EN BÅTTUR & EN SIMTUR MED FLAMINGON


Ett bildregn med flamingobilder!
 
I måndags hängde jag med min kusin och hennes två busiga döttrar hela dagen. De hade också firat midsommar på ön och detta var deras sista dag, så vi passade på att träffas. Vi hade bestämt träff vid Lilla Holmen och där hann vi sedan se på alla djur (och mata kaninerna), leka i lekparken, ha picknick samt simma i det kalla vattnet. Vi bestämde oss också för att äta en sen lunch tillsammans innan jag kramade dem hejdå.
 
När Bill och hans vän Otto sedan slutade jobbet mötte jag upp dem istället. Otto hade skaffat en stor flytande flamingo och när jag fick höra det var jag inte sen med att bjuda in mig själv på både en båttur och en tur på flamingon.. ;-) Vi hoppade därmed alla tre in i båten och styrde mot Klosterviken. Väl framme kastade vi i ankaret och sedan tillbringade vi flera timmar i och på vattnet. Vi solade och spelade bra musik på båten samt flöt runt på flamingon och simmade. Jag hamnade även ofrivilligt under vattnet eftersom jag föll av flamingon, haha! Det gjorde dock ingenting, vattnet var nämligen alldeles ljummet inne i viken. Kanske härligaste eftermiddagen någonsin!! Sommar. <3

EN DAG UTE TILL HAVS

Vi avslutade midsommarhelgen med att på söndagen åka ut på utflykt till en liten holme. Det är ju verkligen bland det bästa jag vet på sommaren. Att åka ut till en holme och hänga ute på klipporna under dagen. <3 Innan vi åkte iväg åt vi en somrig frukost bestående av bland annat american pancakes ute på terrassen. Därefter hoppade vi i båten och det blev faktiskt årets första båttur för mig!! Den lilla holmen var jättemysig och det växte gräslök överallt. Vi solade, lyssnade på musik, upptäckte holmen och tog ett dopp. Så himla ljuvligt! När vi kom iland igen åkte vi till ÅSS för att äta middag med hela familjen. Jag beställde såklart in seafood. :-)

MIDSOMMARKRANSEN

Här kommer ytterligare några midsommarbilder på mig! Jag har förälskat mig i klädesplagg med knappar denna sommar och den här vita drömmen fick därmed bli min midsommarklänning. Årets midsommarkrans innehöll rosa rosor, vita nejlikor, prästkragar, björkris och olika "tuffsisar" (som jag kallar det, haha). Ååh, jag tycker att blomkransar är så himla fina och att det dessutom är himla roligt att knåpa ihop en! <3

MIN MIDSOMMARAFTON

Trots att jag kom till ön mitt i natten vaknade jag pigg rätt så tidigt nästa morgon. Jag antar att jag var så pepp på vad dagen skulle bjuda på, haha! Vädret var dessutom alldeles underbart midsommarafton till ära! Vi började dagen med att ta en promenad med Gin och samtidigt plockade jag blommor till min midsommarkrans. Därefter fixade vi allting klart inför dagen.
Vid klockan tretton nollnoll var det dags för den traditionsenliga midsommarlunchen dit både släktingar och vänner var inbjudna. Jag knäppte inte alls många bilder, men lunchen varade i flera timmar och vi hann också med en kubbturnering som alla deltog i. Himla härligt!
Efter lunchen fortsatte vi vidare tillsammans med Bills bästisar för att se på midsommarstången. Jag tycker det är så himla trevligt med en midsommarstång, mer midsommar än så blir det verkligen inte. <3
Påväg till kvällens midsommarfirande stannade vi till vid en äng för att dokumentera min midsommarkrans. Jag ska bjuda på några fler bilder i nästa inlägg! Känslan i bilderna blev så härligt lantliga och idylliska. :-)
Därefter traskade vi vidare hem till Linus för att fortsätta firandet. Knäppte några snabba selfies på mig och min stiliga man medan vi gick. Detta är vår fjärde sommar vi får tillbringa tillsammans! <3
Här är några närmare bilder på kransen! Jag älskar att det var så himla fint väder och varmt denna midsommarafton, men tyvärr fick nog kransen lite värmeslag och orkade inte alls med senare in på kvällen, haha. 
Medan vi väntade på att de andra gästerna skulle anlända skålade vi i bubbel och satt ute på glasverandan. Min älskling fick också ta över min midsommarkrans!
Under kvällen knäppte jag inte heller många bilder, men midsommarfirandet fortsatte med god mat och ännu mera kubbmatcher. Vi alla tappade nog räkningen på hur många omgångar kubb vi spelade under hela midsommarafton, hehe. Midsommarmiddagen bestod av sill och nypotatis till förrätt och massa grillat till huvudrätt, mums! Sedan skålades det i snaps hit och dit, men det hoppade jag över.
Efter flera timmar med massa skratt och musik på glasverandan, började solen gå upp igen och då var det dags att tacka för oss. Att cykla hem tog dock väldigt länge eftersom vi blev distraherade på vägen, haha. Först mötte vi ett gäng med kossor som vi ville stanna och prata med.. 
.. och sedan var jag tvungen att dokumentera den fantastiska soluppgången!! Ååh, vad jag älskar dessa ljusa sommarkvällar och -nätter. <3 Vid sisådär nollfem nollnoll slog jag fast ögonen och somnade lycklig efter en ljuvlig midsommarafton!

OM VAD SOM HÄNDER I MITT LIV

En härlig sista kväll på stan. <3
 
Igår efter jobbet tog jag Isabella under armen och så åkte vi in till stan för att fånga min sista dag i Helsingfors. Först strövade vi omkring i några butiker och därefter styrde vi stegen mot Café Esplanad för att äta middag. Vi åt varsin sallad och jag valde både räkor OCH lax i min, hehe. :-) Efter middagen fortsatte vi ännu vidare till Torni. Där skålade vi i bubbel med en fantastisk utsikt över huvudstaden. En himla ljuvlig kväll. <3 
 

Vad händer alltså i mitt liv just nu? Efter studentfirandet åkte jag själv ner tillbaka hem till huvudstaden, medan mitt hjärta hoppade på båten över till Åland. Jag har därmed bott själv de senaste veckorna. Förutom det ni sett här på bloggen (= massa häng med pinglorna) har jag också jobbat mina sista tre veckor samt packat packat packat. Och så har jag verkligen glassat runt och lyxat till det, haha. Det är nämligen så att vi i slutet på juni kommer att flytta ut från Byholmsgränden och därmed har jag behövt packa ner hela vår lägenhet i lådor. Det har dock varit en bra ursäkt för lata kocken inom mig, eftersom allt i köket varit nerpackat och jag därmed har behövt äta ute eller så har jag blivit hembjuden till en vän på middag, haha!

 

Nåväl, lägenheten består nu endast av massa flyttlådor och jag jobbade min sista dag på jobbet idag. Nu väntar en skön och lång s e m e s t e r!! För tillfället är jag påväg över till paradisön för att fira midsommar. <3 Jag hämtade med mig sushi att äta på vägen till båten (på tal om att glassa runt..) - jag tänkte att jag behövde passa på när det varken finns sushi på Åland eller i Kristinestad, hehe. Nu tänkte jag fördriva båtresan med att redigera alla bilder från Israel, så att jag äntligen skulle kunna börja bjuda på dem! Jag är hemma hos mina svärföräldrar i natt någon gång, så nu har jag verkligen gott om tid.. :-) Det blev mycket text nu, men nu vet ni iallafall vad jag håller på med! Ungefär, iallafall.

 
(Edit: Inlägget skulle komma upp i torsdags, men som känt är internet mitt ute på havet inte det bästa.)

OM EN UNDERBAR LÖRDAGSKVÄLL

En perfekt sommarkväll med bästisar! <3
 
Alltså hur l j u v l i g sommarkväll hade vi i lördags?! Jag och mina pinglor hängde på Löylys terrass vid havet prick hela kvällen. Vi drack gott vin samt dansade och sjöng till den härliga musiken. Kvällen var så trevlig, rolig, härlig, mysig, ljuvlig, skön och underbar!! Jaa, ni fattar säkert, haha.. Kanske universums bästa sommarkväll i huvudstaden. <3

FLOWER POWER


OM ÅRETS FÖRSTA SOMMARFEST

 En drös med bilder på tre glada pinglor. <3
 
Förra lördagen bjöd Erika in till sin traditionsenliga födelsedagsfest! Eftersom hon fyller år i början på juni innebär det att denna födelsedagsfest alltid är årets första riktiga sommarfest. Och den är också lika rolig varje gång! Denna gång var vädret på topp och det bjöds på både sött och salt samt kalla drycker. Som vanligt hann vi även med många photoshoots och en och annan dansshow, hehe. :-) En toppenkväll!

EN KVÄLL I RHODODENDRONPARKEN

Såå vackra rhododendron! <3
 
En dag förra veckan cyklade jag iväg för att möta upp Erika och Laura efter jobbet. Vi hade bokat in en dejt i den vackra Rhododenronparken. Förutom att beundra alla vackra blommor hade vi också en picknick mitt i parken. Och så fotograferade vi massor, förstås. :-) Alla fotografier blev så himla fina, och Rhododendronparken är nog den mest magiska parken jag varit i! Jag har en hel hög med fotografier kvar att visa, så ni kan vänta er ännu ett inlägg fullt av blommor. <3

OM ETT BESÖK I EN NY VÄNS NYA LÄGENHET

 Två snapshots från min måndag!
 
Så här såg min måndag ut! Efter jobbet var jag hembjuden till min kollega Isabella för att spana in hennes och hennes sambos nya lägenhet. Jag plingade på med en bukett rosor i handen och efter en rundtur i lägenheten satte vi oss på den soliga balkongen för att fika. Innan jag tackade för mig gick vi via en strand som påriktigt ligger ett stenkast från deras hem. SÅ avundsjuk! Vi hade verkligen en himla trevlig kväll och tiden bara seglade iväg. Isabella är en keeper, precis som hon så gulligt beskrev mig. Vår vänskap började faktiskt redan från första stund. Jag kom som vikarie till mitt nuvarande jobb och efter bara några minuters prat kläcker Isabella ur sig: "Du är så himla bra - jag vill att du börjar jobba här. Jag ringer min chef nu!". Nästa dag hade vi gjort kontrakt, fast jag redan även hade ett annat jobb, haha. Och på den vägen är det. Livet. <3

OM EN VECKA MED EN BARNDOMSVÄN

Det kändes som om jag hängde med Karin cirka hela förra veckan. Vi inledde veckan med en kvällspromenad som plötsligt blev två timmar lång. Vi hade så mycket att prata om och upptäckte allt från små skogsvägar till nya fågeltorn. Det var dessutom den första sommarkvällen man inte behövde frysa ett dugg. <3 Två dagar under veckan låg vi också ute i gräset och solade / pratade / sov / skrattade. Det var verkligen så härliga dagar!
För att fira in helgen hade vi bokat in en sushidejt. Vi möttes upp i stan och traskade sedan till Itsudemo, där vi satt och tryckte i oss sushi tills magen nästan sprack, haha! Eftersom det var fredag och fint väder fortsatte vi sedan med en promenad genom stan för att slutligen landa på Kiilas terrass. Där beställde vi in en flaska vitt och resten är historia.. ;-) Vi var hemma först runt nolltre nollnoll efter en himla rolig och spontan kväll på stan. Tack för att du är du, Karin. <3

OM KORTARE HÅR & FÄRRE BLOGGINLÄGG

Sommarfrillan!
 
Som ni kanske märkte på bilderna från studenten i förra inlägget, så har jag ju kapat av håret! Dessa bilder ovan knäpptes direkt efter frissabesöket och jag är såå nöjd. Det var verkligen på tiden att fräscha upp mitt kråkbo till hår och så här under sommaren är det himla skönt med en lite kortare frisyr. Sen älskar jag även mitt nya pärlspänne! :-)
 
Annars då? Finland har bjudit på en himla sommarvecka och jag har verkligen gjort så himla mycket under veckan som gått. Jag har nog haft roligt program inplanerat cirka varje dag efter jobbet och helgen var alldeles ljuvlig. Men man märker faktiskt tydligt att det är sommar här på bloggen också.. Det känns som om det under varje sommar blir lite glesare mellan inläggen här, men det kanske också är förståeligt? Jag vill ju verkligen bara ta vara på det somriga vädret, roliga upplevelser, fina vänner, sena sommarkvällar och så vidare. Hoppas iallafall att ni orkar vänta, jag har nämligen HIMLA mycket att bjuda på just nu. PUSS!

FINA UNGENS STUDENT

Ungen blev som sagt student i lördags och här ovan bjuder jag på en bildbomb med några utvalda bilder från både dimissionen och studentfesten. Både min och ungens klänningar är från Thailand! Ungens fina studentklänning är uppsydd hos en skräddare, medan jag hittade min gula blommiga dröm på en marknad. :-) På tal om ungen, kanske det skulle vara dags att sluta kalla henne det nu när hon faktiskt inte alls är liten mera? Men nääe, hehe.  Iallafall. Studentdagen började med studentdimission i gymnasiet och den innehöll bland annat musik, sånguppträdanden, tal, mösspåläggning och fotografering. Efteråt åkte vi hem och gjorde i ordning det sista inför studentfesten. Maten till buffébordet hade vi fixat ihop i dagarna två och det bestod av tre olika sorters smörgåstårtor, jordgubbstårtor, lyxrutor, små cupcakes, fruktskålar och allt drickbart man kan tänka sig. Resten av dagen gick ut på att mingla med alla gäster, dricka bubbel, fotografera massor, äta allt gott på buffébordet samt leka med alla barn. Ååh, vad studentfirande är roligt! När alla gästerna och studenten själv hade åkt iväg fortsatte jag och min älskling vidare ut i Kstads nattliv för att träffa vänner. Vi avrundade ändå kvällen nöjda redan någon timme efter midnatt. Vilken härlig dag!

RSS 2.0