OM FÄRGGRANNA OKTOBER

Höstlöv. <3
 
Så här sista oktober har vi äntligen kommit fram till oktobermånad i min recap! Jag tänker att jag börjar med att bjuda på några höstfotografier från en oktoberdag. När vi kom hem från ruskaparadiset Lappland hade också Vasa förvandlats till ett färggrant paradis och därmed fortsatte jag flitigt med höstfotograferingen även hemma. :-) Alla löv och träd var verkligen så himla vackra och det var så ljuvligt att gå längs med stadens alla färggranna trädalléer!

TOLV SNAPSHOTS FRÅN AUGUSTI OCH SEPTEMBER

Yoga på bryggan. <3
 
En spegelselfie med bästa Isabella!
 
 En söndagslunch utomhus (!!) på Café Esplanad.
 
Hur man ser ut sisådär nittio procent av tiden tjugohundratjugoett..
 
"Våga vägra byxor" var mitt motto under sensommaren och hösten. :-)
 
Visdomsord på restaurangen Via Tribunali.
 
Kvällsdopp-selfien!
 
Vinnaren av möhippans ringtävling var såklart denna vinnarskalle, hehe!
 
Solrosorna var en stor del av september, haha. :-)
 
Badtunnebad i solnedgången. 
 
Höstens första färggranna träd!
 
Ungen och jag. <3
 

ISABELLA HJÄRTA CALLE

En kärleksdag. <3
 
Den tjugofemte september tjugohundratjugoett sade älskade Isabella och Calle JA till varandra - och vi hade äran att få fira detta med dem. <3 Det ljuvliga bröllopet bestod av vigsel i en vacker kyrka, massa pussar, otroligt god mat, fest med Italien-tema, känslosamma tal, roliga överraskningar, massa bubbel, kärleksförklaringar och maratondans till klockan nollfem nollnoll. Allting var så himla vackert, så himla roligt och så himla kärleksfullt. Herr och Fru Fält - tack för att vi fick uppleva denna dag med er!

MIDDAG & DRINKAR I HUVUDSTADEN

I septembermånad flängde jag verkligen runt i vårt land och sista veckoslutet i månaden återvände jag till bästa Helsingfors. Då jag och min älskling anlände till huvudstaden kastade vi bara in våra väskor på hotellrummet och därefter mötte vi upp våra saknade vänner för en fredagsmiddag. <3 Vi hade bokat bord på den lilla trevliga restaurangen Coma och middagen blev verkligen härlig! Vi började med att skåla i bubbel och därefter beställde vi in både förrätt och varmrätt samt några flaskor vin. Jag valde grillad mozzarellarulle och seafoodpasta. MUMS!
Efter många timmar på restaurangen styrde vi stegen mot Plaza för att fortsätta där med några drinkar. Vi hade det så himla trevligt och roligt, och det hade vi verkligen prick hela kvällen också. Ååh, vad jag saknar att bo i samma stad som dessa!! Vi satt iallafall kvar till stängning och därefter traskade vi tillbaka till hotellet, så att vi skulle vakna upp pigga följande morgon. Spoiler: Det gjorde vi inte, haha! Däremot vaknade vi himla glada och peppade ändå - det var nämligen dags för BRÖLLOP i Lovisa! <3

EN ROADTRIP TILL RUSKAPARADISET

Vägen till ruskaparadiset. <3
 
När höstfärgerna lyste som allra starkast gjorde vi en roadtrip till hösten och ruskan i Lappland! Det var en alldeles fantastisk resa och ruskan var magisk. <3 Jag knäppte verkligen så himla många fotografier där och har därmed så himla många fotografier att bjuda på, så jag tänkte att jag gör klart recapen på hösten först och därefter återvänder vi till Lappland. Då bjuder jag på ljuvliga och färggranna ruskafotografier passligt till mörka och gråa november, hehe. :-)

EN HÖSTIG BLOMBUKETT

En av de första riktiga höstdagarna tog jag en promenad för att samla ihop fina höstväxter jag hittade ute i naturen. Efter min lilla promenad kunde jag sedan binda en höstbukett av vass, rönnlöv och rönnbär, solrosor, lönnlöv och några blommor jag knyckte från en buske på vår innergård (oops). Jag tycker iallafall att buketten blev höstig, färggrann, livlig och fin! :-) 

GULDGLIMTAR I SEPTEMBER

En eftermiddag med mosters sötnos. <3
 
En magiskt god tapas-middag!!
 
Ytterligare några fotografier från det ljuvliga solrosfältet. 
 
Att traska omkring på Alexandersgatan. <3
 
En fredagsfika vid havet med busiga gänget.
 
En grå och regnig promenad med en vän.
 
Shopping i huvudstaden - den svarta klänningen fick följa med mig hem.
 
En lördagsbrunch på Story.
 
En solrosbukett som piggar upp hemmet. :-)
 
Lite tårtpyssel - den här gången trollade jag fram en fjäril!
 

IN A WORLD FULL OF ROSES - BE A SUNFLOWER


EN SOLIG LEDIG FREDAG I SEPTEMBER

Ett soligt Vasa!
 
Här bjuder jag på några fotografier från när vädret bjöd på ljuvligt höstväder en ledig fredag. Vi tog en promenad vid havet och passade på att sätta oss ner på bryggan för att njuta av solen. :-) På jobbet får jag bestämma min arbetstid själv (så länge jag gör mitt jobb, hehe) och därför bestämde jag mig för att från och med september jobba längre dagar måndagar till torsdagar och sedan vara ledig alla fredagar. Och det är höstens absolut bästa beslut!! Jag älskar att ha förlängda veckoslut prick varje veckoslut. <3

ETT BESÖK TILL SOLROSFÄLTET

Bus på solrosfältet. <3
 
En dag efter jobbet åkte jag, mina systrar och gullisen på fotografierna här ovan iväg på äventyr till ett solrosfält. Väl framme vid solrosfältet knäppte vi massa fotografier på solrosorna samt plockade varsin solrosbukett. Det var ett himla mysigt äventyr och ååh vad solrosor piggar upp livet! <3

BRUNCH & HELSINGFORS

På söndagen var jag tillbaka i Helsingfors och då gjorde jag en av de ting jag saknar mest med vår fina huvudstad - gick på brunch. Jag tog med mig Erika och så promenerade vi till Levain. Där beställde vi in avokado toasts, yoghurt med granola, smoothie, ugnsgröt, kaffe och kakao. Ååh, det smakade himmelskt!!
Efter brunchen traskade vi bara runt i Helsingfors bland alla vackra byggnader och himla trevliga kvarter. Jag njöt prick varje sekund av att få vara i en favoritstad med en favoritmänniska. <3 På eftermiddagen hoppade jag på tåget hem, men som tur var skulle jag vara tillbaka redan om några veckor!

OM EN MÖHIPPA

Älskade Isabella. <3
 
Ett skepp kommer lastat med en himla massa fotografier på min bride to be! Min pärla skulle gifta sig och det firade vi såklart med en möhippa. <3 Vi började dagen med att överraska henne hemma i Lovisa och därefter fortsatte vi firandet prick hela dagen. Firandet bestod av brunch, lekar, bubbel, fotografering, tävlingar, vin, blombuketter, pussar, middag, skratt, ballonger och drinkar. Ungefär så. Det var verkligen en så rolig och fin dag!

OM FREDAGSMYS I HUVUDSTADEN

Ett lyxigt fredagsmys!
 
Första fredagen i september fick jag fira i mitt älskade Helsingfors. <3 Jag hade ett veckoslut i Nyland framför mig och det kändes underbart! När jag steg av tåget på kvällskvisten möttes jag av min bästa Erika och efter ett kramkalas traskade vi vidare till Deliberi K7 för några glas bubbel och lite pintxos. Där satt vi sedan och babblade och skålade i bubbel tills stängning och därefter åkte vi hem till Erika. En himla ljuvlig start på ett himla ljuvligt veckoslut. <3

OM EN HÖST-RECAP & SOLROSOR

En solrosbukett. <3
 
Hörni, jag har äntligen visat upp alla sommarfotografier och berättat allt om min sommar!! Men nu har det blivit dags för en recap på hösten istället, hehe... :-) Eftersom att jag blickat tillbaka till sommaren sisådär prick hela hösten så får ju lixom sommar-recapen bli en höst-recap nu också. Kommer jag någonsin att komma ikapp med livet igen? Det kan man ju undra, haha! Iallafall. Nu har det alltså blivit dags att berätta om septembermånad och den var verkligen fylld av himla många roliga och fina bravader. Första september inledde jag med att plocka himla vackra solrosor. Jag hade kört förbi detta solrosfält några gånger tidigare under mina jobbdagar, men denna dag bestämde jag mig även för att stanna och plocka med mig några solrosor. Att få plocka en egen bukett av solrosor är verkligen en guldglimt i vardagen! 

SOMMARENS SISTA SOLNEDGÅNG

Jag har så himla många fotografier från denna underbara solnedgång, så här bjuder jag på några till! M A G I. <3

OM EN UNDERBAR VILLAVSLUTNING

Nu tänkte jag berätta om hur vi firade villavslutningen! Den dagen blev vi överraskade med strålande sol och från ingenstans återvände sommaren alltså precis till villavslutningen. Och jag var bara SÅ glad!! Jag trodde verkligen inte att vi skulle få en lika ljuvlig villavslutning som ifjol - men det fick vi faktiskt. <3
Vi började firandet på bryggan vid havet. Där skålade vi i drinkar som mamsen hade blandat ihop samtidigt som vi njöt av solen som värmde.
Därefter serverades det en villavslutningsbuffé på glasverandan! Allting var så himla gott och middagen varade hur länge som helst. 
Plötsligt var det dags för solnedgång och kvällen till ära blev vi bjudna på en alldeles magisk sådan. Solnedgång och spegelblankt hav - det är ju verkligen det vackraste som finns. <3
Precis innan solen gick ner rusade jag och ungen iväg för att byta om till simdräkt och därefter tog vi ett sista sommardopp. <3 Detta kan nog även ha varit sommarens underbaraste dopp. 
Avslutningsvis tände papsen kokkobrasan och där satt vi sedan och myste framför den tills det blev alldeles mörkt utomhus. Ååh, vilken ljuvlig villavslutning och sommarkväll det var. <3 Jag har tidigare skrivit om några av sommarens bästa kvällar, och detta var absolut en av dem! 

OM AUGUSTIS SISTA DAGAR

Hej där!
 
De sista dagarna av augusti blev vi äntligen bjudna på solsken igen och under veckoslutet fick vi njuta av sommarens sista dagar. Då tillbringade jag dagarna på mitt happy place, traskade runt i mitt nya terry-set och fiskehatt samt firade en himla ljuvlig villavslutning. <3 Ungefär så. Om en liten stund ska jag bjuda på fler fotografier, så kika in lite senare igen!

OM ETT KRÄFTKALAS

Det vankades den traditionsenliga kräftisen med pinglorna och den var bara så himla mysig, trevlig och GOD! Elin hade bjudit in oss till hennes föräldrars inglasade farstukvist och det var verkligen den mysigaste platsen för en kräftskiva. Jag hade ansvar för dekorationerna och dukningen - och gick som vanligt all in, hehe. :-) Sedan serverades det massvis med kräftor (såklart), sallad, ostbricka, kräftfocaccia, spenatsnurror, västerbottenostpaj, skagenröra, drycker och små tillbehör. Mums. Kräftkalas är ju verkligen en av de bästa tingen med sensommaren slash hösten! 

OM ETT MYSVECKOSLUT PÅ VILLAN

Villamyset. <3
 
En fredag i augusti tog jag mosters gullunge under armen och så åkte vi iväg till villan för att tillbringa veckoslutet där tillsammans med resten av gänget. <3 Det var verkligen ett grått och höstligt veckoslut, så vi myste mest inomhus. Vi läste böcker, gosade i soffan, bakade äppelkaka, tittade på filmer, busade, gick promenader, pusslade och gungade på stranden. Ungefär så. 

EN LJUVLIG KVÄLLSPROMENAD

En magisk augustikväll. <3
 
Augusti var ju sorgligt nog både grå och kall, och sommarkänslorna försvann tyvärr ovanligt snabbt. Men denna kväll blev vi ändå bjudna på en magisk sommarkväll och jag fångade den med en ljuvlig kvällspromenad längs med stranden. Det var verkligen så lungt och vackert vid havet. <3

OM LANDETS LÄNGSTA BRO & DE GODASTE DRINKARNA

En dag efter jobbet hade jag och min älskling bokat in en date night slash utflykt och destinationen var Replot, eller närmare bestämt Replotbron. Det var faktiskt första gången jag såg landets längsta bro sådär påriktigt, så det var ju verkligen dags! Först körde vi över bron bara för att checka av det och därefter åt vi middag på Berny's terrass med bron som utsikt. Jag beställde in en räksmörgås och en rabarbermojito och allting var himla gott. Rabarberdrinkar är verkligen de bästa drinkarna! När middagen var över körde vi över bron en gång till och därefter var vår lilla härliga utflykt slut för denna gång. :-)

FINA ÖGONBLICK I AUGUSTI

En ljuvlig SUP-tur på spegelblankt hav. <3
 
På kvällspromenad på Edvinsstigen med hela gänget!
 
En AW/fika på Pharmacy House med en fin kollega.
 
En trollslända kom och hälsade på. :-)
 
Så här ser mamsens och papsens nya fantastiska drömhus ut från havet! 
 
Lite matpyssel inför en kräftskiva - focaccia med tomatkräftor på. :-)
 
Beibisgoset!! <3
 
Solnedgång, bastubad och dopp i havet.
 
Ett cykeläventyr med min gullis!
 

I NEVER MET A SUNSET I DIDN'T LIKE

Den här sommaren fick jag verkligen beundra så otroligt många magiska solnedgångar och stunder med spegelblankt hav, och ingen var lyckligare än mig! Jag tröttnar verkligen aldrig på detta och jag kan inte ens beskriva med ord hur vacker denna solnedgång på fotografierna här ovan var. <3

OM SUP-YOGA

På tal om utmaningar och streaks - så här såg några av mina yogapass ut i somras. :-) Jag ville ha lite variation och samtidigt testa på något nytt och därmed utförde jag yogan på SUP-brädan istället. Det var stundvis väldigt utmanande, men förövrigt var det bara roligt och himla bra träning! Och jag föll iallafall inte i en enda gång, hehe.

ETT SISTA SEMESTERDOPP

Ett sista-dagen-på-semestern-dopp!
 
Alltså, jisses vad jag älskar att ta ett dopp i havet!! De senaste åren har jag verkligen simmat himla mycket under somrarna, men denna sommar njöt jag nog extra mycket av prick varje dopp. Här ovan bjuder jag på några fotografier från mitt sista semesterdopp. Denna dag var det bara fjorton (!!) grader i havet så det var väldigt uppfriskande, hehe. I somras tog jag ett dopp oavsett väder bara för att jag älskar känslan så mycket, och då jag insåg detta fick jag en idé till en ny liten utmaning slash streak. Utmaningar är verkligen min grej och jag är alldeles för envis för att ge upp, så nu är mitt nya mål att ta ett dopp i havet minst en gång i månaden prick varje månad i ett helt år. Så, nu har jag skrivit ut det och kan därmed inte ångra mig längre. ;-) Fyra månader down, åtta månader to go!

LAVADANSIN

Då det vankades lavadans i Lappfjärd styrde bästa Malin och hennes storebror Dennis ihop en festlig förfest. Vi spelade beer pong och andra roliga spel, hade intensiva diskussioner och tog en svängom under äppelträdet. Ungefär så. Det var verkligen en så rolig fest!! Vid midnatt någon gång traskade vi sedan vidare till lavadansen, eller lavadansin som man säger i Lappfjärd, och där hängde vi sen tills det var dags att åka hem.

OM EN MAGISK SOMMARKVÄLL

Dessa tre fotografier här ovan får sammanfatta en av sommarens allra bästa kvällar. För även om jag tyvärr knappt knäppte några fotografier då, så förtjänar denna kväll ett eget inlägg. Jag kan nog inte ens greppa hur underbar denna sommarkväll var. <3 Vi badade badtunna, hoppade från bryggan och tog många svalkande dopp i havet samtidigt som vi blev bjudna på den mest magiska solnedgången och det mest spegelblanka havet. Ni som följer mig på instagram kanske har sett ett filmklipp från då jag och min älskling hoppar från bryggan i solnedgången - och den filmen beskriver verkligen denna sommarkväll. MAGI!! <3

MY HAPPY PLACE

Snapshots från mitt happy place. <3
 
Min "lilla" recap är nu inne i augustimånad! De första dagarna av augusti och samtidigt de sista dagarna av min semester tillbringade jag på villan aka mitt happy place. Här ovan bjuder jag på en mix av fotografier från dessa dagar. Många ljuvliga solnedgångar, de sista sommardagarna, frukost ute på bryggan, golden hour och mys på glasverandan samt ett spegelblankt hav. Ungefär så. <3

NITTON SNAPSHOTS FRÅN JULIMÅNAD

En båttur i Kristinestad! <3
 
Karin och jag på strandpromenaden!
 
Rostande faran. <3
 
Jag och prickiga kappsäcken anlände till skärgården med stil, hehe. :-)
 
Tre gullisar på inflyttningsfest.
 
Definitionen av sommar.
 
En båtselfie. :-)
 
Himla mycket målande i nya huset. Tur att utsikten är magisk!
 
En kvällstur med båten på ett spegelblankt hav. 
 
En solnedgångsselfie på bryggan.
 
Älskar detta!!
 
Proffsmålaren målade lite på Höjskär också!
 
Kvällsmyset i skärgården.
 
Pinglorna. <3
 
En båttur på Åland.
 
Ljuvliga sommarkvällar. 
 
Trädgårdsspel på villan.
 
Karin och jag på Arken!
 
Ett kvällsdopp med mamsen och papsen. <3
 

SKÄRGÅRDSLIVET PÅ HÖJSKÄR

Utsikten inifrån stugan.
 
Klipphänget. <3
 
Skärgårdsmiddag på terrassen i solnedgången.
 
Att diska för hand utomhus.
 
Det underbara kvällsdopppet.
 
Skärgårds-looken, hehe.
 
Här bjuder jag på några snapshots som är knäppta med telefonen under våra dagar på Höjskär. Ungefär så här kunde en dag i skärgården se ut. :-) Lugnet, solskenet, myset, havet och livet. <3

OM ETT KAJAKÄVENTYR

En kajakutflykt i skärgården. <3
 
Så var vi tillbaka i skärgården igen! Runtom Höjskär finns det himla många små holmar och skär och en dag bestämde vi oss för att åka iväg på ett kajakäventyr för att upptäcka några av dem. Vi paddladde in i små vikar, genom smala kanaler och runt små holmar. Vi steg också iland på en liten holme som bestod av så himla fina klippor! Man får verkligen se så mycket mer när man är ute på äventyr med kajakerna! Och ååh, det var ett underbart kajakäventyr. <3

ÅRETS FÖRSTA KRÄFTSKIVA

Kräftsäsongen var på intågande och det vankades årets första kräftskiva! Jag vet iallafall en som var himla glad, hehe. :-) Det har faktiskt blivit en tradition att äta årets första kräftor på Åland och varje gång är det prick lika trevligt och prick lika gott! 

EN SOLIG DAG PÅ IDSKÄR

Vårt längsta båtäventyr hade Idskär som slutdestination. Jag älskar Idskär! Där är verkligen så himla vackert. <3 Vi tillbringade prick hela dagen där och vädret var perfekt. Vi spanade på alla båtar som åkte förbi, tog himla många dopp, traskade omkring på klipporna, lyssnade på musik, fångade alla solstrålar och hade en liten picknick. Alltså livet, hörni. <3

TIO GULDGLIMTAR

En mysig natt i tält på Höjskär. <3
 
En underbar solnedgång!
 
Fotbollsmatch och lunch på ÅSS med fotbollsproffset Rick. <3
 
En sommardag på klipporna i Möckelö.
 
Middag på Brudhäll med min älskling och mina svärföräldrar. <3
 
Pingis och rosévin - en förvånansvärt bra kombo, hehe!
 
En sommardag på Smultronskär. <3
 
Italiensk afton med familjen. Maten var magisk!
 
En heldag med gulliga Frodo (och Ville-Markus) och middag på Stallhagen.
 
Bastubad med boysen.
 

I'M ON A BOAT

Här ser ni en himla lycklig båtmänniska! Förutom att jag älskar spegelblanka hav, älskar jag ju ockå att åka båt. Därför blev jag så himla glad i somras när vi fick låna en liten båt av mina svärföräldrar medan vi var på Åland. Med den lilla båten åkte jag och min älskling ofta ut på äventyr och det var så himla ljuvligt. <3 Jag hade faktiskt tänkt köpa en alldeles egen liten båt till villan redan denna sommar, men kanske det nu får bli nästa års projekt istället.. :-)

OM EN PERFEKT SOMMARKVÄLL

Kvällsmyset i solnedgången. <3
 
Efter en ljuvlig dag på stranden fortsatte kvällen minst lika underbart! Jag, min älskling och hans bästisar hoppade nämligen i båten och åkte ut till Smultronskär för att njuta av sommarkvällen. <3 Där satt vi sedan på klipporna och beundrade solnedgången, skålade i bubbel samt åt småplock i form av ost, oliver och mandlar. Jag och min älskling hoppade även från klipporna och tog ett skönt kvällsdopp. Detta var absolut en av sommarens bästa kvällar - den var så himla mysig, underbar, fridfull och perfekt!

EN SOMMARDAG PÅ DEGERSAND

Dags för ett annat sommar-måste! En stranddag på vackra Degersand. <3 Jag tog Bill, Robin och Croco under armen och så åkte vi iväg för en heldag på stranden. Vi simmade, solade, simmade, solade, simmade och solade. Ungefär så, hehe. Ååh, vad jag älskar detta!

EN DAG PÅ KOBBA KLINTAR

Kobba Klintar!
 
Efter några soliga dagar på lilla holmen var det dags för några soliga dagar på stora ön. Vi tillbringade dock inte mycket tid i stan, utan begav oss istället ut på sommarutflykter och äventyr till närliggande holmar eller andra somriga ställen. Att vara vid havet är ju trots allt den bästa platsen att vara på under sommaren. :-) Jag har ju faktiskt rätt så många sommar-måsten, och ett av dem är att besöka Kobba Klintar. Det var också det första vi gjorde när vi anlände till stan. Hela familjen hoppade i båten och väl framme fikade vi vid caféet, traskade vi omkring på klipporna, vinkade vi åt färjorna och tog vi ett kallt dopp. En utflykt till Kobbarna är verkligen alltid lika ljuvligt!

DET UNDERBARA KLIPPHÄNGET

Ny dag, nya klippor. Här på Höjskär finns det så många ljuvliga klippor att man nog kunde hitta nya fina klippor att hänga på prick varje dag. Denna dag gick vi till andra ändan av holmen och tillbringade prick hela dagen där. Där solade vi på klipporna, hittade otroligt kristallklart vatten (!!), lyssnade på musik, tog många dopp i havet och hade picknick. En himla härlig dag!

OM EN KAJAKTUR

En ljuvlig och lugn sommarkväll hoppade vi i kajakerna och begav oss ut på en paddeltur. Vår första hållplats blev en lagun som finns på andra sidan av holmen och därefter paddlade vi vidare för att upptäcka en annan holme. Vi var tvungna att stanna nu och då för att bara fånga stunden och njuta mitt ute på havet. Sedan kom vi tillbaka till Höjskär samtidigt som havet blev alldeles spegelblankt och solen gick ner bakom holmen. Balsam för själen. <3

EN LJUVLIG SOMMARDAG

Ett skepp kommer lastat med massa fotografier från min första underbara dag på Höjskär. Jag tänker att fotografierna får beskriva hur himla fin dag det var. <3

RSS 2.0