OM NÄR SPONTANITETEN TOG ÖVER

Detta är alltså resultatet av mina spontana bravader igår kväll - jag är mörkhårig igen! Och med detta önskar jag och min nya hårfärg en himla trevlig helg. :-) 

TID MED ÄLSKLING OCH MERA KUSINBARN

Hej! Igår blev det ingen uppdatering eftersom jag åkte iväg till Björn, som jag inte alls haft någon tid för den senaste veckan. Det blev mycket mys, idol och så fick jag med mig älsklingen på en springtur! :-) Idag har jag kämpat på med en essä, haft mitt tredje kusinbarn Celina på besök och sen tog spontaniteten över (men vad som hände då får ni se imorgon). Med sötisen Celina testade vi sisådär universums alla läppglans och sånt tjejigt, haha. Och jaa, hon är bara två år, men det ska väl börjas i tid. ;-) Det var allt jag hade att säga idag, så pusshej. 
Bjuder på en random bild på två slutingar.

OM LITE BUS MED MINA KUSINBARN

Direkt efter att jag publicerat det förra inlägget dök mina söta kusinbarn Rasmus och Aurora upp, så här har det varit allt annat än lugnt kan jag säga. Vi har lekt med cirkusbelysning och andra leksaker, vi har spelat wii, vi har ätit kvällsmål och vi har varit ute och hoppat på trampolinen samt gungat. Underbara ungar. ♥

.. OCH SÅ VAR DE BORTA

Hej finisar! Det blev precis som jag tänkte och här har det ekat tomt sedan i onsdags.. Däremot har det varit full rulle från morgon till kväll utanför bloggen. :-) Det har varit en mycket intensiv, men så himla rolig vecka! Men precis som allt annat så tar alltid det roliga slut någongång, och imorse var vi tvugna att vinka av våra fina tyska vänner. Bara jag gått igenom alla bilder och sammanställt våra äventyr och bravader ska ni också få höra om dem här! :-)
 
Förövrigt är det ju tisdag idag och det betyder skoldag till klockan 10:20. Har lunchat med mamma på café vinkel och så har jag inte gjort och tänker inte göra någonting alls mera idag. Bara för att jag kan. PUSS.

SIE SIND HIER!

Tre bilder från vår fantastiskt roliga resa till Tyskland i våras.
 
Hej! Denna dag har också varit himla bra. Hade endast tre lektioner i skolan, eftersom vi i två timmar hade en himla peppande föreläsning med Lars Losvik. Verkligen super! Efteråt stannade vi abisar kvar och hade ABI-möte där vi planerade det kommande läsåret och jag kan bara säga att this is going to be awesome! :-D När mötet var klart åkte jag till Övermark i några timmar för att umgås med min fina och sedan runt halv sju anlände jag tillbaka till skolan för att ta emot finbesök - nämligen tyskarna. För nu är det så att tyskarna har kommit på svarsbesök och skall vara här i en vecka och var och en av oss som var till Tyskland i våras har en tysk hemma hos sig. Hos mig bor Tim. :-) Vi har rätt så fullspäckade dagar, men jag har en känsla av att den här veckan kommer att bli himla himla rolig! Samtidigt kanske jag inte kommer att ha tid att kika in här så ofta, men jag kan ju iallafall försöka. Puss!

OM EN EFFEKTIV OCH EVIGHETSLÅNG DAG

Hej på er! Idag har jag agerat duracellkanin, minst sagt. Började dagen med endast två timmar tyska i skolan, och sedan fick jag åka hem redan 10:25. Då jag kom hem städade jag mitt rum och därefter tog jag med mig skolböckerna och gick ut och solade (!!) samtidigt som jag läste på förhör. Förövrigt har jag gått runt med duken i håret idag. :-) När pluggandet var klart tog jag - i misstag - en powernap och sedan åkte jag iväg till mormor och morfar för att klippa gräset. Väl hemma igen tog jag itu med att skriva två finska novellanalyser (som jag började på igår) färdigt. Och här var det inte slut än. Snörade sedan på mig springskorna och jag hann både med en sisådär sju kilometer lång springtur och att hjälpa pappa på villan förrän jag var hemma igen. Avslutningvis kom älsklingen över och nu på kvällskvisten har vi kollat idol som satte igång igår igen! Sånahär dagar får det gärna komma ofta, och ser man på hur läseordningen ser ut för mig dethär sista året borde denna dag inte vara den enda.. :-) PUSS.

EN BILDBOMB FRÅN ETT NÖJESFÄLT

Taggade och smått nervösa barn. / Björn hittade sin bror. :-) / Töntparet pussades uppe i pariserhjulet. / Åkte runt runt, upp och ner, hit och dit, om och om igen i flera flera timmar. / Svalkade oss och blev blöta i "tukkijoki" / Trä berg- och dalbanan blev en favorit! / Till vissa karuseller drog jag med mig lite rädda och nervösa, men fortfarande glada, ungar. / Typhoon (den blågula "snurran"), favorit nummer två! / Till sist vågade vi flickor oss upp i frittfall. / Och så bjuder vi mer eller mindre på alla smickrande miner vi har! 
 
Toppendag, med adrenalinkickar och
pirr i magen som jag lever länge på!
 

KOMPISHÄNG, MYSKVÄLL & NÖJESFÄLT

Hejsan! Så var första helgen efter skolstarten över. Och vad har jag då hunnit med för bestyr? Fredagskvällen tillbringade jag med min fina Jannica. På lördagmorgon vaknade jag upp bredvid min älskling och under dagen gjorde vi absolut ingenting. Mot kvällen åkte vi iväg till mig och kvällen fick bestå av myskväll med räksmörgåsar och film. Idag var det en alltför tidig väckning för att vara söndag, eftersom jag och Björn hade lovat att ta med ungen och hennes kompis till Powerpark. Där har vi då tillbringat dagen och jag måste väl erkänna att jag kan ha haft roligast av alla, hehe. :-) Nu är jag både dödstrött och helt slut av att ha snurrat runt på nöjesfält en hel dag, så bilderna från Powerpark slänger jag upp imorgon! Godnatt. ♥

OM LITE LYCKORUS

Fredag. Sovmorgon. Solsken. Favoritklänningen. Nybeställda skor. Ååh alltså, tio poäng!

ÅTERUPPLEVT DEN HÄRLIGA KÄNSLAN

Godkväll! Det är torsdag och dagens bestyr har bestått av skola, villaliv och det bästa - träning. Har varit så förskräckligt lat under sommaren och man kan säkert räkna träningstillfällena på mina tio fingrar, så nu var det verkligen dags att snöra på mina älsklingar igen. Tog en löprunda på cirka sju kilometer för att kicka igång träningen på allvar och känna efter hur formen var. Blev glatt överraskad och nu är jag så himla pepp på höstens alla träningar. Nu kör vi!

OM SKOLSTARTEN OCH LITE ANDRA OSAMMANHÄNGANDE TING

Hej där. :-) Första skoldagen igår gick smärtfritt förbi och idag gick det också finfint med en skoldag som slutade tio över elva för min del, hehe. Så nog ska jag väl klara av sista året också! Gårdagen gick förövrigt ut på att jag fixade mat åt familjen, mamma kom hem från Paris med alla hennes shoppingbagar och så fick jag pussas med min fina älskling. Idag då jag kom hem började jag läsa en bok - och sedan satt jag där tills den var slut. Var det någon som sa boknörd? Mot kvällen åkte jag ner till villan för att jobba med papsen några timmar och så har jag också hunnit plocka hallon med mamsen. :-) Nu hade jag inte något mer på hjärtat för idag, så vi får höras igen sen. Pusshej!

AVSLUTAR SOMMARLOVET

Bjuder på en glad sommarbild.
 
Hej på er, alltså! Känns som år och dagar sedan jag skrev ett inlägg där jag inte behöver ta igen allt som hänt den senaste tiden. Men nu är det alltså slut på de inläggen eftersom även sommarlovet är slut. För jaa, imorgon ska jag traska iväg till skolan igen. Har lidit av depressionsångest hela dagen av bara tanken, men egentligen har jag lite delade åsikter om skolstarten. Skulle kunna ha sommarlov och sommar förevigt, eftersom man har så mycket kul och livet är så himla bra, men samtidigt måste jag se det från den ljusa sidan angående skolan. Jag har mycket mycket mindre kurser detta år jämfört med årskurs två och så inleder vi ju ABI-året! :-) Så med det sagt säger jag bara tack&hej sommarlovet. PUSS.

OM FÖRRA VECKANS BRAVADER

Måndagen gick ut på jobb och både måndagens och tisdagens soltimmar spenderades på villan. Dessutom fick jag busa med sötnosen Hedda som vi var hundvakt åt i några dagar.
På onsdagmorgon stack jag iväg till Vasa med familjen. Gick runt på stan, besökte syster Matilda och Kimmo och sedan när det var dags att åka hem släppte de av mig hos Jujjan (som just flyttat in i sin nya lägenhet) där jag skulle crasha några dagar. Kvällen blev riktigt mysig med ostbricka, ljus, film och prat.
Bönan med hennes fina fräknar, haha! Efter att Jujjan slutat jobbet och töntat sig klart gick vi in till centrum för lite shopping på torsdagen. Före vi gick tillbaka till lägenheten för att fixa oss gick vi till Rosso för att äta middag.
Det vankades konstens natt så på kvällen drog vi ut i vimlet. Först blev det hoviska och när regnet började falla letade vi oss till ollis för att spendera resten av kvällen där. Kameran lämnade i lägenheten så inga bilder från det. 
Fredagen var underbar! Björn anlände till Vasa någongång på dagen så jag sa hejdå åt bönan som skulle hemhem och stannade kvar i Vasa med älskling istället. Vi skulle fira vår ett-års dag lite mera och hade bokat rum på fina hotellet kantarellis! Vi åt god mat, myste, badade bubbelpool, skålade i champagne, åt jordgubbar , bastade och hade tid för bara varandra. På lördagmorgon fick vi dessutom avnjuta en ordentlig hotellfrukost. Perfekt! Jag älskar dig så himla mycket min prins. ♥
Före vi åkte hem från Vasa på lördagen blev det ännu lite mera shopping och jag fick bland annat med mig denna fina klocka som älskling köpte åt mig! 
På lördagskvällen var det dags att inleda kräftsäsongen och det blev kräftskiva på Emmas villa. Oj vad kräftor är goda, alltså! 
När vi ätit klart satt vi ute vid vattnet, spelade kubb och så blev det lite andra roligheter före vi for iväg till fagerö. Där spenderades mesta tiden i puben och runt tre tiden vandrade Björn, Emma, Daniel och jag tillbaka till Emmas villa för att sova där. Söndagen blev sedan en riktig slödag. Fick börja dagen med brunch och sedan hade vi slöaste krapulahumorn ever. På eftermiddagen var jag tvungen att åka på ett jumppamöte och kvällen spenderade jag sovandes. Så var ännu en vecka slut.

GRÅNNE OCH REDRAMA

Träffade många fina människor, hade feelis, åt vårrullar, shake:ade och så kom redrama upp på scen. Blev en riktigt kul kväll, alltså!

OM VAD JAG GJORDE VECKA 31

Nu har jag äntligen tid att sitta framför datorn och uppdatera mig lite. Så nu blir det sommarens sista ta-igen-himla-många-dagar-inlägg igen då. :-) Vi börjar med vecka 31, alltså två veckor sedan och i nästa inlägg kommer förra veckan.
Både måndag och tisdag tillbringade jag med Björn i Övermark. På onsdagen var det som sagt vår ett-års dag och vi myste till det hemma hos mig. Älskling var gullig och hade med sig rosor och en nallebjörn och jag bjöd på chokladmousse med hallon och citronkaka för att fira lite. :-) På kvällen blev det film och himla många pussar, hihi.
Torsdag-fredag befann jag mig i Lappfjärd och fungerade som ledare på gymnastikföreningens dansläger. Agerade danslärare, köksmästare, lektant, hjälpledare, diskare, dragare av olympiskaspelen och lite allt mellan himmel och jord.
På fredagen hann jag med mycket! Efter att vi hade haft avslutning av lägret körde jag bara hem för att fräscha upp mig och sedan mötte jag upp Malin och Alexia eftersom det vankades öykstocktävlingen. Tyvärr vann inte laget vi hejade på, men de tar igen det nästa år igen!
När tävlingarna var slut hoppade jag i bilen igen och nästa stopp blev Närpes. Hade bokat in en picknick-dejt med Jannica så vi mumsade i oss kycklingbaguetter, vattenmelon och varsin breezer/somersby. När det började bli kyligt hoppade vi i med Björn och Kit och så bar det iväg till grånne för att kolla läget där. Efter några timmar avslutade jag en lyckad dag!
Lördagsdagen tillbringade jag på villan med att sola och läsa en bok. Mot kvällen anlände fina Jannica och vi fixade oss färdigt förrän vi fick skjuss till Grånne, där vi bland annat fick se och lyssna på Redrama. Lägger upp bilderna därifrån i ett skillt inlägg. Söndagen spenderade jag med min älskling hos mig och sedan drog vi till Övermark där det blev film och chips innan vi tog natten.

ÅLAND, ROCKOFF 2013 (DEL 3)

LÖRDAG:
Lördag och vår sista hela dag på Åland. Vädret levererade och vi fick bo på stranden hela dagen som vanligt. Denna dag hängde kameran med och himla mycket strandbilder blev det (där Kit var fotograf för det mesta).
Pojkarna spelade volleyboll.
Flickorna bättrade på brännan.
Alexandra lekte klätterapa.
Däremellan tog vi en hel del dopp i vattnet och så hann vi ha en springtävling där bildbevisen är lite för förbjudna för en blogg, haha.
Och förstås skulle vi ta massa hoppbilder, den ena mindre lyckad än den andra.. ;-) Även här har jag många bildbevis, men det är nog bäst att jag håller dem för mig själv. 
Sötis. <12345
På eftermiddagen cyklade/vandrade vi till pub niska för att äta mat.
Vi gick förbi hamnen och tittade på alla båtar.
Hungriga gänget som väntar på mat..
.. i form av pizza. Då vi ätit for vi till campingen för att göra oss i ordning för sista kvällen.
Det blev många timmar inne på festivalområdet. Första artisten som uppträdde var Petra Marklund.
En riktig ögonblicksbild, haha.
Artist nummer två för kvällen var De Vet Du. Det blev en himla fest.
Medan vi väntade på tredje artisten för kvällen och sista för hela rockoff satt vi vid området och lyssnade på husbandet. 
Och så var det dags för Alina Devecerski. Om De Vet Du var festen så var nog dethär den perfekta efterfesten! Det var verkligen feelis, alltså. Som slut på hela festivalen fick vi som avslutning ta del av ett flera minuters fyrverkeri på himlen. Awesome!
När festivalområdet stängde sprang vi iväg till arken för att inte komma sist i den långa kön och när vi äntligen slapp in så dansade vi oss svettiga på dansgolvet hela kvällen och natten lång. 
 
SÖNDAG:
På söndagen var det dags att städa stugan, checka ut och bege sig mot hamnen. Där åt vi Drakens kebab och sedan var det bara att stiga ombord på Grace. Lite båt och lite bil, så var vi hemma någongång runt halv tolv. Och så var denhär resan slut.
 
Summasummarum hade jag en helt underbart awesome, rolig och lyckad resa som jag lever himla länge på. Tack för denhär gången Åland!

ÅLAND, ROCKOFF 2013 (DEL 2)

TORSDAG:
Torsdagen började jag med att följa Ida till hamnen, eftersom hon skulle åka till fastlandet, medan de andra flyttade våra väskor och saker till gröna uddens camping där vi skulle bo resten av tiden. När jag dök upp på campingen lite senare hade Emma och jag bokat in en salladsdejt, så vi cyklade in till stan och åt en himmelskt god och stor sallad.
Sedan blev det lite strandhäng och så anlände sista gänget och därmed också våra stugkompisar. :-) Vi gjorde oss hemmastadda i stugan och började fixa oss inför kvällen.
Började kvällen med mat och sedan blev det parkhäng igen.
Medan vi satt i parken hade älskling och jag hunnit med en hel del egobilder, haha.
Vi flickor bestämde oss för att ta en sväng till indigo innan Emma och jag skulle in till festivalområdet, så vi traskade iväg.
Vi tog några drinkar och hade det mysigt.
Flickorna. ♥ (Mitt i allt fotograferande kom dessutom en gubbe fram och frågade om han skulle ta en bild på oss allihopa, och det visade sig till slut att han var fotograf, haha.)
När klockan var tillräckligt mycket sprang Emma och jag iväg och mötte upp Björn och Daniel och så fick vi lyssna till Stiftelsen denna kväll. När de spelat färdigt gick vi till dinos där de andra redan befann sig och lite senare dansade vi loss på arken förrän vi började cykla hemåt.
 
FREDAG:
Det underbara vädret bara fortsatte så det blev en stranddag till, men dessvärre låg mina kameror x 3 i stugan.. När vi fångat tillräckligt med sol för dagen cyklade vi flickor till äventyrsgolfen igen för att äta gott.
När pojkarna anlänt och alla ätit klart, lämnade Emma, Björn, Kit, Daniel och jag kvar för att spela minigolf. Och pojkarna ägde väl ut oss sådär passligt mycket, hehe.
Då minigolfandet var över satte vi oss på uteserveringen och tog en kall samtidigt som vi fick lyssna till liveband.
På fredagen uppträdde inga artister vi ville se, så det blev en barkväll hela kvällen lång. Började med Kino där vi mest töntade oss, tydligen, och sedan gick vi vidare till arken där mesta av folket var.
Elin var sjukt cool..
.. Emma var söt och myste med en filt..
.. Andra Emma hade köpt en himla god drink..
.. Sedan låg Elin plötsligt bland blommorna och lekte fotomodell..
.. Och jag pussade lite på min prins. Sen efter lite dansande var det dags att cykla mot campingen igen.

ÅLAND, ROCKOFF 2013 (DEL 1)

TISDAG:
Natten till tisdag kom Björn, Daniel och Emma inkörandes på gården och så hoppade vi in i min bil och styrde kosan mot hamnen i Åbo. Där steg vi på båten och så var Ålandsresan igång! :-)
Bingospelande och öl fick bli våran underhållning under båtfärden.
Då vi anlände till Mariehamn blev vi skjussade till min kusin Ida, där vi skulle spendera de två första nätterna. Efter att Björn och jag powernappat lite för länge, för att ta igen dygnets förlorade sömntimmar, tog vi oss i kragen och åkte ut på. Började med lite mat och sedan mötte vi upp de andra.
Det blev parkhäng och lite sånt förrän vi efter mycket funderande gick och köpte niodagarsarmbandet och gick in på området.
På dagens schema stod det Hoffmaestro, och de var verkligen hur bra som helst. Himla feelis!
Hoppade, sprang från sida till sida, drack, skrattade och hade det sjukt kul. Toppenstart på veckan helt enkelt!
Denhär bilden får avsluta denna kväll. När det var slut på festivalområdet vandrade vi iväg för att äta lite nattmat och så hann vi också via baren dinos innan det bar iväg hemåt.
 
ONSDAG:
Vädret var himla varmt och soligt så vi steg upp rätt tidigt och vandrade iväg till stranden för att spendera hela dagen där. Det blev massa solande och badande i Ålands svinkalla vatten. Underbart!
Mot eftermiddagen hade nästa gäng också anlänt till Åland så då gick vi hela gänget och åt till Äventyrsgolfen. Emma och jag åt en sjukt god lax med skagenröra, och även alla andra verkade nöjda. Mums! Då vi ätit klart hyrde vi cyklar och åkte hem en sväng för att fräscha upp oss inför kvällen.
Efter någon timme var vi redo igen och då cyklade vi in tillbaka. Jag var så klantig att jag glömde både systemkameran och festkameran hemma, så lite dåligt med bilder blir det från kvällen.
Förrän vi gick in på festivalområdet besökte vi de andra på campingen.
Och sedan befann vi oss här igen!
Denna kväll var det Petter som vi diggade till! När han levererat klart fortsatte vi kvällen på baren indigo där vi satt på uteserveringen och myste med filtar i sofforna. Sedan cyklade vi hem i natten och hade en till lyckad dag bakom oss. 

RSS 2.0