OM MIDSOMMARAFTON

En mix av fotografier från midsommarafton. <3
 
Midsommarafton firades traditionsenligt med midsommarlunch tillsammans med släkt och vänner på dagen och midsommarfest hos Linus på kvällen. Vi drack rabarberbellinis, fotograferade midsommarfotografier, sjöng snapsvisor, spelade kubb, åt himla god mat och drack lite mera rabarberbellinis. Ungefär så. Midsommar på Åland är alltid en succé! <3

MIDSOMMARKRANSEN & MIDSOMMARKLÄNNINGEN

Så här dansade jag omkring på midsommarafton! Jag hade en drömmig vit midsommarklänning och den vackra midsommarkransen bestod av färgerna vit, röd, gul och grön. Denna gång hade jag en hel blomsteräng i midsommarkransen och där kunde man hitta krysantemer, prästkragar, brudslöja, rosor, tagetes, nejlikor och blåbärsris. <3 Ååh vad jag älskar blomkransar, jag önskar så att man kunde få ha en oftare än en gång per år!

EN SNEAK PEEK PÅ MIDSOMMARKRANSEN

Tänkte snabbt kika in och bjuda på några fotografier som jag knäppte medan jag satt ute på terrassen och pysslade med min midsommarkrans. Det är verkligen ett måste för mig att binda min egen midsommarkrans på midsommarafton, och dessutom tycker jag himla mycket om att göra det också! Om en liten stund dyker midsommarfotografierna också upp här, men medan får ni beundra blommorna jag hade i min midsommarkrans. :-)

OM EN TORSDAG PÅ ÅLAND

Ett kvällsdopp i Gottby Sund!
 
Dagen före midsommarafton vaknade jag äntligen upp på ön! På grund av en hel massa orsaker hade jag inte varit där sedan förra sommaren, så jag hade verkligen längtat. Dagen bestod av lunch i stan med min svärmor, midsommarförberedelser och ett kvällsdopp med min älskling. Ungefär så. Det var förresten ett himla härligt kvällsdopp - det var alldeles lungt vid stranden och vattnet var himla varmt. <3

OM ETT DYGN I ÅBO

Mina pinglor i Åbo. <3
 
Midsommarveckan jobbade jag bara två dagar och checkade därmed ut från jobbet redan på tisdagen. Därefter hade jag sisådär en vecka midsommarledigt och den ledigheten firade jag självklart på Åland. <3 Men först väntade ett dygn i saknade Åbo med mina saknade pinglor! På tisdagkväll knackade jag på hos Julina och det tog inte länge innan man kunde hitta oss på en åbåt med varsin drink i handen, hehe. Vi satt kvar hur länge som helst och babblade och sedan traskade vi hem i den varma sommarkvällen. Följande dag hängde jag på stranden med Sofie. På eftermiddagen åkte vi vidare för att hälsa på Julina och mitt gamla jobb och sedan hängde vi med på en picknick som de ordnade. Det var verkligen så roligt att träffa alla gullisar igen! Slutligen besökte vi alla tre uteserveringen vid domkyrkan och skålade med varsin drink innan jag kramade dem hejdå och hoppade på båten till ön. Det var tjugofyra ljuvliga timmar!!

OM EN AW I INREHAMNEN

Så stod det AW med Daniela på schemat igen! Vi valde Inrehamnens terrass för vår fjärde (och sista) AW i juni. Jag beställde in en mojito-mocktail att dricka och en sommarsallad att äta. Efterrätten denna gång bestod av ett kvällsdopp på Sandö. Och det var den junitraditionen! Varje gång fick vi njuta av en solig terrass, goda mocktails, härligt sommarväder och himla trevligt babbel. Nu ska jag boka in massa AW:n med Daniela prick hela hösten också, hehe. :-)

OM EN MAGISK SOMMARKVÄLL

En magisk solnedgång och en magisk SUP-tur. <3
 
Alltså se på detta!! Under prick hela sommaren försökte jag förlänga veckosluten så mycket som möjligt, så att jag kunde maxa min tid på mitt happy place. Det innebar bland annat att jag istället för att åka hem från villan redan på söndagkväll, ofta åkte raka vägen iväg på jobb på måndagmorgon. På detta sätt fick jag iallafall alltid fånga en extra solnedgång. :-) Och fotografierna här ovan är från en kväll när jag verkligen var så himla lycklig och tacksam över att jag skulle stanna kvar till följande morgon. Sommarkvällen och solnedgången var alldeles magisk! Klockan närmade sig midnatt, men jag kände bara att jag behövde fånga kvällen med en SUP-tur på spegelblankt hav i solnedgången. Det var minst lika perfekt som det låter!! Om jag hade åkt hem redan på söndagen hade jag missat allt detta och det tar verkligen ont i mitt hjärta att tänka så, haha! <3

HEJDÅ SJÖMANSGATAN <3

Den tjugonde juni tjugohundratjugoett vinkade vi hejdå åt vårt barndomshem på Sjömansgatan för sista gången. Jag tillbringade verkligen himla många veckoslut i Kristinestad under våren och sommaren, för att hjälpa till att packa ihop och tömma huset. Det kändes som att projektet aldrig tog slut, men plötsligt var dagen då mamsen och papsen skulle överlåta nycklarna till de nya ägarna ändå här. Tjugo år går himla snabbt då man har roligt, men ååh så många fina minnen vi har hunnit samla i detta hus och hem. <3 Tack och hejdå Sjömansgatan!

ÖPPNA PORTAR I DEN LILLA STADEN

Välkommen in!
 
En lördag i juni cyklade jag och mamsen runt på alla gator i Kristinestad, eftersom evenemanget Öppna Portar ordnades i den mysiga lilla trähusstaden. Även om evenemanget har funnits i himla många år redan, så var detta den första gången jag faktiskt hade möjlighet att kika in genom alla öppna portar. Vi fick se vackra trädgårdar, färggranna blommor, trevliga gårdsloppisar och gamla trähus. Kristinestad är verkligen så himla mysigt!!

OM EN AW PÅ STRAMPEN

AW på Strampen!
 
Jag tänker att jag helt enkelt får backa tillbaka till junimånad nu och så småningom catcha upp sisådär hela himla sommaren. Så. Det är dags för att återigen berätta om en ny AW tillsammans med Daniela. Vår tredje AW i den fantastiska junitraditionen firade vi på Strampens terrass. Den här gången valde jag en hugo-mocktail samt spenat- och ricottafylld portobello med batatpommes. MUMS! Det kändes som om vi för varje gång lyxade till AW:n lite mer, så denna gång beställde vi även in efterrätt i form av varsin chokladcheesecake OCH varsitt glas bubbel. Ååh, vilken härlig torsdagkväll vi hade! <3

EN SOMMARBUKETT & EN SOMMARFOTOGRAFERING


JAG ÄR TILLBAKA!

Hej hej hej gullisar!! Nu är jag äntligen tillbaka här. Jag kände att jag behövde ta semester från prick allting och därmed har datorn fått vila sedan jag senast kikade in här. Men nu är semestern slut och - det tar verkligen ont i hjärtat att skriva detta, men - det känns som om även sommaren är slut. Aldrig någonsin har en sommar seglat förbi så här fort och aldrig någonsin har sommaren tagit slut så här tidigt. Det känns verkligen himla sorgligt, men jag är iallafall pepp på att vara tillbaka här. Jisses vad jag ska bomba er med fotografier och inlägg! Jag ska bara klura ut var jag ens ska börja, och därefter blir ni aldrig av med mig igen. ;-) PUSS.

RSS 2.0