AIVILOS VS CORONA 1-1

En liten tröst i form av choklad!
 
Okej - nu kanske rubriken låter överdrivet dramatisk, så låt mig förklara. ;-) Jag kan genast förtydliga att jag ju alltså inte blivit smittad av coronaviruset, utan istället har jag behövt uppleva något som jag fått för mig är minst lika hemskt. Coronatest. Ända sedan coronaviruset tog över världen och jag fick veta hur coronatestet utförs har jag varit minst lika rädd för båda två. Jag har verkligen förskräckligt obehag för allt obekant som läggs i min näsa eller hals, haha. Eftersom man nuförtiden behöver göra ett coronatest för minsta lilla symtom har jag därmed varit tacksam för varje dag jag fått vara frisk. Jag klarade mig sisådär sjutton månader (det har verkligen aldrig hänt förut!!), men så en kväll fick jag plötsligt feber. Himla motvilligt var jag tvungen att boka en tid för coronatest och följande morgon var det dags. Jag fick tyvärr inse att ställningen mellan mig och coronaviruset då blev 1-1, men samtidigt kunde jag också konstatera att jag överlevde coronatestet utan problem. Dessutom kom min älskling hem med prick all min favoritchoklad som jag sedan fick mumsa på medan jag var i karantän och väntade på mitt negativa svar! Alltså. <3 Och febern då, ja den försvann lika plötsligt som den kom och bara några timmar senare var jag feberfri igen. 

EN LITEN SÖNDAGSHÄLSNING

Men hallå där gullisar!! Det känns som om jag har varit borta härifrån i evigheter - och det har jag ju nästan också. Haha! Jag levde ju mitt bästa liv under mina dagar i huvudstaden och sedan jag kom hem tillbaka har tiden bara seglat iväg. De senaste dagarna har bara innehållit en hel massa jobb, så jag kom verkligen tillbaka till verkligheten efter min lilla drömresa. Det har också hänt ett annat litet (oönskat) äventyr sedan jag skrev här senast, men det tänkte jag berätta mera om i nästa inlägg. Sen ska jag såklart även bomba er med andra inlägg och fotografier! PUSS.

OM ATT LEVA I EN LYCKOBUBBLA

Hälsningar från älskade Helsingfors!!! <3 Jag kan knappt förstå att jag faktiskt äntligen är här nu och att jag dessutom får stanna i himla många dagar! Onsdagen var en alldeles underbar dag - vi blev bjudna på den allra första sommardagen och jag fick äntligen sätta mig på tåget till mitt älskade Helsingfors. Nu när jag har fått coronavaccin och coronasituationen överlag verkar vara lugn i hela landet, kände jag att jag vågade åka iväg för att njuta av huvudstaden och träffa mina saknade stjärnor. <3 Jag har verkligen längtat ihjäl mig det här senaste året och alltså ååh, vad jag var lycklig när tåget rullade in på järnvägsstationen. Nu har jag fullt upp att leva mitt bästa liv och att njuta till max. Jag försöker verkligen fånga prick varje sekund. <3 

VITSIPPOR


OM MORSDAGEN

En utflykt till vitsippsön. <3
 
Morsdagen firades såklart tillsammans med älskade mamsen och momi i Kristinestad. På dagen tillbringade vi tid hemma hos momi samt gjorde en utflykt till vitsippsön, medan vi på kvällskvisten avnjöt en morsdagsmiddag och en morsdagstårta. Det var en fin morsdag. <3

EN EFTERLÄNGTAD OSTBRICKA

En lyxig ostbricka. <3
 
Lördagen var en himla härlig dag! Jag fyllde dagen med en skön solskenspromenad och många soliga timmar på balkongen medan jag väntade på att klockan skulle slå nitton nollnoll. Vi hade nämligen bokat i en mycket e f t e r l ä n g t a d date night med mina saknade pinglor och den skulle ske lördagskvällen till ära. På grund av coronakaoset har våra mattraditioner haft paus prick hela tjugohundratjugo och jag var till och med tvungen att kika tillbaka i mitt bloggarkiv för att kolla upp när vi senast faktiskt träffades prick hela gänget. December tjugohundranitton!! Denna date night var alltså mer än efterlängtad. <3 Under sisådär ett och ett halvt år hinner det hända en hel del (även under ett coronaår) och bland annat har Julia hunnit bygga ett hus och det var alltså dit vi var bjudna denna gång. Efter en rundtur i det nybyggda och fina huset ställde vi oss i det gigantiska och ljusa köket för att trolla ihop en lyxig ostbricka. På fotografierna här ovan ser ni resultatet. :-) Medan vi avnjöt allt det goda babblade vi ikapp om allt från ansiktsmasker, poddar och havstomter till gymnasieböcker, semestrar och städning resten av kvällen och natten. Ååh, vilken underbar date night och nu är vi verkligen igång med mattraditionerna igen!! <3

OM ETT LYCKORUS

Omgiven av vitsippor. <3
 
Hej gullisar! Jag ville bara snabbt kika in här för att berätta att jag har några himla ljuvliga dagar bakom mig och några himla ljuvliga dagar framför mig. Jag är verkligen alldeles pirrig av lycka just nu. <3 Innan vi blickar framåt tänker jag ändå att det är bäst att först bjuda på fotografier från de senaste dagarna, så lite senare dyker det nog upp något här! Pusshej.

TIO TING JAG HAR GJORT PÅ SISTONE

 
1. Hälsat på gulliga momi
2. Tillbringat två timmar i simhallen med min lillasyster
3. Gjort korsord
4. Invigt cykelsäsongen
5. Varit utan egen bil och istället kört sex andra bilar - det är en lång historia..
6. Haft utvecklingssamtal på jobbet
7. Målat på mitt happy place
8. Bokat min nästa resa (inom landets gränser, såklart!)
9. Busat med älskade Lykke
10. Druckit champagne, bara för att!
 

OM VAPPEN OCH FÖRSTA MAJ

Ett soligt firande! 
 
Här bjuder jag på några festliga fotografier och samtidigt tänkte jag berätta hur vi firade vappen och första maj i år! På grund av samma orsak som ifjol (...) blev det inget firande i Helsingfors i år heller, utan istället firade vi i Kristinestad precis som förra året. Denna gång kunde vi dessutom fira prick hela familjen tillsammans. <3 På valborgsmässoafton avnjöt vi Jungmans vappenmiddag som take away, skålade i bubbel och hade en rolig spelkväll. På första maj gjorde vi hemlagade munkar, skålade i bubbel och mjöd, tillbringade mycket tid ute i solen och åt grillat till middag. Sen är ju inget firande komplett utan vappenballonger. :-)

ETT DRÖMHUS PÅ MITT HAPPY PLACE

Hörni, under de senaste månaderna har det hänt en grej på mitt happy place och jag har inte hunnit skriva om det förrän nu. Det är nämligen så att mamsen och papsen håller på att bygga drömhuset!! De ska alltså flytta ut från huset i stan och flytta in i huset på mitt happy place istället. De senaste gångerna vi har varit i Kristinestad har vi därmed tillbringat mycket tid på bygget för att hjälpa till så mycket som möjligt, och det kommer vi såklart även att göra nu framöver. Huset blir verkligen så himla himla fint och utsikten är magisk. <3 Jag längtar så mycket tills allting är färdigt!! Får man flytta hem tillbaka till föräldrarna när man är tjugosex år? Frågar åt en vän. ;-)

GLADA VAPPEN


RSS 2.0