TJUGOHUNDRAFJORTON I BILDER

TACK 2014! ♥

TJUGOHUNDRAFJORTON I TEXT

Hur har 2014 varit för dig?
Så. himla. bra. Det har hänt många toppensaker detta år!

 

Bättre än förra året?
Ja.

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Massor. Färgade håret rött, tog studenten, besökte många nya länder, körde vattenskoter,  hade nytt sommarjobb, flyttade utomlands, dansade på en känd dansskola, lärde mig att köra vänstertrafik, jobbade som au pair, backpackade. För att bara nämna några exempel.

 

Höll du några av dina nyårslöften?
Har hållit några, men tar dem nog inte så seriöst så de flesta brukar nog helt ärligt rinna ut i sanden..

 

 

Har du gjort någonting du ångrar?
Det finns det väl alltid.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

 

Dog någon som stod dig nära?
Lyckligtvis inte.

 

Vilka länder besökte du?
Thailand, Cypern, Australien, Nya Zeeland. Och så en snabbvisit till Sverige och mellanlandning i Singapore, haha.

 

Är det något du saknade år 2014 som du vill ha 2015?
Att ha mina fina hos mig hela tiden.

 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
31 maj och 12 september. Sedan minns jag alla andra händelser som minnen istället för datum. :-)

 

Vad var din största framgång 2014?
Att jag tog studenten. Och flyttade till Australien.

 

Största misstaget?
Det håller jag för mig själv.

 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, men inte något värre.

 

Bästa köpet?
Flygbiljetten till Australien. ♥ Och flygbiljetter överlag. Bästabästabästa.

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Första halvåret: Bensin. Andra halvåret: Resor.

 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Rather be, jubel, albatraoz, jåo nåo e ja jåo yolo ja nåo, salsa tequila, bad, #SELFIE, ugly heart, thinking out loud, uptown funk och så många till.

 

De bästa stunderna?
Penkkis, alla resor, fester och tid med mina fina, studenten, finländska sommaren, aussieäventyret, typ ALLT.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, vågar jag lätt påstå.

 

Hur tillbringade du julen?
På en strand med min familj. Det blev en annorlunda jul i år.

 

Hur har din kärlek varit 2014?
Först var det militären och sedan flyttade jag femtontusen kilometer bort. Distansförhållande och allt vad det innebär mest hela året, men allt går. ♥

 

Blev du kär i år?
Jag var, och är fortfarande kär i min finis.

 

Blev du tillsammans med någon?
Jag var redan tillsammans med den bästa.

 

Favoritprogram på TV?
Som vanligt: the one and only Idol.

 

Bästa boken du läste i år?
Har ju varit sämst på att läsa böcker i år alltså.. Men Förr eller senare exploderar jag var fin. Himla fin.

 

Största musikaliska upptäckten?
Ed Sheeran. ♥

 

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Tror bestämt att jag inte önskade mig något speciellt.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Fick vakna upp till en lyxfrukost bredvid min älskling, avnjöt en god middag med två favoriter och festade loss med pinglorna resten av natten/kvällen. Toppenfödelsedag!

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Känner att det här året skulle bli svårt att slå, så jag kommer faktiskt inte på något speciellt. Låt mig fundera på denna fråga!

 

Har du varit ute en hel natt?
Många gånger.

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2014?
Oj, himla blandad. En dag var det sötaste klänningen som gällde och en annan dag kepsen bak och fram. Jaa, ni fattar. Men jag stormtrivdes med det!

 

Vad fick dig att må bra?
Solen och värmen. Ursäkta språket men, FYFAN vad bra jag har mått. Mycket resor till varmare breddgrader och en underbar finsk sommar gjorde sitt.

 

Vem saknade du?
Alla älsklingar där hemma i Finland. Alltså, ååh vad jag har saknat er. 

 

De bästa nya människorna du träffade?
Det här året kan ha varit det året jag träffat mest nya människor, någonsin. Men de bästa av dem är helt klart Anna och Janne. Och så förstås mina två gullisar, storasyster och lillasyster.


SIDA TREHUNDRASEXTIOFEM AV TREHUNDRASEXTIOFEM

Sista dagen på år tjugohundrafjorton har spenderats på hotellets rooftop tillsammans med mina systrar, soligt pangväder och årets bästa hits. Nyårsfeelis! 

GORDON'S BAY

PARAPARAPARADISE.

BEACH & FROYO

Denna tisdag bestod äventyret av en tur med ferryn över till Manly där vi (surprise surprise) tillbringade dagen på beachen. Frozen yoghurt till frukost, himla stora vågor, brända näsor, galet mycket folk, promenad längs med strandkanten och powernap i solen. Typ så. Sen åt vi middag på gågatan före vi tog ferryn tillbaka. 

CROWDED BEACH & BARNVAKT

Några bilder från beachen idag.
 
Hejsan. :-) Vi har ännu en beachdag bakom oss och jisses så mycket folk det var där idag. Det bara vimlade av folk på beachen och i havet! Men vi hade det iallafall riktigt skönt med solande och mycket hoppande i vågorna. Nu ikväll befinner jag mig hemma igen och agerar barnvakt åt fyra busungar. Dissar även hotellsängen och sover i min egen säng inatt och så möter jag upp familjen imorgon bitti istället. Då bär det ut på nya äventyr. Pusshej! 

GOOD MORNING SYDNEY

Här i Sydney kan man inte se någon solnedgång eftersom staden är belägen på Australiens östkust och solen går ner "på andra sidan". Enda gången man kan se en fin sol är alltså då den går upp. Så idag hade jag väckning nollfem fyrtiofem och så gick jag ner till stranden för att få se på när dagen vaknar till liv i takt med soluppgången. Fantastiskt fint! 

BBQ-DINNER

I söndags hade vi bokat in en BBQ-middag hemma i Epping tillsammans med mina två familjer samt min hostdads brors familj så att de alla skulle få träffa varandra. Det bjöds på himla mycket god grillmat och till efterrätt åt vi förstås en pavlova. Mums! Sen fick jag ju också äntligen leka och gosa med mina gullisar igen. :-)

KOALA

Alltså jag dör sötdöden. 

OM ETT FÖDELSEDAGSFIRANDE

Tjugosjätte december innebär bara en sak, då är det mamsens och storasyster Tillas födelsedag. Tänkte att vi skulle ta en titt på hur vi firade dem, så here we go:
Efter en hel dag på stranden inledde vi firandet ordentligt med denna chokladkaka som fick bli årets födelsedagstårta. Himmelskt. 
Därefter åkte vi in till city där vi checkade av lite sightseeing i form av bland annat Harbour Bridge och Operahuset. Sen slog vi oss ner på en restaurang vid hamnen och åt en himla god middag.
Avslutningsvis tog jag upp dem till fyrtiosjunde våningen där vi avnjöt ett glas champagne med finaste Sydney by night som utsikt. 
 
Grattis & hoppas ni hade en toppendag! ♥

UNDERBARA BONDI

Här ovan bjuder jag på några bilder från gårdagens beach-häng då vi befann oss på Bondi. Alltså, hur många gånger jag än besöker den beachen - jag. får. aldrig. nog. 

CHRISTMAS EVE & CHRISTMAS DAY

Julafton, den tjugofjärde, firades inte alls på något speciellt sätt. Jag menar, strandhäng och gourmethamburgare, haha.. Däremot bestämde vi oss för att ha en aussiechristmas och firade precis som dem på juldagen, den tjugofemte, istället. Dagen tillbringade vi på stranden och på kvällen dukade vi julbord på hotellrummet och grillade till en lyxmiddag. Sen så gick vi ju omkring med tomteluvor mest hela dagen också förstås! En riktigt traditionell aussiechristmas. :-) Och det var årets jul.

GOD JUL

Önskar er alla en himla fin jul härifrån andra sidan jordklotet! ♥

FUN IN THE WAVES


COOGEE BEACH

Här har de senaste dagarna spenderats, och här kommer de kommande dagarna att spenderas. Jag kan ju inte precis klaga. 

THE NORTHERN BEACHES

Söndagens äventyr bestod av beach-häng på the Northern Beaches. Vi tog en roadtrip upp till Palm Beach och sedan fortsatte vi neråt längs med kusten och checkade av Whale Beach, Avalon, Bilgola Beach och Newport. En dag full med sol och bad. Underbart!

LÖRDAGSÄVENTYR

I lördags tog jag med mig familjen till ett av Sydneys måsten - Blue Mountains National Park. Tänkte att bilderna får tala för sig själva denna gång, så enjoy:

MIN FAMILJ ÄR HÄR!

Välkomstfrukosten.
 
Hej på er! Familjen anlände och det blev tyst här, typ. Nämen som ni säkert förstår vill jag ju inte tillbringa så mycket tid vid datorn nu när jag kan hänga med min familj istället. :-) Iallafall. Efter att jag hade varit efter mamsen, papsen och systrarna från flygfältet på fredagsmorgonen välkomnade jag dem med en stor och god frukost och resten av dagen tog vi det bara lugnt och njöt av solen. För lördagen och söndagen hyrde vi en bil och begav oss ut på några äventyr, men de får ni se och höra mera av i följande inlägg. Nu har de tre dagarna hos mig här i Epping seglat förbi och imorgon flyttar vi oss vidare till Coogee för att bo vid beachen. Jag lovar ingenting om uppdateringen de kommande veckorna, men jag ska nog försöka kika in här nu och då! PUSS.

CHRISTMAS HOLIDAY

Så nu har jag alltså Christmas holiday! Och vet ni vad det bästa är? Jag ska få tillbringa den på finaste sättet - med min älskade familj!! ♥ Efter snart tre och en halv månad utan att ha sett dem, får jag imorgon bitti hämta upp dem från flygfältet här i Sydney. Ååh, det kommer att bli underbart. 

OM EN TORSDAG FÖRE LITE LEDIGHET

 
Hej på er! :-) Idag är det torsdag och det innebär att jag just avverkat min sista jobbdag före jag får lite ledigt. Jag kom på att jag inte berättat så utförligt om mina veckodagar på sistone (dels för att typ alla jobbdagar ser likadana ut), så idag tänkte jag bjuda på en ordentlig torsdagsstory såhär sista dagen till ära, hehe. Jag började min dag klockan nollåtta nollnoll (hej sovmorgon!) och efter frukosten satte vi igång med att baka cinnamon buns som vi sedan skulle bjuda på i playgroupen. Den hölls sista gången för i år så vi hade Christmas party i form av picknick och lek i parken. Aussie Christmas, som sagt. Eftermiddagen bestod av en hel massa pusslande och pysslande och sedan hann vi ännu en gång till parken före jobbdagen tog slut. På kvällskvisten hade vi middag och julklappsutdelning med min hostfamily eftersom vi inte kommer att fira jul tillsammans och de blev väldigt glada över sina presenter, för att inte tala om hur glad jag blev då jag fick min!! Avslutningsvis var jag och storhandlade inför morgondagen och nu är det bara att vänta in den.. :-) En riktigt finfin torsdag har jag bakom mig. PUSS.

OM EN ONSDAG

Se vem jag träffade igår!
 
Onsdagen bestod av en helt vanlig jobbdag och då jag slutade begav jag mig till city. Jag hade nämligen bokat in en dejt med Julie som med en kompis är på besök här i Sydney för tillfället! När vi hade hittat varandra gick vi till Darling Harbour för att spendera kvällen på ett café och prata bort några timmar. Oj, så kul det var att träffas! :-)

MED EN FRÅNVARANDE JULFEELIS

Jag visste nog att julen skulle bli annorlunda i år, men att det inte skulle kännas n.å.g.o.n.s.t.a.n.s. hade jag inte kunnat tro. Jag har noll julfeelis, om det inte till och med ligger på minus sidan, alltså. Hela Sydney är pyntat med julljus, julgranar och Merry Christmas hälsningar och överallt spelas det julsånger. Jag har tryckt i mig pepparkakor från IKEA, följer slaviskt med KAJs julkalender och har varit på julklappsshopping. Idag paketerade jag in julklappar och skrev julklappsrim medan lillasyster och jag dansade till julsånger som spelades i bakgrunden. Det är ju precis som det brukar vara, lixom. Eller njaa. Tänk er allt detta i sisådär trettio grader och sol.. Jag har verkligen försökt att helst få lite julfeelis, men det känns ju bara så alldeles alldeles fel. Tror nog bestämt att jag får ta igen julen ett annat år istället!

#PRAYFORSYDNEY

Hashtaggen under gisslandramat.
 
Så igår runt klockan tio på morgonen uppstod oroligheter vid en tågstation i city. En beväpnad man hade tagit de människor som befann sig på ett café vid stationen som gisslan. Inte nog med gisslandramat så påstås gärningsmannen ha sagt att han också hade placerat ut fyra bomber i staden, men om detta stämde är fortfarande oklart. Ingen visste riktigt varför detta hände eller vad motivet och målet för attacken var, men dramat skakade om Sydney ordentligt. Tåg ställdes in, byggnader (bland annat Operahuset) runtom i city evakuerades, området kring tågstationen stängdes av, man uppmanades att hålla sig inomhus och stora styrkor med poliser ryckte in. Och framförallt så var alla människor upprörda/oroliga/förfärade/chockade. Oroligheterna höll på i sjutton långa timmar. Imorse vaknade jag till nyheterna om att det lyckligtvis tagit slut inatt efter att poliserna slutligen hade ingripit, men också till nyheterna om att tre hade dött och fyra hade skadats allvarligt i samband med dramat. Världen är ju bara för hemsk.
 
/ journalist-aivilos

MÅNDAG

Hejsan! :-) Min lediga måndag förvandlades till en jobbmåndag istället, men det gjorde faktiskt ingenting. För det första blev det aningen för mycket sol igår vilket resulterade i att jag nu har ett totalt sönderbränt ansikte och har gett mig själv utegångsförbud de kommande dagarna. För det andra fick underbara lillskrutten och jag en hel dag för oss själva. Och för det tredje har jag faktiskt bara tre jobbdagar till före jag får christmas holiday! Dessutom hade jag riktigt tur i oturen också: Om jag inte skulle ha bränt mig och varit ledig idag, skulle jag antagligen begett mig till beachen och det i sin tur hade inneburit att jag skulle ha befunnit mig i city prick den tidpunkten när terror-gisslan-bomboroligheterna utbröt här i Sydney.. Men mer om den storyn tar vi en annan gång, typ imorgon. Pusshej.

FINSKA DELIKATESSER

Jag fick en så trevlig överraskning i helgen: Ett paket fyllt med finländska godsaker. Blev SÅÅ himla glad. Tusen tack!! :-)

ROOFTOP PARTY

I lördags firade vi in Jannes nitton år med sång, presenter, vinflaskor och allt för många selfies på ett rooftop mitt i city. Det blev en bra kväll. Happy Birthday my pinguine!! ♥

SKYPE, BRUNCH, JULKLAPPAR, BEACH, FÖDELSEDAGAR & GÄSTER

Två matbilder från helgen.
 
Så seglade en till helg snabbt förbi.. Fredagskvällen (och även söndagskvällen för den delen) spenderades återigen med skype, lördagsförmiddagen bjöds det på en himmelsk brunch och därefter följde julklappsshopping och söndagen låg vi och (bokstavligen..) stekte på Bondi och Tamarama. Sen har helgen också bjudit på två födelsedagsfiranden, då både Janne och min hostdad fyllde år och så har vi fått besök av släktingar vilket betyder att vi nu bor fem vuxna och fyra vilda barn i detta hus. :-) Ungefär så. 

TRIANGL

Ååh! Se vad jag fick hem häromdagen! Har suktat efter denna sisådär alltför länge och nu när jag till och med bor i Australien tyckte jag att det var dags att skaffa en, så nu är den äntligen min. Såå himla fin och skön, och dessutom sitter den som en smäck. Dör nog bikinidöden.

JUST KEEP SWIMMING

Igår var det dags för ett äventyr med bara storasyster igen. Denna gång packade vi simväskan och så begav vi oss iväg till simhallen/vattenparken för att plaska och busa i vattnet några timmar. Bubblade i bubbelpoolen, pussade på favoritankan (haha), övade på att simma, rutschade i rutschkanan, sprang genom en springbrunn, sprättade vatten, gjorde vågor, snurrade runt i vattnet, lekte krokodil.. Oj så kul vi hade det! :-)

BECAUSE WATERFALLS ARE BEAUTIFUL


BLUE MOUNTAINS

Turistade oss framför the Three Sisters, hike:ade och gjorde bush walks, beundrade den blåa utsikten, såg otaligt många vattenfall & simmade i Wentworthfalls Waterfall. 

OM OVÄDER & HELGENS BESTYR

Move to Australia they said, the weather is beautiful they said.. Haha, jaa, den här meningen har nog upprepats med den mest sarkastiska rösten de senaste veckorna. Sydney har fått fnatt och vi har fått ta del av ösregn som varit helt out of control (som min hostmum så passande beskrev det) och universums grymmaste åskväder som lett till flera strömavbrott typ prick varenda jävla (förlåt) eftermiddag i snart två veckor. Och det ska bara fortsätta... Nåja, på grund av det här vädret blev helgens bestyr inte så många. Efter att jag checkat ut för helg i fredags spenderades kvällen hemma med Jannica och ett återigen långt skypesamtal. Lördagen började jag med att se idolfinalen och därefter gjorde jag väl ingenting. På kvällskvisten kom vi fram till att det enda vi kunde göra var att gå på bio, så då tog jag Anna i ena handen och popcornen i andra och så bänkade vi oss framför Gone Girl. Söndagen då igen fick bestå av shopping. I måndags, alltså igår, trotsade vi regnet och flydde till Blue Mountains, där vi både fick se solen (!!) och hade en himla fin dag. Det var det.
 
Popcornen från biobesöket får äran att vara enda bilden jag har att bjuda på.

MYS MED STORASYSTER

Okej, part two av mysigaste stunden på hela himla dagen. När det är filmdags och vi sitter bänkade i soffan, tar det inte länge förrän storasyster kryper upp i min famn och ligger där istället. Det här gör hon prick varje gång och så sitter/ligger vi såhär och myser medan vi ser på hennes favoritfilm. Sötnos! ♥♥
 
P.s. Här har ni part one.

OM TRE VARDAGAR

Tisdag. Jag och lilla charmtrollet hade hela dagen för oss själva efter att vi fört storasyster till daycare och vi sysselsatte oss med att busa, sova, skratta, äta och krypa. Typ. Sedan hann vi också ut en sväng före klockan vips var hämta-storasyster-från-daycare-tid. Med båda ungarna hemma igen byggde vi (läs: storasyster byggde och lillasyster förstörde, haha) massvis med pussel och därefter blev det dags för filmtittande i något skede. På kvällskvisten stod det äntligen en efterlängtad skypedejt med Sandra på schemat och sedan var det läggdags. 
Onsdag. Denna dag började jag jobba först vid tretton trettio, eftersom mina hostparents skulle ut på middag och jag skulle agera barnvakt resten av dagen och kvällen istället. Detta innebar att jag hade ledig morgon och förmiddag och den tillbringade jag med att äta frukost ute i solen, blogga ikapp de sista inläggen som lämnat efter och städa mitt sovrum och badrum. Var precis färdig med allting och hade just bäddat rent i sängen när en liten busunge kommer inspringandes i rummet, börjar hoppa i sängen och slutligen river upp täcket för att krypa ner under det. Lyckat, haha.. 
Torsdag. Min dag började med den traditionella morgonskypedejten med Björn följt av playgroup med kidsen på förmiddagen. Sedan fortsatte den med dagsömn, lek och film samt avslutades med latande i sängen efter att dansplanerna blev inställda. Och mer än så finns det inte att berätta om den här dagen.

PARROTS

Ååh, dessa gulliga papegojor. Ett av stoppen vi gjorde längs med Great Ocean Road var på ett ställe där det fanns massor av tama papegojor. Vi kunde bara ställa oss bland dem och så kom de flygande till oss, ibland även för att överraskande sätta sig på huvudet, som ni ser. Sen medan de satt på våra huvuden eller armar/händer matade och lekte vi med dem. Och så tog vi några papegojselfies förstås. ;-)

THE TWELVE APOSTLES

 
Efter en hel dags roadtripande längs med Great Ocean Road nådde vi fram till huvudpunkten - The Twelve Apostles. Eftersom vi hade träffat de fotogalna pojkarna på vägen kan man då verkligen säga att vi nu iallafall har förevigat de tolv apostlarna, som sådär by the way bara är åtta och en halv numera, haha. 

GREAT OCEAN ROAD

Här ovan bjuder jag på några bilder som vi knäppte längs med vägen när vi gjorde vår road trip till Great Ocean Road. Alltså utsikten var ju helt magisk! Vägen slingrade sig fram med bergskanter på ena sidan och det stora - återigen - alldeles underbart färgade havet. No more words needed. 

GRAFFITI STREET


MELBOURNE

Snapshots.
 
Under vår långhelg i Melbourne hann vi: Leka turister och bli guidade av Jannes kompis. Besöka Victoria Market. Ströva runt i city. Ha photoshoot på graffitigatan. Chilla i olika parker. Åka citytåget. Mysa i solnedgången på St Kilda Beach. Se söta pingviner (som var omöjliga att fånga på bild). Ha världens slöaste humor på hostellet. Göra en Great Ocean Road Tour. Träffa tre himla roliga pojkar från Skottland (som om möjligt var mer fotograferingsgalna än mig). Leka med papegojor. Shoppa. Och sist men inte minst skratta skratta skratta. En himla fin Melbournetrip tillsammans med min himla fina Pinguine-Janne. ♥

HEJ DECEMBER

Första december. Första dagen av en julmysig månad i Finland och första officiella dagen av sommaren i Australien. Så vad har jag gjort denna dag till ära då? Legat på beachen och mumsat i mig allt för mycket av den traditionella frozen yoghurten med Anna. Det blir nog en väldigt annorlunda jul i år. 

PARTEEEY

Lena hade fyllt år och Meike skulle lämna oss för andra äventyr, så en lördagsutgång var en självklarhet. Och sen tror jag faktiskt att bilderna säger mer än tusen ord. Så. galet. himla. kul. utgång.

BONDI TO COOGEE COASTAL WALK

Bjuder på en himla bildbomb från promenaden vi gick med Anna i lördags. Kunde helt enkelt inte bara välja ut några. Bondi to Coogee coastal walk är precis som namnet säger en fem kilometers promenad längs med kusten som startar i Bondi och slutar i Coogee. Walken är ett måste när du är i Sydney och den är även en populär joggingrunda. Vi körde nog mera turistdelen (haha) och stannade för att knäppa bilder mest hela tiden. Ååh det var så himla fint! Och så älskar älskar älskar jag färgen på havet!

OM EN PROMENAD MED STORASYSTER

Alltså, jag är bara tvungen att visa upp några bilder från fredagens promenad. :-) Efter att vi hade varit i parken med båda ungarna ville storasyster inte sätta sig tillbaka i vagnen, så då fick hon gå hem istället. Vi gick hand i hand, men eftersom det fanns allt för mycket intressanta saker på vägen resulterade detta i att vi stannade var och varannan meter och gick cirka hundra meter på sisådär femton minuter. Storasyster hittade allt från löv, myror och pinnar till blommor, blad och till och med ödlor. När vi började se ödlor som var större än min fot tyckte jag det räckte och då fick storasyster nog joina sin lillasyster i vagnen igen, haha. Och det var den upptäckspromenaden. En riktigt finfin sådan. 

OM EN FÖDELSEDAGSMIDDAG

Så i torsdags vankades det lite festligheter för att fira Lena som fyllde år. Det blev en god födelsedagsmiddag, några vinglas och fina flickor. Mysig kväll. ♥

RSS 2.0