LJUVLIGA SOLIGA VINTERDAGAR

Fastlagsbullefika i solen. <3
 
Förra veckoslutet blev vi bjudna på strålande sol och ljuvligt vinterväder tre dagar i rad och därmed tillbringade jag såklart så mycket tid som möjligt utomhus. Jag passade på att göra himla många vinterbravader och det var så härligt. På fotografierna här ovan var det dags för en solskenspromenad och fastlagsbullefika i solen vid stranden. :-) Det har lovats lika underbart väder även till detta veckoslut, så nu ska jag bara  fortsätta att n j u t a och fånga prick varenda solstråle. <3 

22022022

Ett födelsedagsbarn. <3
 
Idag är det verkligen en festlig dag! Dagens datum stavas 22022022 och dessutom fyller min lillasyster 22 år dagen till ära. Det är ju ändå himla häftigt. :-) För att fira dagen släpade jag ut födelsedagsbarnet i snön för att fotografera födelsedagsfotografier och sen blev hon såklart även bjuden på en vacker födelsedagssång, hehe. Hipp hipp hurra!

OM EN FANTASTISK TEATERUPPLEVELSE

Två glada teaterbesökare och Svanen Svante!
 
Igår lyxade vi till torsdagskvällen ordentligt och jag lovar er att bakom den där svarta masken fanns ett himla stort smile prick hela kvällen. :-) Otaligt många månaders längtan och tre ombokningar senare fick vi nämligen äntligen gå på teater!! Det vankades Botnia ParadiseWasa Teater och det var verkligen värt all väntan! Publiken var otroligt pepp, scenografin var fantastisk, sångerna var klockrena, skådespelarna var himla duktiga, musiken var härlig, manuset var galet roligt och KAJ är bara så jäkla begåvade. Jag vill verkligen bara se föreställningen om och om igen. Tio av tio båtar!

OM TVÅ VECKOSLUT PÅ MITT HAPPY PLACE

En mix av fotografier.
 
Här ovan bjuder jag på en mix av fotografier från de senaste två veckosluten som jag alltså har tillbringat på mitt happy place. Jag har skidat mycket på sistone och har dessutom testat på två nya skidspår i Kristinestad. Älskade gulliga momi kom på besök en solig eftermiddag. <3 Vi har tillbringat massa tid utomhus och en dag gjorde mamsen och jag en fin snölykta på gården. Jag har bakat runebergstårtor med en tvist och så har vi även mumsat i oss fastlagsbullar. Och vi har pusslat ännu ett pussel och denna gång var det dags för Bambi. :-) Ungefär så. 

RECEPT PÅ EN LJUVLIG LEDIG VINTERDAG

 
♥ Vakna utan väckarklocka
♥ Överraska någon med årets första tulpaner
♥ Ta en skidtur i ett vinterlandskap
♥ Bjuda familjen på fastlagsbullar
♥ Njuta av solstrålar som kräver solglasögon
♥ Tillbringa tid på ett happy place
♥ Ta ett dopp i en isvak
♥ Äta hemlagad pizza till middag
 

FEBRUARIDOPPET

På tal om streaks! Förra veckoslutet tillbringade jag på mitt happy place och då passade jag på att checka av februaridoppet på min ta-ett-dopp-varje-månad-streak. Jisses vad tiden går fort - det känns som att jag hela tiden får checka av ett nytt månadsdopp. Nu är det nine down och three to go. Och kanske är det bara ett dopp kvar i isvaken, sen börjar isen redan smälta igen. Galet! Februaridoppet var iallafall nog mitt kallaste dopp hittills, men det hindrade mig inte från att ändå ta flera dopp under veckoslutet. Dessutom är vi tillbaka på mitt happy place även detta veckoslut och nu är jag precis påväg ner i isvaken igen. :-) Jag brukar inte gå i bastun varken före eller efter ett dopp, men denna gång tänkte jag till och med lyxa till det med ett varmt bastubad efter ett iskallt dopp!

YOGASTREAK DAG FYRAHUNDRA

När jag slutligen hade nått mitt drömmål på min yogastreak och checkat av trehundrasextiofem dagar av yoga, behövde jag bara fundera i sisådär en sekund om jag fortfarande skulle fortsätta eller inte. Och såklart bestämde jag mig för att fortsätta. :-) Nu har jag därmed checkat av dag fyrahundra på min yogastreak!! Det dagliga yogapasset är absolut min allra bästa rutin och jag mår så himla bra av det. <3

FEMTON SNAPSHOTS FRÅN JANUARI

En snöängel. :-)
 
Frost på fönster - så vackert! 
 
En kvällspromenad med en vän.
 
Karantänpusslet.
 
Ett vinterfotografi.
 
Jag har orimligt många fotografier på en sovande lillebo. :-)
 
Ett vykort från Bötombergen.
 
Malin, min Malin. <3
 
Kontraster.
 
Rosa himmel. 
 
Solnedgången på kvällspromenaden.
 
En selfie med min lillasyster. :-)
 
Älskade sol.
 
Vintern är så himla fin!
 
Att få vakna upp till denna utsikt. <3
 

FASTLAGSBULLESÄSONGEN ÄR HÄR

Hörni, fastlagsbullesäsongen är äntligen här!! I måndags åt jag årets första hela fastlagsbulle och under februari tänker jag verkligen mumsa i mig SÅ många. Orsaken till att jag skriver "första hela" är för att jag faktiskt tjuvstartade med en halv fastlagsbulle redan förra fredagen, hehe. Då begav vi oss nämligen till stan på jakt efter de första fastlagsbullarna, men de var tyvärr slut nästan överallt och jakten slutade med att vi köpte Vasas allra sista fastlagsbulle och delade på den.. :-) Iallafall. I måndags överraskade alltså min älskling mig med fastlagsbullar efter jobbet och då fick vi dessutom äta varsin! Låt fastlagsbulledieten börja. ;-)

GENOM EN TREÅRINGS ENGÅNGSKAMERA

Ett skepp kommer lastat med fotografier från Lykkes engångskamera! Hon knäppte flitigt massa fotografier och fyllde kamerarullen himla snabbt, så redan i början på januari var det dags att framkalla fotografierna. Och här ovan ser ni resultatet! Förvånansvärt många fotografier blev himla lyckade - även om det också fanns mindre lyckade, hehe. Det var iallafall så roligt att se vad hon hade knäppt för fotografier! Min lilla fotograf. <3

EN BABY SHOWER-TÅRTA

När ett festligt tjejgäng hörde av sig till mig och frågade om jag kunde baka en tårta till en baby shower som de skulle ordna, blev jag både överraskad och himla glad! Och självklart tackade jag ja till uppdraget. :-) Här ovan bjuder jag därmed på fotografier på en baby shower-tårta! De önskade sig en tårta i färgerna grönt, vitt och guld, men därefter fick jag fria händer med att trolla ihop tårtan. Även denna tårta består av ljus tårtbotten, hallonmousse och smörkräm. Sedan har jag dekorerat tårtan med spritsad grädde, vitchokladganache och pärlor. Det var verkligen så ljuvligt att få trolla ihop denna vackra tårta!

FYRA GULDGLIMTAR

En solnedgångspromenad. <3
 
Min mästerkock bjöd på lyxig karantänmiddag.
 
Gos med denna älskade lilla gullis!
 
En överraskning i form av söndagsbrunch.
 

EN FROZEN-TÅRTA

Ett skepp kommer lastat med fotografier på frozen-tårtan som jag trollade ihop! Tårtan består av ljus tårtbotten, hallonmousse och smörkräm. Sen har jag dekorerat tårtan med strössel, vitchokladganache, smörkräm och "isbitar" gjorda av vitchoklad och sockerglas. Och såklart skulle Olaf stå i mitten av tårtan. :-) Jag älskar att gå all in när jag trollar ihop tårtor och det fick jag verkligen göra här! Visst blev den häftig? Både Lykke och moster var himla nöjda. <3 

OM ETT FÖDELSEDAGSFIRANDE

Universums bästa, vildaste och roligaste treåring. <3
 
Medan vi befann oss i karantän blev älskade Lykke tre jordsnurr!! Vi missade därmed både hennes födelsedag och hennes födelsedagskalas (även om vi firade på avstånd via Facetime), så i lördags var vi bjudna på ett eget kalas. :-) Lykke hade önskat sig en frozen-tårta och givetvis trollade moster fram en sådan åt henne! Ni får se en liten sneak-peek på fotografierna här ovan. Mini-kalaset var förövrigt himla fint. <3 Vi blev bjudna på hemlagad pizza, vi lekte roliga lekar, vi sjöng för födelsedagsbarnet, vi mumsade i oss tårta och vi hade en liten photoshoot. 

RSS 2.0