FLYTTKAOS

Den obligatoriska flyttpizzan. 
 
I fredags kramade jag mamma och pappa hejdå och körde sen ner till Helsingfors. Efter några timmar bland flyttlådor fick jag också hämta upp min favorit från flygfältet och därefter sov vi första natten i nya lägenheten. Härligt! Som ni kanske förstår ordnade och pysslade vi i lägenheten hela helgen. Igår jobbade dessutom snälla pappa i huvudstadsregionen så han kom förbi och hjälpte med lite småfix. På kvällskvisten åkte vi på en shoppingrunda och Bill fick dra i kopplet lite när jag började gå loss på H&M Home, hehe. Ännu ska Bills föräldrar komma efter de möbler vi inte behöver och så blir det några vändor till IKEA. Sakta men säkert börjar det likna ett hem. Vårt hem. ♥

SISTA LEDIGA DAGEN HEMHEMMA

Min sista lediga dag hemhemma för denna sommar ägde rum i onsdags, men jag hade himla mycket att fixa så jag hann inte med så mycket ledighet ändå. Jag tvättade kläder, städade mitt rum, skötte ärenden, hjälpte pappa i jobbet, packade ihop mina saker och bakade en kaka. Tårtan skulle jag bjuda på åt mina kolleger på jobbet följande dag eftersom min sista jobbdag var på torsdagen. Chokladkrämen smakade magiskt och så ville jag dekorera med lite violer för att få en sista sommarkänsla. :-)  
På kvällskvisten kom energiknippen Elin på besök. Först gav hon mig extra krafter till att i ett nafs packa mina kappsäckar färdigt och därefter hjälpte hon mig med sista fixet med tårtan. När allting var klart hemma begav vi oss utpå och hamnade bland bryggor och båtar i solnedgången. Alltså wow vad Kristinestad kan vara vackert och wow vad jag är glad att Elin och jag började läsa tyska tillsammans en gång i tiden. För det var faktiskt när vi briljerade på tyskan mellan ölstopen i Tyskland som vi fann varandra, hihi. <3 Himla fin dag.

KRÄFTSKIVA MED FAMILJEN

I söndags hade vi, precis som ifjol, en kräftskiva tillsammans med familjen på glasverandan. Mamsen och jag fixade vimplar i kräftskivetema som vi dekorerade med och de blev ju hur fina som helst. :-) Förutom det, så sken solen från klarblå himmel och kräftorna var lika goda som vanligt. Mer än så kunde jag inte begära! 

SKOGSMULLE

Skogens guld.
 
Under augustimånad har jag varit en riktig skogsmulle. Här hemma har jag plockat både blåbär och hallon med mamsen och en av kvällarna på Åland kom vi på att vi skulle gå och leta efter kantareller. På gården har vi dessutom också plockat svarta vinbär. Tänk vad mycket gott naturen bjuder på! 

OM EN VECKA PÅ ÅLAND

Så jag anlände till Åland tisdagsnatten och då kom min snälla svärfar och hämtade mig, så att jag kunde överraska min favoritperson medan han låg och sov (han trodde alltså att jag skulle komma först på torsdagen). Sov gjorde han ändå inte, min nattuggla, men överraskad och förvånad blev han verkligen. Och glad, vilket var huvudsaken förstås. <3 Till middag på onsdagen fixade vi ihop raclette, vilket verkligen har blivit ett måste när jag är på Åland. Vi har ätit det prick varje gång jag har hälsat på, haha! 
Vi började iallafall onsdagen med att plocka hallon och därefter fick jag äta färska hallon till frukost, mums! Eftersom det var sol bestämde vi oss sedan för att åka iväg för att sola och bada. Tyvärr räckte det inte länge förrän det blev mulet (typiskt..), så vi fick åka hem tillbaka. På kvällskvisten åkte vi dock tillbaka till samma ställe igen, vi tog en promenad med hunden Gin samt hade en spontan photoshoot. Mysigt. 
Se på dessa fina, alltså! Vilka gullisar. :-)
Torsdagen blev en äventyrsdag! Vi började med lite bergsbestigning (hehe) följt av en promenad vid ett naturskyddsområde. Vid vårt första äventyr fick vi klättra på stenar samt gå igenom en bergsklyfta före vi till slut nådde vårt mål och fick upptäcka stället. Väl uppe på toppen klättrade jag ännu upp i ett utsiktstorn, medan Gin och Bill snällt fick vänta nere på marken. 
Bill vet hur mycket jag tycker om kräftor, så på kvällen hade han bokat in en minikräftskiva tillsammans med familjen. Vi fixade ihop en västerbottenpaj som blev hur god som helst samt satte på oss kräfthattarna och sedan tävlade vi om vem som åt mest kräftor medan vi sjöng snapsvisor. En riktigt ljuvlig kväll ute på terrassen i solen! 
På fredagen visade sommarvädret sig från sin bästa sida! Först fångade vi solstrålarna hemma på terrassen, men lite senare åkte vi iväg för att sola på klipporna vid havet. Älskar solen!! När vi kom hem igen tog jag en härlig promenad bland denna idyll här ovanför. På kvällskvisten blev det fix inför dagen därpå och slutligen hade vi en spontan thaimatsdejt.
På lördagen vankades det min fina svärmors stora 50-års fest. Det var bokstavligen program från morgon till kväll. Vi deltog i poolparty och självklart middagen samt kvällsfesten. För en gångs skull fick min kamera vila prick hela dagen och enda bilderna jag har är dessa två som vi tog före vi åkte iväg till minglet och middagen. MEN! Både jag och ni (mest jag kanske, haha) kan vara riktigt lugna, det fanns nämligen fotografer på plats, så bara jag får tag i de bilderna ska jag bjuda på dem och berätta mera! Söndagen igen var en riktigt slö dag. Vi åkte till stan för att äta pizza och sen låg vi i soffan resten av dagen, typ. Och på måndagen var jag tvungen att åka hem. 
 
Tack älskade Åland. ♥

ETT SISTA FARVÄL

Från gårdagens begravning och minnesstund. 
 
Min älskade morfar har somnat in. Som ni läst här i bloggen var han verkligen världens bästa, och han betydde väldigt mycket för mig. Hela min barndom fanns han vid min sida.
 
På första maj när jag var beibis fick jag vara i hans famn framför hela publiken när manskören sjöng ljuva flicka åt mig. När jag gick i lågstadiet fungerade han som klassmoffa och hjälpte till under de lektioner som det behövdes. Efter skolan brukade jag bara gå upp och ner för backen för att hälsade på. Villan i Skatan var hans favoritplats, och där hängde vi ofta. Om somrarna hade han höns och vi barnbarn fick alltid en som vår egen, vars ena ben vi fick måla i valfrifärg och varje dag fick vi plocka färska ägg. Hans specialitet moffas kaka fanns prick alltid när man ville fika. När han drack sitt kaffe klockan fjorton nollnoll knyckte jag alltid några sockerbitar av honom som jag snabbt stoppade i munnen. Han lärde mig att knyta både skosnören och slips. Jag minns att jag en gång också lånade en av hans prickiga slipsar för att ha på mig den i skolan, haha. När vi hade fått två kaniner snickrade han och jag tillsammans ihop en kaninbur i hans hobbyrum. Han (och mormor) skötte alltid om oss när vi var sjuka. Vi löste korsord tillsammans. Det är från honom som jag har fått mitt pepparkakspigment. Vi gjorde några minnesvärda resor till Thailand tillsammans. När vi var till mataffären köpte han alltid min favoritglass solero åt mig. Han betalade en lite slant varje gång vi vågade smaka på något vi inte tyckte om (haha). Han lärde mig hur man skall äta kräftor påriktigt. När jag och mina systrar var små fick vi alltid puffa ut bilen från gården istället för att han backade ut när de hade varit på besök, vilket vi tyckte var sjukt roligt. Han var stolt över att jag var duktig i skolan samt beundrade mina betyg och tyckte att jag skulle bli läkare eller advokat. Ja, listan kan göras hur lång som helst.. Vilka underbara minnen. Och det är precis såhär jag minns honom. Engagerad, kärleksfull, omtänksam och duktig på allt.
 
Jag är så himla tacksam över att jag hälsade på honom dagen före han inte orkade mer. Ett sista farväl och en sista kram. Kvar lämnade han sin fru sedan sextiofyra (!!) år tillbaka, fyra barn, nio barnbarn och hittills åtta barnbarnsbarn. Goals. Han var så älskad, och nu är han så saknad. MOFFA. ♥♥♥ 

LIVETS MOTGÅNGAR

Hej på er! Jag tänkte skriva ihop en liten text såhär på kvällskvisten, med risk för att det blir flummigt. Jag har varit off den senaste veckan, men tänkte ändå försöka komma igen nu. Mitt i allt kaos hade jag en resa bokad till Åland, och efter lite funderande hoppade jag i tisdags på båten och överraskade min Bill några dagar tidigare än bestämt. Jag har personligen en väldigt jobbig vecka bakom mig, men världens bästa tog hand om mig mer än väl. Han är fantastisk. Nu är jag alltså hemkommen igen, men det jobbiga hopar sig tydligen på hemmaplan.. Nu har jag också dragit på mig angina och jag har nog aldrig haft såhär ont i hela mitt liv. Jag börjar bli stammis på sjukhuset och nu väntar återigen en tiodagars antibiotikakur och sjukskrivning. Har nästan tappat räkningen på hur många tabletter jag ätit i sommar. Kan det lixom ta slut någongång? Det är sällan jag framhäver negativa saker i bloggen, men just nu är det tufft. I väntan på att det blir bättre igen. ♥

EN LITEN UPDATE

Här blev det tyst. Efter flytten jobbade jag prick varje dag resten av veckan och eftersom vädret var dåligt (igen) gjorde jag utöver det knappt någonting. Dessutom tog helgen en helomvändning och speciellt söndagen var en väldigt känslosam och tung dag på alla sätt och vis. Igår hade jag jobbigaste jobbdagen någonsin, så jag var helt enkelt tvungen att åka hem.. Beställde istället pizza med familjen och avnjöt den på vårt happy place. Sånt behöver man ibland. <3 Nu har ni iallafall en lite update om vad som varit på gång. Vi hörs när vi hörs. Ta hand om er, gullisar!

RSS 2.0