OM EN FÖRMIDDAG I PULKBACKEN

En hel drös med fotografier från pulkbacken! 
 
I fredags vaknade jag upp av att mina systrar (och Lykke, såklart) hörde av sig och frågade om jag ville komma och pulka. Jag hade egentligen tänkt städa lägenheten på förmiddagen, men en förmiddag i pulkbacken lät ju så mycket roligare och självklart svarade jag JA. :-) Och roligt hade vi verkligen! Jag tappade räkningen på hur många gånger vi åkte ner för pulkbacken och tvååringen, båda mostrarna och den höggravida mamman hade nog alla minst lika roligt. Tänk att vi har fått så mycket snö så att vi kan pulka redan i november!! Det är ju bara så himla härligt. <3

SOLUPPGÅNG & SNÖLANDSKAP

Jag tänkte att vi fortsätter på temat fotografier-som-jag-knäpper-under-jobbdagen, hehe. :-) En jobbmorgon denna vecka fick jag börja så här som på fotografierna här ovan. Jag blev bjuden på en himla himla fin och färggrann soluppgång och var såklart tvungen att föreviga det. En liten guldglimt i vardagen. <3
Det kom himla mycket snö i slutet på veckan och en morgon när jag vaknade upp var hela staden (och min bil!) täckt av massa snö. Så här såg det ut utanför jobbet samma dag. Alltså snön gör verkligen allting så himla mycket vackrare och ljusare! 

VÄLKOMMEN VINTER!

Några halvmörka vinterfotografier!
 
Novembermånad överraskade inte bara med massa solstrålar, utan nu har vi blivit överraskade med massa snö och massa minusgrader också. Winter Wonderland kom därmed tidigt i år. Men ååh, så vackert det är!! Dessa fotografier här ovan är ju både halvdåliga och halvmörka, men när jag körde bil under jobbdagen var jag bara tvungen att stanna vid vägen och knäppa de första snöfotografierna även om det redan höll på att bli mörkt. Vi får ju inte så mycket dagsljus nuförtiden.. :-) Iallafall. Välkommen vackra vinter. <3

NOVEMBERDOPPET

Jag passade på att ta ett dopp prick varje dag på mitt happy place och nu har jag alltså även checkat av novemberdoppet! Och tänk att jag fick ta novemberdoppet i strålande solsken! Temperaturen i havet har sjunkit ner till sisådär tre grader och det börjar vara kallare även i luften. Därmed fick mössan följa med på en simtur den här gången. :-) Nu är jag halvvägs i min ta-ett-dopp-varje-månad-streak och det betyder: sex månader down, sex månader to go! 

EN CHOKLADCHEESECAKE

Här är några fotografier på tårtan jag trollade ihop åt papsen! Pappa önskade sig en chokladcheesecake och det blev det verkligen, haha. Botten består av digestivekex och i både fyllningen och ganachen finns massa choklad. För att kompensera för allt det söta toppade jag tårtan med syrliga hallon. Och ååh, den var faktiskt himmelskt god!

OM EN FAMILY WEEKEND

Snapshots från mitt happy place. <3
 
Förra veckoslutet samlades prick hela familjen på mitt happy place och därmed var det som sagt dags för en family weekend! Det var verkligen längesedan vi var hela familjen samlad, så det var himla mysigt. Vi tjuvstartade inflyttningen i nya huset, jag tog några dopp i havet, vi gjorde hemlagad pizza, vi busade himla mycket med Lykke, jag bakade en tårta, vi gick ut på promenader, vi firade farsdag och papsens födelsedag i efterskott och jag checkade av mina yogapass. Ungefär så. <3

LAPPLAND SNAPSHOTS

Jag tänkte avsluta vår ruskaresa med dessa snapshots. Dessa fotografier beskriver nog resan rätt så bra ändå! Underbar natur, snötäckta berg, frisk luft, magisk ruska och söta renar. Ungefär så. Nu har jag alltså fått uppleva både julmys och vinter och ruskamagi och höst i Lappland - vad borde jag uppleva till näst?

OM DEN SISTA VANDRINGEN

Samma dag som det var dags att återvända hem gick vi den sista vandringen. Vandringen hette Varkaankurunpolku och som ni ser på fotografierna var det lite som att vandra i en färggrann sagovärld. :-) Jag tyckte speciellt mycket om området kring den lilla dammen och det lilla vattenfallet. Det var verkligen så vackert där! Dessutom hade jag till denna vandring äntligen köpt en riktig utflyktsmugg och därmed avslutade vi vandringen med att dricka varm kakao och beundra utsikten.

OM ETT ISKALLT DOPP

Septemberdoppet - check!
 
Så här började jag en morgon i Lappland! Ett iskallt morgondopp i sjön. <3 Och därmed fick jag också checka av septemberdoppet. Detta är nog doppet med den finaste utsikten hittills, så nu återstår det att se om något annat dopp kan slå detta. Hehe. :-)

PÅ TOPPEN AV ETT BERG

Några dagar innan vi skulle åka iväg på vår resa föll den första snön i Lappland. Detta innebar att då vi väl var där var de högsta bergen snötäckta. Efter en (återigen) galet tung bergsbestigning kom vi slutligen upp till toppen som befinner sig åttahundranio meter över havet och där möttes vi av ett vinterlandskap. Det var dock både blåsigt och sjukt kallt på toppen och därmed stannade vi inte länge. Ändå hann vi njuta av vinterlandskapet och utsikten en stund iallafall. Bill hade bara på sig vanliga sportskor, så när vi väl skulle ta oss ner igen fick han rutscha eftersom att det var så halt, haha!

PROJEKT BERGSBESTIGNING

Det hade blivit dags för vår mest utmanande vandring! Vi begav oss till Pallas-Yllästunturi nationalpark och där skulle vi bestiga nationalparkens högst topp. Vandringen hette Taivaskeron Kierros och totalt var den sisådär åtta kilometer lång. 
Nästan genast efter att vi hade påbörjat vår vandring mötte vi på dessa trevliga typer. De var verkligen hur många renar som helst och jag ville såklart knäppa några fotografier på dem. Kan det förresten ens bli mera ruskaparadis än detta? Massa renar och färggranna berg!
Sedan var det dags att påbörja vandringen uppåt. Det var en krävande bergsbestigning, men både utsikten och ruskan kompenserade för det. :-) När vi väl kom upp till toppen möttes vi sedan av en överraskning! Det får ni dock se i nästa inlägg.
Här var vi påväg ner igen! Precis som den förra bergstoppen var även denna himla kal, men här hade vi kommit ner en bit redan och ruskan hade precis återvänt igen. Vi passade på att ta vår fikastund och beundra utsikten.
Som ni kan se på alla fotografier, var det nog här vi upplevde den bästa och mest magiska ruskan! Det var verkligen en ruskaexplosion både bland alla växter på marken och i alla träd. Avslutningsvis lade vi oss ner i ruskan och låg där och vilade benen medan vi fångade ruskaupplevelsen. <3

RUSKA

Här bjuder jag på en mix av färggranna ruskafotografier. Ruskan i Lappland förvandlade inte bara träden till färggranna ting, utan även marken lyste ju alldeles färggrant. Det var verkligen en speciell upplevelse! 

EN RUSKAVANDRING RUNT SJÖN

Vår andra vandring gick runt denna sjö. Vandringen hette Kesänkijärven Kierros och i början möttes vi av denna utsiktsplats över sjön. Ååh, utsikten var verkligen otrolig! Den spegelblanka sjön, det mäktiga berget och den färggranna ruskan. <3
Denna vandring var verkligen omväxlande och hela tiden blev vi överraskade med himla vackra utsikter och otroliga landskap. Under denna vandring såg vi dessutom knappt några andra människor, så lugnet gick nästan att ta på! 
Man kunde nästan tro att vi är sponsrade av Kånken, men nej tyvärr, haha! Under vandringen slog vi oss ner för en fika vid sjön. Inför resan hade jag bakat äppelkaka som vi sedan tog med på våra vandringar, så att vi kunde fika medan benen fick vila. :-)
Alltså ååh, se vad vackert!! Under vår ruskaresa ville vi njuta av ruskan, tillbringa mycket tid ute i naturen och fotografera massor - och det gjorde vi verkligen. Denna dag samlade vi ihop fjorton fina kilometer vandring.

OM TVÅ TREVLIGA GRANNAR

Vid ett av våra boenden hängde dessa söta renar på gården. Jag blev faktiskt himla glad när vi anlände till boendet för första gången och vi möttes av detta. Ett härligare välkomnade kan man väl ändå inte få! Dessa renar var även kanske de trevligaste grannarna man kan ha. :-)

UPPE PÅ TOPPEN

Så här såg det ut när vi väl kom upp till den allra högsta toppen på berget! Det var väldigt kalt uppe på toppen, men några växter orkade ändå kämpa på där. :-) När vi hade beundrat utsikten (som var omöjlig att fånga på fotografi) påbörjade vi vandringen ner igen. Och den var ju verkligen hundra gånger lättare än vandringen upp!

OM EN LITEN BERGSBESTIGNING

 
 
The best view comes after the hardest climb!
 
Vår resa till Lappland började (bokstavligen) på topp! Genast efter att vi hade anlänt var det dags för vår första vandring. Vandringen hette Pirunkurun Ponnistus och under denna vandring var första halvan egentligen en bergsbestigning. Det var en galet brant och tung bestigning, men redan efter en liten stund fick vi vår belöning när vi märkte hurudan utsikt vi hade längs med vägen! När vi sedan äntligen kom upp till toppen, efter himla många andningspauser och himla många fotograferingspauser, var utsikten alldeles otrolig. Det var nästan overkligt fint!! Och det var verkligen värt att ta sig upp hit. <3 

ÄKÄSLOMPOLO

Att gunga with a view!
 
Från att under tjugofem år aldrig ha varit till Lappland till att under ett år besöka Lappland tre gånger. Jag föll verkligen pladask och jag vill bara se och uppleva allt där nu! Denna gång besökte vi vackra Äkäslompolo och fick uppleva hösten på ett sätt vi aldrig hade gjort förut. Det verkar dessutom ha varit den bästa ruskan på himla många år så det var verkligen lyxigt att få fånga det! Iallafall. Vid sjön i Äkäslompolo finns en stor gunga och eftersom jag både tycker om speciella gungor och vackra utsikter var jag ju såklart tvungen att knäppa några fotografier där. Turist - javisst. :-)

RUSKAFÄRGER I RUSKAPARADISET

Vackra ruskafärger. <3
 
Ännu en jobbvecka har seglat förbi och jag har precis checkat ut. Det här veckoslutet ska jag fira med en mysig family weekend på mitt happy place och medan jag gör det tänkte jag att vi kunde dyka in i ruskaparadiset här på bloggen. :-) Jag har som sagt himla många fotografier att bjuda på eftersom att det var SÅ vackert överallt, så ni får lixom vara beredda på det. För en som fotograferar prick alla färggranna träd var det ju absolut omöjligt att sluta fotografera i ruskaparadiset, haha! 

BOND, JAMES BOND

Efter att vi hade sett den nya James Bond-filmen No Time to Die på bio fick vi verkligen Bond-feelis. Fem dagar i sträck såg vi därmed de fem senaste filmerna, haha! Därefter har vi även checkat av några till och den senaste tiden har många kvällar sett ut så här: En sen middag framför en James Bond-film. Han är ju ändå himla cool!

OM EN MAGISK EFTERMIDDAG

Solstrålar och frost. <3
 
På söndagseftermiddagen tog jag en himla lång promenad i det krispiga vädret. Minusgraderna och solnedgången gjorde att naturen såg helt magisk ut! Det var så himla vackert prick överallt att jag behövde stanna för att knäppa nya fotografier prick hela tiden. Jag kan nästan förlåta att det blir mörkt klockan sexton nollnoll när dagarna ser ut så här. <3

PÅ KALAS MED GRÖNA FARAN

Gröna faran!
 
I lördags var jag bjuden på födelsedagskalas till bästa Daniela! Temat var "typiskt Daniela" och eftersom hon har en välkänd grön bil som kallas gröna faran, bestämde jag mig för att jag såklart skulle klä ut mig till den. :-) En stor del av veckoslutet pysslade jag alltså på med bilen på fotografierna här ovan, haha. Men det var det värt, för jag vann nämligen tävlingen i bäst utstyrsel!! Födelsedagskalaset var förövrigt himla bra-igt och himla roligt! Det bjöds på allt från pizza och snacks till tårta och bubbel och dessutom stod det femkamp på programmet. Tio av tio gröna bilar!

FROST


OM SOLIGA DAGAR I NOVEMBER

Jag var så förberedd på att novembermånad bara skulle vara mörk och grå, men denna november har verkligen överraskat med himla många soliga dagar. Jag tror bestämt att vi aldrig någonsin har fått så här många solstrålar i november som vi har fått i år. Åh, vad tacksam jag är för det. <3
Det här veckoslutet har vi fått njuta av soligt väder tre dagar i sträck och det har varit så himla ljuvligt! Dessutom har temperaturen sjunkit till minusgrader nu, vilket betyder att det är så där härligt krispigt i luften. Igår tog jag och min älskling en promenad längs med havet och stranden för att fånga detta!
Det var alldeles frostigt utomhus och den första tunna isen hade lagt sig på havet. Trots det var det några båtar som vågade sig ut. Jag hade med mig kameran och knäppte massa fotografier medan vi traskade, så jag tänkte bjuda på mer krispiga fotografier sen också!

YOGASTREAK DAG TREHUNDRA

Namaste!
 
Alltså hörni, jag tänkte ju helt glömma bort att berätta att jag har nått dag TREHUNDRA på min yogastreak! I slutet på oktober checkade jag av denna milstolpe och det känns verkligen så himla fantastiskt. :-) Jag kan inte riktigt förstå att jag har gjort ett yogapass prick varje dag så här länge, men det är ju faktiskt sant. Nu är det inte ens många dagar kvar till årets slut och det betyder att jag snart har yogat i ett helt år! Heja mig!

OM EN BABY SPRINKLE

En baby sprinkle & hemmaspa! <3
 
Efter söndagens fotografering trodde min storasyster att hon bara skulle komma hem till mig för att se igenom fotografierna vi hade knäppt, men istället överraskade vi henne med en baby sprinkle! Ungen hade kommit över på förmiddagen för att hjälpa mig att fixa i ordning allting, och medan jag sedan var och fotograferade hade hon släppt in alla andra vänner. Vi lyckades verkligen överraska och baby sprinklen var så mysig. :-) Vi hade trollat ihop en baby sprinkle med hemmaspa edition och vi skålade i bubbel, lekte lekar, gjorde ansiktsmasker, åt massa gott småplock, hade fotbad, tävlade i frågesporter och gjorde manikyr. För att få den riktiga spakänslan satte vi även på lugn musik i bakgrunden samt tände ljus i hela lägenheten. Efteråt var min storasyster en väldigt överraskad, glad och tacksam blivande tvåbarnsmamma. <3 Ååh, vad jag älskar att överraska andra och se hur glada de blir! 

EN GRAVIDMAGE

I söndags hade vi bokat in en fotografering med min storasyster! Det var dags att föreviga gravidmagen en sista gång innan den som gömmer sig därinne kikar ut. Vi fotograferade på Sandö och som ni ser blev fotografierna himla ljuvliga! Jag älskar speicellt fotografierna vid havet, de är så harmoniska och vackra. <3

SMÅ PRINSESSBAKELSER

Bills absoluta favorittårta är prinsesstårtan och såklart önskade han sig en sådan till sin födelsedag. Denna gång gjorde jag dock prinsesstårtan med en tvist och istället för att göra en stor prinsesstårta trollade jag fram massa små prinsessbakelser. Här ovan kan ni se resultatet. :-) Bakelserna, eller mini-tårtorna, är fyllda med grädde, hemlagad vaniljkräm samt hallonsylt och sedan är de förstås täckta med grön marsipan och dekorerade med en rosa marsipanros. De blev både himla vackra och goda. <3

OM MIN ÄLSKLINGS FÖDELSEDAGSFIRANDE

Min älskade Bill fyllde år i början på november och vi firade honom en hel vecka i sträck! Vi tjuvstartade födelsedagsfirandet med en födelsedagsmiddag på Bock's. Där åt vi trerätters middag och drack deras egenbryggda öl och cider. Stället var väldigt mysigt och min cider var himla god! Någon dag senare bestod firandet av lyxmiddag och Bills favorittårta tillsammans med mina föräldrar. Jag ska visa fotografier på tårtan lite senare. :-)
På Bills födelsedag, den andra november, firade vi med hemlagad middag, presenter och födelsedagstårta. Tårtan på fotografierna är en daimcheesecake med dulce de leche! Avslutningsvis kom mina systrar på födelsedagskalas följande dag och då bjöds det återigen på födelsedagstårta. Hur många födelsedagsmiddagar och födelsedagstårtor får man egentligen fira sin födelsedag med? Himla många, tydligen - men det är han värd. <3

NOVEMBER ÄR HÄR

Alltså gullisar, vi har slutligen nått fram till novembermånad både i livet och på bloggen! Jisses, vilket recap-äventyr det blev, haha. :-) Dagen till ära tänkte jag faktiskt bjuda på en uppdatering i nutid, även om mina senaste dagar inte alls har varit speciella. Den här veckan har jag verkligen inte gjort något annat än jobbat hittills. Jag har haft några galet långa dagar på jobbet och igår jobbade jag från nollsju femton till nitton fyrtiofem. Idag checkade jag ändå ut vid aderton trettio och nu är jag mer än redo för ett förlängt veckoslut. <3 Jag har nog kanske aldrig någonsin varit så här glad över att ha en ledig fredag framför mig, hehe! Med det sagt ska jag krypa ner i sängen nu och sedan väntar en lång välförtjänt sovmorgon imorgon. Ååh!

NIO SNAPSHOTS FRÅN OKTOBER

En vacker höstdag.
 
En liten GULLUNGE!!
 
Utsikten från övrevåningen i nya huset!
 
En ledig fredag och solstrålar genom fönstret. 
 
 
Så här glad blir jag då jag får umgås med min Isabella. <3
 
Lösgodis och James Bond på bio!
 
En solig morgon på mitt happy place.
 
Höstkransfabriken. :-)
 
En svampjakt som mest bara bjöd på flugsvampar.
 

OM ATT TA ETT DOPP I HAVET

Det blev inte bara ett enda dopp i oktober, utan det blev faktiskt fem! Dessutom lurade jag med mig min älskling på det sista doppet också! När vi var på mitt happy place bestämde jag mig för att ta ett dopp i havet prick varje dag, bara för att jag tycker att det är skönt och för att jag verkligen mår bra av det. :-) Även om det är himla kallt, är det samtidigt lixom skönt på något sätt. Efteråt får jag dessutom en sådan kick och jag blir gladare, piggare och varmare. Jag trodde verkligen inte att denna "frysipep" någonsin frivilligt skulle ta ett iskallt dopp - men se på mig nu, haha! Jag älskar ju det. <3

OM NÅGRA DAGAR PÅ MITT HAPPY PLACE

Mitt happy place. <3
 
I slutet av oktober tillbringade vi några dagar på villan slash hos mamma och pappa slash på mitt happy place. Jag blir alldeles förvirrad över vad jag ska kalla det nu när mamsens och papsens drömhus snart är färdigt och det på samma ställe kommer att finnas både deras hem OCH vår villa. Jag får väl helt enkelt bara kalla det mitt happy place. :-) Iallafall. Vädret ville mest bjuda på regn, dimma och gråa färger, men det var lika ljuvligt ändå! Vi åt goda middagar, tog några dopp i havet, sov första natten på övrevåningen i nya huset, firade min älsklings födelsedag, skruvade ihop samt flyttade massa möbler, bakade tårtor, badade badtunna, tvättade alla miljontals (hehe) fönster i huset, bytte till vinterdäck på min bil, hälsade på hos älskade momi och hade myskvällar. Ungefär så! Jag hade inte varit på mitt happy place på sisådär två månader, så det var verkligen underbart att äntligen få tillbringa några dagar där. <3

DE SISTA FÄRGGRANNA LÖVEN

Sista höstfotografierna. <3
 
När nästan alla färggranna löv hade fallit ner till marken, lyckades jag hitta en trädallé där de flesta träd ännu hade löven kvar! Tänk vad glad man kan bli över en sådan sak. :-) Dessa fotografier var höstens sista färggranna höstfotografier som jag knäppte, men ännu ska jag ju bjuda på alla ruskafotografier också!

OM ETT VECKOSLUT MED FINBESÖK

En annan pärla jag har fått tillbringa mycket tid med i höst, trots att vi bor långt ifrån varandra, är min älskade Isabella. <3 Hon (och hennes Calle) kom också och hälsade på hit till Vasa, och tänk vilken lyx det är att bli bortskämd med finbesök alltid nu och då!
Visst kan man inleda lördagsförmiddagen med bubbel? Det gjorde vi allafall! Efter att ha traskat runt i stan en stund slog vi oss ner på Pharmacy House och där fikade vi med både sött och salt samt skålade i bubbel. Jisses så ljuvligt!
Det finns verkligen ingen annan än Isabella som älskar att fotografera lika mycket som mig, och därför knäpper vi verkligen otroligt många fotografier då vi är tillsammans. Vi blir lixom aldrig trötta på varken fotograferingen eller varandra (hehe), så det är en perfect match! Här var det dags för lite höstfotografier. :-)
På lördagskvällen vankades det middag hemma hos oss och det var nog höstens trevligaste middag! Bill bjöd på sin berömda paella, vi drack himla många goda rödviner, samtalsämnena tog aldrig slut, efterrätten bestod av kladdkaka med hallon och vi skrattade så att vi fick ont i magen. 
På söndagen tog vi en lång sovmorgon och därefter var det dags för sightseeing och mera fotografering. Isabella hade aldrig varit i Vasa tidigare, så hon ville se lite mera av staden.
Jag har tyvärr inte så många fotografier att bjuda på från denna photoshoot, eftersom det blåste både hårt och kallt. Haha! Därmed blev fotografierna inte så lyckade, men vi hade roligt ändå. Det påminde lite om den gången när vi skulle fotografera på Villagatan i Helsingfors någon gång under vintern, och även om vi höll på att frysa ihjäl kunde vi inte sluta fotografera. :-)
En fika på Espresso House var det sista bravadet vi hann med innan det var dags att skiljas åt. Efter en kall promenad beställde jag in höstens och vinterns första varma kakao, så nu är säsongen igång! 
Tack för besöket och tack för att du är du. <3 Jag hoppas verkligen att vi ses snart igen!!

GULDGLIMTAR I OKTOBER

En tapasmiddag gjord av min mästerkock.
 
Snälla barn som skruvar ihop IKEA-möbler hemma hos mamsen och papsen.
 
Sweet Vaasa har stans finaste fönsterdekorationer!
 
Ytterligare några fotografier från vår photoshoot. Så gulliga!!
 
Lördagsmiddag med gänget. <3 
 
En klarblå himmel och spegelblankt hav - väldigt sällsynt nuförtiden.
 
Nygräddade kanelbullar kanelbullens dag till ära. <3
 
En vild gullis. :-) Jag får Barnen i Bullerbyn-feelis av dessa fotografier!
 
Pharmacy House har stans mumsigaste och mest välfyllda vitrin!
 
Vyn vid ett höstdopp. <3
 
En sneak peek på hur mamsens och papsens nya kök börjar se ut!
 

DE OBLIGATORISKA HÖSTFOTOGRAFIERNA

Hösten är inte fulländad om man inte kastar lite höstlöv, så här bjuder jag på de obligatoriska höstfotografierna! Varsågoda. :-)

OKTOBERDOPPET

Ett dopp i höstrusket!
 
Hörni, jag har checkat av ännu en månad av min ta-ett-dopp-varje-månad-streak! Oktoberdoppet är därmed avcheckat och dagen till ära var jag dessutom klädd som ett höstlöv, haha! Det blev ett dopp i både ösregn och storm - så det var ett riktigt ruskdopp, alltså. Temperaturmätaren visade fem grader i havet, men otroligt nog var det ändå skönt! Iallafall efteråt. ;-)

EN UTFLYKT TILL DEGERTRÄSK

Lugnet. <3
 
De här fotografierna är från en av de gångerna när vi begav oss till skogen, men inte hittade någon svamp. Vi besökte ett nytt ställe och visste egentligen inte alls hur det skulle se ut där. Men istället för att hitta någon svamp kom vi ut ur skogen på andra sidan och möttes av detta!! Det var verkligen så fint. Den här gången kändes det alltså ändå helt okej att svampkorgen ekade tom.. :-)

OM NÄR MIN STJÄRNA VAR IN TOWN

Jag hade finbesök av min bästa Erika i sisådär trettioåtta ljuvliga timmar och nu tänkte jag berätta vad vi hittade på! Trots att vi bor så långt ifrån varandra har vi fått njuta av mycket kvalitetstid tillsammans denna höst, och det är jag så himla tacksam över. <3
Jag plockade upp Erika från tåget på torsdagkväll och sedan var det dags för ostbricka och rödvin. Vi satt upp till långt efter midnatt och sippade på vin samt bara babblade om allt och ingenting!
På fredagmorgon dukade jag som sagt fram denna brunch, men den har jag ju redan skrivit om. :-) Det blev iallafall en lång och härlig brunch som varade i flera timmar.
Trots att vädret var både grått och regnigt bestämde vi oss för att ta en promenad. Vi traskade längs med stranden och runtom i stan så att jag fick visa Vasa åt Erika. Hon hade bara varit i staden en gång tidigare, och det var under en pampasvecka för flera år sedan, hehe. 
Som ni såg stannade vi till vid Sweet Vaasa och där var det dags för fika och caféhäng. Vi delade på en snickerskakbit som var himla god!
När Bill hade studerat färdigt för dagen mötte vi upp honom och då tvingade vi honom att knäppa lite höstfotografier på oss innan vi gick vidare. :-) 
Nästa hållplats var det nyöppnade AW-stället Zinc. Där skålade vi i bubbel samt drack några drinkar och hade det otroligt trevligt! Min äppeldrink var himla god och både inredningen och atmosfären var himla härliga. 
Min stjärna och jag. <3 Vi kom bara hem för att svira om till nya outfits och därefter begav vi oss iväg på middag. 
Jag hade bokat bord på Strampen och där fanns det så mycket gott på menyn så att vi bestämde oss för att beställa in både förrätt och huvudrätt. Jag valde röstivåffla med tillbehör till förrätt och svamprisotto till huvudrätt. Och så vin, förstås. MUMS.
Resten av kvällen tillbringade vi med att scrolla igenom fotografier från vår studietid och följande morgon skjutsade jag Erika tillbaka till tåget. Kom snart på besök igen!! <3

OM EN FREDAGSBRUNCH

Nygräddade scones. <3
 
En fredag när vi hade finbesök dukade jag fram en höstig fredagsbrunch. Det serverades smoothiebowls, myntate, nygräddade scones, kombucha och apelsinjuice. Sedan kunde man toppa sconesen med färskost, hemlagad havtornsmarmelad, smör, ost, apelsinmarmelad och honung. MUMS. Det var verkligen magiskt gott!

EN LJUVLIG KVÄLLSPROMENAD

En onsdagkväll när jag precis hade checkat ut från jobbet ringde det här gulliga gänget på facetime och ville att jag skulle komma med ut på en kvällspromenad. Det kunde jag ju såklart inte tacka nej till! Vi bestämde oss för att gå längs med stranden och under promenaden blev vi bjudna på både ösregn och en ljuvlig kvällssol. Höstfärgerna lyste extra klara, solnedgången var fantastisk och sällskapet var himla mysigt. Det var verkligen en lite bättre kvällspromenad. <3

I SVAMPSKOGEN

Ett skogstroll och några trattkantareller!
 
I höst har vi varit ute på svampjakt i skogen några gånger, men de flesta gånger har vi tyvärr fått gå hem tomhänta igen. Jag tycker om att plocka svamp och att gå i skogen, men blir verkligen så uttråkad och rastlös om det tar länge att hitta svampen, hehe.. :-) Dessa fotografier är från den gången vi bara skulle testa på en ny vandringsled i skogen, men plötsligt råkade vi hitta lite trattkantareller också. Så typiskt! Eftersom vi inte hade med oss någon korg, fick vi improvisera och plocka svamparna i Bills mössa istället, haha. Jag var iallafall himla glad och nöjd över att vi hade hittat svamp!

EN FAMILJEFOTOGRAFERING

Lilla fina familjen!
 
Precis som för sisådär tre år sedan (jisses vad tiden går fort!!) fick jag även denna gång äran att föreviga min systers gravidmage. Och vi passade på att kombinera det med en familjefotografering. Så en vacker höstdag fotograferade jag den lilla familjen och den stora magen (hehe) och fotografierna blev verkligen SÅ himla ljuvliga och vackra. <3 Nu hoppas jag bara att vi ännu hinner knäppa ytterligare några fotografier på bara gravidmagen också innan beibin kikar ut!

VASAS VACKRASTE HÖSTVÄGG

Här bjuder jag på några fotografier på en himla vacker höstvägg. Alla färggranna löv dekorerade verkligen tegelväggen så fint och höstfärgerna var ju alldeles ljuvliga. Jag var därmed (såklart) tvungen att stanna för att knäppa några fotografier när jag gick förbi en dag. :-) Ååh, vad hösten är vacker!

OM ATT BLI MOSTER X TVÅ

Puss på dig lillasyster eller lillebror. <3
 
Det enda som är bättre än att få vara moster till en liten sötnos är att få vara moster till två. <3 Och jag ska alltså bli moster igen!! Ända sedan sötnosen på fotografierna här ovan för länge sedan råkade avslöja att "mamma har en beibis i magen" har jag längtat efter att få pussa på en till sötnos. Nu är det faktiskt inte ens länge kvar tills vi får träffa lillasyster eller lillebror, och det ska bli så spännande att få se vem som gömmer sig i magen. <3 Hoppas de kommande veckorna går blixtsnabbt - för moster längtar ihjäl sig snart!

EN HÖSTIG (DÖRR)KRANS

Efter att knappt ha varit hemma ett endaste veckoslut under prick hela sommaren och hösten väntade äntligen tre lediga dagar då jag bara skulle vara hemma. Då passade jag på att ta tag i lägenheten som inte hade fått någon kärlek på alldeles för länge. Jag storstädade hela lägenheten, organiserade alla skåp och hyllor, planterade om växter, möblerade om i sovrummet, gjorde lite höstpyssel samt flyttade runt på inredningsdetaljer. Jisses, så skönt och härligt det kändes efteråt!!
 
Ett av höstpysslen bestod av kranstillverkning. Jag ville ha en höstkrans till ytterdörren och gick därmed ut för att samla lite material både i skogen och längs med stranden. Jag hittade vass, ormbunkar, rönnlöv samt vita blommor och av dem trollade jag ihop höstkransen här ovan. Jag blev verkligen himla nöjd! När kransen var färdig hängde jag upp den på väggen för att knäppa några fotografier. Då insåg jag att den passade minst lika bra upphängd på väggen, så den fick hänga kvar där i några dagar tills jag slutligen bestämde mig för att hänga den på ytterdörren som tänkt iallafall. Nu får vi inte njuta av den lika mycket längre, men kanske höstkransen lyckas förgylla någon annans dag när de går förbi vår dörr eller kommer och hälsar på istället. :-)

RSS 2.0