READY FOR TAKE OFF

Dagen är äntligen här! Jag har haft en lugn förmiddag/dag då jag har packat, tömt minneskort samt städat i lägenheten. Nu ska jag pussa extra mycket på min Bill innan jag åker till flygfältet och möter upp resten av familjen. Sen bär det av. Vi har en mellanlandning i Paris och sedan väntar ett långflyg. Mauritius här kommer jag!! 

ETT HELGINLÄGG

Tulpaner - vårtecken deluxe!
 
Hejsan! Det är söndagkväll och helgen har gått alldeles för fort som vanligt, även om jag varit ledig till och med fyra dagar, hehe.. Dock har jag jobbat med några inlämningsuppgifter och så väntar en stor tent på måndag, så jag har iallafall försökt plugga lite innan jag tog helg. Igår bestod dagen av en lång sovmorgon och en lång promenad i solen. På kvällskvisten åkte jag in till stan för att möta upp Ida igen, vi drack vin och babblade bort sisådär tre timmar. Väl hemma igen fixade vi ihop en ostbricka och knäppte på en film. Denna söndag har vi haft tvättstugan, gått en kort promenad i ruskvädret och testat på att laga blomkålspizza (smakade faktiskt som vanlig pizza!). Nu blev jag så himla sugen på något sött så jag sitter i soffan och inväntar kokosbollar (han skämmer verkligen bort mig) och sedan ska vi avsluta helgen med en film i sängen. Vi får dessutom nyduschade krypa ner i rena lakan, ååh! Godnatt. ♥

OM TRE HÖJDPUNKTER DENNA VECKA

Valentine's day. Alltså, jag hade verkligen den bästa alla hjärtans dag någonsin! Sol och plusgrader, fina meddelanden, en härlig promenad, blommor och choklad, efterlängtade flygbiljetter, en middagsdejt på stan, frukter doppade i choklad och en mysig filmkväll. Jag är så lycklig över att han är min.♥ 
Kusinvitamin. Jag fick finbesök från Stockholm, kusin Ida skulle nämligen spendera en långhelg här i Helsingfors. Vi hade bokat in en dejt på torsdagen och hängde hela dagen. Vi lunchade på Espresso House, traskade runt i stan, shoppade lite, fikade med raw cakes på mysiga Kulma och catchade upp massor. SÅ trevligt.
Födelsedagskalas. Arthur fyllde år och ordnade fest. En så rolig och lyckad fest dessutom! Vi var ett stort gäng som spelade beer pong och drickspel, skrattade massor, åt födelsedagstårta, tog groupies, hade djupa diskussioner, sjöng allsång och avslutade natten med att spela en ny variant av beer pong där jag tog hem segern med 5-3 (!!). 

I WANT TO MAKE MEMORIES ALL OVER THE WORLD

Australien. Thailand. Dubai.
 
Såhär när nedräkningen är nere på fantastiska två händer känner jag att det är dags att berätta vinterns absoluta höjdpunkt för er. En resa, förstås. Vi skall åka till Afrika, närmare bestämt till den alldeles ljuvliga paradisön Mauritius!! Det blir en försenad 50-års resa för mamsen och papsen tillsammans med hela familjen, och det kommer ju att bli så himla underbart. Jag har längtat efter den här resan hur länge som helst, och nu längtar jag nästan så att jag spricker. Ååh, alltså!

OM EN BRA LÖRDAG

Glad lördag på er alla! Även fast det var sitz igår tog jag det väldigt lungt och hoppade till och med över efterfesten. Det är jag väldigt glad över idag eftersom att jag varit noll bakis. Vi vaknade upp utvilade redan klockan tio nollnoll och började då dagen med morgonmys, bästa. ♥ Så småningom steg vi upp för att städa kaoset till lägenhet och när den var skinande ren igen gick vi ut på en promenad. Vi gick först ner till stranden och därefter ut på isen för att traska över till en liten ö på andra sidan. Vinterlandskapet var så fint och vädret var faktiskt riktigt skönt! På vägen hem igen handlade vi med oss lite smått och gott för att sedan kunna fixa ihop en brunch. Tills ikväll har jag bokat in en taco night med Erika och Jennie och därefter blir det eventuellt ett födelsedagsfirande. Finfin dag, alltså! Pusshej.

FASTLAGSBULLAR, IKEA & BAKLÄNGESSITZ

Två passsligt oklara, dock traditionella, selfies.
 
Hej där! Denna vecka har gått framåt i ett långsamt tempo och jag har mest tagit det lungt på grund av att jag inte känt mig hundra procent på topp ännu. En dag bakade Bill och jag ändå fastlagsbullar och en annan dag besökte jag IKEA med Erika och Jennie. Ni kan nog inte ana vad jag fick med mig hem därifrån, hälsningar crazy cactuslady. ;-) På fredagskvällen vankades det baklängessitz - allting började i slutet och slutade i början och däremellan var allt annat också upp och ner. Roligt men stökigt! Ungefär så. PUSS!

OM TVÅ BÄSTISDYGN

Jag anlände till Vasa på fredagseftermiddagen och traskade direkt iväg till Sweet Wasa för att möta upp mamsen och ungen. Vi hade en trevlig fika, och när vi hade catchat upp färdigt gick jag hem till Elin. 
Efter att vi hade gjort oss redo mötte vi upp de andra pinglorna på Fondis för middag. Vi beställde in en flaska vin, babblade och hade det mysigt. Jag åt musslor och det var verkligen himmelskt!! 
Klockan nitton nollnoll befann vi oss på Wasa Teater för att se på Pleppo Två - Vi mårar åpå. Det var himla roligt och vissa gånger skrattade vi så mycket att det tog riktigt ont i både magen och käkarna, haha! 
Slutligen avslutade vi kvällen på Wazaca med drinkar, livemusik och mera babbel. SÅ härlig kväll! 
Följande dag steg vi upp i tid för att fånga dagen. Johanna bjöd på en himla god frukost.
De följande timmarna tillbringade vi på stan. Vi strövade omkring i butiker, shoppade och fikade på Fazer.
Det ser ut som om vi inte gjorde något annat än åt, haha.. Men allafall. På kvällskvisten beställde vi hem pizza från Marco Polo och drack några glas vin. 
Lite senare gick vi iväg till Cinema Bowling för att bowla. Vår bana var tyvärr sönder när vi skulle börja, men som ni ser gick det ingen nöd på oss ändå! Vi blev bjudna på champagne medan vi väntade och fick dessutom extra speltid när vi sedan fick bowla. Lyxigt!
Det var verkligen längesedan vi alla hade bowlat, men det var lika roligt som alltid! Sandra tog hem vinsten denna gång.
Bästisar. ♥♥♥ Jag kunde inte ens minnas när jag senast hade dansat på Ollis, så vi bestämde oss för att avsluta denna kväll där! Jag träffade saknade bönan och vi dansade loss till prick alla låtar, sånt som man bara kan göra på Ollis.
Vi fixade ihop en söndagsbrunch innan det var dags för mig att åka hem. Sen kunde jag sätta mig på tåget efter en alldeles perfekt och härligt rolig helg med mina fina pinglor. Lycka! 

HÄLSNINGAR FRÅN SJUKSTUGAN

Aah, hej på er! Jag lever!! För någon dag sedan var jag faktiskt inte så säker på den saken, dock. Jag blev som sagt sjuk förra tisdagen och på kvällen trodde jag verkligen att mitt huvud skulle explodera av värme. Och på den vägen har det varit. Jag har haft runt trettionio graders feber, besökt sjukhuset på grund av att jag inte kunde svälja överhuvudtaget för att halsen tog så ont, frusit samt kallsvettats konstant, inte haft någon aptit alls och hostat sönder mina lungor. Dessutom blev ju Bill (såklart..) också smittad, så från och med torsdagen har vi båda legat sjuka och den som känt sig minst dålig har fått hjälpa den andra. Det har varit tungt att sova, tungt att se på film, tungt att stiga upp ur sängen, tungt att bara ligga i sängen, tungt att duscha sittande, tungt att dricka, tungt att leva.. Alltså kan ni förstå hur tungt och tråkigt det är att vara instängd i en liten lägenhet en hel vecka? Så j.ä.k.l.a. jobbigt, kan jag berätta. Men jag överlevde, förstås. Idag har jag återvänt till livet igen och det känns så himla SKÖNT. Pusshej!

RSS 2.0