ÅRETS FÖRSTA DOPP - CHECK

Idag tog jag sommarens första dopp, och kastade därmed vinterpälsen den trettioförsta maj till ära. Det var både iskallt och himla uppfriskande. <3 
 

EN OTROLIGT HAPPY FRIDAY

Alltså ååh, vilken härlig fredag jag har! Och vilken härlig jobbvecka jag har haft! Jobbdagarna har mest tillbringats ute i solen och i det ljuvliga vädret och dagarna har bara seglat förbi. Idag fick jag dessutom denna underbara blombukett på jobbet och det gjorde verkligen min dag. Jag blir glad varje gång jag tittar på den nu, haha! :-)
Denna fredagskväll inledde jag med ett träningspass och därefter fick jag min belöning i form av hemlagad pizza och ett glas rödvin. Mums! Nu sitter jag i soffan och tänkte passa på att kika in här en sväng medan jag väntar på finalen av Let's Dance. Kan det ens bli mer fredag? Ha en himla skön helg, finisar! <3

RÅRAKOR & LAXPASTA

Min favoritmiddag - rårakor. <3
 
Middagen här ovan är från i tisdags. Då dukade jag fint ute på balkongen och min mästerkock bjöd på rårakor toppade med handskalade räkor. Till rårakorna drack vi också ett himla gott rosévin. Ååh alltså, en magisk middag! Ikväll har vi bjudit över Rick på middag och han kommer nog vilken minut som helst nu. Bill står i köket och trollar ihop en lyxig laxpasta och jag har efterrätten i ugnen. Jag älskar att sätta guldkant på vardagarna också! :-)

FEM POSITIVA TING

En rosa dröm på vår innergård!
 
Det känns som att det mesta, ja till och med kanske prick allt, med coronakaoset är negativt. Men för att ändå hitta någon ljusglimt i allt detta har jag nu kämpat fram fem positiva ting med coronakrisen. Here we go: 
 
♥ Jag har fått tillbringa mycket tid med mamsen, papsen och ungen. Skulle coronaviruset inte ha härjat under våren, skulle jag inte alls haft möjlighet att tillbringa så mycket tid i Kristinestad och därmed inte kunnat umgås så mycket med familjen. Det har varit härligt ändå. <3

♥ Jag lever i nuet. Nu när man inte kan planera något överhuvudtaget eftersom att framtiden är så osäker, är jag mycket bättre på att leva här och nu. Jag har alltid haft tankarna på nästa lediga dag, nästa månad, nästa resa, nästa helg, nästa sommar och så vidare. Nu fångar jag en dag i taget, och jag tror att det är riktigt nyttigt för mig.

♥ Jag njuter av naturen. Och det verkar som att alla andra också gör det. Jag har nog aldrig vistats så mycket i naturen som jag har gjort nu under coronakrisen. Frisk luft, mycket motion, trevligt sällskap, vacker natur, harmoniska stunder och nya platser. 

♥ Jag håller kontakt med vänner och familj bättre. När möjligheten till att träffas inte riktigt finns där, har det iallafall för mig blivit viktigare att hålla kontakt med alla gullisar på andra sätt. I dessa tider vill man ju speciellt mycket höra sig för om alla mår bra. <3

♥ Jag har insett hur bra jag hade det tidigare. Jisses alltså, detta har jag ju verkligen insett nu när friheten och hela livet har begränsats. Jag känner mest att jag kanske inte borde ha klagat så mycket tidigare, haha! Nuförtiden uppskattar jag verkligen också alla småsaker, speciellt många saker som jag tog förgivet förut.
 

EN REGNIG SÖNDAG

Dagens brunch - smoothie bowl. <3
 
Det har regnat utanför fönstret idag, men det gör faktiskt absolut ingenting. Det har nämligen lovats sommarväder prick hela nästa vecka igen, och dessutom hade jag en hel del att fixa inomhus idag. Sen måste jag ju erkänna att det var himla skönt att ligga kvar i sängen extra länge imorse då jag inte behövde stressa upp för att fånga solstrålarna, hehe. :-) Iallafall. På eftermiddagen fixade och pysslade jag ute på balkongen och sedan avslutade vi dagen med middag hos Rick. Det har varit en himla lugn dag och nu är jag redo för en ny vecka!
 
EDIT: Detta inlägg skrev jag såklart i söndags, men det hade tydligen inte publicerats..

EN CYKELTUR & EN NY NATURSTIG

En ljuvlig naturstig. <3
 
Lördagen fortsatte att bjuda på somrigt väder! Jag solade på balkongen under dagen och på eftermiddagen tog vi en cykeltur till Katrinedal. Där bestämde vi oss för att gå en ny naturstig, och den var alldeles ljuvlig. Naturen och stigarna var omväxlande, det fanns vitsippor och liljekonvalj överallt, fåglarna kvittrade högt och det vimlade av tama ekorrar! Hit kommer vi absolut att återvända. :-) När vi cyklade hemåt igen stannade vi till vid Uittamos simstrand och tog en solig paus där innan vi fortsatte vår cykeltur. Det är alltid himla trevligt att uppptäcka nya ställen, och i år får man helt enkelt göra det på närmare håll!

OM EN LJUVLIG SOMMARDAG

Middag vid ån. <3
 
Igår hade vi plötsligt årets första sommardag! <3 Vi var ute cirka hela dagen på jobbet och när jag fick checka ut ville jag verkligen fånga sommarkvällen också. Så jag svirade om till min nya prickiga kjol, packade ner bubbel och vinglas i väskan, tog min älskling i handen och traskade in till stan. Där beställde vi take away-pizza och satte oss sedan vid ån för att äta middag. Alltså, såå mysigt! :-) Vi satt kvar en lång stund och njöt av solen innan vi fortsatte vidare för att äta årets första bollaglass. Ååh, nu är sommaren äntligen här hörni!! Bästa bästa bästa.

KANELBULLAR & MOCKARUTOR

Så vad gjorde jag annat när det var dåligt väder under helgen? Jag bakade såklart! När jag skulle välja vad jag ville baka så kunde jag dock inte bestämma mig mellan kanelbullar och mockarutor, så det fick bli både och. :-) Haha! Mockarutor har varit en favorit sedan jag var liten, jag älskar dem!! Sen hade jag fått ett nytt recept på kanelbullar av min kusinvitamin som jag ville testa. Receptet visade sig vara riktigt toppen och kanelbullarna blev himla fluffiga, mjuka och goda. Och om jag får säga det själv, blev de himla fina också. ;-) 

OM REGN & VIRTUELL KONTAKT

Cirka hela lördagen och söndagen bjöd Åbo på ösregn - varvat med hagel och snö. Jag tillbringade därmed mest tid inomhus, men under lördagen tog jag på mig min gula regnjacka och begav mig ut på en lång regnpromenad tillsammans med saknade bästa Jennie i hörlurarna. Vi hade bokat in en telefondejt och bestämde oss för att gå en promenad på varsitt håll samtidigt. Nästan nittio minuter senare var jag hemma igen, både mycket gladare och mycket blötare, haha. :-) Förutom detta samtal så facetimeade jag med hela familjen och ringde momi också under helgen. Även fast det känns som om alla är så långt borta nu, så är det ju verkligen lätt att hålla kontakten ändå. <3

TIO TING JAG SAKNAR JUST NU

En solnedgång vid mitt happy place. <3
 
Jag nämnde ju i förra inlägget att jag till och med saknar att gå till mataffären nuförtiden, så jag tänkte fortsätta lite på det spåret. Här kommer ett skepp lastat med ytterligare tio ting jag saknar nu under coronakrisen:
 
 ♥ Att kramas
♥ Att resa
♥ Att planera framtiden
♥ Att sitta på restaurang/café/uteservering
♥ Att lösa korsord med momi
♥ Att klä upp mig
♥ Att inte få panik av folksamlingar
♥ Att umgås med vänner
 Att vara i Helsingfors
♥ Att bowla
 

EN UPPDATERING OM KARANTÄNLIVET

Lite mera körsbärsblommor, bara för att. <3
 
Hej där gullisar! Idag har jag faktiskt avslutat mitt karantänliv, på grund av att jag var tvungen att börja jobba igen. Eller jag tjuvstartade egentligen redan i fredags för att jag behövdes på jobbet då också.. Ändå tänker jag nog fortsätta att undvika all annan fysisk kontakt så långt som det bara är möjligt. Men samtidigt får jag se hur länge jag verkligen kan hålla mig. Det har lixom nått den nivån nu att jag som inte ens tycker om att handla mat, saknar att själv kunna gå till mataffären. Haha! Jag får se helt enkelt. Förövrigt har jag ju verkligen överöst er med inlägg den senaste veckan, men jag hoppas att ni inte har blivit allt för bortskämda (eller uttråkade?!), hehe. :-) Nu när jag har bloggat ikapp blir det nog som vanligt här igen. PUSS.

MARÄNGTÅRTA

Mamma önskade sig en pavlova morsdagen till ära, men jag ville testa något nytt och förvandlade pavlovan till en marängtårta istället. :-) Jag fyllde marängtårtan med grädde och philadelphiaost samt toppade med massa färska bär och vita violer. En himla enkel tårta, men också himla vacker och himla god! Vi åt upp hela på en gång. :-)
 
Morsdagen firade vi förövrigt med att göra en trerätters middag åt mamsen. Hon hade fått sin morsdagspresent redan en vecka för tidigt i år, hehe. Vi åkte också förbi momi för att ge gåvor och stannade även för en liten pratstund - på ett säkert avstånd från varandra, förstås. Universums bästa mamma och mormor: Jag älskar er. <3

TRAPPTRÄNING PÅ BÖTOMBERGEN

En av de sista dagarna i Kristinestad för denna gång begav vi oss till Bötombergen. Nu i vår har det byggts en motionstrappa i backen där och den ville vi testa! Under natten hade det faktiskt snöat (!!), så vi fick springa i snö eftersom den inte hade hunnit smälta bort ännu. Det har dessutom både snöat och haglat flera dagar efter det här i Åbo, så här i mitten på maj. Alltså tjugohundratjugo - KOM IGEN NU!! Iallafall. Motionstrappan var både lång och brant, så det var verkligen en jäkligt jobbig träning, haha! Men faktiskt också rolig, speciellt när man äntligen kom upp till toppen. ;-) När vi väl var uppe på toppen passade vi på att knäppa några fotografier med den fina utsikten också!

ÅTTA FOTOGRAFIER FRÅN KAMERARULLEN

Jag hade några fotografier i kamerarullen på telefonen från dagarna i Kristinestad och dessa har jag blandat ihop till ett inlägg här: 
Ett karantänbesök hos momi. <3 Hon kom ut på balkongen så att vi kunde prata en stund. Gullisen är så kort att jag bara såg huvudet på henne, haha! / Här sitter jag och njuter på klipporna i solen.
Jag har faktiskt brutit mot mitt karantänlöfte en gång, då bästa Lykke kom på besök en dag. Det kändes ändå tillåtet eftersom att både jag och de bara hade varit hemma den senaste tiden. Och ååh, vad det var härligt att pussa på denna lilla älskling efter en så lång tid. <3 / Våra kardemumma- och vaniljbullar i en hjärtformation.
Redo-för-promenad-nummer-sjuhundrafemtioelva-selfie. / Vi hjälpte pappa att plantera träd på villan. Alltså jag tycker verkligen att det är orimligt roligt att plantera, hehe.. :-)
Här sitter ungen och min älskling och är glada i en trägunga som vi hittade när vi gick en naturstig. / En bild från vår picknick på vitsippsön.
 

VITSIPPOR PÅ VITSIPPSÖN

En kväll gjorde vi en utflykt till Storholmen aka vitsippsön. Det är ett måste att besöka ön varje vår när vitsipporna blommar. Vi började med att gå längs med naturstigen runt hela ön för att se (och fotografera) alla fina vitsippor. Efteråt satte vi oss ner på klipporna i solen och högg in på picknick-korgen som vi hade med oss. Såå mysigt och härligt. <3

EN UTFLYKT TILL KANONVIKEN

Här bjuder jag på några fotografier vid havet från när vi gjorde en liten utflykt till Kanonviken. Vi traskade omkring och satt och njöt en stund på klipporna. Och fotograferade lite, såklart. :-) Kanonviken är verkligen alltid lika vackert, oavsett årstid. <3

BLÅSIPPOR

Alltså jisses vad jag har fotograferat blommor under våren, haha! Dessa blåsippor hade mamma hittat i skogen intill oss, så en kväll tog vi en skogspromenad med kameran i handen så att jag skulle få knäppa några fotografier på dem. :-) Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår.

OM NATURSTIGAR & SKOGSPROMENADER

En mix av naturfotografier! <3
 
Det känns som om prick alla vistas ute i naturen nu under coronakrisen, och vi är inget undantag! Det finns ju faktiskt inte så mycket annat att sysselsätta sig med nuförtiden.. :-) När vi inte spelade korona, traskade vi runt längs med små stigar i naturen. Cirka varje dag gick vi en naturstig, en vandringsled eller en skogspromenad, och vi försökte alltid hitta någon ny runtom i Kristinestad. Alla var lite olika både till miljö och distans, men alla var ändå trevliga på sitt sätt. Det var (och är) så himla skönt och fridfullt att bara traska runt i naturen eller skogen. En riktig toppenaktivitet oavsett om en pandemi härjar i världen eller inte. :-)

IT'S CORONA TIME

En koronamatch på gång!
 
Jag minns att vi har spelat spelet här ovan någon gång när vi barn var små, men egentligen är spelet ända från när mamma och pappa var unga. De senaste sisådär femton åren har det dock varit helt bortglömt, fram tills för några veckor sedan.. Mamma förslog nämligen att vi skulle ta fram spelet igen och efter det slutade vi aldrig spela. Och gissa vad spelet heter? Korona! Det känns ju som ett lustigt och passande namn så här mitt i coronakrisen, haha. Spelet är verkligen så roligt och efter otaligt många matcher både inomhus och utomhus blev vi himla duktiga. Mitt mål var att vinna över mamma (som ju hade sin talang kvar sedan hon var ung) och det gjorde jag till slut. ;-) Har ni någon gång spelat korona?

KARDEMUMMABULLAR MED VANILJKRÄM

Magiskt goda bullar!
 
Mamma hade hittat ett recept på bullar som lät himmelskt gott och förstås ville vi också testa dem! Så en förmiddag förvandlades vi till bullabagare och slutresultatet blev magiskt. Vi gjorde alltså kardemummabullar fyllda med hemlagad vaniljkräm. De godaste och drömmigaste bullarna jag någonsin har ätit!! 

KÖRSBÄRSBLOMMOR

Alltså ååh, körsbärsblommor är ju vara så så SÅ vackra!!
 

EN CYKELTUR BLAND ROSA BLOMMOR

Dagen före vi åkte upp till Kristinestad tog vi en härlig cykeltur på kvällskvisten, och eftersom jag inte har visat några fotografier från det tidigare så tänkte jag göra det nu. Denna kväll var det verkligen vår i luften!
Vi stannade på några ställen i stan för att fotografera alla ljuvliga körsbärsträd som blommade så fint. Jag har verkligen så himla många fotografier på bara körsbärsblommorna också, så jag bjuder på dem i nästan inlägg. :-)

FÖRSTA MAJ-BRUNCH

Så mycket gott. <3
 
För att fira första maj trollade vi ihop en brunch slash picknick inomhus! Vi fick mumsa i oss minipiroger med äggsmör, chokladbollar, fruktfat bestående av melon, vindruvor, jordgubbar och mandarin, laxrullader, salta muffins fyllda med basilika, soltorkad tomat och fetaost samt hemlagade munkar. Sedan blandade vi såklart ihop himla många glas mimosa och så hade mamma gjort egen mjöd. Det var första gången vi friterade egna munkar, men det gick hur bra som helst och de blev verkligen pricken över i:et med brunchen. :-)

OM VALBORGSMÄSSOAFTON

Detta år firade vi valborg hemma hos mamsen och papsen. Vi inledde firandet med att skåla i bubbel och därefter fixade vi ihop hemlagade hamburgare. Mums! Senare på kvällen serverades cheesecake och mera bubbel framför KAJs jubileumskonsert på TV. En snäppet lugnare, men himla trevlig valborgmässoafton. :-)

HAPPY WAPPY

Ett skepp kommer lastat med massa glada ballongfotografier från valborg! Jag tänkte att jag först ska bjuda på dessa vappenfotografier från vår lilla photoshoot med årets vappenballong - Mimmi. <3 Istället för det traditionsenliga fotografiet framför Domkyrkan i Helsingfors fick det i år blir ett fotografi framför Rådhuset i Kristinestad. Nästan samma sak ändå, eller hur. :-)

HEJ HEJ HEJ

Två skogsmullar. <3
 
MEN HEJ!! Samtidigt som jag steg in genom dörren hos mamsen och papsen stängde jag tydligen av datorn.. Och har inte lagt på den förrän nu. Jag hade så fullt upp med att vara ute i naturen, spela sällskapsspel, njuta av det soliga vädret, ha kvalitetstid med familjen, baka både bullar och tårtor samt fira allt från vappen till morsdag. Vi tillbringade slutligen nästan två veckor i Kristinestad, men nu är vi alltså tillbaka i Åbo. Det första vi gjorde när vi kom fram var att hämta sushi, jag har nämligen varit sugen på sushi varje dag hur länge som helst nu, haha. :-) Iallafall. Nu när jag är hemma igen ska jag sätta igång med att blogga ikapp lite, så vi börjar där var jag slutade - vappen. Vi hörs! Puss. <3

RSS 2.0