EN VANDRING RUNT PIENI KARHUNKIERROS

En vacker vintervandring. <3
 
En eftermiddag var det dags för vandring och vi hade bestämt oss för att gå Pieni Karhunkierros! Nu under vintern kanske det inte var det lättaste att ta sig fram på stigarna eftersom det både var himla mycket snö och stundvis förskräckligt halt, men vi kämpade oss igenom ändå. Haha! Och om man bortser från att det emellanåt verkligen var ett himla tungt träningspass, så blev vi bjudna på alldeles ljuvliga vyer och vackra vinterlandskap. :-)

MER PULKÅKNING ÅT FOLKET

Happy kids i pulkbacken!
 
Första dagen i Lappland bestämde vi oss för att utforska området runt stugan vi bodde i. Det var verkligen otroligt mycket snö överallt, så det kändes dock som om vi mest bara ramlade i den djupa snön, haha! Nedanför stugan fanns en sjö, så vi bestämde oss för att bygga en egen pulkbacke från stugan ner till sjön och där tillbringade vi hela eftermiddagen. Alltså det är ju bara så himla roligt att pulka!! Och vi hade dessutom en alldeles ljuvlig utsikt ut över isen. <3

ETT SKEPP KOMMER LASTAT MED FOTOGRAFIER FRÅN LAPPLAND

Godkväll på er! <3 Ikväll har jag bara suttit i soffan i flera timmar och redigerat alla fotografier från underbara Lappland. Så med dessa glada fotografier här ovan ville jag bara kika in och säga att jag nu tänkte börja bjuda på alla fotografier därifrån! Efter ikväll vill jag bara åka tillbaka till Lappland igen, det var verkligen en så rolig vinterresa fylld med massa ljuvliga bravader. <3

ETT SOLIGT VINTERVECKOSLUT

Alltså vilket P A N G VÄ D E R vi hade under veckoslutet!! Solen sken från klarblå himmel prick hela veckoslutet och vintervädret var alldeles perfekt. Jag ville bara vara ute och maxa vinterdagarna och vi tillbringade himla mycket tid ute på isen. Jag har massa fotografier att bjuda på, så häng med vetja!
Så här glad var jag på lördagen över att vintervädret bjöd på fantastisk sol och över att jag hade papperskassen full med fastlagsbullar, hehe. :-) 
Vi hade med oss varm kakao hemifrån och så köpte vi med oss fastlagsbullar från stan. Därefter traskade vi ner till stranden för att ha en utomhusfika. 
Det var så himla ljuvligt att fika utomhus medan solstrålarna värmde ansiktet. <3 Vi skulle egentligen bara köpa vanliga fastlagsbullar, men som ni ser slank det med en fastlagsbulle i kanelbulleformat också. Jag kunde verkligen inte motstå den när jag såg den på bageriet.. :-)
Efter vår utomhusfika begav vi oss ut på isen för en promenad! Det vimlade verkligen av människor på isen.
Jag kastade mig i snön och gjorde en snöängel! Att göra en snöängel fanns ju med på min vinterlista och jag hade faktiskt inte gjort någon tidigare i vinter, så det var verkligen dags.
Det var så himla vackert ute på isen, och framförallt himla härligt, så slutligen tillbringade vi resten av dagen här. På kvällen tog vi det bara lungt här hemma, men det är väl det nya normala nuförtiden, haha! 
På söndagen hade jag bokat in en heldag på tumis med denna underbara gullis! <3 Vi började dagen med att bege oss ut på ett nytt äventyr på isen. Såklart var vintervädret lika ljuvligt denna dag också!
Alltså älskade Lykke. <3 Det är så himla roligt att umgås med henne nu! Hon har så fina funderingar, är så himla klok och duktig och har alltid något roligt att säga!
Vi tog en liten fikapaus i pulkan på isen också! Vi skålade i varsin trip och tittade på alla människor och hundar som gick förbi. Resten av vår tid tillsammans läste vi böcker, åt lunch, tog en powernap, utforskade vår lägenhet (den är verkligen inte barnvänlig, haha), facetime:ade med mamsen och ungen, hade en liten photoshoot samt hoppade i sängen. Typ så.
När Lykke hade åkt hem lyckades vi fånga ännu en promenad på isen innan solen gick ner. Ni kanske kan gissa hur många isfotografier jag har från veckoslutet, hehe. :-)
Det var ju även alla hjärtans dag i söndags, så jag passade på att rita ett stort hjärta i snön! Vi firade sedan kvällen med vackra rosor, lyxmiddag, choklad och bastubad. <3

GLAD FASTLAGSTISDAG!

Hörni, idag är det fastlagstisdag!! Och den senaste veckan har jag verkligen ätit så många fastlagsbullar, haha. Det var nämligen dags igen - nytt år, ny stad och ny fastlagsbullejakt! Vi ville såklart hitta Vasas godaste fastlagsbulle och efter att ha testat fem olika fastlagsbullar blev Aromas fastlagsbulle vår solklara favorit! Den är verkligen så magiskt god att jag faktiskt redan ätit tre stycken därifrån.. :-) Har ni ätit någon fastlagsbulle i år?

EN PROMENAD I SOLNEDGÅNGEN

Solnedgångspromenad. <3
 
Vi har blivit bortskämda med ljuvliga soliga vinterdagar cirka varje dag nu i februari och ingen är lyckligare än mig! Förra måndagen när jag fick checka ut från jobbet slängde jag iväg ett meddelande åt ungen och frågade om hon ville gå en solnedgångspromenad med mig, och det ville hon ju förstås. ;-) Vi gick ner till havet och vidare ut på isen och det var verkligen så himla fint att traska runt på isen i solnedgången. Det är alldeles underbart att vi också går mot ljusare tider och att det fortfarande är ljust ute när man slutar jobbet nu. <3 Vi överlevde därmed mörkret ännu ett år, hehe.

TOLV HÄRLIGA VINTERAKTIVITETER

När jag insåg att vi faktiskt skulle få en ordentlig vinter detta år bestämde jag mig för att skriva ihop en lista över vinteraktiviteter jag ville göra. Så att jag verkligen skulle fånga vintern och njuta till max, lixom. :-) Jag tänkte att jag kan dela med mig av listan här, ifall ni vill ha lite inspiration!
 
♥ Pulka
♥ Åka slalom
♥ Göra snöänglar
♥ Husky ride
♥ Vinterbada
♥ Skida
♥ Grilla marshmallows 
♥ Åka sparkstötting
♥ Ta vinterfotografier
♥ Skrinna
♥ Rulla i snön efter bastun
♥ Gå på isen
 

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG

My valentine's date! ♥
 

OM MIN SKIDKARRIÄR

När jag var yngre tyckte jag verkligen inte alls om längdskidåkning, men i något skede fick jag i år för mig att jag nog faktiskt tycker om längdskidåkning nu. Så därmed har jag en vision om att denna vinter inleda min skidkarriär, haha! Eftersom skidutrustningen hos mamsen och papsen var från när vi barn gick i lågstadiet, så fick jag börja med att uppdatera den. Under veckoslutet i Kristinestad handlade jag ny skidutrustning på loppis och därefter var jag mer än redo! :-) Så att detta inte bara ska bli en flopp har jag som mål att bege mig ut på en skidtur minst tio gånger innan snön smälter bort. Tror ni att jag klarar det? 

ISTAPPAR & TRÄHUS


OM ETT VINTERVECKOSLUT I KRISTINESTAD

Det sista veckoslutet i januari tillbringade vi som sagt i Kristinestad, och nu tänkte jag bjuda på några fotografier därifrån. Vi hängde mycket utomhus och vi hann med många olika vinteraktiviteter. :-) Vi tar en titt!
På lördagsmorgonen när vi vaknade upp såg det ut så här utanför fönstret! Det såg så himla fint ut när det hängde ner istappar från taket. <3
Jag och ungen tog en härlig förmiddagstur i skidspåret. Det var verkligen perfekt vinterväder! Vi behövde stanna hela tiden för att jag ville fotografera (hehe!), men vi fick ändå ihop nästan sju kilometer.
När man är i den lilla staden är det obligatoriskt att åka en tur med sparkstöttingen på vintern. Och detta veckoslut blev det till och med tre turer! Det är både bra träning och himla roligt, haha. :-)
Under söndagen tog vi en promenad runt staden. Jag hade med kameran så jag passade på att knäppa några vinterfotografier på samma gång! 

HEJ MITT VINTERLAND!

Utanför fönstret just nu!
 
Godmorgon från LAPPLAND!! Det är dags för årets första resa och i dessa coronatider reser vi såklart inom landets gränser. Och vad passar inte bättre än ett underbart Lappland då? :-) Jag hade en kort jobbvecka denna vecka, så igår efter jobbet blev jag och min älskling upplockade av Malin och Nils och därefter fortsatte vi bilfärden upp till Lappland. Malin var en himla ängel ( <3 ) som körde prick hela vägen och inatt sisådär klockan nolltvå nollnoll var vi framme i stugan. Fotografierna här ovan knäppte jag genom fönstret när jag vaknade imorse och detta är alltså utsikten från vår stuga. Nu myser jag i soffan och dricker te medan jag väntar på att de andra ska vakna. Haha, trodde aldrig att sömntutan jag skulle skriva något sådant, men jag var bara så himla pepp på dagen att jag inte kunde sova längre. Det kommer bli en alldeles ljuvlig vinterresa med det bästa gänget! Jag har ju även några himla härliga dagar i Kristinestad bakom mig, så ni kan vänta er en dubbeldos av himla många fotografier nästa vecka när jag är hemma igen. Jag ville mest bara slänga in en uppdatering här så att det inte  ekar tomt i så många dagar, så nu ska jag återgå till stugmyset!  PUSS. <3

FEM FINA TING MED FREDAGEN

Fredagar är ju alltid lika bra-iga, men här nedan listar jag fem ting som gjorde den senaste fredagen extra fin:
 
1. Jag slutförde äntligen en jobbuppgift som har stressat mig de senaste veckorna.
2. Under min lunchpaus hann jag med en kort promenad i det krispiga vädret.
3. Vi åkte hem till mamsen och papsen för att tillbringa veckoslutet där. <3
4. Bill hade köpt med fastlagsbullar som vi åt under vår bilfärd till Kstad, mums!
5. Det var ljust ute ännu klockan sjutton nollnoll!!
 

RSS 2.0