ska nämligen ha en megafest. Det blir kul!

Söndag. Förhoppningsvis frånvaro av baksmälla, hehe. På eftermiddagen åker vi äntligen iväg på en efterlängtad resa igen. Kommer v.e.r.k.l.i.g.e.n. lägligt!

OM FARSDAGEN

Vår pappa, alltså. ♥
 
I söndags firade vi universums bästa pappa på farsdagen. Vi inledde med presenter på morgonen. Sedan var jag tvungen att fara på jobb, så jag missade tyvärr farsdagsmiddagen. De sparade dock efterrätten tills jag återigen var hemma, så då avnjöt vi en god tårta. Avslutningsvis kollade vi igenom fotoalbum och skrattade till gamla foton. 

OM EN HÄRLIG LÖRDAGSKVÄLL

När jag fick checka ut från mitt kvällsskift i lördags kom Elin och hämtade mig, jag hade nämligen bestämt dejt med glädjepillret! Vi åkte till Jungman för att avnjuta varsin dryck medan vi babblade ikapp. Det var alldeles för längesedan vi senast sågs, så vi hade mycket att ta igen. Bästa Elin! Kring midnatt var vi påväg att avrunda, men.. 
.. då dök Philip och hela pojkgänget upp, så vi följde med dem in tillbaka för att ta ett eller två glas med dem också. Så kul! Det blev en härlig kväll och jag är glad att jag fick träffa så många fina vänner, speciellt dessa två. ♥

SNÖ, SKOLA & HELG

Hej på er. :-) Och trevlig fredag! Såhär fint var det imorse när jag traskade till skolan. Efter att det har snöat (i form av snöstorm) ungefär konstant här i en vecka, blev jag så himla glad när jag tittade ut genom fönstret när jag vaknade. Blå himmel, sol och glittrande snö! Ville stanna kvar och ta en fotograferingsrunda, men istället fick jag skynda mig till föreläsningen. De senaste tre dagarna har vi haft fulla och intensiva skoldagar med en gästföreläsare från Norge. Intressant och lärorikt, men himla tungt. När vi slutade idag var fredagsfeelisen således på topp. Vi har blivit lite bortskämda med att vara lediga så ofta att den äkta fredagsfeelisen inte infinner sig så ofta nuförtiden. Insåg faktiskt att jag hade saknat den. Känslan som känns sådär extra festlig efter en tung vecka. Iallafall. Nu är jag faktiskt påväg att lämna vinterlandskapet och sitter i bilen upp mot Pampas. Dock blir det bara en snabbvisit och på schemat står jobbhelg samt hemtent. Trevligt va? Nämen, jag ser framemot att vara tillbaka på jobbet och sedan ska jag nog försöka klämma in lite familjemys, träffis med vänner och farsdagsfirande också. Nu ska jag avsluta och räkna ner de sista kilometrarna hemhem. Puss!

RUSH HELSINKI

Destinationen för vårt äventyr var Rush, ett ställe som är fyllt med olika trampoliner och studsmattor. Ett trampolinparadis, helt enkelt. Förstår ni hur taggade vi hade varit? Förutom att vi fick skutta runt på alla trampoliner fanns där bland annat också hopptorn varifrån man fick hoppa ner i skumgummikuber, en wipe out-station, ett brännbollsområde och en gladiatorstation. Efter två timmar var det tre trötta, men himla nöjda flickor som tackade för sig. Åh, vi hade verkligen så sjukt roligt! Tyvärr var det ju hopplöst att få bra bilder med iphonen när vi hoppade runt, så ni får helt enkelt fantisera om hur det såg ut när vi gjorde alla coola hopp och konster. ;-) Skulle jag ha varit duktig på att mixa ihop alla roliga videon vi filmade hade jag bjudit på dem istället, hehe. 

OM LITE ALLT MÖJLIGT

Hej där! Har en lugn helg bakom mig, bortsett från fredagskvällen då. Mys, plugg, städning och massa chill. Detta tog vi sen igen på måndagen, då vi steg upp tidigt för att kunna vara effektiva både före och efter skolan. Idag är jag iallafall ledig igen. Ska om en stund göra mig redo för att åka iväg på äventyr med mina pinglor Erika och Sarah. Vi har väntat på det här i sisådär en månad, så jag är verkligen himla PEPP. Ska berätta mera sen, förstås! Pusshej.  

TRE NYA FAVORITER

Hängselbyxor. Har kikat på dessa prick hela hösten och till sist kunde jag inte stå emot längre. Så coola, så söta, så sköna, så fina, så jag och så vidare. 
Mosaikskal. Cirka alla mina skal går sönder på något vis, så jag var återigen i behov av ett nytt. Mosaik är ursnyggt och dessutom gillar jag denna gröna färg riktigt mycket för tillfället. 
 
 
 
Pälsjacka. Fake, förstås. Har letat och letat efter drömjackan hur länge som helst, och nu har den ä.n.t.l.i.g.e.n. fått flytta hem till mig. Jag är kär. 

TJEJFEST & WERKET

På fredagsmorgonen kom vi på att vi skulle köpa biljetter till kvällens fest på Werket. Sagt och gjort. Vi bestämde också med Erika och Laura att vi skulle ha en tjejförfest hos mig, så boysen fick förfesta för sig själva i en lägenhet några våningar upp, haha. Ibland måste man helt enkelt få prata tjejsnack, dricka vin och fuldansa. ;-) 
På Werket ägde halloweenefterfest rum. Till skillnad från de senaste gångerna så dansade jag hela natten lång denna gång, och det var så himla roligt! Som på den gamla goda tiden.

KVALITETSTID MED MAMMA & LILLASYSTER

♥♥♥
 
Efter en fredagsföreläsning åkte vi in till stan för att hänga med mamsen och ungen igen. :-) De ville shoppa, så medan vi traskade runt i affärer tog jag och Bill mest selfies i provrummen samt agerade smakråd. Vi tog också en paus för att luncha på Friends & Brgrs. Det var faktiskt första gången för min del, men det blir absolut fler besök. GOTT och fräscht! Efter några timmar var vi sen tvungna att kramas hejdå, men den här gången är det inte länge tills vi syns igen. ♥

DEN FÖRSTA SNÖN & LEDIG TORSDAG

Vi hade lyxen att vara lediga i torsdags! Jag vaknade upp ovanligt tidigt och bestämde mig för att ligga kvar i sängen och läsa en bok. Därefter åt jag frukost före vi gick utomhus. Dagen innan hade den första snön dalat ner över huvudstaden och dessutom sken solen igen efter en lång tid, så vi gick ut på en vinterpromenad. På eftermiddagen gick vi till skolan trots att vi var lediga, vi hade nämligen bestämt träffis med mamsen och ungen som var här i Helsingfors på kombinerad studiebesöks- och skolresa. På kvällen tog vi det bara lungt, gjorde middag och myste. Bra-ig dag! 

OM ETT FÖDELSEDAGSFIRANDE

Den andra november fyllde Bill år! Vi firade honom hela dagen lång med presenter på sängen, födelsedagsbrunch, lyxmiddag och kalas. ♥

OM EN FIN TISDAGSKVÄLL

När tisdagens alla to do's var avcheckade bestämde jag mig för att följa med Jennie på en minishoppingrunda. Hittade drömmigaste mössan alltså, men den fick dock snällt lämna kvar på hyllan eftersom den hade ett lika drömmigt pris.. Däremot fick ett par andra favoriter som jag kikat på hela hösten följa med mig hem istället. :-) Väl hemma igen ställde vi till med bakverkstad inför morgondagen. Vi avrundade slutligen dagen med glögg, nutellacroissanter och film. Så mysig kväll!

NÄR MAN BEHÖVER SKRIVA AV SIG

Men hej hej hej! Det känns som om jag inte hälsat på er på evigheter, så hej. :-)
 
Den här hösten har verkligen varit.. slö. Därav har bloggen inte uppdaterats varken ofta eller detaljerat (det känns som om jag har varit frånvarande även om jag har uppdaterat, lixom) - helt enkelt för att jag nästan inte gjort något vettigt slash speciellt överhuvudtaget. Bortsett från förra veckans intensiva plugg och tre tenter känns det som om jag knappt gjort något skolarbete heller, och dessutom har vi haft några ynka skoldagar i veckan. Ju mindre jag har att göra detso slöare blir jag och desto mindre motivation får jag. Och det har verkligen märkts. NU är det dock ny vecka, ny månad och ny period, så jag bestämde mig för att detta var ett ypperligt tillfälle för att göra en förändring. I skolan är schemat snäppet fullare och jag ska också skärpa till mig med pluggandet utanför skolan. Sedan måste jag även hitta på mer (roliga) bravader och inte bara sitta inne även om höstdepressionen redan fångat mig. Det är alltså planen. 
 
Igår var en effektiv dag. Hade föreläsning, skrev färdigt ett grupparbete, åkte till stan på hemliga ärenden, handlade mat, tog en powernap, hjälpte Arthur med ett jumppaprogram, fick middagen serverad av Bill, hade minispa med hemgjorda ansiktsmasker med Jennie, pluggade sjukdomar och slutligen läste jag några kapitel ur en bok. Jisses, det här är mer än vad jag gjort under de senaste veckorna sammanlagt. Typ. Hoppas bara att det fortsätter såhär! Har idag redan hunnit dra seniorjumppa i skolan, springa av och an till tvättstugan samt göra sista uppgifterna till en medicinkurs, och nu har jag hela kvällen att fylla med annat program. Så det ser ju lovande ut iallafall. Men, det var väl det. Vi hörs, finisar! PUSS. 

RSS 2.0