REGNIG TORSDAGS BESTYR

Det är torsdag och jag hade planerat in en stranddag med bönan aka jujjan. Men precis som alla andra dagar så blir ju vädret precis det motsatta än vad som lovats, typ. Så istället mumsar jag i mig jordgubbar från eget jordgubbsland och läser en bok samtidigt som jag lyssnar på åskan och regnet som öser ner. Fint så.

SHOPPING OCH EN UNDERBAR SOMMARKVÄLL

I tisdags tog jag och min böna en heldag i Vasa. Det blev himla mycket shopping, fika på Aschan och mat på Amarillo.
Efter tolv timmar tyckte vi att vi inte riktigt var färdiga med dagen än, så när vi kom hem fortsatte vi kvällen på glasverandan på villan och avnjöt varsin somersby. Runt midnatt hade dagen bjudit på så mycket roligheter och skratt och vi hade kanske lite väl slö humor, så då var det passligt att avsluta en så gott som perfekt ledig dag. ♥

OM MIDSOMMARDAGEN OCH ETT 18-ÅRS FIRANDE

Efter många försök att ta sig i kragen och orka en tredje dag satte vi igång igen. Malin kom till mig och sedan blev vi upplockade och for iväg till en villa där alla andra redan befann sig. Philip fyllde 18 år på söndagen, så efter klockan tolv någongång for vi (som är myndiga, hehe) till baren och firade honom. Grattis i efterskott!! :-) Det var även första gången jag och Malin testade på Kstads nattliv, så det var ju verkligen dags. Vi dansade och firade tills det var stängningsdags och bakom mig hade jag en riktigt lyckad kväll och en toppenmidsommar!

MIDSOMMARAFTON 2013

Fredagen aka midsommarafton var magisk! Vädret var mer än perfekt och midsommarkransen satt på huvudet. Vi befann oss på Tims villa i Sideby och grillade, skrattade, njöt vid stranden, drack, fotade och hade sällskap av allt för många myggor och myror. Mer tänkte jag inte säga, utan bilderna får tala för sig.

NÄR MIDSOMMARFIRANDET INLEDDES

Inledandet av midsommaren i torsdags blev himla spontant och tillbringades med bästaste Jujjan. Efter att vi varit och handlat inför helgens bravader bar det så småningom iväg till en villa där en hel massa bastande pojkar befann sig. Eller jaa, först hade vi lite problem med vägbeskrivningen.. ;-) 
När vi befunnit oss på villan några timmar bestämde vi och några av pojkarna oss sådär passligt sent för att åka iväg till nästa villa - i Sideby. Sagt och gjort. Efter en lång väg, många skogsvägar/villavägar/villovägar kom vi fram och resten av natten filosoferade vi om livet litegrann. Det blev en fin inledning!

FRÅN FÖRRA LÖRDAGEN OCH EN VECKA FRAMÅT

Hejsan på er! Nu ligger jag verkligen efter. Var ska jag ens börja? Förra lördagen blev ungefär lika lugn som fredagen, med mat på villan och en film på det och hela söndagen fick jag spendera med fina älskling. Fick bland annat för oss att slänga ihop skinkpastejer och en blåbärspaj. Sen veckan som gick hann jag med en hel del roligheter!
Måndag. Började dagen med att jobba, precis som alla andra vardagar, och mot kvällen for Jujjan och jag på fotbollsmatch till Lappfjärd och efter det blev det glass på camping.
Tisdag. Efter jobbet bjöd bästaste mormor och morfar oss på middag och jag fick också träffa kusindottern Celina. I någon veva hann jag även klippa gräset innan jag körde till älskling för att ta hans tack-foton. Tror han blev rätt trött på mig efter att jag knäppt 250 bilder på honom, hehe. :-) Resten av kvällen hade jag det riktigt mysig tillsammans med min fina.
Onsdag. She's home!! ♥ Min underbara vän Karin kom äntligen hem efter ett år som utbyteselev i Australien och vi överraskade henne med kidnappning och picknick. Avslutade kvällen med att granska Malins körkunskaper, eftersom hon hade fått körkort dagen före.
Torsdag fredag lördag. Det stod midsommarfirande på schemat och det blev ju sådär himla bra, alltså! Kan sammanfatta helgen med ord som villor, skogsvägar, myggor, bästa folket, skratt, sena nätter/tidiga morgnar och underbart väder. Bilder och mera text om midsommaren får ni snart.

SUN-LAHTI 2013

Första helgen av sommarlovet befann jag mig alltså i Lahtis på gymnastikfesten Sun-Lahti. Nu kommer äntligen bilder därifrån och jag tog mig även friheten och stal 3 stycken bilder av Jennie för att få hela helgen komplett.
Vi for på fredagmorgon och efter fem timmar i buss anlände vi sedan till ett mycket regnigt Sun-Lahti, hemskt ironiskt. Fixade med deltagarpass och gjorde oss hemmastadda på skolan där vi skulle sova. Mot kvällen gick vi ett gäng ut och åt förrän vi fick ta del av en dansgala. Efter det sprang vi runt i centrum, undan allt regn och universums värsta åskväder.
Lördagen bjöd på mycket bättre väder. Började morgonen med dansträningar och sedan gick vi runt i centrum och shoppade lite. Kände oss som regnbågar med alla de färger vi hade på oss, hehe. Väl tillbaka på skolan fixade vi oss färdigt till kvällsgalan som vi skulle medverka i, eftersom resten av dagen hade ett tight schema.
Klockan 15:00 befann vi oss i Isku Arena för att ta del av VM i truppgymnastik. Och det var minsann en häftig upplevelse! Helt sjukt bra gymnaster och otroligt fina program, alltså. Dessutom kom Finland på andra plats med bara 0,05 poäng från guld.
Som nästa på schemat stod cocktail-party med FSG. Så vi stressade iväg dit, minglade, slängde i oss ett champagneglas, några snittar samt en efterrätt och satte oss sedan i en taxi som tog oss tillbaka till Isku Arena.
Nu var det dags för uppträdande. Vår galagrupp uppträdde med programmet "Indien kallar" och detta program har alltså blivit uttaget till den här galan. Det var himla roligt att dansa och en ära att få uppträda på samma matta som VM-deltagarna och -vinnarna uppträtt på. Feelis!
Här är hela glada gänget! (Jennies bilder)
Kvällen och natten avslutades på Amarillo med goda drickar och en hel del skratt. (Jennies bild)
Söndagen var rätt så lugn och vi strövade runt i centrum och fikade.
Sista programpunkten under gymnastikfesten var massprogrammen på stadion. Det var också en otroligt häftig upplevelse. Så himla många gymnaster och coola effeketer!
När massprogrammen var slut satte vi oss i bussen och framför oss hade vi en fem timmars bussresa hem tillbaka. Helgen var verkligen lyckad och dessa gymnastikfester är alltid så roliga! Tack Lahtis!

OM FREDAGSKVÄLLEN OCH LÖRDAGSDAGEN

Det blev en lugn fredagskväll och jag tillbringade den med finaste Malin. Åkte och plockade upp henne och sedan gick kvällen ut på att catcha upp från den senaste tiden, blåsa bort i Alesundet, möta upp ett gäng trevliga killar och planera midsommaren och andra bravader. :-) 
 
Idag vaknade jag rätt så tidigt och har redan under förmiddagen hunnit agera världens bästa storasyster samt återupplivat min fina rostiga mommocykel med pappa. Glad chey! Nu kom just en vild hund inspringandes i huset, så nu blir det en länk med Hedda som vi ska vara hundvakt åt enda till måndag. 

OM INTE SÅ VÄRLDSLIGA SAKER

Oldie, från förra sommaren.
 
Hej på er. :-) Under de senaste dagarna har det egentligen inte hänt något speciellt. Har jobbat hela veckan, och i torsdags började favoritjobbet aka simskolan. Wehoo! På kvällarna har jag bara tagit det himla lungt, läst en himla bra bok och en kväll körde jag iväg till Närpes för himla mycket mys. Däremellan har jag också varit himla mycket uttråkad. Vill ha soligt och varmt väder, mysiga sommarkvällar, äventyr och spontana bestyr, ååh! Anyway.. Något mer hade jag nog inte på hjärtat nu, så vi får höras en annan dag. Och förresten, ha en fin helg, det är ju fredag idag!

CINDERELLA IS PROOF THAT A NEW PAIR OF SHOES CAN CHANGE YOUR LIFE

Som jag nämnde så hade jag inhandlat några nya par skor på sistone, för omväxlingsskull. Säg hej åt mina nya älsklingar:
Ett par mycket behövliga nya springskor. Måste vara skönaste och bekvämaste skorna som någonsin suttit på mina fötter. Att färgerna är universums finaste gör ju inte heller saken sämre. Oj, vad långa och härliga springstunder vi ska ha tillsammans, haha!
Ett par skyhöga, men ack så vackra, pärlemordrömmar. 
Ett par vita högskaftade converse. Välkommen till min conversefamilj, säger jag bara.
Ett par smått-oplanerat-köp (nytt adjektiv, hej!) skor. När sånahär beigea classy-klackar uppenbarar sig, kan man ju inte lämna kvar dem i skoaffären i alla fall.. ;-)

OM ALLT FRÅN JOBB TILL ÅSKVÄDER OCH GYMNASTIKFEST

Hej där! Ojoj, här är sommarlovet i full gång och bloggen ekar tom. Kanske dags att börja på med ta-igen-en-vecka-inläggen (precis som förra sommaren) nu igen? Så får det bli. Det var egentligen meningen att jag skulle få inleda mitt sommarlov med en och en halv veckas ledighet förrän favoritjobbet kallade, men istället har jag jobbat med annat nu också. Och tur är väl det, eftersom jag min enda lediga dag tänkte klättra på väggar och var rastlös till hundrasjuttioelva. Sedan har jag också hunnit tillbringa en kväll med älskling, lärt mig spela schack (haha), köpt allt för många skor igen, varit med om allt för många åskväder, haft dansträningar och annat smått och gott. Dessutom har jag befunnit mig i Lahtis på Sunlahti gymnastikfest fredag, lördag och söndag. Mera om det får ni höra i ett annat inlägg. Det var allt för den här gången, vi hörs! Pussen.

OM SKOLAVSLUTNINGEN OCH DAGEN EFTER

♥♥♥
Skolavslutningen firades med blixtar och dunder, bokstavligen alltså. Jisses vilket åsk- och regnväder vi hade! I alla fall. Började lördagsmorgonen med skolavslutning och efter pausen blev det studentdimission. När allt var klart åkte jag hem och fortsatte sedan vidare för att fira mina fina vänner som antingen blev studenter eller fick sin yrkesexamen. Efter mycket stress för att hinna till alla och en mätt mage for vi sedan hela familjen till Övermark för att fira älsklingen som också fick sin yrkesexamen. Grattisgrattis allihopa! :-)
Lämnade i Närpes när de andra for hem och då for jag till Jannica för att fixa mig före det var dags att dra till Kenny på förfest. Senare på kvällen blev det fagerö där tiden mest spenderades i pubben eftersom man knappt kunde röra sig utomhus på grund av det hemska vädret. På natten vandrade jag barfota tillsammans med Jannica hem till henne och så sov jag över där. (Glömde kameran hos Jannica, så har bara iphone bilder..)
 
Igår, söndag, åt vi frukost utomhus och ganska snabbt blev det en Vasaresa för att hämta hem två "strandsatta" pojkar aka Björn och Robert, haha. Då vi kom hem igen var vi och åt till Seaside med en hel del andra och sedan tillbringade jag resten av eftermiddagen och kvällen hos älskling. Åt smörgåstårta och jordgubbstårta från lördagen och låg ute i solen, och sedan var jag inte så jättemycket till sällskap eftersom jag somnade och sov bort halva kvällen. 
 
OCH NU HAR JAG SOMMARLOV!
 

RSS 2.0