HEJDÅ SYDNEY

Idag lämnar jag Sydney och Australien gråtandes, men samtidigt är jag fylld med så så så mycket kärlek och lycka. Alltså jisses vilket år det har varit! Alldeles underbart fantastiskt härligt. Jag har verkligen haft den bästa tiden i mitt liv. Under det här senaste året har jag säkert fått uppleva mer än jag gjort under alla mina tidigare nitton år tillsammans och alltså vilka äventyr sen då! Alla resor, bravader, galna idéer och upplevelser är något jag aldrig kommer att glömma. Jag har träffat så många fina nya människor och lärt mig så mycket om både andra, mig själv och världen. Jag har också haft turen att ha universums bästa hostfamily och de har verkligen tagit hand om mig på bästa tänkbara sätt. Det har varit en sann glädje att vara en del av deras familj. Och sist men inte minst, Sydney, älskade Sydney, finaste staden i hela himla världen med en skyline som får mig att bli mer och mer förälskad för varje gång jag ser den. Perfektion. Det känns underbart att få kalla denna stad mitt andra hem och en del av mig kommer alltid att finnas kvar här. Ååh. Jag har verkligen levt min dröm. Jag har aldrig varit så lycklig som jag har varit här. Så himla obeskrivligt genuint lycklig rakt igenom. 
 
THANK YOU. BYE BYE, SEE YA. ♥♥♥

MINA GULLISAR

Alltså ord kan inte beskriva hur mycket jag kommer att sakna mina två älskade söta underbara busungar, så jag tänker inte ens försöka. I love you. ♥♥♥

EN SISTA GÅNG

Randiga knasbollar.
 
Sista gympasset. Sista dagen på Bondi. Sista ferryturen. Sista gången jag fört och hämtat flickorna till och från dagis. Sista gången jag ätit min favoritmellis från Top Juice. Sista dagen i Manly. Sista gången playgroup. Sista gången jag hängt med mina vänner. Sista shoppingen i alla bra affärer. Sista gången i city. Sista tågfärden. Sista gången jag gått Bondi to Coogee walken. Sista fotona. Sista blicken över skylinen. Sista skypesamtalen hem.. Och nu inleder jag sista jobbdagen med mina gullisar.   

STORASYSTER & ABA(S)

Ett par riktigt gamla bilder från när jag just flyttat hit. 
 
Tänkte att det är dags att berätta om mitt nya namn nu, när det ändå är det namnet jag lyssnat till det senaste året. Direkt när jag flyttade hit lärde vi storasyster att kalla mig Oli istället för Olivia, eftersom det helt enkelt skulle vara lättare. Men efter bara någon vecka började hon kalla mig Aba istället, och även fast vi rättade till henne fortsatte hon bara med att säga Aba åt mig. Efter ett tag var Oli helt utbytt mot Aba och det var alldeles omöjligt att ändra på det. På senaste tiden har hon dessutom lagt till ett s på slutet, så nu är det alltså Abas som gäller. Vi vet inte varifrån hon har fått det, vad det betyder, eller varför hon kallar mig det, men vi bestämde oss för att det nog är så att det är Aba/Abas jag är. Det kan till och med vara så att jag nuförtiden lyssnar mera till det namnet än något annat namn. Och även om jag flyttar hem nu kommer jag alltid att vara Aba(s) på ett eller annat vis. ♥

DJUPA NATTFUNDERINGAR

"You build a life for 19 years and leave it for 9 months. You build a life for 9 months and leave it forever. Which one is harder?"

Jag ligger vaken mitt i natten och funderar, gråter, tänker, undrar, tar djupa andetag.. Ända sedan dagen jag kom till Australien har jag fasat för det här, men att det skulle bli så här jävla (ursäkta) svårt hade jag inte någon aning om. Att flytta hem till Finland igen, pratar jag förstås om. Jag har blivit så mycket starkare under det här året, men med det här går det bara inte. Jag har blivit en känslostorm och tårarna bara rinner. Jag klarar inte av att lämna Sydney och mitt liv här. Att flytta till Finland är så många gånger värre än det var att flytta till Australien. Att lämna tryggheten hemma och bege mig till andra sidan jorden var konstigt nog varken nervöst, skrämmande eller allt för sorgset. Det kändes bara så himla rätt. Men att nu flytta tillbaka känns hemskt. Jag är nervös, rädd och så ledsen. Vad har hänt det senaste året? Hur mycket har allt och alla förändrats? Hur mycket har jag förändrats? Vem finns kvar? Vem kommer att höra av sig? Hur ska någon förstå, när ingen upplevt samma sak? Kommer jag överhuvudtaget att trivas i Finland mera? Tänk om jag saknar Australien alldeles för mycket? När kommer jag att få åka tillbaka hit? Kommer jag någonsin att känna mig hemma igen? Frågorna tar inte slut. Jag är rädd för att allting kommer att vara precis som förut, som om jag inte ens varit iväg, samtidigt som jag är rädd för att ingenting kommer att vara som förut. Åh, huvudet sprängs av alla funderingar och hjärtat brister av att jag behöver flytta härifrån. Nu just kan och vill jag ju lixom inte ens somna, för då vet jag att det sen är en dag mindre kvar här.. När jag flyttade från Finland visste jag ju att jag skulle återvända om ett år, men nu vet jag ju faktiskt inte när jag kommer att komma tillbaka hit. Och det är det, bara tanken på att jag ska lämna Sydney på obestämd tid, som dödar mig.

PACKA AIVILOS KAPPSÄCK(AR)

Redan när jag flyttade hit hade jag övervikt på min kappsäck, och tro det eller ej, men under det senaste året har jag lyckats samla på mig lika mycket (!!) till. Så med andra ord har jag nu dubbelt upp när jag ska flytta hem igen.. Att jag var i behov av en till kappsäck var ett faktum och planerna var att köpa en, men gissa vad jag då fick i överraskningspresent av universums snällaste hostparents? Jo, en kappsäck förstås. Alltså blev så så så glad! :-) Nåja, nu när kappsäcksproblemet är löst, så jag har väl inget annat val än att ta itu med nästa problem då: att packa. 
 
/Aivilo som kommer att ha fyra väskor på flyget

THE AUSTRALIAN BALLET AT THE OPERA HOUSE

Gårkvällen var alldeles magisk. Sista utekvällen i city och baletten The Dream i inget mindre än Opera Huset. Har varit SÅ PEPP på detta hur länge som helst, och det blev ju bara perfekt. Opera Huset är verkligen så mäktigt som det ser ut och jag bara älskade allt med baletten - dansarna, musiken, koreografin, kläderna, ååh! Efteråt njöt jag av universums finaste stad och utsikt för en sista gång och sedan var jag tvungen att ta farväl. Blickade ut över hamnen från Circular Quay hur länge som helst före jag slutligen kunde sätta mig på tåget hem. 

SYDNEY SKYLINE BY NIGHT

Och när man tror att Sydney inte kan bli finare/mer magiskt/vackrare tillbringar man en kväll med stadens skyline som utsikt.. Alltså f a n t a s t i s k t! Jag blev förälskad i Sydney redan första dagen, men ändå lyckas denna stad att få mig att bli mer kär för varje dag som går. Jag får bara inte nog av denhär alldeles underbara utsikten. Älskade Sydney, vad har du gjort med mig och hur ska jag någonsin kunna lämna dig? ♥

COOGEE TO BONDI WALK

 
På lördagseftermiddagen hoppade Elodie och jag på tåget till Eastern Suburbsen. Jag ville gå Bondi to Coogee walken en sista gång och Elodie hade inte gått den förut, så det passade ju bra. Fast i och för sig kan man ju gå denhär walken hur många gånger som helst eftersom den är såå himla fin! Iallafall, vi gjorde tvärtom denna gång och började i Coogee och i takt med att solen gick ner nådde vi till slut fram till Bondi. Himla härlig promenad i eftermiddags- och kvällssolen, alltså! 

SYDNEY FRÅN EN FERRYTUR


EN DAG I MANLY

På onsdagen då igen blev det en dag i Manly. Tog ferryn dit och tillbaka, fikade vid beachen, strövade omkring på den så härliga gågatan, förevigade manlyvågor  och tog en promenad. En annan toppendag! 

EN DAG I BONDI

Förra tisdagen strövade jag runt i Bondi. Vandrade runt längs gatorna, tittade på väggarna som är fulla av målningar, hängde på beachen, köpte souvenirer, gick längs med strandkanten och förevigade lite mera bondivågor. Så härlig dag!

FITNESS FIRST

Denna vecka har bestått av de sista träningspassen på gymmet Fitness First, för i torsdags gick nämligen mitt membership ut.. Från att mer eller mindre faktiskt ha befunnit mig på gymmet varje himla dag - oavsett om det varit en tisdagsmorgon, fredagskväll eller söndagseftermiddag - känns det ju så tomt nu. Jag har varvat träningen med roliga group classes, kilometrar på treadmillen, styrketräning, stretchning och längder i simbassängen. Det har varit så himla kul och jag har verkligen varit taggad på träningen hela tiden. Favoritpasset har varit bodyattack och där hade jag också favoritledaren som verkligen peppade och pushade en till max. Jaa, efter den sista timmen grät jag till och med i bilen hem eftersom jag var så ledsen över att det var över, haha. Oj vad man kan bli glad och må bra av träning! 

EN FREDAGSLISTA

Vad skulle du ha gjort utan mobil?
Förmodligen varit vilsen för tillfället, haha. Sydneys public transport app samt google maps är räddaren i nöden här i storstaden.

Nämn tre saker på din att-göra-lista? 
Vi kör på en att-göra-lista för den kommande veckan: 1. Shoppa souvenirer 2. "Göra allt för en sista gång." 3. Börja ta itu med packandet.

Vilket är ditt favoritverktyg?
Öh.. Sax? Den kan man ju använda till mycket iallafall. 

Vad är dina framtidsplaner?
You tell me.

Har du någon vän som bor i ett annat land?
Men ååh jaa.. Nu just bor ju alla himla gullisar i fel land. Kan ni alla flytta hit, typ nuu?!

Nämn två personer du aldrig skulle klara dig utan?
Mamma och Pappa. ♥
 
Du om tio år?
Då är jag trettio.. Förhoppningsvis är jag lyckligt gift, har ett jobb jag tycker om och trivs med, är mamma till en, kanske två ungar och har något slags hem både i Finland och utomlands. Ungefär så.

Vilken svordom använder du mest?
Fuck. 

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall vad?
Ja. Men det kan jag ju inte berätta för då är det ingen hemlighet längre. 

Vad åt du till middag senast?
Fish n Chips.

Använder du huvtröjor?
Hade med mig en enda då jag flyttade hit, och den har då verkligen använts flitigt. 

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Nollsex fyrtio.
 
Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?
På en beach. Såklart. 

Hur många resväskor äger du? 
Mina fina prickiga kappsäck!
 
Använder du flip-flops?
Everyday. Hemma. Till stranden. På shoppingrundan. Till city. Ja, till och med till gymmet. 

Var köper du dina matvaror ifrån?
Coles eller Woollys. 

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Jag skulle nog boka massa flygbiljetter. Sedan skulle jag spara och skämma bort mina fina vänner och familj!
 
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Som om det skulle behövas.
 
Har du några smeknamn?
Oja. Aivilos, Oli, Olle, Ålli, Oliven, Komsi, Liv, Livi, Aba, Abas, Oliboli, Åli, Olly..

Om du skulle byta stad att bo i, vart skulle du flytta?
Nu trivs jag ju himla bra här i mitt älskade Sydney, men om jag tänker att jag bodde i Finland och skulle flytta igen, då skulle nog nästa stad bli någonstans i USA.

Vart vill du resa?
Vi säger såhär: Vart vill jag inte resa?

Vem var den senaste som ringde dig?
Min hostmum.

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Berg- och dalbanorna.

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Alldeles för stort med alldeles för många bra affärer, haha. 

Vilken film kan du alla replikerna till?
Frozen och Finding Nemo. HAHA.
 
Vad har du för väder?
Sol. ♥

Senaste låt du hörde?
See you again.

Har du kört över hastighetsbegränsningen?
Allt för mycket. Men nu har jag faktiskt skärpt till mig, dels för att jag inte vill få böter p.g.a. Australiens bötessystem och dels för att det alltid är en hel massa bilar i vägen, haha. 

Brukar du dansa framför spegeln?
Varje dance class, och rätt så ofta sådär annars också.

Vatten, vin eller mjölk?
Vatten! Men vin är ju också alltid gott. 
 
Gillar du att flyga?
Det är ju lixom så tudelat. Jag gillar att lyfta och att landa, för då känner man lixom påriktigt att man är påväg mot nya äventyr. Men de där timmarna emellan är nog bara sjukt tråkiga och jag blir så himla rastlös. Speciellt om man ska sitta i samma jäkla stol i typ tjugo timmar. Och att sova på ett flygplan måste väl bara det obekvämaste som finns.
 
Vilken är din favorit drink?
Strawberry Margarita.

Gillar du din boende-situation?
Ja. :-)

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Förr behövde jag typ tolv, nu räcker det med sisådär sex-sju. 

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Inte det minsta. De är bara fyllda med massa roligheter. 

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
21. T.j.u.g.o.e.t.t. TJUGOETT. Har inte ens fattat att jag fyllt 20 ännu. 

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
ÅÅÅH, jag blir galen på människor som inte skriver grammatiskt rätt. Sär skrivning är det värsta jag vet och att läsa en text som inte inne håller några punkter eller skilje tecken överlag är bara så himla irriterande det är så jobbigt att läsa en mening som aldrig tar slut utan bara fortsätter och fortsätter en annan sak som också får mig att bli tokig är ord som är fel stavade som till exempel mårgon alldrig altså och gammla dessa är dessutom allmänt före kommande jag blir till och med störd då människor skriver dej och mej istället för dig och mig. Ser ni? Jag får ju huvudvärk av att bara läsa det jag just skrev. Hemskt. 
 
Vad var det senaste du åt?
Vindruvor. 

Det första du gör på morgonen?
Vaknar jag före ungarna scrollar jag igenom telefonen, annars så kryper gullisarna upp i min säng och så börjar vi dagen med morgonmys. 
  
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Yes, det har jag ju gjort också. Och jag skulle göra om det prick när som helst!
 
Tycker du om att krama folk?
JA! :-)

Vad köpte du senast? 
Ett nytt simkort.

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig: 
Jag har astma. Jag tycker inte om att prata i telefon. Sedan jag flyttade hit har jag börjat älska avokado.

Om du levde parallelliv, hur skulle det se ut?
Liv 1: Jobba, resa, jobba, resa mer, jobba, resa ännu mer.
Liv 2: Studera.

Vad är du allergisk mot?
Hundar, katter, hästar.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? 
Ja, har haft en tatuering i planerna i flera år nu redan.

Vad har du med dig in på bion?
Popcorn.

Vad är det bästa som hänt dig?
AUSTRALIEN. ♥
 
Aldrig mer borsta håret eller aldrig mer sminka dig. Vad väljer du?
Hoppsan, jag lever typ osminkad och oborstad här, så jag har nog inte så stor skillnad. Kanske aldrig mer sminka mig ändå eftersom mitt kråkbo till hår faktiskt måste redas upp ibland iallafall. 
 
Vad är din största materiella önskan?
Just nu är jag i akut behov av en ny telefon, så det får väl bli det. 

Öl och pilkastning eller discomusik och dans?
Oj så svårt! Jag måste nog faktiskt välja båda två. Öl och pilkastning låter ju himla kul och jag är alltid på humör för att dansa.

Något nytt projekt på G inom snar framtid?
Well, största projektet är väl att flytta tillbaka till Finland..

Vilken buss åker du oftast?
M54:an eller 333:an.

Vad är roligast i ditt liv just nu? 
Att jag faktiskt får leva min dröm. 

DEN SENASTE VECKAN MED GULLISARNA

Varit på zoo med storasyster och stora fina fjärilar landade på oss. / Kockat ihop god mat och så har jag blivit bjuden på kaffe i massor. / Fyllt lillasysters säng med alla mjukisdjur för att efteråt bygga en koja. / Bara busat och gosat varenda sekund. / Storasyster har tagit fina selfies. / Lekt djur i bur instängd i min dusch, haha! / Lillsyster somnade i min säng och sov sött som en ängel. / Räfsat ihop och lekt med alla höstlöv som dalat ner. 

STJÄRNHIMLEN I OUTBACKEN

Och det bästa till sist. Stjärnorna. Alltså jag har nog aldrig sett en så fin och klar stjärnhimmel som den här! Alldeles alldeles magisk!! Tyvärr ger ju bilderna absolut ingen rättvisa, så iväg till outbacken med er allihopa, hehe. 

KINGS CANYON


CAMP

 
I tre nätter campade och sov vi under stjärnorna. Den sista natten befann vi oss dessutom bokstavligen mitt ute i ingenstans och hade varken el eller vatten. Även om vi levde prick så simpelt som man bara kan, var det här stället ändå min favorit - så himla mysigt ju! 

ULURU


ULURU AT SUNRISE


BONFIRE

Efter en lång dag med äventyr från tidig morgon till sen kväll, tände vi alltid en brasa vid vår campingplats. Sedan satt vi allihopa vid den och pratade / åt middag / drack vin / grillade marshmallows / tittade på stjärnorna / tog foton / värmde oss. När det var dags att sova placerade vi ut våra swags i en ring runt elden och kröp därefter in i den för att somna med den stjärnklara himlen som tak. Antagligen bästa någonsin. 

ULURU AT SUNSET


HIKING IN KATA TJUTA


KATA TJUTA


THE OUTBACK

Random bilder från outbacken. 
 
Så vad gjorde vi i den här röda öknen då? Vi gjorde en hike i Kata Tjuta. Vi roadtrippade. Vi fightades med flugor. Vi åt både kamel- och kängurukött. Vi (läs: Julia och jag) babblade på nonstop. Vi drack champagne i solnedgången vid Uluru, och sedan såg vi också soluppgången där. Vi lekte med den röda sanden. Vi lärde oss mera om outbacken och aboriginer. Vi campade. Vi sov i en "swag" under sjärnorna. Vi fotograferade. Vi var lite olagliga. Vi vandrade runt hela Uluru. Vi hittade på storys om alla stora stenar. Vi skrattade otroligt mycket. Vi grillade marshmallows. Vi satt vid lägerelden. Vi gjorde en hike i Kings Canyon. Vi hälsade på kameler och åsnor.. Jaa, ungefär så. 

RSS 2.0