TVÅ MÅLTIDER FRÅN HELGEN

I lördags hade jag hundra procent sommarfeeling! Solen lyste från klarblå himmel och det var sisådär tjugo plusgrader ute. Jag låg ute i gräset och solade prick hela dagen och när mitt hjärta frågade vad jag önskade mig till middag blev svaret något somrigt. Därmed fixade vi tillsammans ihop lax, sparris, smörslungade nypotatis (!!), gräddfil och en massa dill. Det var himmelskt gott! <3
På söndagsförmiddagen mötte jag upp saknade Melina och så traskade vi iväg till butiken för att handla ingredienser till en brunch. Slutresultatet blev smoothie bowls toppade med bär, croissanter fyllda med brieost och jordgubbar samt juice och kaffe. Mums! Det var också så himla roligt att äntligen få catcha upp med Melina, man får alltid skratta med henne. <3

MIN LJUVLIGA PÅSKLEDIGHET

Jag tänkte att vi tar en titt på hur prick hela påskledigheten såg ut. Ni kan förbereda er på en himla bildbomb! :-) Vi vaknade alltså upp i Kristinestad på fredagsmorgonen och direkt efter frukosten åkte vi ner till villan för att kolla läget där. 
Vädret var rätt så mulet, så ganska snabbt kom vi tillbaka till stan och då begav vi oss ut på en promenad bland alla trähus istället. 
Under promenaden spanade vi förstås också på allt påskpynt. Det är verkligen alltid lika fint på torget och i rådhusparken!
På eftermiddagen blev det klarblå himmel, så vi bänkade oss ute på gården och njöt av solen. Så småningom började vi fixa oss inför kvällens middag och så traskade vi iväg.   
Mamsen och papsen hade bokat bord åt hela gänget på restaurang Crazy Cat. Bilden ovan knäppte jag just före vi gick in till restaurangen men därefter hade jag fullt upp med att äta och dricka, hehe. Alla var iallafall nöjda med sina maträtter och mätta traskade vi hemåt igen för att ännu äta efterrätt som mamma hade fixat. 
Ungen och jag hann bara vakna på lördagsmorgonen innan vi begav oss ut på äggjakt. Påskens absolut bästa tradition! Mamma sa att vi sprang runt på gården som två små barn, haha! På förmiddagen anlände även min lilla favoritmänniska Lykke och hennes familj, så då blev det såklart mycket beibisgos (varvat med chokladätande). ;-)
På dagen låg vi ute på terrassen och solade och det var så himla skönt! När det var dags för middag hade vi bjudit över gulliga momi (som var så himla fin i sin marimekko-skjorta) på påskbuffé. Det bjöds på alla sorters lax, rökta räkor, skagenröra, bröd, sallader, ägghalvor och olika såser. En buffé helt i min smak, med andra ord. 
Och här har vi påskgänget igen! Mitt favoritpåskgäng. Varken Lykke eller Nuppu var jätteglada över att jag klädde ut dem, men moster måste väl få vara lite jobbig ibland iallafall, hehe. <3 Vi hade åtminstone en rolig liten photoshoot!
Efterrätten på påskafton och årets påsktårta bestod av en cheesecake med passionsfrukt. Det var mamma och jag som trollade ihop den, och sedan dekorerade jag den ännu med passionsfrukt, påskägg samt physalis. Den var himla god och vi åt faktiskt upp hela direkt!
Vi började söndagen med en stor frukost följt av en lång promenad runt staden. Vi var nästan hela familjen plus både barnvagn och hund. Det är så himla roligt när hela familjen är samlad och att vi nuförtiden bara växer. <3
Under dagen hängde vi på villan och till middag grillade pappa. Det blev årets första grillmat bestående av kyckling, sparris och halloumi. Mums, alltså! På kvällskvisten gick jag och älsklingen på ytterligare en promenad med Lykke och Nuppu. Avslutningsvis var det dags för bastubad!
På måndagen vankades det den traditionsenliga påskbrunchen! Jag hade planerat vad vi skulle servera, men vi var många som hjälptes åt i köket. Slutresultatet blev allt från nygräddade scones och smoothie bowls till fruktfat och våfflor. Vi lyxade även till det och skålade med mimosas!
Påsken bestod av himla många promenader, och efter brunchen hann vi med ännu en sista. Det blev en skogspromenad och där hittade vi blåsippor. Det är så härligt att allting börjar blomma nu igen!
Slutligen pussade och kramade jag på Lykke så mycket jag kunde och så kramade vi även alla de andra hejdå. Sedan återvände vi till huvudstaden. En ljuvlig och lugn påskledighet fylld av värdefull familjetid, god mat och massa promenader. <3

NÄR PÅSKEN ÄR ÖVER

Glada påskgänget. <3
 
Hej gullisar! Hoppas ni hade en fantastisk påsk. :-) Jag ville egentligen snabbt bara kika in och dela med mig av ett livstecken till er. Jag är tillbaka på jobbet efter en ljuvlig påskledighet, och självklart ska jag dela med mig av vad den innehöll bara jag hinner gå igenom alla fotografier. Tills dess får ni nöja er med dessa fyra här ovan! PUSS.

HUR JAG INLEDDE PÅSKLEDIGHETEN

Terrasshäng i solen. <3
 
Godmorgon på er! Igår under jobbdagen var jag så himla pirrig eftersom påskledigheten väntade bakom hörnet. När jag äntligen fick checka ut cyklade jag bara hem för att hämta min väska samt mitt hjärta och så fortsatte vi vidare till stan. Vädret var verkligen magiskt och vi bestämde oss för att sätta oss på en uteservering för att dricka bubbel slash öl. Jisses vad jag njöt! Så småningom fortsatte vi vidare till restaurang Broo för att utnyttja deras erbjudande på pizzor under syö-viikot. Pizzorna var himla goda! Därefter hoppade vi på bussen, och efter en lång och obekväm bussfärd vaknade vi äntligen upp hos mamma och pappa imorse. Nu tänker jag fortsätta firandet och vill bara önska er en GLAD PÅSK. <3 Hoppas ni fångar varje sekund, det tänker iallafall jag göra! Puss. 

OM EN SÖNDAGSMIDDAG & EN VÄNSKAP

I söndags efter att jag hade gjort min medborgerliga plikt aka röstat, hoppade jag på en citycykel och cyklade in till stan. Jennie var på besök i huvudstaden över helgen och vi hade bokat in en dejt innan hon behövde sätta sig på tåget hem. Vi bestämde oss för att äta en tidig middag, så vi styrde stegen mot en restaurang vid namn Belge som jag hade blivit tipsad om. Till huvudrätt åt jag musslor och till efterrätt beställde vi in belgiska våfflor. Och alltså, våfflorna var de godaste vi någonsin har ätit!! Helt magiska.
Efter middagen strövade vi längs med Alexandersgatan en stund, innan jag sedan följde henne till tågstationen för att krama henne hejdå. Vi märkte dock rätt så snabbt att hennes tåg redan hade åkt iväg och att hon sett fel tid på biljetten.. Haha, det är min Jennie i ett nötskal. <3 Sedan Jennie flyttade har det verkligen känts som om någonting fattas här i huvudstaden. När vi ännu var grannar gjorde vi ju cirka allt tillsammans, och oavsett om vi bara gjorde vardagliga saker eller förverkligade något större äventyr var det alltid lika härligt att hänga med henne. Och det är det såklart ännu! Jag saknar bara att ha henne nära mig en vanlig tisdagkväll också, lixom. 

INFLYTTNINGSFEST SLASH TJEJKVÄLL

I lördags bjöd Mikaela som sagt in till tjejkväll. Vi hade egentligen två saker att fira, för det första firade vi Mikaelas och hennes pojkväns nya lägenhet och för det andra firade vi att prick hela tjejgänget befann sig i samma stad en helg! När vi anlände gick vi först runt och beundrade varje litet hörn av deras himla fina och stora lägenhet och därefter satte vi oss till dukat bord. Mikaela hade fixat massa småplock och en magiskt god tårta. Sedan delade vi på några vinflaskor och babblade samt skrattade resten av kvällen. Jag var hemma först efter klockan nolltvå nollnoll, och det mina vänner har inte hänt på evigheter, haha! Det blev verkligen en så lyckad och härlig kväll. <3

FRÅGOR OM VECKAN SOM GÅTT

Hur har du mått denna vecka?

Jag har mått bra! Har haft lite problem med pollen, men inget värre. :-)

 

Veckans känsla:

Jag tror bestämt att längtan får beskriva veckans känsla!

 

Vad var bäst i veckan?

Lördagskvällens bravader och att jobbdagarna gick otroligt fort denna vecka.

 

Vad var sämst i veckan?

Att lägenheten var så tyst och tom när jag kom hem från jobbet på kvällarna.

 

Vilken tid har du gått upp? 

Från måndag till fredag ringde alarmet nollsju femtiofem varje morgon, men nu under helgen har jag sovit ut så länge jag har behövt. 

 

Veckans frukost:

Jag äter inte frukost före jobbet. Så veckans frukost får bli den enda jag ätit under veckan, gårdagens nygräddade scones. 

 

Tre saker du är tacksam för?

Just nu är jag tacksam för jobbet, den härliga mängden dagsljus samt mina vänner. <3

 

Vad har du haft på dig under veckan som gått?

Jag går fortfarande runt i stickade tröjor, med vänliga hälsningar frysloppan. Igårkväll klädde jag dock upp mig i min prickiga klänning!

 

Veckans upptäckt:

Att det faktiskt inte alls är så tokigt att ha lite ensamtid ibland, speciellt inte efter en hektisk jobbdag.

 

Veckans godaste måltid? 

Eftersom Bill har varit borta har jag tyvärr slarvat med middagarna och bara fixat ihop det lättaste man kan tänka sig. Men i torsdags hade jag bokat in en middagsdejt med Erika och då trollade vi ihop ungspotatis med vegeröra och sallad. MUMS!

 

Vilken typ av lördag hade du?

Dagen tillbringade jag mest i sängen och det var så h i m l a skönt! På kvällen hade Mikaela bjudit in till tjejkväll, vilket var himla trevligt. :-)

 

Vem har du hängt med under veckan?

Erika, Jennie, Sarah, Mikaela och Laura. Och alla människor på jobbet förstås.

 

Ett tips från veckan som gått:

Alltså haha, jag kommer verkligen inte på något?? 

 

Har du ringt någon denna vecka? Isåfall, vem?

Jag har nog bara pratat med mamsen och Bill i telefon denna vecka!

 

Något som du gjort den här veckan som var planerat?

Jobbat, tränat, umgåtts med vänner. Typ så!

 

Vad ska du göra idag?

Det är riksdagsval idag, så jag ska såklart rösta. Sedan ska jag eventuellt möta upp Jennie i stan och när Bill kommer hem hoppas jag på att vi kan börja se den omtalade serien Störst Av Allt.

 

Betyg på veckan som gått: 

Hmm.. Kanske tre av fem, en helt okej vecka ändå. Slutet av veckan var helt klart bättre än början på veckan!

 

Nästa vecka ser jag fram emot?
PÅSKEN!!
 

Nästa vecka ser jag inte fram emot?

Oj, det finns verkligen inget jag inte ser framemot. Det har utlovats fantastiskt väder, jobbveckan är kortare än vanligt och sen avrundas veckan med påsklov. Det blir helt enkelt en himla bra vecka!

 


LÄNGTAN EFTER PÅSKFIRANDET

Fjolårets påskfirande!
 
Alltså, jag längtar så himla mycket till påsken att jag snart spricker!! De senaste två åren har jag och mitt hjärta firat påsk i Kristinestad och det har verkligen varit alldeles ljuvligt och väldigt lyckat. Därför är vi såklart påväg även denna påsk och jag är bara så pepp på allt! Jag längtar efter påskmiddagar med familjen, att få baka en påsktårta, den traditionsenliga påskäggsjakten, att få gosa med Lykke (och klä ut henne, hehe), att tillbringa tid på villan i det härliga vädret som utlovas, många promenader runt om i den påskpyntade staden samt att njuta av sovmorgnar och sedan få bjuda på påskbrunch. Ååh, prick en vecka kvar. <3

OM MIN VECKA & VÄDRET

Hej onsdag! Och hej på er! Jag är mitt inne i en ny jobbvecka och har faktiskt inte heller gjort så mycket annat än jobbat hittills denna vecka. Bill åkte iväg till Åland i måndags och ska vara där hela veckan, så jag är ensam hemma nu. Tråkigt såklart, men jag är mest på jobb ändå och dessutom går dagarna verkligen så himla fort! Vad annat då? Det ljuvliga vädret är bokstavligen bortblåst och idag tänkte jag faktiskt frysa ihjäl. Som tur är, så ska både solen och värmen återvända snart. <3 Jag har ju verkligen ett innehållsrikt liv när jag bloggar om jobb och väder alltså, haha.. Nä hörni, nu babblar jag bara på fast jag egentligen inte har något intressant att säga. Vi hörs en annan dag. PUSS.

OM EN PERFEKT FÖDELSEDAGSHELG

I fredags fyllde jag som sagt tjugofyra år, och jag hade verkligen en alldeles himla ljuvlig födelsedagshelg! Jag knäppte massa fotografier så jag tänkte att vi kunde ta en titt på vad firandet bestod av: 
Pussar, presenter och skålande i bubbel efter jobbet.
Middag med mamsen, papsen och älskling på restaurang Lönkka.
HIMLA gott och trevligt!!
Födelsedagstårta bestående av massa choklad och jordgubbar!
Ett alldeles ljuvligt vårväder och många turer med citycyklarna.
Jag njöt såå mycket. <3
Årets första glass och terrasshäng på glassbaren Jädelino.
Två hemgjorda bruncher som inte fastnade på bild. Och födelsedagsblommor. :-)
Middag i form av pizza på restaurang Pizzalas uteservering.
I början på april - nyp mig!!
Strosande i stan med världens bästa pojkvän!
Några fantastiska timmar vid Allas Sea Pool.
Ostbricka, choklad, bubbel och ljus framför en film. 
 
Tack alla underbara gullisar som kom ihåg mig eller firade med mig,
jag blev så så glad!! <3

SKÅL FÖR TJUGOFYRA JORDSNURR


LYKKE LINNEA ♥

Den trettioförsta mars tjugohundranitton fick min älskade systerdotter sitt namn. Hon döptes till Lykke Linnea omgiven av alla hennes närmaste. Jag tänker att bilderna får beskriva resten. En så himla fin första fest för lilla Lykkis. <3 

NÅGRA BILDER FRÅN MIN HELG

Vi anlände till Kristinestad sent på fredagkväll och tillbringade därmed även lördagen där. Dagen bestod mest av fix inför söndagen, men vi fick också äta pappas rökta lax och så var mamma och jag ute på en promenad samt besökte gulliga momi. På kvällen deltog vi i earth hour och hade familjemys i soffan. 
På söndagsförmiddagen åkte vi till Vasa. Där vankades det som sagt dop, men bilder från det ska jag bjuda på i ett annat inlägg! Efter dopet stannade jag och Bill kvar för att hänga med lilla familjen ett extra dygn. Vi drack bubbel, åt massa kakor som hade lämnat från dopet, kramades samt gosade med lilla L, blev bjudna på en lyxig frukost och gick en promenad i solskenet. Ungefär så. Alltid lika ljuvligt att vara på besök. <3

VARFÖR DENNA VECKA KOMMER ATT BLI DEN BÄSTA PÅ LÄNGE

Mosters gose!!
 
1. Jag fick inleda veckan med att gosa med och pussa på min systerdotter. <3
 
2. Citycyklarna är äntligen tillbaka! Efter jobbet idag tog jag premiärturen och jisses så härligt det var.
 
3. Det har lovats sol prick hela veckan. Och det är ljust fram till klockan tjugo trettio nu!!
 
4. På fredag är det min födelsedag!
 
5. Mamsen och papsen kommer på besök under helgen. Har lovat dem tårta och roligt program. :-)

RSS 2.0