IDOLMYS EN TISDAG

Godkväll! Jobbdagen är slut och bakom oss har vi ännu en varm och skön dag full med lek och bus. Har just tagit en dusch och gjort hårinpackning för att rädda mitt hår (som snabbt förvandlas till ett fågelbo) från solstrålarnas slitage och nu är jag nerbäddad i sängen. Jag ska äntligen ta och se ikapp fredagens idolavsnitt och sedan tar jag natt. Så, natinati på er finisar. ♥ 

SYDNEY PUB CRAWL PART TWO

Här kommer även vimmelfotografens bilder från pub crawlen som jag lovade att lägga upp. Enjoy:

OM EN VANLIG MÅNDAG

Hej! Måndag igen då. För en gångs skull tänkte jag faktiskt berätta utförligt om denna dag, även om vi inte gjort något speciellt. Sådär by the way har det varit riktigt pangväder på över trettio grader idag - härligt varmt och soligt. ♥ Så efter att ha frusit (skrattretande jag vet) i australiens vårväder på runt tjugo grader känns det så himla bra att veta att sommaren är påväg nu. Iallafall, jag hade väckning nollsju trettio och efter att vi ätit frukost begav vi oss ganska snabbt till parken för att leka. Väl hemma igen var det dags för lillasyster att gå och sova, och medan skulle storasyster kolla lite lejonkungen för femtioelfte gången. Sedan blev det lunch och innan dagssömnen stod på schemat fixade vi i ordning en pool ute på bakgården så att ungarna fick plaska i den. Medan de sov och jag hade lite tid för mig själv passade jag på att sola. När det vaknade igen åt vi mellanmål och resten av eftermiddagen bestod av lek och bus. Mest bus förstås.. :-) På kvällskvisten serverades det tacos till middag och som ni märker har jag därefter producerat blogginlägg. Och nu börjar det bli läggdags, godnatt på er! PUSS.

BONDI BEACH

Igår hade jag bokat in en dejt med en fin flicka vid namn Laura. Det blev en beachdag på Bondi. Och Bondi alltså, ååh vad fint. Det är svårt att fånga allting samt ge stranden rättvisa på bild, men ni kan ju tänka er turkost vatten, stora surfvågor, vit sand och otroligt mycket folk. Dock blåste det rätt så kallt ännu, men jag ser framemot att få ligga där och steka i sommar, hehe. Med andra ord: toppensällskap plus toppenstrand är lika med en himla bra söndag! :-)

SYDNEY PUB CRAWL

Haha, jag tror här är ett bra ställe att avrunda bildbomben. ;-) 
 
Lördagskvällen var rätt så crazy. Crazy men otroligt kul. Jag mötte upp två flickor, Maiju och Hannah, i city eftersom vi hade bestämt oss för att delta i något som heter Sydney Pub Crawl. Det går i princip ut på att man under kvällen går från bar till bar, dricker drinkar, tävlar, dansar, äter pizza och träffar nya människor. Vi började med att pimpla lite vin och sedan letade vi upp den första baren och därifrån gick vi sedan vidare till allt som allt fyra ställen tillsammans med alla de andra. Och jaa, dendär kepsen, jag har ingen aning om vems det var, men den hängde med hela kvällen den också, haha.. Efter lite äventyr blev det en bussfärd hem och efter denhär kvällen heter vi antagligen föralltid the rainbow girls, men det är en annan (lång) historia. 
 
P.S. De som höll denna pub crawl tog också massa vimmelbilder, så jag ska stjäla dem från facebook och så slänger jag upp dem här sen.

SHOPPING

Så, min plan var att höra av mig igen efter shoppingen i lördags, men som vanligt rusade tiden iväg och bloggandet fick lämna åt sidan. Jag shoppade iallafall i ett shoppingcenter bara en tågstation hemifrån och lyckades hitta riktigt många guldklimpar, hehe. :-) I något skede blev det också en sen lunch i form av ceasarsalladswrap. Sedan hann jag bara hem och byta om samt fixa mig före det var dags att hoppa på tåget in till city. Det vankades utgång, och det får ni höra mera om i nästa inlägg. 

ETT GODMORGON-INLÄGG

Lördag! Och godmorgon på er! :-) Har just avnjutit en god frukost i form av yoghurt med banan, jordgubbar (älskar att jag kan äta dem till frukost varje morgon här!) och goldsirap samt australiens motsvarighet till finrexin. Började känna mig krasslig under gårdagen och på kvällen kände jag mig faktiskt riktigt dålig, så nu gör jag allt för att bli frisk för att kunna göra det jag planerat tills denna helg. Men nu tänker jag avsluta här, för nu är det shoppingdags! Ha en fin lördag. Pusshej! 

CHIPMUNKS PLAYLAND

Hej på er. :-) Redan torsdag - hjälp vad tiden går fort! Iallafall, här har dagarna rullat på som vanligt och jag kan säga redan nu att det knappast blir en idag-har-vi-gjort-dethär-uppdatering varje dag, eftersom vardagarna ändå ser rätt så lika ut. Att ta hand om ungarna och allt vad det innebär, menar jag alltså. Bilderna här ovan är iallafall från i tisdags då vi besökte Chipmunks Playland, vilket typ kunde vara barnens andra hem. Fast här måste jag väl ändå erkänna att jag säkert hade minst lika roligt som dem, haha. Bollhav, rutschbanor, hoppslott, klätterställningar, hinderbanor, jaa ni förstår. ;-) Sedan har vi mest hängt i olika parker, läst böcker, haft picknick, kollat filmer och lekt oändligt många timmar. Det var nog det jag hade att säga för denhär gången, vi hörs! PUSS.

OM ATT TA DET LUNGT

Hej allihopa! :-) Idag har varit en riktigt lugn söndag. Vaknade runt åtta tiden (har typ aldrig hänt på en söndag i hela mitt liv, haha) och sedan började jag morgonen med frukost och kvalfinalen av idol eftersom jag ligger efter med programmen på grund av tidsskillnaden. Därefter tog jag en promenad och på samma gång passade jag på att gå via affären också. Då jag kom hem tillbaka planerade jag några bravader samt satte upp foton i mitt rum och då det var klart tog jag det bara lungt. Nu på kvällskvisten har jag lyxat till det med hemmaspa och återigen haft några skypedejter. Det var den söndagen och nu är det snart läggdags. Imorgon väntar en ny vecka! :-) Pusshej. 

PIZZA, VIN & SKYPEDEJTER

Ja, rubriken beskriver rätt så bra denna lördagkväll. Det blev lyx i form av hemgjord pizza som vi sedan avnjöt tillsammans med rödvin och tända ljus. Mysfaktor hundra. Resten av kvällen tänker jag skypa med både familjen och Björn. ♥

SYDNEY OPERA HOUSE & HARBOUR BRIDGE


EN LÖRDAG I CITY

Min första lediga dag och även min första lördag här har spenderats i city med Alicia. Vi (läs: jag) turistade oss vid Operahuset och Harbourbridge, strövade omkring i staden i det härliga vädret och lunchade nedanför operan med bron i bakgrunden - underbart ställe! Sydney är ju alldeles fantastiskt och det var himla roligt att träffa Alicia igen. Perfekt. 

OM ALLT FRÅN LEKPARKER TILL LEJONKUNGENFILMEN

FREDAG och första jobbveckan avklarad. Att få jobba med en för det mesta glad sötnos på sisådär sju månader som kallas Pirppis av sin storasyster och en busig gullunge på två år vars favoritord är "more" innebär inte en enda lugn stund - men definitivt många roliga stunder. :-) Så vad har vi gjort denna vecka då? Vi har läst böcker, spenderat många timmar i olika lekparker, ritat och målat i målarböcker, busat, kollat filmer som storasyster redan kan utantill, tagit promenader, lekt i cirkustältet, haft mysigt med lillasyster, sjungit sånger, lekt i lekrummet som svämmar över av roligheter och så mycket mer. Jag trivs som fisken i vattnet, hörni! 

PÅ GATAN DÄR JAG BOR

Här ovan bjuder jag på några bilder från vår gata och vårt kvarter. Så såhär ser det alltså ut där jag bor. :-)

OM TRETTIOEN TIMMAR PÅVÄG TILL SYDNEY

Resan hit till Australien tog ju ett tag, närmare bestämt sisådär trettioen timmar, så jag tänkte att vi tar en titt på hur mina tre flygresor hit såg ut. :-) Enjoy:
Vasa-Helsingfors. Efter att familjen skjutsat mig till Vasa blev det hejdåkramar (samt pussar åt min prins) och gråtkalas på flygfältet och sen bar det iväg. Nu började mitt äventyr!
Trots att flygtiden till huvudstaden bara var en timme, hann jag flera gånger tänka hur tusan jag skulle klara av typ tjugo timmar till i ett flygplan före jag var framme eftersom jag redan nu hade så himla tråkigt. Lejdon, som det heter på dialekt. 
Helsingfors-Singapore. Men fram kom jag, och där möttes jag av bästa gudföräldrarna som bjöd på mat innan det var dags att även vinka av dem och bege sig till nästa flyg. Denna gång väntade tolv timmars flygtid..
Dock flög, bokstavligen, timmarna bara iväg (vilket kanske beror på att jag sov åtta av dem, haha). Någon timme före landning kom en från besättningen efter mig och så fick jag göra något som jag, och inte så många andra heller, aldrig gjort förr. Det visade sig att min gudfar kände piloten och jag fick då äran att hänga i cockpitten samt ta några selfies med honom, på hans egen förfrågning. Tuff_tjej_95.
Så kom jag till Singapore där jag hade några timmar att döda. Chillade, strövade omkring i märkesaffärer och klichéade (hej nytt ord!) i form av kakao på Starbucks och shopping på VS. Helt okej. 
Singapore-Sydney. Dags för sista sträckan på sisådär åtta timmar. Åtta timmar av sömnfrånvaro och tristess. Något mer än det har jag inte att säga om denna flygresa. Men sen var jag äntligen i Sydney!! Och varsågod för universums suddigaste bilder på soluppgången från flygplanet. I verkligheten var det alldeles magiskt fint.

EN KORT HÄLSNING FRÅN ANDRA SIDAN JORDEN

Min instagrambild före jag tog första steget ut på mitt äventyr.
 
MEN HEJ PÅ ER! :-) Det blev lite tomt här efter att jag satte mig på flyget, och ursäkten är helt enkelt två dagars resande och sedan har det varit fullt upp med allting som är nytt och massa jobb förstås. Och jetlag. JISSES vilken jetlag jag har. Under några timmar mitt på dagen är det verkligen svårt att hålla ögonen öppna och jag är halvdöd redan runt nio på kvällarna, men på morgnarna, nämen då ska jag vakna sisådär nollfem fyrtiofem och vara piggare än någonsin förr. Men annars är allting bara toppen och allt är bra med mig! :-) Mer än så tänkte jag inte skriva denna gång, men från och med nu ska jag försöka slänga upp inlägg som vanligt. Sköt om er! PUSS.

LET'S MOVE TO SYDNEY!

Så var dagen kommen. Tolfte september tjugohundrafjorton och jag ska flytta till Australien. Det känns så himla overkligt ännu, så jag kommer nog inte fatta det före jag verkligen befinner mig där. Det är ju dethär jag pratat om i flera flera år, och plötsligt så är det nu. Det är nu det händer. Jag har hela tiden väntat på att nervositeten ska smyga sig på, men än så länge är den som bortblåst och det ska mest bli roligt och spännande att äntligen få fara iväg. Jag är så himla pepp på det här!! Sådär annars blir jag så varm i hjärtat av alla som hör av sig och önskar mig lycka till och trevlig resa. Jag kommer sakna er alla här hemma så att jag går sönder, alltså. Iallafall, nu får det vara slut på romanen för denna gång. Jag hoppas ni vill följa med mig på mitt äventyr och hänga med till andra sidan jordklotet här via bloggen. :-) Vi syns där! Puss&kram. ♥

ETT HEJ MITT I FLYTTFÖRBEREDELSERNA

Hej finisar! :-) Under veckan som gått har all tid ungefär gått åt till att förbereda inför flytten. Det är verkligen mycket mer än vad man tror, då detalj efter detalj ska kommas ihåg och fixas. I onsdags förberedde jag också mig för värmen och kapade av mitt fågelbo till hår. Sedan har jag haft Jannica på besök samt försökt ta vara på varenda sekund som Björn och jag haft tillsammans. För tillfället håller jag på att försöka packa min kappsäck - men hur (ursäkta) fan packar man ner sitt liv i en väska som får väga högst tjugotre kilo? Så mycket lättare sagt än gjort. Nåja, nu måste jag fortsätta med mission impossible.. Vi hörs! Pusshej.

ASTORBRUNCH MED ÄLSKLING

Helgen, som blev ännu bättre än vad jag hade väntat mig, avrundades med en snäppet lyxigare söndagssyssla. Björn och jag åkte nämligen iväg till Vasa för att äta den berömda brunchen på hotell Astor. Mätta och belåtna var vi minsann efter ägg, piroger, bacon, lax, mozzarellasallad, röror, våfflor, ostbricka, frukter, bakelser, färskpressad juice, smörgåsar, smoothie, bär, yoghurt, kaffe och minst lika mycket till (haha).. Tio poäng!

#ANNIKAÅMACKE

Min fina kusin-vitamin gifte sig med sin andra halva och allting var så himla fantastiskt fint. Efter en vacker vigsel i kyrkan blev det bröllopsfest på "lokalin" där det bjöds på sång, musik, tal, mat, drycker, dans, lekar, tårta, bröllopsvals och raketer. Avslutningsvis dansade vi loss på dansgolvet tills det var dags att åka hem. TACK för ett roligt och lyckat bröllop samt grattis & lycka till åt brudparet. ♥

DATENIGHT.. ELLER SÅ EN ÖVERRASKNINGSKVÄLL

"Fredagen den femte får du inte ha några planer till, för då ska du och jag på dejt", sa Björn. Det skulle bli trerätters middag på Strampen för att fira vår (mycket) försenade två-års dag samt ha en sista dejt före jag åker iväg. Sagt och gjort - nästan iallafall..
För när vi kommer till Strampen täcker han för mina ögon och leder mig fram till ett rum OCH SÅ SITTER DEHÄR GULLISARNA DÄR!! Alltså, ååh, mina underbara vänner. ♥♥
Men trerätters middag blev det för det, och här ovan ser ni vad jag valde. Skagentoast, oxinnerfilé och limecheesecake. Så gott så att jag dog matdöden. 
Min älskade prins. 
Och här får ni mera bilder på gullisarna, bara för att de är universums bästa.
När vi ätit klart blev jag bjuden på en drink av Strampen och sedan fortsatte överraskningarna.
Vi begav oss vidare och hamnade till slut på Cinema Bowling där det surprise surprise var dags för bowling!
Är man vän med aivilos vet man att dessa bilder är ett måste. Gruppbilder är alltid obligatoriska, lixom. 
Och så lite gos med min Jannica. 
Som pricken på i:et avslutade Elin, Sandra och jag kvällen på ollis. 
Wc-selfies är väl också rätt så obligatoriska, hehe. 
Vi hade nästan dansgolvet för oss själva, men med det bästa sällskapet och med en hel massa galet roliga dansmoves hade vi sjukt kul ändå! En sväng till o'malley's, några lägenhetsvisningar och många hejdåkramar senare, fick jag somna lycklig efter en himla rolig och fantastiskt fin kväll. 
 
Tack för maten, tack för bowlingen, tack för ollis
och tack för att jag får ha så fina vänner!
Jag älskar er. ♥
 
/ En minst sagt överraskad, men himla glad aivilos

MED EN HÄRLIG HELG FRAMFÖR MIG

Hej bildbrist!

Och hej på er! :-) Jag har vaknat upp till en solig fredag och är smått pirrig i magen över hur fantastisk helgen kommer att bli. Datenight med min prins denna fredagkväll, bröllop på lördag och lyxbrunch på söndag. Alltså ååh, vilka guldglimtar jag har inbokade. Fram tills nu har jag bara haft en mysförmiddag, men snart slutar älskling jobbet och då ska jag vara redo att åka iväg, så det är nog dags för mig att göra mig färdig nu. Ha en fin helg ni med! Pusshej. 

SEMESTER

Klockan slog två, det blev kramkalas och kakan var succé. Tack för denhär våren/sommaren/hösten - vi syns nästa sommar! Nu har jag semester.

BOK, KAKA & BÄSTA POJKEN

Hej. :-) Det är onsdag och jag sträckläser förr eller senare exploderar jag och läser ut den på bara några timmar samtidigt som jag häller i mig te och finrexin för att bota min förkylning som dykt upp. Och boken då, en himla fin, och förskräckligt sorglig, berättelse om en hemsk sjukdom (som borde bli sjuk i sig själv och dö, japp) och underbar kärlek. Sorgligt fin, lixom. Så nu när jag har läst boken, kan jag ta och se filmen också. (Det är en dödssynd att göra tvärtom.) Men som den känslosamma lipsill jag är, är jag inte alltid på humör för att gråta till en film, så tids nog ska jag väl se den. Det är tungt att gråta, förstår ni. Nåja, iallafall. Jag fortsätter dagen med att baka universums godaste kaka till mina fina kollegor, för tjolahopp, så har fyra månader gått och imorgon är det min sista jobbdag. :-( Nu på kvällskvisten sitter vi bänkade framför idol och sen ska jag få gå och sova bredvid min älskade älskade Björn. Puss & godnatt. ♥

TVÅ LEDIGA DAGAR & MERA JOBB

En oldie.
 
Hejsan! Söndag och måndag innebar två lediga dagar för mig. Sov över fjorton (!!) timmar per dygn, slöade, kollade filmer med älskling, myste och slöade lite till. Ungefär så, och det var såå skönt att göra ingenting. Sedan var det tillbaka på tio timmars jobb igen. Det var meningen att jag skulle få semester sista augusti, men eftersom de behövde mera personal och eftersom jag är så himla snäll (hehe), så jobbar jag några dagar även denna vecka. Med andra ord så rullar allting på som vanligt. :-) Det var det jag hade att säga för denhär gången, vi hörs igen imorgon. PUSS. 

VILLAVSLUTNING 2014

Efter mycket tjat från Elins sida (haha), blev årets villavslutning ett riktigt spontanfirande. Allsång, raketer, ett välgenomfört överraskningsbesök, villahäng och så avslutades kvällen med urspårade dansuppvisningar till kärlekssånger. Bra så. Och de enda bilderna jag har att bjuda på är halvfula selfies på mig och min partner in crime för kvällen och två ännu sämre raketbilder, japp.

ÅRETS SISTA BÅTTUR

Villavslutningen till ära, åkte vi ut på havet för att testa pappsens nya vrålåk i form av en snäppet nyare, finare och större båt. Båten får då mer än godkänt. :-) Denna båttur var den första med nya båten, men antagligen den sista för dethär året. Tack för denhär båtsäsongen, sommar 2014! Det har varit underbart. 

RSS 2.0